kako stoi stvari merad nece ni ligu evropa pa sasvim e ok i da igramo i tu ligu
nisam bio puno vremena ,, izbojkotirali smo celu sezonu skoro , sta ima novo? ko ce na leto? transfer sagata moze da zapocne ...... >>>>>>>>>..
baloteli izvodi korneri ovi par utaknici sta sam pogledao fantasticno
ovi bekovi u roma dosta solidni i talentovani marcos i dudu desni i levi
Da...siena je ispala....zamjenio sam serie a i bundesligu....ako se vrati montolivo....dobit cemo..ako se ne vrati gallijaniju ne bolje kupiti utakmicu navrijeme da ne bi bilo kasnije..nismo ovo ocekivali....
(05-12-2013, 09:56 PM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]Nepostavljam se ni na jednu stranu ni za ni protiv Allegria...
Ali majko moja mila...pa imal iko od strucnog staba mozga na klupi...nama samo igraju 3 boda...bod ili poraz isti kurac...NAMA SAMO IGRAJU 3 BODA U 2 KOLA...
Ne mogu da vjerujem da su se oni nesto povukli... mjenja Nocerina za Boatenga koji nije igro u sri...a nama samo 3 boda igraju...crveni karton je prestrog ok...al to nije nikakva zavjera...utakmica je bila idealna da samo napadamo...Roma prima bruku golova, vise su primili od Palerma koji je ispo...boli nas kurac hocemol izgubiti ili igrati nerjeseno...samo treba napadati imali 9 ili 11 igraca...i tek poslje crvenog kartona Tottiu on mase igracima da krenu svi u napad...Stvarno da se i malo inteligentan covjek uvrijedi na ovako nesto...ovo jos nisam dozivio...da imas tako jednostavnu situaciju da igras samo na pobjedu, da ti poraz ili bod nista ne znace...on se povuce i sto hiljada pasova unazad...nemojte mi crveni karton spominjat samo kao opravdanje, jer to nije...
Nemojte mi samo reci da se takticki ide na 3 boda u Sienu...pa sta ako se Siena zatvori...sta ako odigraju za Fiorentinu...ne moram vam govoriti da su filijala Juventusa i da mrze Berlusconia i Milan....
Stvarno nekad neinteligente poteze donosi...npr vcrs zasto ne igra Robinho od prve poslje dvije asist....jer Elsha je u padu i problemu sa glavom...ja ne mogu smisliti Binha ali forma je forma....
Vjeruj mi da oni toliko mrze Fiorentinu da i ne znaju ko je Berluskoni i iMilan
Pa nije galliani amater da dopusti igracima na terenu da rjesavaju ovako delikatne situacije oko ulaska u ligu prvaka. A i znaju talijani da im jd pametnije da milan predstavlja italiju nego da fiorentina proda pola momcadi i onda se sramoti u kvalifikacijama.
U calciu je uvijek vladao pragmatizam pa ce se to nastaviti i u nasem slucaju, uvjeren sam:-)
(05-13-2013, 03:34 PM)kakabanja Wrote: [ -> ] (05-12-2013, 09:56 PM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]Nepostavljam se ni na jednu stranu ni za ni protiv Allegria...
Ali majko moja mila...pa imal iko od strucnog staba mozga na klupi...nama samo igraju 3 boda...bod ili poraz isti kurac...NAMA SAMO IGRAJU 3 BODA U 2 KOLA...
Ne mogu da vjerujem da su se oni nesto povukli... mjenja Nocerina za Boatenga koji nije igro u sri...a nama samo 3 boda igraju...crveni karton je prestrog ok...al to nije nikakva zavjera...utakmica je bila idealna da samo napadamo...Roma prima bruku golova, vise su primili od Palerma koji je ispo...boli nas kurac hocemol izgubiti ili igrati nerjeseno...samo treba napadati imali 9 ili 11 igraca...i tek poslje crvenog kartona Tottiu on mase igracima da krenu svi u napad...Stvarno da se i malo inteligentan covjek uvrijedi na ovako nesto...ovo jos nisam dozivio...da imas tako jednostavnu situaciju da igras samo na pobjedu, da ti poraz ili bod nista ne znace...on se povuce i sto hiljada pasova unazad...nemojte mi crveni karton spominjat samo kao opravdanje, jer to nije...
Nemojte mi samo reci da se takticki ide na 3 boda u Sienu...pa sta ako se Siena zatvori...sta ako odigraju za Fiorentinu...ne moram vam govoriti da su filijala Juventusa i da mrze Berlusconia i Milan....
Stvarno nekad neinteligente poteze donosi...npr vcrs zasto ne igra Robinho od prve poslje dvije asist....jer Elsha je u padu i problemu sa glavom...ja ne mogu smisliti Binha ali forma je forma....
Vjeruj mi da oni toliko mrze Fiorentinu da i ne znaju ko je Berluskoni i iMilan
A ja citam danas u Italjanskoj stampi...da se Fiorentina nada pozrtvovanoj tekmi Siene "radi dobrih odnosa"...Eh sad ko tu koga ne voli...
