(08-25-2012, 03:01 PM)dejo Wrote: [ -> ] (08-25-2012, 11:38 AM)Mecong Wrote: [ -> ]Jebote Dejo pa ti sve znas, ma sve? I kakva je bila atmosvera u svlacionici, i kakva je trenutna atmosfera, i kakva ce biti , i da Gattuso prica gluposti samo zato sto je na zalasku karijeje, i da Ibrahimovic skoro nista nije dao Milanu (jebo Scudetto poslije 5 godina), i kako (kojom taktikom) ce Milan igrati, i da ce Robinho ginuti za Boneru a Pato za Abatea i obrnuto, i da ce Milan osvojiti Scudetto (vjerovatno si zaboravio reci da ce Milan igrati najmanje polufinale LS) , i da ce… Znaci, da ce jedini konkurent Milanu za osvajanje Scudetta biti Fiorentuna s obzirom da ima ujednacen sastav kao i Milan (nista losiji) bez zvijezda (doduse Fiorentina ima Jovetica). Jebo Juve, Inter, Romu, Napoli, Lacio, Udineze,…Za osvajanje Scudetta najbitnije je da je ekipa ujednacena (jebo kvalitet) i bez zvijezda a Milan to upravo ima. E sad, da li ova tvoja teorija vazi samo za italijansku ligu ili i za ostale lige petice? Nije valjda da mozemo ocekivati da u Spaniji prvak bude Atletiko (nije bitno koji) u Njemackoj Wolfsburg u Engleskoj Newcastle u Francuskol Lille. Sve ekipe sa osrednjim igracima (kao i Milan) bez zvijezda. Svi za jednog, jedan za sve = prvenstvo.
E Dejo, jesi potkovan. Bas si potkovan.
Najlakše je nekoga popljuvati, a ne iznijeti svoj stav. To više govori o tebi nego o meni mojem razmišljanju. Dakle idemo redom.
Nisam govorio o atmosferi u svlačionici, kakva je bila i kakva je sada.
Naravno Gattuso priča gluposti, teško je kada u jednoj sezoni od standardnog igrača postaneš skoro pa zadnji izbor na svojoj poziciji. Mogao je reći nešto tijekom sezone, ali čekao je da bude dalje od kluba.
Nisam rekao da Ibrahimović nije dao ništa klubu, ali svakako ga ne smatram najzaslužnijim za osvojeni naslov. Njemu je pripao prvi dio sezone, a Robinhu je pripao drugi.
O taktici nisam pričao osim što sam se dotaknuo da se Boateng gubi na poziciji fantasiste.To se vidjelo na utakmici sa Juventusom prije par dana.
Rekao sam da će Milan osvojiti scudetto, ali polufinale Lige prvaka nisam ni pomislio niti me interesira. Do kuda doguraju neka doguraju. Polufinale bi bio san snova, ali nerealno je to u ovom trenutku.
Glavni konkurent za naslov prvaka bit će svakako Juventus, a ostali su tradicionalno Inter, Roma i eventualno Napoli.
Suprotno tvome mišljenju, moje mišljenje je da Milan ima ekipu koja ima i zvijezde i koja posjeduje određeni kvalitetet. Nema Ibrahimovića i Silve, ali tu su još uvijek Robinho,Boateng, Mexes, Abate, Emanuelson kojima su se pridružili Pazzini (dokazani materijal u Serie A), Montolivo i Zapata (isto kao i Pazzini dokazani materijal) plus talentirani El Sharaawy i De Sciglio. Constant, Flamini i Traore su super za rotaciju. Muntari je veliki radnik i trkač. Pato je enigma. Nije odlazak Ibre i Silve oduzeo kvalitetu, ali ju je smanjio. Moja teorija nije teorija nego mišljenje. Za ostale lige me nije toliko briga, ali ti si to dosta izobličio, valjda pokušavaš ismijati moje mišljenje pa bacaš usporedbe koje su totalno u stilu Rodneya iz Mućki ili Baldricka iz Crne guje.
U španjolskoj Primeri postoji jedan Atletico. Onaj drugi je Athletic.
Ja sam potkovan nekim stvarima, a nekima nisam kao i svi ljudi. Ali ponudit ću svoje mišljenje, što ti nisi u ovom slučaju. Nisi potkovan ili?
