(05-01-2012, 07:45 AM)dejo Wrote: [ -> ]Mecong što ne pronađeš podatak koliko je Ibrahimović od ukupne sume golova postigao iz penala?vjerojatno 25 do 30 %
Tipu je podređena kompletna igra ekipe, on jedino tako može funkcionirati,zato i je otjeran iz Barcelone,on želi monopol na izvođenje jedanaesteraca,slobodnih udaraca još samo čekam kada će uzet Abbiatiju loptu pa počet izvršavati ispucavanja...
Daleko je taj od Van Bastena,Shevchenka i Nordahla prije svega kada govorimo o sportskom ponašanju i osvajanju trofeja i zabijanju golova u velikim utakmicama gdje treba pokazat jaja, kada je pozornica malo veća i gdje su svjetla malo jača. Zato dragi Zlatane, želim ti svu sreću da odeš kod svojeg Mourinha, svog posebnog trenera za kojeg bi ubio, neka nama dođe Gonzalo Higuain + nešto para i opet ćemo mi imati napadača za 20 + golova u sezoni i veće šanse da osvojimo LP jer čak je i Inter nakon Ibrinog odlaska osvojio taj trofej.
Savićević je izjavio da je prije 6 godina savjetovao Braidi da uzme Jovetića ali ovaj je odbio .....
1. Ja nisam pisao ovaj tekst nego sam ga kopirao.
2. Ibra je u ovoj sezoni u Serie A dao 26 golova i 9 puta asistirao. Ubjedljivo je najbolji strijelac i igrac lige. Koliko je golova dao iz penala, nogom, glavom, rukom, guzicom,...nije mi u opste bitno.
3. Kome bi ti podredio kompletnu igru Milana?
4. Zasto je otjeran iz Barcelone ti pojma nemas.
5. Ko bi po tebi trebao izvoditi jedanaesterce u Milanu? Ibra u ovoj sezoni nije promasio ni jedan jedanaesterac a u prosloj samo jedan i to prvi (stativa).
6. Za slobodne udarce se slazem s tobom.
7. Da nije bilo Ibre prosle godine Milen ne da ne bi osvojio Scudetto nego se ne bi plasirao ni za LS a mozda ni u Europu.
8. Porediti Higuaina sa Ibrom je glupos i to velika.
9. Kad je to Milan poslijednji put imao napadaca za 20+?
10. Za velike utakmice treba imati mnogo bolje saigrace, prije svega vezni red, od onih koje je Ibrahimovic imao i u Ajaxu, i u Juventusu, i u Interu (Inter je osvojio LS sa mnogo, mnogo srece), i u Milanu. Barcelonu ne racunam jer protiv Intera je igrao samo 20-30 minuta a prije toga je dao 2 gola Arsenalu u Londonu a prije toga Werderu 1 gol u Bremenu.
11. Na osnovu tvog komentara zakljucujem da ce Milan slijedece godine osvojiti LS ako Ibrahimovic ode. Ako ti tako kazes onda ce sigurno biti tako.
12. Nikad nisam rekao niti cu reci da je Ibrahimovic blizu van Bastena, Shevcenka i Nordala. Znam da su ga poredili sa van Bastenom (Maldini) a i sam van Basten ga je poredio sa sobom.
13. Kad god pricam o Ibrahimovicu pricam o njemu kao fudbaleru. Boli me k.... kakav je covjek.