Uglavnom ako ne dobiju ... nadam se da ce citav strucni stab ostati u Sieni...pokusavaju na sve nacine da osposobe Montoliva...stvarno sezona nam je za Hollywooda....prvo 13. mjesto u novembru i najgori start u istoriji kluba...pa onda dodju na bod od drugog mjesta cak neki spominju da ce napast Juventusa...pa sad se u Sieni boris za 3 i mjesto u CL...koje nam je nevjerovatno vazno radi novca inace ce prodati opet nekog igraca...
Previse uspona i padova...
@Geoff...danas se spominju nova dva imena uz Ljaljica....za vezni redi...Inler i Nainggolan...u odbrani Astori...Yepes i Zaccardo odlaze....a Salamon ce biti posudjen najvjerovatnije Torinu...Nocerino ce ubaciti u deal sa Napoliem...Juve je ponudi ugovor Boneri na 3 god...
@Maji
Ljajica sam gledao u nekoliko navrata, odlican je to igrac, ali malkice preofenzivan, ne vjerujem da ce on s lijevog krila trcati u obranu zatvarati bokove, kao sto to saravi radi...naravno, ukoliko ostanemo na 433 formaciji...
Inler je bio strasan igrac kada je napustao udine za napoli, ali mislim da je tamo prilicno nazadovao. Ostale nisam pratio da mogu dati neki sud.
Sta ti mislis o nabrojanim pojacanjima?
Ja sam i dalje pri tvrdnji da nama treba neki igrac tipa fabregas, ako ga se u barci rjesavaju, mogao bi galliani ponuditi nki sitnis na rate
Inler je u Udineseu bio malo ofanzivniji, u Napoliu je defanzivniji...i mogu ti reci da je u tom segmentu napredovao...mnogi ga novinari smatraju za glavnog "krivca" sto je Napoli primio manje golova jer je bio igrac vise u odbrani...eh sad mislim da on moze samo iznjeti tu poziciju DM...sad zavisi sve kako planira trener stavljati De Jonga kad se oporavi
Laljic je preofanzivan ali mislim da je disciplinovan, pa kontam da bi pokrio to u defanzivi...ali nebi bio ko Elsha on dodje fakticki nekad kao bek ....
Radja Nainggolann je glavni igrac Cagliaria u veznom redu...cudno je do sad kako nije presao nigdje...Roma Juve i Napoli su vec slali ponude za njega...jedno vrijeme se pisalo da je potpisao za Napoli...on je nesto tipa De Jonga samo dosta bolje tehnicki igrac...i ja volim te radilice sto trce ginu u odbrani a nisu ograniceni da idu i organizuju nesto naprjed...moze pokriti vise pozicija u veznom redu i tu bi nam odlicno dosao...
Da Fabregas,ako se sjecas ja sam to odma reko da je on pravi igrac za nas...on je u Barci "propo" zato sto je stavljen preofanzivno...kod Wengera bi pokrio sve u veznom redu...i mislim da na sve 3 poziciju u vezi u ovoj formaciji moze igrati...pogotovo sto mu ta formacija nije strana jer je igro to i u Arsenalu i Spaniji...inace Barca se zeli rijesiti nekoliko igraca i ima i nezadovoljnih tipa Ville i Songa...
Sto se tice veznog reda meni su nekako Fabregas i Hernanes dva igraca koja bi nam bila prava pojacanja i mislim vrlo korisna u ovoj formaciji...
U zadnje vrijeme se pominje u odbrani Regini igrac Samp trenutno u Empoliu...gradjom posjeca na Chellinia...visok i jak a igra ljevog beka...mislim da je dobio i poziv u mladu repku...Astori,Ogabbona i ovaj mali se najvise spominju...
Meni je zao za Salamona sto nije dobio sansu a vec ce ga koristiti kao robu za transfere....Cristante je potpisao profi ugovor i odbijeno je 5 miliona eura ponuda Chelskia...mislim da je @Mrki pitao ko ga je gledao...ja sam gledo ali u mladji selekcijama...visok, tehnicki veoma dobar....nekako na Vieru najvise posjeca, taj tip igraca...
@Maji, slazem se u svemu sto si napisao.
Ali, mogla bi se ta formacija 433 lako pretvoriti u 4231 i tada ne bismo niti imali taj problem veznog reda. Igrali bi montolivo-de jong ta zadnja dva, gore saravi-niang-ljajic recimo i napad balonja.
Na taj se nacin rjesavamo jednog mesara i dobivamo jednog ofanzivnog vise. Recimo formacija kao bayern. Kad malo bolje razmislim, nama bi ta formacij puno bolje legla od ove trenutnem a nista se drasticno ne mijenja, niti u obrani niti u napadu. Samo dobivamo kvalitetnog igraca vise.
I jos se sjetih.
Pored barcelone, sad pocinje rasprodaja i u palermu. Ima tu odlicnih igraca koje bi valjalo pokupiti.
Nesto sam skeptican da ce biti velikih pojacanja. Vec kukamo kako je i 6m za Zapatu mnogo i trazimo popust
Ljudi zaboravljate na De Jonga i Saponaru po meni prvotimce uz Montoliva, sve više i više sam uvjeren da će Saponara biti pravo otkriće. Dečko ima 11 golova i 14 asista u 35 tekmi mislim.. Odličan sa obe noge, fizički neprikosnoven, nije sklon ozljedama, nositelj igre Empolia.