kad je allegri tako dobar, zašto onda nijedan veliki klub ne razmislja o dovođenju allegrija (čak nema ni tračeva, a novinari i na najmanju sitnicu reagiraju i pišu svašta). evo ovu zimu arsenal, real, psg, city, chelsea... su razmišljali o mijenjanju trenera i nikako da čujem allegrijevo ime u novinama (a npr. contea traze real i chelsea)... allegri se počeo javljati u kontekstu, pazi sad, rome i sahtara nakon sta smo barcu dobili 2-0. mozete li zamislit situaciju da citate u novinama "roma zeli kloppa" ili "sahtar zeli mourinha"? upisem real trazi allegrija u google i izađe mi roma trazi allegrija.
inace za njegov rad u milanu je 3-4 mjesto solidno, dok je god ovakva uprava mi nismo ozbiljni klub koliko god neki misle da jesmo. to cemo bit tek nakon sto nađemo novu upravu (ili ova pocne radit) + smijenimo trenera
Kakasvraka nas usporedjuje sa barcom...lol....ne prestajem se smijati...cuj kad je barca dala zadnji put gol iz kornera......sinko....oni imaju 10 cm u prosjeku nize igrace....hahaha kako me nasmija....usporedjuje nase prekide sa prekidima midgeta....hhahahahahah....idi lijeci se....lol
(04-23-2013, 06:51 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]Kakasvraka nas usporedjuje sa barcom...lol....ne prestajem se smijati...cuj kad je barca dala zadnji put gol iz kornera......sinko....oni imaju 10 cm u prosjeku nize igrace....hahaha kako me nasmija....usporedjuje nase prekide sa prekidima midgeta....hhahahahahah....idi lijeci se....lol
Ko sve ima kompjuter u kuci boze sacuvaj. Prvo cu te prijaviti administratoru a onda cu ti mozda primjereno odgovoriti. Nepristojni balavče.
(04-23-2013, 07:43 PM)kakabanja Wrote: [ -> ] (04-23-2013, 06:51 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]Kakasvraka nas usporedjuje sa barcom...lol....ne prestajem se smijati...cuj kad je barca dala zadnji put gol iz kornera......sinko....oni imaju 10 cm u prosjeku nize igrace....hahaha kako me nasmija....usporedjuje nase prekide sa prekidima midgeta....hhahahahahah....idi lijeci se....lol
Ko sve ima kompjuter u kuci boze sacuvaj. Prvo cu te prijaviti administratoru a onda cu ti mozda primjereno odgovoriti. Nepristojni balavče.
Usporedjujes neusporedjivo.....kako da ti odgovorim? Da te pohvalim? Lol
Kaka sine, tom tvom Kloppu je prosle sezone oduzet najbolji igrac Sahin, i sta covjek uradi? Nadje Reusa, i evo ga igra sa Realom. Sad mu ode Gotze u Bayern za 37 milki, i lewandowski, i sta bi sad trebao cvjek? Da ko Allegri place i govori gotovo je borit cemo se za sredinu. Nista, covjek uzima Aubameyanga, naseg igraca kojeg su nasi procijenili da nema pojma, vodeći strijelac u francuskoj iza Ibre, i sad ce Klopp od nikoga da napravi igracinu.
I vjeruj mi , dok je Klopp u BVB nece dortmund bit 5ti ili 10ti. I ako cemo iskreno, svi zele da ga dovedu al on nece da ide tamo gdje su zvijezde. Jer njemu trebaju momci da igra snjima, a ne zvijezde kao sto trebaju Allegriju. Jer je razlika u tome da Klopp zna radit s igracima, Allegri nema pojma ko valja i kako radit s njima. NEMOJ TE MI SPOMINJAT DE SCIGLIA, SHARAWIA i COSTANTA. Pevu dvoicu je napravila Milanovi treneri, a Costant je constabtan igrac nikad nesto posebno.
