(05-02-2012, 12:24 PM)dejo Wrote: [ -> ]Ma ja u Milanovoj ekipi uopće ne vidim vezni red 
Pa vjerojatno si u pravu kada kažeš da bi Ibrahimović bio efikasniji sa ozbiljnim veznim redom jer bi se manje trošio na vraćanje po loptu i asistencije već bi se koncentrirao na davanje golova. Pa mislim da ni Ibrahimoviću ne bi bilo svejedno da je pored njega još jedna klasa od napadača jer bi samim time to za Ibru značilo manje lopti koje bi mu se upućivale.
Ne vjerujem da je u svakoj ekipi igra posvećena jednom igraču jer da jest kome bi Juve podredio svoju igru?Matriju?Vučiniću?oni su jednostavno pravi kolektiv i na tome Conte gradi sezonu...
Što se tiče Ibrine knjige to je subjektivan prikaz stanja u Barceloni, to je njegova verzija priče i ne treba joj se 100 % vjerovati...
U Juveu se sve vrti oko Pirla, sve lopte idu njemu i onda on odlucuje sta ce s lopte. Sva nabacivanja i slobodne udarce izvodi Pirlo cini mi se i jedanaesterce (mozda grijesim). Znaci igra je podredjena njemu.
Slazem se u potpunosti s tobom. Medjutim, ima logike u ovome o cemu sam govorio vezano za njegov odlazak iz Barce. Nije samo on pricao o tome, ima ih jos.
Gledaj lako moguće, Messi mi i ionako ima facu malog ljubomornog šupka....
A kad tako kažeš onda se zaista čini da je Juventusova igra podređena Pirlu.
Duco lijepo se nadati ali teško jako teško da će Lecce išta napraviti u Torinu...
Inače na stranicama kluba možete vidjeti dresove za iduću sezonu...po mojem mišljenju nisu ništa naročito jer ja nikada nisam bio fan debelih crta na dresu...zato palac dolje...
(05-01-2012, 09:46 PM)dejo Wrote: [ -> ] (05-01-2012, 09:13 PM)Mecong Wrote: [ -> ]1. Ja nisam pisao ovaj tekst nego sam ga kopirao.
2. Ibra je u ovoj sezoni u Serie A dao 26 golova i 9 puta asistirao. Ubjedljivo je najbolji strijelac i igrac lige. Koliko je golova dao iz penala, nogom, glavom, rukom, guzicom,...nije mi u opste bitno.
3. Kome bi ti podredio kompletnu igru Milana?
4. Zasto je otjeran iz Barcelone ti pojma nemas.
5. Ko bi po tebi trebao izvoditi jedanaesterce u Milanu? Ibra u ovoj sezoni nije promasio ni jedan jedanaesterac a u prosloj samo jedan i to prvi (stativa).
6. Za slobodne udarce se slazem s tobom.
7. Da nije bilo Ibre prosle godine Milen ne da ne bi osvojio Scudetto nego se ne bi plasirao ni za LS a mozda ni u Europu.
8. Porediti Higuaina sa Ibrom je glupos i to velika.
9. Kad je to Milan poslijednji put imao napadaca za 20+?
10. Za velike utakmice treba imati mnogo bolje saigrace, prije svega vezni red, od onih koje je Ibrahimovic imao i u Ajaxu, i u Juventusu, i u Interu (Inter je osvojio LS sa mnogo, mnogo srece), i u Milanu. Barcelonu ne racunam jer protiv Intera je igrao samo 20-30 minuta a prije toga je dao 2 gola Arsenalu u Londonu a prije toga Werderu 1 gol u Bremenu.
11. Na osnovu tvog komentara zakljucujem da ce Milan slijedece godine osvojiti LS ako Ibrahimovic ode. Ako ti tako kazes onda ce sigurno biti tako.
12. Nikad nisam rekao niti cu reci da je Ibrahimovic blizu van Bastena, Shevcenka i Nordala. Znam da su ga poredili sa van Bastenom (Maldini) a i sam van Basten ga je poredio sa sobom.
13. Kad god pricam o Ibrahimovicu pricam o njemu kao fudbaleru. Boli me k.... kakav je covjek.
Ne bi svodio igru na jednog igrača jer kad se taj igrač ozlijedi ili umori onda je ekipa kao tijelo bez glave. Ibrahimović može funkcionirati samo ako je igra podređena njemu. Da je drugačije Ibrahimović ne bi bio toliko efikasan. Nisam uspoređivao Higuaina sa Ibrahimovićem, samo sam ukazao da je i Higuain pokazao da može zabiti 20+ golova. Ibrahimović nije najzaslužniji za prošlogodišnji naslov jer koliko je nosio ekipu u prvom dijelu toliko je i zakazao u drugom dijelu sezone. Tu i tamo jedanaesterce je mogao izvesti Robinho čisto da osjeti kako je to zabiti gol (ako se sjećaš upravo je Ibrahimoviću koji se mučio par utakmica sa zabijanjem Messi dao da izvede penal da razbije prokletstvo). Što se tiče Ibrinog odlaska iz ekipa koje su potom osvojile LP to ja volim koristiti kao zezanciju. Ne mislim da će Milan odmah prve sezone nakon odlaska Ibrahimovića osvojiti LP, ali da se dogodi bilo bi presmiješno....
