Po meni 3-5-2 je promašena taktika jer da igraš tom taktikom ova dva wing backa ti moraju biti ne extra klase nego toliko dobri da si spreman napustit ženu i djecu da ih ideš gledati uživo. Kao recimo Brazil na SP 2002 imao je Cafua i Roberta Carlosa, dok mi imamo Abatea i Emanuelsona. Abate je brzanac sklon kiksevima u obrani i bez centaršuta, dok je Emanuelson loš u obrani i nedorečen u napadu. A ispravite me ako griješim, ali ta taktika dosta forsira bočne akcije, pa nemam nekog povjerenja da bi to izgledalo na bilo šta dobro. Uostalom recite mi jednu ozbiljnu ekipu koja danas igra 3-5-2.
Baš to, naši su igrači po bokovima kriminalni a mi bismo da baziramo igru na njima. Svidja se meni ta formacija ali možda nemamo kvalitet za to.
Ne brinite se, sve će moguće probati Alegri s obzirom da je svaka utakmica drugačija ekipa u pitanju.
A Boa je odličan igrač, otpisati ga tako lako je potpuna glupost jer smo videli šta je sve u stanju da uradi. Treba mu naći pravu poziciju, ne gurati ga iza napadača svaki put. On se poput Noćerina izgubio bez Ibre ali je uprkos tome jedan od kvalitetnijih igrača ovog tima.
(10-29-2012, 06:12 PM)dejo Wrote: [ -> ]Po meni 3-5-2 je promašena taktika jer da igraš tom taktikom ova dva wing backa ti moraju biti ne extra klase nego toliko dobri da si spreman napustit ženu i djecu da ih ideš gledati uživo. Kao recimo Brazil na SP 2002 imao je Cafua i Roberta Carlosa, dok mi imamo Abatea i Emanuelsona. Abate je brzanac sklon kiksevima u obrani i bez centaršuta, dok je Emanuelson loš u obrani i nedorečen u napadu. A ispravite me ako griješim, ali ta taktika dosta forsira bočne akcije, pa nemam nekog povjerenja da bi to izgledalo na bilo šta dobro. Uostalom recite mi jednu ozbiljnu ekipu koja danas igra 3-5-2.
napoli...za nas su ozbiljna ekipa....
JUventus igra 3-5-2. Inter je poceo igrat 3-5-2. Napoli to igra vec 3 godine. Udinese takodjer vec 2 godine forsira 3 odbrambeni.
Eto, dvije ekipe koje su ispred nas i koje su 1. i 2. na tabeli igraju tu taktiku sa 3 defanzivca. Znaci prije neg pocnete valjat kojekakve gluposti i govorit mi da ne pratim fudbal, barem "uradite zadacu" (sto bi vam Mourinho rekao).
Kako bi volio da se u svom ovom jadu i čemeru oko Milana igrači nekako konsolidiraju i ujedine s trenerom kolko god loši bili i da pokažu da je ranjeni lav najopasniji. Ima tu kvaliteta samo nema prkosa, ne dišu skupa. Kad bi barem ova situacija dokazala svijetu još jednom da nogomet nije umro, da nije sve u parama i da se može kad se ekipa drži skupa... Eh...
(10-30-2012, 03:57 AM)Milanista Mostar Wrote: [ -> ]Kako bi volio da se u svom ovom jadu i čemeru oko Milana igrači nekako konsolidiraju i ujedine s trenerom kolko god loši bili i da pokažu da je ranjeni lav najopasniji. Ima tu kvaliteta samo nema prkosa, ne dišu skupa. Kad bi barem ova situacija dokazala svijetu još jednom da nogomet nije umro, da nije sve u parama i da se može kad se ekipa drži skupa... Eh...
Dobro si ti to ... al samo puste zelje ... bar zasad
Al bi veceras pobjeda dobro legla, auuuuuu.. To bi bilo fenomenalno. Veceras cu navijati i biti uz klub vise nego ikad. Jedva cekam utakmicu. Hocu pobjedu kao da je u pitanju finale Lige prvaka.
OVaj Palermo nam je bio pencilin i kad smo imali mnogo jace igrace. Ali eto treba biti optimista, pobjeda bi dobro dosla i vratila barem nesto izgubljenog samopouzdanja.