Znaci, rjesenje je ostaviti allegrija jos pet godina, konstantno katastrofalno otvaranje sezone i borba za trece mjesto?
A sve pod izlikom stednje?
Takvih trenera kao sto je allegri u italiji i europi ima na desetke, ako ne i stotine. Samo sto postoji mogucnost da ce koji od njih u tri godine ostvariti odredeni napredak i iskorak. Kod allegrija to vec odavno ne postoji.
Je li allegri ista napredovao kao trener u posljedne tri sezone? Nije. Osvojili smo scudetto, bili drugi, mozda cemo biti treci. Stoga, ja ne vidim razlog vjere u njegovu magicnu transformaciju sljedece sezone.
alegria treba ostavit osim u slucaju ako misle dovest neku klasu poput heynecksa, mourinha ili nekog takvog tipa. ove sarlatane tipa mazzari, rijakard ne priznajem kao dobre trenere
Mazzari po meni nije nikakav trener, nista posebno. Niti je Napoli doveo u neku igru koja je sistematična nešto posebno ili mehanička. Conte je 200 godina ispred svih trenera u serie a.
Shaarawy-a su htjeli kupiti inter, Barcelona i Englezi. Plaćen je jako puno novca i on nema nikakve veze sa Allegriem.
Niang je doveden isto kao jedan od talentiranijih igrača u mladim selekcijama Francuske. Max ga je prvo izbacio iz svih ekipa, dok su se ljudi pitali zašto takav igrač ne dobije šansu. Na kraju je GALLINI intervenirao u sve to. (tako sam ja čitao na stranim forumima. Ne mora biti točno samo vam prenosim.)
Sa obrambenim igračima i posebno bekovima radi TASSOTTI. Tako je vec 10 godina i tako je radio sa svima od Serginha do De Sciglia.
P.S.
Ako imate vremena, danas je važna tekma serie B: Verona-Empoli. Jorginho protiv Saponare. Mislim u pola 6.
Kaze huss...koliko para toliko muzike....e moj huss...na place trosimo vise i od napolija i od juvea i od dortmunda
Mazzari je sa ekipom koja ima manji budget od milana i koja je objektivno losija od nase ekipe ispred nas 9 bodova...
Mazzari je sam slozio tu momcad....imamo igrace za 3-4-3 i uz par prinova lako se mozemo adaptirati na tu fomacjju
Za Sienu nije pozvan Boateng zbog manje povrede kolena, ali jeste Montolivo i Maks kaže da će igrati od početka, odlično. Spominje se opcija Maria i Pacinija u napadu od početka mada ne verujem da će baš sada probati to.
Ako neko nadje link Verona-Empoli nek stavi ovde...utakmica je u pola 5
Ja se nadam da će Alegri i slijedece godine voditi Milan. Ako ne on onda Anceloti, Kapelo ili Saki.
(05-18-2013, 02:25 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]Za Sienu nije pozvan Boateng zbog manje povrede kolena, ali jeste Montolivo i Maks kaže da će igrati od početka, odlično. Spominje se opcija Maria i Pacinija u napadu od početka mada ne verujem da će baš sada probati to.
Pitanje koliko je Monto spreman, ali jbg, neka da sve od sebe jer nema da razmislja o sledecem mecu. Ako povedemo sa 2 razlike neka ga zameni.
Boateng odbija igrati srednjeg veznog, pola utakmica koje odigra je loš, a 30% sezone ozlijeđen. Sto se mene tiče on isto moze pakovat kofere i tako igrati tu "10"-ku negdje drugdje.
Kakva je bila tekma, je li gledao tko? Nisam mogao stići na vrijeme.