Jebo vas Allegri, ne mogu vas smislit kad mi kazete da Milan nema igrace. Eto Mexes i Zapata su kurcine. Samo da ti napomenem da je Barca poslala ponudu Villarealu 12 miliona € za Zapatu. Al Milan odlucuje. Al eto Zapata je za vas kurcina. Nama treba Pique i Hummels
(04-23-2013, 06:32 PM)trinexx21 Wrote: [ -> ]kad je allegri tako dobar, zašto onda nijedan veliki klub ne razmislja o dovođenju allegrija (čak nema ni tračeva, a novinari i na najmanju sitnicu reagiraju i pišu svašta). evo ovu zimu arsenal, real, psg, city, chelsea... su razmišljali o mijenjanju trenera i nikako da čujem allegrijevo ime u novinama (a npr. contea traze real i chelsea)... allegri se počeo javljati u kontekstu, pazi sad, rome i sahtara nakon sta smo barcu dobili 2-0. mozete li zamislit situaciju da citate u novinama "roma zeli kloppa" ili "sahtar zeli mourinha"? upisem real trazi allegrija u google i izađe mi roma trazi allegrija.
inace za njegov rad u milanu je 3-4 mjesto solidno, dok je god ovakva uprava mi nismo ozbiljni klub koliko god neki misle da jesmo. to cemo bit tek nakon sto nađemo novu upravu (ili ova pocne radit) + smijenimo trenera
vecu glupost dugo nisam cuo. pa sta se kvaliteta trenera mjeri po potraznji pojedinih klubova? sta je sa hitzfeldom, heynckesom, fergusonom i da ne nabrajam dalje. njih trenutno nitko ne trazi pa sta po tome ispada da nisu dobri strucnjaci. evo cisto sad kad sam spomenuo heynecksa. kakve je on imao rezultate prosle sezone sa bayernom, a pogledaj kakve ima ove. znaci nije toliko do trenera koliko do kadra kojeg on ima na pojedinim pozicijama. prosle sezone su imali isto vrhunsku ekipu po imenima, al ove sezone su se pojacali gdje su bili klimavi i imali problema i vidi ih sad, razvaljuju. i jos jedna stvar ekipa se ne sastavlja preko noci, trener se treba upoznat s igracevim kvalitetama, manama i uklopit ih u sastav i za to treba vremena. e sad sto se tice nas, mi smo ove sezone promjenili pol ekipe i startali smo katastrofalno, al ih je allegri nekako poslozio. al to jos uvijek nije to. za vrhunske rezultate mi trebamo jos jedno 5,6 kvalitetnih pojacanja. pa pogle nas vezni red. u ovoj formaciji sa tri vezna a i u drugim formacijama trebas imat tri igraca koj znaju igrat u oba smjera, a osim montoliva mi vise nemamo niti jednog. moderni nogomet vise ne trpi igrace poput flaminija, de jonga, muntarija, ambrosinija koji ne znaju ni dodat loptu. pogledaj trenutno sve ekipe u polufinalu lige prvaka, a i ostale vodece ekipe u jacim prvenstvima i kakvi njima vezni igraci igraju. pa nema niti jednog a da ne zna igrat obranu i napad. po mom misljenju tu je nas najveci problem, pa cak i sljedece sezone, ako ne dovedemo minimalno 2 takva veznjaka, mi nemamo sta trazit u vrhu. tako da se mene pita, nocerino, de jong, flamini i ostali bi trebli dobiti automatski otpisnicu iz milana.
Sreca nasa da nismo izvukli bayerna.....strah me i pomisliti sta bi nam uradili....uhh
Vezano za potraznju trenera.....treneri se traze kad su slobodni a ne kad imaju klub...samo ludi roman placa masnu odstetu za trenera(15 milijuna za boasa da bi mu nakon par mjeseci dao otkaz)
Bayern dovodi pepa sljedece sezone a heykens radi cuda sa ovim rosterom.....koje gazenje majko mila.....