sa mecongom se slazem 101%.....kakav mrtvi higuain....lako u primeri zabijat...
dejo misli da cemo ubrzo osvojit LP.....dejo u zabludi si velikoj.....sljedecih 5 godina nemamo apsolutno nikakve teorije osvojit LP...sa ovakvom upravom i allegrijem? probudi se iz tog sna i postani donekle realan...bolje za tebe....manje ces zivaca potrositi....
(05-02-2012, 02:47 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ] (05-01-2012, 09:46 PM)dejo Wrote: [ -> ]Ne bi svodio igru na jednog igrača jer kad se taj igrač ozlijedi ili umori onda je ekipa kao tijelo bez glave. Ibrahimović može funkcionirati samo ako je igra podređena njemu. Da je drugačije Ibrahimović ne bi bio toliko efikasan. Nisam uspoređivao Higuaina sa Ibrahimovićem, samo sam ukazao da je i Higuain pokazao da može zabiti 20+ golova. Ibrahimović nije najzaslužniji za prošlogodišnji naslov jer koliko je nosio ekipu u prvom dijelu toliko je i zakazao u drugom dijelu sezone. Tu i tamo jedanaesterce je mogao izvesti Robinho čisto da osjeti kako je to zabiti gol (ako se sjećaš upravo je Ibrahimoviću koji se mučio par utakmica sa zabijanjem Messi dao da izvede penal da razbije prokletstvo). Što se tiče Ibrinog odlaska iz ekipa koje su potom osvojile LP to ja volim koristiti kao zezanciju. Ne mislim da će Milan odmah prve sezone nakon odlaska Ibrahimovića osvojiti LP, ali da se dogodi bilo bi presmiješno....
sa mecongom se slazem 101%.....kakav mrtvi higuain....lako u primeri zabijat...
dejo misli da cemo ubrzo osvojit LP.....dejo u zabludi si velikoj.....sljedecih 5 godina nemamo apsolutno nikakve teorije osvojit LP...sa ovakvom upravom i allegrijem? probudi se iz tog sna i postani donekle realan...bolje za tebe....manje ces zivaca potrositi....
Da da lako je u primeri zabijati, molim te, tip je pored Ronalda i Benzeme utrpao 21 gol, prosle godine nešto manje jer je bio povrijeđen, ali opet sezonu prije je stavio više od 20 samo u primeri...Evo kad već govorimo o Ibrahimoviću on je u primeri zabio 16 golova za barcu a u serie a više golova tako da ti teorija o lakoći zabijanja pada u vodu...
A što se tiče Milanovog osvajanja LP mislim da je to bliže nego što ti misliš...u jednoj godini se sve mijenja a kamoli u 5..pa od zadnje LP je prošlo već 5 godina tako da sam siguran da će u naredne 4 Milan sigurno doći barem do finala...računam na koliki toliki zdrav razum uprave koja neće dopustiti da Ambrosini, Gattuso, Seedorf budu u klubu do 40. godine pa će biti prisiljeni kupovati nešto, a da zadrže navijače kupovat će kvalitetno..uostalom pričamo o Milanu a ne o Dinamu da se moram brinuti za Milanove euro trofeje..Milan je uostalom najjači talijanski sportski brend izvan Apeninskog poluotoka...
dejo...ti si znaci uvjeren da bi higuain zabio u serie A 20 plus golova u sezoni? sa nasim veznim redom?benzema ije igrao skoro uopce prve sezone kad je higuain trpao.... lako je zabijati uz ronalda kad njega pokusavaju cuvati 3 igraca....protiv nas bi morali samo zatvorit higuaina...mislis da je on kapacitet zlatana? krivo mislis...
a to sa osvajanjem LP-a...dok je allegri trener moramo biti sretni sa 1/4 finalom....to je za nas finale LP....zalosno, ali je to tako
(05-02-2012, 05:39 PM)dejo Wrote: [ -> ] (05-02-2012, 02:47 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]sa mecongom se slazem 101%.....kakav mrtvi higuain....lako u primeri zabijat...
Da da lako je u primeri zabijati, molim te, tip je pored Ronalda i Benzeme utrpao 21 gol, prosle godine nešto manje jer je bio povrijeđen, ali opet sezonu prije je stavio više od 20 samo u primeri...Evo kad već govorimo o Ibrahimoviću on je u primeri zabio 16 golova za barcu a u serie a više golova tako da ti teorija o lakoći zabijanja pada u vodu...
