E danas je Berluskoni rekao, nema više para, nema pravih pojačanja, po njemu imamo odličnu ekipu bolju nego prošle godine i što je najjače od svega sada "preuzimamo" Barcelonin model (vlastita škola). Samo još nije objasnio gdje da nabavi 100 miliona godišnje koliko je Barca trošila ovih godina pored proizvoda svoje škole.
hahahaha evo upravo sam procitao ovaj "jadni" komentar Berlusconia hahaha
koliko su jadni. zalosno...
znaci pare nisu problem, para nema. mi smo i dalje najjaci i dogurat cemo daleko (ovo je njegova standardna izjava svake sezone), imamo dobar sastav i od sad radimo kao Barcelona samo pravimo nase igrace. Pitanje: koje igrace???
Ja jos nisam vidio da smo mi ista napravili. Samo dovlacimo neke igrace da bi kasnije skontali da su to bacene pare. Do sad smo toliko igraca izveli iz nase skole, ali nazalost sve je poslano na neke posudbe ili prodano, pa sad se kajemo i pokusavamo vratit Matria cccccc. Daj Boze da vjeruju De Scigliu nego da i njega posalju negdje u p.m. na posudbu.
Nesto spominje Abramovicha kad je osvojio Ch. Ligu, mislim idiote, Chelsea je bio niko i nista, i covjek je od prve sezone odma osvojio Ligu. Al tek sad Ch. Ligu. Znaci ne seri pedofilu.
Milan je njegov ali oni nemaju para. E pa jarane ako smo ti mi navijaci TOLIKO bitni, onda prodaj klub jer to mi svi zelimo.
Vec ovdje prosipa iz supljeg u prazno kao brine se o financijskom fair-playu bla bla bla. Mozes mazat oci papcima, al ne mozes svima majmune. Znaci ove godine pisi propalo, sumanjam da ce doci Dzeko, a u slucaju da dovuku onog kretencinu Teveza, e onda smo bas napravili posao. Skup idiota u Milanellu yeaiiiiii
“I left Milan because I didn’t enjoy being in the changing room any longer. The squad used to be easy to manage,” Gattuso told France Football in an interview which was posted today. “Due to my eye problems I couldn’t always be present at Milanello but my illness made me see things from a different perspective.
“During my last 2-3 months at Milan I saw things that I’ve never seen before in my 13 years at the club. When we had training at 9:30 many of the players came just 10 minutes before that and nobody said anything. I arrived 45 minutes before training at Milan, just to do some exercises, get a massage or just get a cup of coffee. It was a culture and a habit that came from years of experience,” continued the midfielder.
“When we had lunch at 13:00 at Milanello, then there were certain players who came 15 minutes late. To sum it up: there was a complete lack of respect for the rules at Milan during my last year at the club. It was a situation that really annoyed the older players in the Milan squad. If you spend time on criticizing players who arrive late then it takes away your energy; energy that you would use on the pitch. Nobody said anything to the players who disrespected the rules at Milan. I didn’t feel like I was Gattuso anymore.
“I didn’t feel like I was capable of handling the situation at Milan. That’s when I realized that it was time to leave Milan, even though the club had a 1-year contract ready for me. Yoann Gourcuff? He was just a kid. He went out at night a lot and always arrived late for training. Milan intervened when it was too late.”
Shocking statements from Gattuso that may also say a lot about Massimiliano Allegri. Rino claims some players did not respect the dressing room rules but no one even bothered to say something to them.
upravo to. zato njima i odgovara Allegri. On i ovako nema muda ikom ista da kaze. Ibra moze maj geri da udara igrace na treningu i da psuje po terenu. zalosno...
a nekad je ovo bio klub od kojeg su igraci teska srca odlazili, ustvari morao si ih tjerat jer niko nije htio da napusti najbolji klub.
