@Duco ta cijena je bila na kraju ali uzeli smo im par godina pare od pusudbe...ali i dalje mislim da je to cisti promasaj bio...mali ima potencijal da izraste u odlicnog igraca...
Posto je Keisuke Honda vrlo vjerovatno novi igrac Milana evo jedan video...sve njegove golove i asist prosle sez...po ovom snimku pravo je pojacanje...
https://www.youtube.com/watch?feature=pl...SV1c6_Q_4g
Ponudili smo CSKA izmdju 1,5 i 2 miliona medjutim oni ga ne pustaju ispod 7 tako da ce vrlo vjerovatno doci besplatno u januaru...sto i nije tako lose...mislim da je dobar deal 2,5 miliona eura po sez za najboljeg igraca Japana nije velika plata...potpisace na 3+1 god ... Ono sto je najbolje za Galliania to je da se otvara Azijsko trziste...danas strucnjaci predvidjaju da Milan moze zaraditi na Hondi do 7 miliona eura od prodaje dresova i tv prava kad stigne u klub...npr Inter je od Nagatoma zaradio pola miliona eura...
Saponara,Cristante,Vergara,vjerovatno Petenga i ceka se na Polia i Hondu..na ovaj standardni igracki kadar mislim da Galliani nece vise nikog dovoditi...jedino ako neko od Boe Nocerina i Urbya ode...medjutim i dalje mislim da nam treba jos jedan kvalitetan stoper ma makar to bio i Astori...mada se u zadnje vrijeme pominje Shako iz PSG-a i Vidic...posto debili nisu mogli Ogabbonu dovesti...ccc...
Ja sam Hondu duže vreme gledao jedino na ovom kupu i bio je najbolji igrač Japana, uglavnom pokretao sve akcije ili ih završavao, a nisu bili loši protivnici. Zadovoljan sam pojačanjem, igrača koji daje završni pas osim napadača od kojih je Maks to pokušao da izvlači nemamo neko vreme i takav nam upravo treba. Zna da slomi odbranu jednim potezom i uposli napadača a i fali nam tehničar u veznom redu. Priča se da navija za Milan otkako je klinac pa ako je to kojim slučajem istina ovo je pun pogodak, taman i Saponara ima vremena da se privikne. Poli se takodje razlikuje od dosadašnjih srednjaka, može dosta da napreduje a i ako ne bude tako opet može da posluži i rastereti Montoliva. Uz povratak De Jonga koji će po meni dosta značiti to jeste jača sredina nego prošle sezone mada se ne bih protivio još kojem pojačanju na tom delu terena. U odbrani bih i ja hteo nekog štopera jer mi ova dvojica nisu sigurni iako su u drugom delu sezone dosta napredovali i znali da vežu par utakmice bez primljenog gola. Opet je tu bilo problema prilikom skoka a protivnik je prelako dolazio u šanse čim imaju prostora za kontru.
Za Šaravog neću biti siguran da ostaje šta god oni da kažu mada je dobro za njega što su ga ovako javno pohvalili jer mu je samopouzadnje veoma nisko.
Galliani:
-Imao sam večeru s Polijem sinoć. On je veliki fan Milana.
-Napadač koji bi mogao zamijeniti Robinha neće imati više od 30 godina.
-Emanuelson bi mogao ostati u Milanu razgovarat ćemo s njim i trenerom.[/
-Hondu vidim kao playmakera ne kao krilo ili napadaca i on nece biti zamjena za Robinha.
Milan want Ljajic, but have to sell Robinho
By Football Italia staff ....http://www.football-italia.net/36091/milan-want-ljajic-have-sell-robinho
Svi znamo da je nakon cuvene vecera bilo govora kako prelazimo na staru taktiku od Anchellotia tj. 4-3-1-2 ... medjutim sve vise se pominje da Max ne zeli s ovim igracima uvjezbava tu taktiku nego .... 4-2-3-1 ... gdje bi nastavili igrati po stranama...napadaci bi bili Mario/Pazzini...a trebao bi nam i AM iza napadaca...tako bi ispunio zelju Berlusconia...a nastavio igrati po strani jer je to najvise forisrao prosle god....
Prvo se pricalo o ovoj formaciji....4-3-1-2...
.......................Abbiati........................
Abate......Zapata.......Mexes.......De Sciglio
......................De Jong.........................
.......Poli/Muntari..............Montolivo......
.............Honda/Saponara/Boa...............
.......Balloteli................ElSha...........
A po izvorima medija bliski Milanu Allegri to zeli ovako ....4-2-3-1
.......................Abbiati........................
Abate......Zapata.......Mexes.......De Sciglio
.........De Jong/Poli.....Montolivo/Muntari....
Boa/Niang/.....Honda/Saponara...ELSha/Ljaljic?....
.......................Mario/Pazzini.....................
Pa neka igraju oba dvije sto onda! Kao da je nemoguce imat momcad koja zna mijenjat formacije. Ili je Maxu nemoguce ocito. Opet ide sezona oni ne znaju ni kakav je tocno plan. Koja smo lakrdija boze moj...
Galliani kaze Ljajic odgovara profilu igrača koji nam treba. Robinha ce zamijeniti napadač, ne Honda. vjerojatno je Honda zamjena za boatenga. I meni je to sasvim u redu.
