Da, imo je i City najskuplju i "najbolju" ekipu prosle godine, pa nisu uspjeli izac iz grupe. U ligi prvaka igra nesto drugo. Tu tradicija ima veliku ulogu.
Naravno, imamo mnogo više iskustva od ostalih ekipa i ne bi me čudilo da se proguramo na prvo mesto.
(09-17-2012, 06:52 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]Naravno, imamo mnogo više iskustva od ostalih ekipa i ne bi me čudilo da se proguramo na prvo mesto.
koji to igraci u trenutnom rosteru milana imaju toliko iskustva u ligi prvaka?
Ne govorim o iskustvu pojedinaca već samog kluba na evropskoj sceni. Jedino je Zenit imao uspeha u lš prethodnih godina, Malaga i Anderleht verujem nisu skoro ni bili medju 32 ekipe.
Jeste glup primer ali kao što reče "huss" eto ti ga Siti prošle sezone, pa i Borusia što da ne. Ne ide to često čim udješ u lš da odmah prodješ grupu. A i po nekoj tradiciji kada nam slabo ide u ligi u Evropi nije tako loše.
Za one koji vjecito govore o Ibrahimovicu placeniku a vecina ih je ovdje.
Ibra i Galliani vise ne pricaju!
Adriano Galliani priznao da ne govori sa Ibrahimovicem. Svedjanin ljut jer ga je Milan prodao.
Adriano Galliani je prekrsio obecanje.
“Tacno je, Ibra i ja ne govorimo. Moram da priznam da je on u pravu, prekrsio sam obecanje”, rekao je Galliani.
Sta se dogodilo?
“Odmah nakon poslijednje utakmice u proslom sampionatu, Raiola i Ibra su bili kod mene. Trazili su da im potvrdim da Milan nece prodati Zlatana. Obecao sam, ali onda je stigla ponuda PSG. Klub je odlucio da je to dobra prilika da se zaradi, ali i smanje dugovi u skladu sa finansijskim fer plejom”, objasnio je Galliani.
Posto je Milan prihvatio ponudu PSG, Ibra se naljutio i od tada ne govori sa Gallianijem.
Jedan lijep komentar na tekst:
Ibrahimović ulazi u istoriju LŠ
Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović još nije uspeo da osvoji trofej u LŠ, ali će postati prvi igrač koji je promenio šest klubova u elitnom takmičenju
“Jeste prgav,bezobrazan,nadmen,drzak..ali je zbog toga poseban,njemu to prilici ja ga drugacije ne bih mogao zamisliti.strasan igrac,jedan od rijetkih napadaca koji u modernom fudbalu sa tom visinom,predispozicijama pravog centarfora igraju zapazenu ulogu.u barsi ga nisu htjeli a moze jasno da se vidi da je ubacio 24 gola u toj sezoni posle koje je otisao..u psg opet trese,mislim da ce ubaciti 30 komada ove sezone.zao mi je sto nece osvojiti LS jer kad vidim ko je sve osvojio ne mogu da se otmem utisku da je fudbalski grijeh ako i ibra ne uzme trofej a mislim da nece..zelim mu svu srecu i da ostane onako bezobrazan da bi i mi uzivali u bezobrazno dobrim golovima..
radujem se sto cu ga gledati i ove god u LS.”
Ej Mecong da te pitam. Pretpostavljam da si gledao utakmicu protiv Atalante pa me interesira tvoje mišljenje.
Što ti misliš o Allegriju nakon što je na 0-1 izvadio jednog napadača a ubacio drugog (Bojan za Faraona) umjesto da krene na sve ili ništa. Evo ja ću ti odmah reći svoje. Dokazao je da je tipični ziheraš bez trunčice one zdrave sportske hrabrosti.
Dante Alighieri se smije jer njegova Božanstvena komedija se ostvaruje u Via Turatti 3.
nema vremena za analiziranja i debatima veceras opet opet cemo kiksati .
malaga e druga u spanii prodali su samo cazorla i rondon koj e slabii od saviola i cruz a ostali su skoro sve veterane i imaju iskustvo u LP mozda ekipa nema istoriju ali igraci i te kako imaju utaknice u nogama. tako i ja sam pesimist da cemo proci lagano :/
Malo optimizma ne bi skodilo, sta ste svi vec skinuli gace...
Milan dobija veceras, Malaga igra x sa Zenitom. To je ono sto cu ja stavit na kladionicu.
Porto 2, PSG 1, Arsenal 2, i Real 1. Eto moj listic za veceras.
Kolko god bili losi i slabi, Ch. Liga je nase takmicenje, i osobno Silvio ce im to dat do znanja. Znaci veceras MORAJU pobijedit.
A sto se tice Alegrettia, ove dvije utakmice su mu odbrojane. Navodno nije bitan rezultat vec ono sto ce pokazat na terenu. Moze obje dobit, al ako i dalje pusti dosadu na travnjak, leti s klupe. A to jel ziheras ili nije, samo cu rec da ja jos nisam vidio trenera koji je imao "muda" ko Leonardo i u Firenze na 2:0 izvest 4 cista napadaca. Naravno stim je i preokrenuo rezultat u roku od 10 minuta hehe
Allegri nema pojma i ko sto vecina nogometni strucnjaka po Italiji govore, ima veliki broj bolji trenera od njega u Serie B i C. A da ne spominjemo ligu 5. Opet ponavljam, nije Allegri donio titulu, vec igraci i Benitez. Znaci, ove godine nema igrace, i sad ima ravnopravnu borbu. Tek sad mozes vidjet koliko je on slab strucnjak. Samo cu napomenut da od njegovog dolaska, Milanovi igraci se sve vise i vise povrijedjuju. Evo i ovu smo sezonu startali sa minimum 10 igraca van terena. Al to je sve kulminiralo sa njegovim dolasko (jer i prije je bilo, al ne u tolikoj mjeri). Mislim, to je moje misljenje, vi se mozete a i nemorate slagat. al ja vidim da ovaj klub propada.
Jos jedan dobar tekst sa jednog bloga sa kojim se u potpunosti slazem.
Boa od odlaska Ibre vise nije isti!
Prince Boateng ce se osjecati veoma usamljen u ovoj novoj sezoni. Igrac Gane (istinu govoreci tezak) da na svojim ramenima nosi tim, ali do sada (izuzimajuci utakmicu protiv Bologne) nije ni blizu onog igraca koji je zapanjio zahtjevnu publiku na San Siru prije dvije sezone. Razlog je mozda trivijalniji nego sto mislite: odsusvo Zlatana Ibrahimovica. Prisustvo reprezentativca Svedske je pomagalo da se podignu performanse njegovih saigraca (Boateng, Nocerino, Cassano, Robinho,…). U stvari, Zlatan je otvorio prostor za prodore Boatenka, koji je bio smrtonosan za protivnicke mreze posebno u njegovoj prvoj sezoni. Bez giganta iz Malmea svi igraci su smanjili svoju efikasnost, cak i Boateng izgleda kao obican igrac, a ne payemaker sa brojem 10 na ledjima koji treba da napravi razliku. Ali nema vise Ibre…
Ovo se odnosi i na Nocerina i na…
Dejo, sta ti mislis?
Sve ove tekstove citiram zato sto sam beskrajno tuzan. Zato sto Milan nije bio losiji, jadniji, bezlicniji,… neki kazu, od 1930. godine.
Kad vidim da onaj retard napise: “I Ibrahimovic je covjek” a da nista o njemu ne zna, jebo bi mu cijelu familiju.