E kolko nam fali Capello, da dovede red u onoj svacionici. Pa eto pogldaj Mourinha, prvi intervju kao trener Reala: "Ja zelim red i disciplinu. Trening je u 10:00. Ako igrac u 10:01 pokusa da udje u teren, slobodno moze da se okrene, spakuje stvari i uzme si taj dan slobodan." sjajno i profesionalno receno. Tako se radi posao, a ne ganjat manekenke u jeans hlacama. Matori Allegri
(08-01-2012, 09:37 AM)MIRZA Wrote: [ -> ]Nisam vidio da je iko pisao o odlasku velikana
http://sportsport.ba/ino_fudbal/uzor-mla...vjek/85159
Očekujem sada pljuvanje od pojedinaca, izdao nas je bla bla, ali za mene će on uvijek imati posebno mjesto. Dao nam je mnogo toga
Nije on nas izdao..ako ne nesto drugo on je bio najiskreniji od svid drugi sta su ga sljijedili..
Ma kakvo pljuvanje. Tad kad se to dogodilo bili smo ljuti i sve to ali to se podrazumijeva. Ali Sheva nam je dao sve, donijeo Scudetto i Ligu prvaka i na kraju je napustio nas klub i otisao dalje. 99% igraca to napravi, promijeni klub. Kao i svjezi slucaj s Ibrom, hvala mu za sve, imali smo najboljeg napadaca na svijetu dvije sezone i to je to, idemo dalje. Pippo je opet poseban slucaj, dosao iz Juventusa ali je kod nas dokazao da igra sa srcem i on je nasa legenda. Nije bio najbolji napadac na svijetu ali je od ove trojice najduze bio s nama i ostavio najveci trag. I njemu ovim putem ponovno zahvaljujem. A Shevi zelim sretnu politicku karijeru i neka nikad ne zaboravi koji je klub njemu dao najvise.
nema tu nikakvog pljuvanja. jesam bio ljut sto ide, ali pare su bile ogromne tada. jbg. nismo mi Barcelona pa da mozemo zanemarit novac.
Bio je sjajan i ostat ce u velikim sjecanjima. Hvala mu za sve. Isto to kazem i za Ibru. To je Ibra. On je takav. Sam je izjavio da njega ne veze ni jedan klub, vec titule. Cim vidi da brod tone, on napusta. Tako i treba. Jer Ibra je cudo. I drago mi je da nosio nas dres, ali isto tako mi je drago da smo ga prodali za velike pare

Sad samo trebamo nastavit i skontat sta nam treba. Ja bi volio Dzeku, jer kao i vecina rossonera na ostalim forumima, svi ga vide kao novog Pippa. Uostalom, ne igra za City. Znaci Manciniu je receno da ne racuna na njega. Al izgleda da Foster ceka 31.08 da ga kupi cccccccc
Al najbitnije je da se vrati red i disciplina u klub. Jer to nam fali. Mislim da su to neki i osjetili da nesto nestima u Milanellu, al eto Ringhio je potvrdio da smo bili u pravu. Ovo je daleko od perfektnog kluba. Mislim sta ces drugo i ocekivat kad ti je predsjednik pedofil, izgubio pola milijarde radi prevarantni poslova, napustio politiku pa bi sad opet nazada, znaci ne zna sta radi. Galliani ti dovlaci pojacanja za 0€ - 500.000€, i oslovljava ih kao fenomene i buduce zvijezde, Braida ti otkriva "nove zvijezde" koje samo uspio svratit u Milanu, i onda im se gubi trag u nekim ne poznatim klubovima jer nemaju pojma. A MilanLab uspije povrijedit cak igrace koji par sezona igraju bez povrede. MilanLab kojem cak ni predsjednik Silvio ne vjeruje, vec ide privatnim doktorima. Pa onda i ne cudi da svake sezone ima najvecu listu povrijedjeni. Vrhunac prosla sezona od 33 igraca, 15 povrijedjeni

woooow
Rekao bi na kraju, bit ce sve ok, samo treba vremena da se sve ovo smiri. ali... u ovom slucaju sumnjam. jesam optimista, i uvijek gledam na bolje, ali ovdje vec par godina nema nista bolje.
