Ja ne mogu da vjerujem kako vi rezite jedne na druge...sad stvarno pitanje...KOJI JE VAMA KLINAC???....samo da napisem svoje misljenje i bjezim....
Allegri...prvo poluvrijeme izvaradno takticki skoro perfektno...ko je gledo Juve-Chelski zna zasto ovo kazem...Juve jedan jedini sut u gol i to nakon cistog offside...Pressing trcanje citavo ponavljam citavo prvo pol 45min...udvanjanje na stranam i ubijanje njihovih bocnih igraca u toj taktici sa Montolivom-De Scigliom(plus Robinho) na desnoj strani i Nocerinom-Constantom(plus Faraon) na ljevoj strani...u sredini Boa citavo vrijeme ispred Pirla i ledja mu cuva De Jong...ako ista prodje Yepes i Mexes to lagano i hladno pokupe...znaci prvo poluvrijeme takticki cista 10-tka...Sciglio-Montolivo-De Jong-Nocerino-Constant ... totalno su me odusevili
U drugom bez ikakvog razloga se povlacimo i branimo 45 min taktika se mjena i ostavljamo vise sansi Juventusu, ponavljam bez ikakvog razloga...al eto pobjedi se ne gleda u zube i slazem se sa Berlusconijem pobjediti Juventus iz nepostojeceg penala jos mi je draze !!!
Amelia...prvo pol totanlo nezaposlen, drugo sve je dobro odbranio bez nekih petljanja i unosenja nervoze...
De Sciglio...sa 20 god i neiskustvom onako da odigra najveci derbi...kapa dole...ako ovako nastavi dobili smo novog Tassotia a Abate moze vec sad da grije klupu...i gore i dole trci radi...1na1 skoro pa neprelazan...svaka mu cast...
Yepes....bas onako kako on treba da igra rutinski sa svojim godinama, glavom i iskustvom nadoknadjuje brzinu....
Mexes...dugo nisam gledo da je uvezo dvije odlicne utakmice...kako se bori na svaku loptu ide nema onog glupog ispadanja...dobar dobar
CONSTANT...igrac utakmice, 3 pogresna pasa u prvih 45 min i to je sve negativno, svaka cast od Isle i Padoina napravio je dvije budale....defanzivno totalno razvalio, neprelazan spasio gol...najbolja utakmica karijere sigurno...pravi primjer da neko kad hoce i zeli da se bori moze biti dobar i za ekipu a i sam sebi...
Montolivo...onako igra pravio kapiten...iskusno i pozrtvovano...kao da ima milion utakmica iza sebe...
De Jong...razorio im je sredinu terena...borba pozrtvovnost...samo kad je s loptom to treba poboljsat da bude bolja predaja...najbolja tekma od kako je stigao u Milan
Nocerino...konacno onakav kakv treba da bude...s onim pressingom, dizanjem publike posjetio me na Gattusa...kad izadje iz linije i zaleti se prema protivniku vuce cijelu ekipu i bas nam takav jedan treba....
Boa....takticki dobar stoji ispred Pirla i smeta mu citavu tekmu...u napadu mora boje rjesavati kontranapade jer to se od njega ocekuje...dosta bezveznih pogresaka...
Robinho...30 min je odigrao onakav kakv nama treba..disciplina na nivou....poslje toga krece njegova zajebancija i driblanje i odma pada u igri, a nema ni snage...
Faraon...prvi pravi velki derbi za njega...ulazi kao prvi strjelac bojo sam se da ne pregori ali nije...dolazi u odbranu uzima lopte, nevjerovatno pozrtvovan i puno radi za ekipu samo problem su realizacije tih kontranapada...
Flamini i Zapata...bez nekih vecih pogresaka i posebnog ucinka nismo pali nakon njihovih ulazaka...
Pazzini...kad je usao u drugom poluvremenu sve sto se od njega ocekivalo je uradio...nismo mogli zadrzat loptu dugo i onda kad je on usao odlicno se gradio i cuvao loptu bas ga je povukla publika i sto je najvaznije bori se i hoce ne kao ona mala pickica iz Brazila...
P.S.
Chi ha il Milan nel cuore, non chiama il procuratore ... Bolja poruka i jasnija za Pata nije mogla biti ...