Baš tako, nikakvu ulogu nemaju te sudije. Uskoro će staviti one stvarčice na loptu pa će se odmah znati je li prešla ili ne.
Seltik zaslužio više ali ih je onaj njihov štoper unakazio prodavši 2 gola. Juve dočekao i sjebao ih na kontru. Valensija se kasno probudila, ima dobru prednost PSG ali su bez Ibre sledeći meč. Sutra su bolji mečevi.
Neko je reko da nam nije trebo Baloteli nego dobar krativni vezni. To potpisujem. dzaba nam ova trojica naprijed kad im nema ko dat dobru loptu

To smo se valjda skoro svi složili još pre dolaska Maria. Šta vredi sad pričati.
(02-12-2013, 11:00 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]To smo se valjda skoro svi složili još pre dolaska Maria. Šta vredi sad pričati.
heheh pa eto, ovdje na ovom forumu ima puno dobrih ideja. Nekad se neke i sprovedu od strane celavaca, kao da nas prate. :
Hehe evo upravo ovo sto sam napisao oko davanja gola matriu, vodi se rasprava na gazzetti i mediasetu. Mislim upravu sam i ja i oni: sta da nije bilo marchisia, bil se onda posluzila uefa tv-om i priznala gol Matriu??? Jer je svima jasno da ono nebi nikad bio gol Matria, jer ni jedan od dvoice sudija mu to nije htio svirat. Znaci ZAŠTO UEFA ima pravo da koristi tv reprizu da bi dosudila gol nekom drugom igracu a to se ne dozvoljava sudiji na terenu???
Jer dobro kazu novinari: marchisio je spasio sudije. Da nije bilo njega Bog zna kako bi zavrsila tekma i kakve bi onda optuzbe dosle. Vade mi vise zivac. Jeboga narod hocu li ikad moc sjest i gledat tekmu a da ne strahujem da ono djubre s pištaljkom ne upropasti tekmu sa svojim glupostima? Evo poslije ovog večeras opet me strah za sljedeću srijedu. Bojim se da ce govnari opet svirat xaviu i messiu glupe faule i penale

Jebem ti fudbal vise i mafiu UEFA-u
Ne boj se ensare necemo imat napetu situaciju sa Barcom stari moj. Pa jel ti vidis kako Milan igra? to je lakrdija. Oni daju loptu Niangu i onda on i Abate idu preko desne strane 2 na 2 1000 puta. Druga opcija je nabij prema Mariu. Uzas.
(02-13-2013, 01:00 AM)mrki Wrote: [ -> ]Ne boj se ensare necemo imat napetu situaciju sa Barcom stari moj. Pa jel ti vidis kako Milan igra? to je lakrdija. Oni daju loptu Niangu i onda on i Abate idu preko desne strane 2 na 2 1000 puta. Druga opcija je nabij prema Mariu. Uzas.
Po meni je greska Allegrija da na istu stranu drzi i Abatea i Nianga...oni samo smetaju jedan-drugom.
Pa zar nije bolje da umesto Abatea u igru drzi Krkica ili Baatenga???
Pa stvarno, protic Cagliarija smo imali visak sa desne strane a nikakvu sredinu (valjda zbog nedostatka Montoliva?)...to se videlo iz svemira. Tek kada su malo izmesane karte (Krkic, Boateng, i donekle Robinho), video sam Milan, koji "mozda" moze da odigra PONEKI napad protiv Barcelone.
Jos kad pomislim da protiv Barce nemamo ni Maria, postenski smo ga NA**BALI!!!
(02-12-2013, 09:59 PM)ensar7 Wrote: [ -> ]http://scsport.ba/vijest/50356
evo gledam Juve, i nazalost navijam za njih (radi koeficijenta Italije), i primjetim ovo. Svaka cast za gol, ali me sad zanima ovo ponasanje celnika UEFE.
Znaci i dalje ono djubre kraj gola nista ne radi, vec dobija platu da stoji 90 minuta (po meni trenutno najbolji posao na svijetu, nista ne radis a stize ti plata), i naravno beskoristan pri golu. niti se makeo niti je ista signalizirao, znaci za njega nije gol. OK, ali Marchisio zabije gol i prizna se. Uredu, sve uredu. Ali odakle onda pravo UEFI da pogleda video snimak i ipak prizna gol Matriu????????? Znaci posto imaju pravo to da rade, onda bi se to moralo priznat i u utakmici. Da tv kompanija pogleda i zakljuci da je bio gol.
Pa to je vise smijesno sta izvode na utakmicama. Jebo ih peti sudija u supak, ni jednom nisam vidio u utakmici (koju sam licno gledao) da je on ista pametno uradio ili pravedno osudio. Dosta puta vidim da pokazuje na penal, kad je to cist penal iz satelita se vidi, ili sudija vec svirne i krene prema tacki. Mislim, sramota. Uzas 
Prijatelju moj, taj sudija NE SME da reaguje pre nego da glavni sudija presudi.
Dodatni pomoćni suci ni u jednoj situaciji ne bi smjeli pokretima ili govorom tijela sugerirati odluku glavnom sucu utakmice. Alat kojim se mogu služiti za prenošenje informacija je isključivo radioveza. To je dosta logično. Zamislite da dodatni pomoćni sudac, pokretima koje vidi svatko na stadionu, sugerira kazneni udarac, a "glavni" to ne prihvati? Nevažno tko je u pravu, nastala bi prilična gužva na terenu.