Pozdrav dečki i cure (ako se slučajno jedna krije iza kakvog nadimka)
Nisam stigao baš pisati zbog posla, pa sam eto danas ulovio vremena da malo prokomentiram.
Prvo, prodaja Thiaga Silve i Ibrahimovića ne znači smak svijeta za Milan, zapravo uvjeren sam da će ekipa djelovati homogenije nego što je bila u posljednje dvije sezone.
Drugo, prodaja Ibrahimovića znači da će Pato morati igrati jer drugog nema, pa ćemo napokon vidjeti kakav je i što može, a vidim na OI je postigao i lijep gol. Osobno meni je drago da je Ibrahimović otišao jer me srce boljelo svaki put kad bi ga vidio u crveno crnom dresu.
Treće, Gattuso je pokazao svu svoju malenkost. Još jedan u nizu igrača koji kad odlazi iz nekog kluba počne govoriti kako ništa nije valjalo već koju sezonu itd. itd. Pa Gattuso tko te jebe. Naravno Ensar je vidim već složio priču kako je tu Allegri kriv i da ne valja, a ja se opet pitam kako je Milan uzeo naslov prvaka prije dvije godine i konkurirao za isti i prošle godine ako je nedisciplina bila toliko velika. Hmm..Gattuso se očito nije pomirio s činjenicom da ga ljudi već pomalo zaboravljaju...
Siguran sam da će Milan iduće godine izgledati bolje na terenu i da će osvojiti naslov ukoliko ga ozljede zaobiđu.
Moj sastav za iduću sezonu bio bi:
Amelia;
Abate/de Sciglio
Mexes
Acerbi
Antonini;
Montolivo
Muntari
Emanuelson;
Boateng;
Pato,
Cassano (ukoliko ne ode).
E da što se tiče pljuvanja po Antoniniju i stalnog dozivanja Balea. Pogledajte snimku susreta odnosno samo akciju u kojoj je Antonini stigao Sancheza i u maniri Neste uklizao i izbio loptu spriječivši vjerojatan gol. To Bale nije u stanju učiniti, zapravo siguran sam da Bale niju u stanju čuvati stolicu. A napadački je izvrsno odigrao samo protiv raspalog Intera.
dejo opet se vracamo na staro, pa cu ti opet po 30 put ponovit: nije Allegri uzeo titulu, vec igraci. Shvati to vec jednom. Sa onakvom ekipom, i sa onakvom budalom Benitezom koji je srusio Inter, cak bi neki trener iz Premijerlige BiH ili HNL-a uzeo titulu sa Milanom. Vjeruj mi da nije bilo tesko slozit kockice ko treba igrat a ko ne. Jer inace, da je bio neki normalan trener, iskoristio bi onu prednost pa ubacivao par mladi igraca i tako ih uveo u prvi tim. Vjeruj mi i ja znam sastavit momcad od Seedorf-Ringhio-Ambro-Boateng, i naprijed stavit svaku tekmu Ibru jer on je sigurica za gol. Nije to neka velika matematika.
Znaci molim te, nemoj da zapocinjemo opet ovu temu. Ti imas svoje misljenje da je Allegri svemoguci i sveti andjeo koji se spustio sa neba da povede ovaj tim na velike staze Svijeta i Europe. A ja ga smatram obicnim trenerom koji je odbio na poklon strasan tim pa sad skuplja slavu na racun ekipe. Za mene on nista nije poseban od ostali trenera Serie A. Kud vise, vise cijenim Zemana nego Allegretia.
I nije mi kriv Allegri, kriva mi je cijela Uprava. Nemaju para, ne znaju svoj posao, al nedaju klub nikom. Pa jebote nije ovo hierarhija???