Za kraj za ovo ismijavanje tuđeg mišljenja a ne davanje svoga, iskoristit ću jednu američku uzrečicu:
"PUT UP OR SHUT UP!"
Prosijecno inteligena osoba moze zakljuciti sta ja mislim na osnovu ovog mog komentara. Nemam vremena, volje, zelje,… vise pisati o Milanu (nisam ovdje nista napisao par mjeseci). Ali evo, nesto cu i napisati. AC Milan vise nije ono sto je nekad bio i tesko je reci kad ce i da li ce opet biti. Silvio Berlusconi je sa svojih 55 godina (dok su mu djeca bila mala) poceo pisati najsvjetlije stranice AC Milana. Pisao ih je 20 godina. Medjutim, danas, sedamdesetpetogodisnji Silvio pod uticajem vec odrasle djece (koju boli kurac za Milan) pisa sve one svijetle stranice koje je ispisao. Mislim da AC Milan u svojoj istoriji nije bio, ne losiji (to bi se i dalo podnijeti), nego bjedniji kao danas. Veliki AC Milan je postao predmet ismijavanja.
Pa evo Dejo, da i ja idem redom:
1. Ako si 2 godine pisao sve najgore o Ibrahimovicu koji je, htjeo ti to ili ne priznati, bio vodja tima, podrazumijeva se da je i atmosvera u svlacionici bila po diktatu bezobraznog, prgavog, arogantnog, nemoralnog, brutalnog,…vodje Zlatana Ibrahimovica. Znaci losa, veoma losa. Pisao si ti o tome, pises i danas, samo na tvoj perfidan nacin. Tvoji komentari (ne svi) se moraju ponekad citati i izmedju redova.
2. Gattuso, legenda Milana (koliko je taj znoja prolio za Milan), je mogao da samara sve te mlade igrace o kojima je pricao i ako je bio na zalasku karijere ali nije. Nije, zato sto je bio razocaran kompletnom situacijom u klubu. I, jebiga, kako ce samarati jebaca gazdine kcerke.
3. Znaci, Ibrahimovic i Robinho su podjednako zasluzni za osvajanje Scudetta? Ja cu ipak reci: “Jes, al’ u kurcu”.
4. Dejo, nemoj me zajebavati. Pa ti si tako pedantno, opsirno, detaljno, slikovito… opisao taktiku uz pomoc koje ce Milan sigurno (da ponovim: sigurno) osvojiti Scudetto. “Svi za jednog, jedan za sve”. Jebo i Ibrahimovica i Silvu i sve zvijezde ovog svijeta.
5. S obzirom kako si nas svojim pedantnim i strucnim komentarima ubijedio da ce Milan osvojiti Scudetto mislio sam da si zaboravio da kazes da ce igrati polufinale LS. Jebiga zajebo sam se, izvini.
6. Vec sam rekao. Fiorentina jer ima igracki kadar nista losiji od Milanovog plus Jovetica.
7. Robinho (do juce ga svi tjerali iz Milana), Boateng (kad je ovaj odigrao dobru utakmicu, nije valjda da je zbog onog slucajnog het trika veliki igrac), Mexes (veoma mi drag igrac, al jebiga, rupa ostaje rupa), Abate (ako ti mislis da je dobar bek mislim i ja), Emanuelson (ni on sam ne zna na kojoj poziciji je najbolji), Pazzini (nista bolji, ako ne i gori od onog Ibisevica), Montolivo (solidan),…zvijezde? Kad si ovo pisao da li si imao na umu da sve zvijezde nemaju isti sjaj. Recimo: Jallet, Alex, Thiago Silva, Sakho, Maxwel, Menez, Nene, Verratti, Pastore, Lavezzi, Sissoko, Motta, Lucas, Ibrahimovic,…malo drugacije sijaju.
8. Jebiga Dejo ja to prosto, seljacki, da ne idem na wikipediu (zurim): Atletiko Madrid, Atletiko Bilbao, jebajiga, isti kurac.
Dejo, Bosanci kazu: “Od govana se pita ne pravi”.
Dobra ova americka uzrecica:
"PUT UP OR SHUT UP!"
Dejo, ziv ti meni i zdrav bio jos puno godina. Jebo Milan, treba gledati od cega se zivi.