1994. Milan - Barcelona 4:0 = 2013. Bayern - Barcelona 4:0. Strava.
jes samo sto su ovi dali tri neregularna
Nisam mogao da gledam derbi pa bih sad prokomentarisao. Mislim da je još rano za ovu ekipu za veće uspehe. Vidi se da ne znamo da privedemo kraju utakmicu kada imamo rezultat, da mnogim igračima forma varira previše i da se primaju jeftino golovi. Kao kad smo protiv Barse ušli posrano i gde se moglo naslutiti posle 5 minuta čemu sve vodi.
Juve je neku godinu već na okupu i tu imaju prednost, prvi put smo mi dobili jeftino, sad oni, tako to ide. Čini mi se i da je utakmica bila tipično dosadno taktičko nadigravanje sa malo prilika gde prvi gol odluči sve. Mi smo zasrali u ona 2 meča stvar gde smo bili ti koji su vodili. Ovi su imali želju da nas dobiju i vrate nam za prošli poraz jer drugu motivaciju do kraja sezone i nemaju.
Što se tiče Alegrija, nije on u rangu najboljih trenera ali poredjenje sa Kaljarijem i sindrom trenera malog kluba je počelo da dosadjuje . Uprava je masakrila ekipu kada su otišla 2 najbolja igrača uz pola prve ekipe. Pogledajte sad postavu sa početka sezone, je l to deluje kao tim zbog koga je ovo što smo do sad uradili toliki neuspeh? 3 igrača su ove sezone mnogo napredovala, došao je i Mario pa to izgleda kako treba ali nema puno igrača vrhunske klase ili barem onih koji imaju potencijal za tako nešto. Sve ovo za užasno izvodjenje prekida i loš ulaz u sezone je istina ali se samo loše stvari i spominju, nagli napredak igrača se prepisuje drugim trenerima ili čemu već... Posle onih prvih 8 kola sve od tada je daleko više od očekivanog.
E sad u vezi 3. mesta po meni smo mi i dalje tu favoriti, sve zavisi od nas i eto sad treba da pokažemo da smo za lš. Mogla bi i Fiora da udje u nešto slabiju formu sad pred kraj kao i mi.
U lš sam nekako samo čekao da Barsa ispadne jer su davno pročitani i može im se i na više načina odgovoriti, previše je slaba odbrana a najbitniji igrači postanu nevidljivi kada ih zatvore i praktično prilike ne stvaraju i samo dave tu loptu. Nisam očekivao ovakvo demoliranje ali posle 2 provlačenja su i zaslužili da svi vide da ove sezone nisu za sam vrh, a povratak protiv nas i taj Mesi nisu rezultat isključivo njihove dobre igre, pa i PSG je uz malo sreće i iskustva mogao dalje. Bajern je toliko trčao i kretao se pametno bez lopte da ovi nisu znali šta će, presing celu utakmicu, nema umora. Svidja mi se i što je sudija puštao grubu igru što je još pomoglo Bajernu. Inače sudjenje užasno cele sezone kao i na ovom meču. Nemci dominiraju ove sezone i blagi bi favoriti trebalo da budu za osvajanje. Ne znam zašto bi trošili ogroman novac sledeće sezone kako se spominje jer već ovo sada odlična ekipa i može to krenuti u suprotnom smeru ako se ne snadje Gvardiola ali nek rade šta hoće. Sutra očekujem da Borusija još jednom pokaže zašto su došli daleko, i sada ih čini mi se previše potcenjuju. Očekujem veću neizvesnost nego danas. Ovi imaju trenera koji je stručnjak za ovo takmičenje i jednog od najboljih igrača na svetu što bi moglo da bude dovoljno za njih ali Nemci su ih već nadigrali i ako je to bila grupna faza znaju da mogu opet. Smorio sam malo ali ne zamerite.