Oni sto nedostaje je jedan vezni i jedan stoper. Bez toga nece imati sanse ove sezone. Koliko god dobar napad bio. Mada je i taj napad sacinjen od Shaarawya koji je mlad i oscilira sto je normalno, i polu luđaka Balotellia. Onda Nianga koji ima 18 god i mozda Ljajica koji je isto nekakav nenormalan sav. Shaarawya ce Galliani prodati cim dobije 30mln, to je 100% sigurno.
abate-zap-mexes-de sciglio
--------de jong-----
--monto------poli--
-------honda----
---ses---balo-----
trenutno to je to. Milan si ne moze dopustiti da nam je treci stoper Bonera. Jedan stoepr mora doci. I ja bih osobno Abatea prodao sto prije bilo komu, i doveo negdje nekoga da igra lijevog beka a Scigliia pustio da igra svoju poziciju. Mada koliko poznam Maxa Constant ce igrati lijevo a De Sciglio biti na klupi.
Ako Galliani uspije da proda Santosu Robinha i tim novcem kupi Ljajića mislim da smo imali najbolji mercato u zadnjih nekoliko godina.. Uz to smo se rješili određenih igrača koji predstavljaju balast prvenstveno mislim na Binha..
Neke informacije govore da će Galliani u zadnjim danima mercata pokušati da dovede kvalitetnog stopera ali ovo sa Ljajićem želi da ostvari kroz narednih desetak dana sobzirom da nam sezona i pripreme dosta ranije počinju kao i kvalifikacije za LŠ!!
Transfer novosti u ova dva-tri dana...
-Milan je dogovorio sve sa Ljaljice(licne uvjete), kojem ugovor istice 2014...Fiorentina je sada u zajebu, nesto slicno kao sa Montolivom(Corriere dello Sport) ...cijene ga 10 miliona a Milan daje manje...da se ja pitam dao bi im 7 i Urbya...Mislim da bi nam Ljaljic bio pravo pojacanje...kakav bi to bio napad...Ljalic 1991 god....ElSha 1992 god i Mario 1990 god....
-Robinho je vrlo blizu Santosa...ugovor bi trebao biti gotov u naredni 5-7 dana....navodno odlazak Binha znaci odmah dolazak Ljaljica...
-Milan zeli Hondu od pocetka sezone...zato je vec pocela potraznja za kupcima Boatenga...
-Odbili smo ponudu Reala za Ballotelia....a Chelski ce pokusati jos jednom da kupi Elshu, jer su im propali dogovori oko Falcao i Cavania....
-Elsha je odbio super ponudu Anzhia...7.5 miliona eura po sezoni, a u Milanu trenutno prima 2 miliona eura...
-Takodjer svi kazu da Galliani kao i svaki ljetni transfer sprema napad na nekog igraca na kraju prelaznog roka...to je njegova specijalnost...ne spominje se koji je igrac ali pisu da je STOPER....
-Sutra pocinju zvanicno pripreme...novi dresovi ce biti predstavljni 11-og....sutra ce u Millanelu biti i Saponara i Poli i Cristante....Vergara i Odumandi ce doci nesto kasnije....Max zeli Odumandia da se proba izboriti za poziciju sa Petagnom ...
Galliani ce uzet Torresa i lovu za Shaarawya, i ja cu umrijeti od smijeha.

Ovo za Ljajica je super, iako ga nisam pratio čini mi se da je vrlo talentiran i dobar tehničar. Što vi kažete?
Ljajic je dobar igrac nije puno losiji od faraona...nema neke pjevacke sklonosti ali u milanu se ne mora pjevati nikakva himna tako da sam za njegov dolazak...
Sto se tice faraona njegov eventualni odlazak u chelsea nema nikakve veze sa neuspjelim dolasko cavanija i falcaa...ne igraju istu poziciju...svaki kreten vec zna da jose u vrsku napada treba fizicki jakog napadaca...imam osjecaj da ce dovesti cavanija
Faraonovu poziciju u chelseau igra.....hazard...tako da sam siguran da nece ici u chelsea
Taj famozni stoper koji bi trebao doci...ja sam za ili dedea ili astorija....
Acerbi zavrsio u sassuolu.....smijat se ili plakat...
Radja otisao u inter...steta...dobar igrac..dovest cemo ga za godinu dvije kao i muntarija...
Nemoj tako kalla. Allegretto je u Acerbiu prepoznao veliku zvijezdu italianskog fudbala, i trazio je da mu se dovede. MisliM da poslije ovog transfera Acerbija shvatate zasto Galliani i Silvio uopce ne slusaju vise Maxa i njegova lupetanja o transferu. Posto je covjek potpuno prolupao sto se tice dovodjenja. Nek izdrzi jos ovu godinu i zbogom Max
Berlu u Milanelu danas.
http://www.youtube.com/watch?feature=pla...oWEg#at=53
Dosta izjava. Igra se sa plejmejkerom. Cilj su prve 3 pozicije i spominju prvo mesto jer Milan to uvek mora da juri. Hoće kup posle dugo sezona. Hondu verovatno spremaju tek za januar, osim ako ovi ipak ne prihvate barem male pare. Imaju Ljaljića u planu. Kažu kako već sada imamo kompletnu ekipu. Dakle ništa novo iz svega toga.