A što se tiče Milanovog osvajanja LP mislim da je to bliže nego što ti misliš...u jednoj godini se sve mijenja a kamoli u 5..pa od zadnje LP je prošlo već 5 godina tako da sam siguran da će u naredne 4 Milan sigurno doći barem do finala...računam na koliki toliki zdrav razum uprave koja neće dopustiti da Ambrosini, Gattuso, Seedorf budu u klubu do 40. godine pa će biti prisiljeni kupovati nešto, a da zadrže navijače kupovat će kvalitetno..uostalom pričamo o Milanu a ne o Dinamu da se moram brinuti za Milanove euro trofeje..Milan je uostalom najjači talijanski sportski brend izvan Apeninskog poluotoka...
Dejo, nisi upravu.
Ako u jednoj sezoni, govorim o ovoj sezoni 2011/2012, u Primeri sampion (Real) zabije na 35 utakmica 112 golova:
Ronaldo, 35 utakmica, 43 gola i 5 asistencija
Higuain, 32 utakmice, 21 gol i 5 asistencija
Bensema, 31 utakmica, 20 golova i 7 asistencija,
a u Serie A vjerovatni sampion (Juventus) na takodje 35 utakmica zabije 62 gola valjda je jasno gdje je lakse a gdje teze zabijati. Uostalom odavno se zna da je u Italiji najteze davati golove.
Ibrahimovic je u Barcelone i pored ne bas prijatne atmosvere na 29 utakmica u Primeri zabio 16 golova i 9 puta asistirao sto i nije bas nesto losiji ucinak od Higuaina i Benseme.
MILAN: Abbiati, De Sciglio, Nesta, Mexes, Antonini, Nocerino, Ambrosini, Muntari, Boateng, Ibrahimovic, Cassano.
ATALANTA: Consigli, Ferri, Stendardo, Lucchini, Peluso, Raimondi, Cigarini, Cazzola, Bonaventura, Denis, Tiribocchi.
Kad sam spomenuo Ibrahimovića, nisam mislio njegovih 16 golova iskoristiti kao dokaz da je on loš već naprotiv da je odličan, jer on je u "lakšoj" ligi zabio 16 golova, a u "težoj" 26 golova...time sam zapravo htio pokazati da nije stvar u težini lige već o njezinom stilu i prilagođavanju pojedinca na taj stil...
Mecong bez obzira što piše na papiru da Higuain ima utakmicu više mislim da ima sveukupno manju minutažu...možda sam u krivu ali takav sam dojam stekao čitajući internet portale,vjerojatno je greška što sam ih uopće čitao...
A ne ne kalla ne mislim ja da bi isključivo dolazak Higuaina te odlazak Ibre značilo da Milan postaje konkurent za osvajanje LP, ja jesam entuzijast i optimist, ali nisam idiot..Milanov vezni red je nakazan što zbog profila igrača koje imaju, što zbog Allegrijevog pokušaja da od Boatenga stvori kreatora igre itd. uglavnom veznom redu nedostaje maštovitosti, fali jedan igrač koji može stvoriti višak igrača driblingom ili dodavanjem kao Hernanes kojeg bi ja volio vidjeti u crveno crnom dresu. Zasada vezni red ima trkače, ali sa trkačima se ide na 100 metara, a ne na nogometne terene osvajati titule,prošle godine je uspjelo jer smo imali probuđenog Robinha koji je sasvim uspješno nadomjestio nedostatak klasične desetke u Milanovoj vezi, ove godine nemamo vezni red uopće nego se krpamo sa Ambrosinijem i Seedorfom (ovaj debil ne bi čak ni tada trebao biti u ekipi). Problem će ubrzo postati i obrana jer Mexes čini se već na ljeto odlazi, Nesta ili penzija ili New York i ostajemo na Thiagu Silvi i Yepesu. Spominje se taj Acerbi kao veliki talenat ima 24 godine, nadam se da će biti barem upola dobar kao Nesta i već je pojačanje.
Ako već netko želi Ibrahimovića, treba biti bezobrazan i tražiti 100 milijuna jer ako Andy Caroll vrijedi 58 onda Ibra vrijedi bar 100...ako već nema druge i ako je Milan zaista u financijskoj krizi u što sumnjam, onda neka dobiju što je moguće više para od tog transfera pa neka kupe što mogu a da je kvalitetno..to su samo neka moja razmišljanja.
Ali da je Higuain dobar napadač jest i neće me nitko uvjeriti u suprotno i da ga želim vidjeti u Milanu nije nikakva tajna u krugu mojih prijatelja u Puli, naravno u kvalitetnoj ekipi koja će se boriti na barem dva, ako ne na sva tri fronta...
Očekujem od trojca napred da i večeras zabijemo nekoliko golova a Juveov kiks bi bio red da dodje, dugo ga čekamo.
Bravo Suljo.
Juve nažalost od samog početka vodi... Zadnje nade sam polagao u Lecce