Evo ti text koji ce ti malo pojasniti ono sto pricam.
http://gol.dnevnik.hr/clanak/svjetski_no...74501.html
Eki prijatelju pazi ovo: ibra mlatne onog spanca po nozi, za mene obicni faul, maksimum zuti kartonom kaznit, ali se pri kamera snimku vidi iza igraca pomocni kako odma preko radjja govori sudiji sta se desilo i naravno mase. ORF (Austrijska tv kuca) je napravila emisiju o sudijama na Euro 2008, i bas je bilo o tome sta obi sve pricaju. Znaci sudije su u kontaktu svi 90 minuta i non stop jedan drugom nesto govore i pomazu si. Ok, sad uzmi primjer onog seronju (seronja= pojam osobe koja jednu divnu utakmicu usere svojim glupostima) pored gola, gdje lopta ulazi u gol, i izbija se, sva sreca vidis na kameri njegovu reakciju, on ni u kednom trenutku nije otvorio usta niti je makeo trepavicama da najavi da je gol. A upravo je to njegov posao: "mislim da je bio gol, po meni je lopta usla". I tad sudija mora da odluci dali ce svirat ili ce reci ja sam bolje vidio, nije gol. Ono govno na liniji nista ne radi, i nije nikad nista ni radilo. Kazem ti zalosno, jrr ce upravo taj seronja svirat penal za Barcu jer mu je xavi pao u sesnestercu, a nece vidjet da to nije bio penal vec obicna akcija. Jer covjek 90 minuta nista ne radi, i onda u jednom trenu mora skontat: " u jebote sta je sad bilo? Ma penal jebes mu mater". Ili kao sinoć: "u jebote de koncentrisi se, nista nisam vidio jer razmisljam o hiljade drugi stvari".
Jednom rijecu: "sramota"
Samo zamislite da je ono bio Milan - Barca i da Boateng nije naletio na loptu. I tekma zavrsi 0:1 jer ti Messi u 85' uvali gol. Kako bi ste onda reagovali??? Ovdje bi ste ispisali 4 stranice o kriminalu itd...
(02-13-2013, 12:17 PM)ensar7 Wrote: [ -> ]Eki prijatelju pazi ovo: ibra mlatne onog spanca po nozi, za mene obicni faul, maksimum zuti kartonom kaznit, ali se pri kamera snimku vidi iza igraca pomocni kako odma preko radjja govori sudiji sta se desilo i naravno mase. ORF (Austrijska tv kuca) je napravila emisiju o sudijama na Euro 2008, i bas je bilo o tome sta obi sve pricaju. Znaci sudije su u kontaktu svi 90 minuta i non stop jedan drugom nesto govore i pomazu si. Ok, sad uzmi primjer onog seronju (seronja= pojam osobe koja jednu divnu utakmicu usere svojim glupostima) pored gola, gdje lopta ulazi u gol, i izbija se, sva sreca vidis na kameri njegovu reakciju, on ni u kednom trenutku nije otvorio usta niti je makeo trepavicama da najavi da je gol. A upravo je to njegov posao: "mislim da je bio gol, po meni je lopta usla". I tad sudija mora da odluci dali ce svirat ili ce reci ja sam bolje vidio, nije gol. Ono govno na liniji nista ne radi, i nije nikad nista ni radilo. Kazem ti zalosno, jrr ce upravo taj seronja svirat penal za Barcu jer mu je xavi pao u sesnestercu, a nece vidjet da to nije bio penal vec obicna akcija. Jer covjek 90 minuta nista ne radi, i onda u jednom trenu mora skontat: " u jebote sta je sad bilo? Ma penal jebes mu mater". Ili kao sinoć: "u jebote de koncentrisi se, nista nisam vidio jer razmisljam o hiljade drugi stvari".
Jednom rijecu: "sramota"
Samo zamislite da je ono bio Milan - Barca i da Boateng nije naletio na loptu. I tekma zavrsi 0:1 jer ti Messi u 85' uvali gol. Kako bi ste onda reagovali??? Ovdje bi ste ispisali 4 stranice o kriminalu itd...
Ensare u potpunosti se slazem sa tobom, ali jebiga, Platini (ex-Juve) i ostali pederi pisu pravila, a ne mi. Gde su bile sudije kada je Muntari zabio gol Buffonu???
Ova UEFA to je: "NEKOM MAJKA A NEKOM MACEHA..."
Znam macak, ali tad nije bilo 5tog krelca. Ali upravo je to taj problem. Svi timovi se bore radi ti gluposti. Gdje pobjedis tako sto radis, a ne na srecu jrr ti sudija svira crveni protivniku radi gluposti, ti zabijes gol iz offsidea, i onda sudija ne svira cist penal protivniku. Pa jarane kog k*rca igram ovaj sport? Da bi me jedan kreten jebavao i kostao 20 mil. €????
Uveli su 5tog sudiju radi gluposti. On nista ne radi. Za te pare bolje da uvedu tv pravo i caos. A ne da sudija ocekuje pomoc od covjeka koji nista ne radi vec ga samo ometa