Kakav prelazni rok takva ce nam biti i sezona.
Samo necu da prihvatim laz da klub nema para za transfere. Prodali smo sve zvezde, zaradili mnogo na marketingu, ligi sampiona i para ima.
Ili je cilj da se niposto ne bude na nuli, makar i pozitivnoj, ili neko izvlaci pare iz kluba (da nadoknadi sto je nekada u klub ulagao).
Alegri je sprdnja od trenera...3 puta mjenja formaciju u utakmici ...izmjene nidze veze....
Ekipa tefeic...niko niskim..Baloteli pada cim neko krene na njega...ma uya sve u svemu...
(08-24-2013, 07:23 PM)Maji_TZ Wrote: [ -> ]@dejo moja greska, izgubili su od Cessene s prvom tekmom Ibre...al ne mislim bukvalno na prvo kolo vec inace na otvaranja sezone i tempiranje forme....Tri sezone, isti trener razliciti igraci....pa mora da je problem u navijacima
sve u redu. Zajedno tugujemo
Evo i dejo je progledao.....allegri legenda...
Dosta klimava odbrana, sva 3 gola u ove 2 utakmice su mogla biti lako sprečena. Štoperi ne ulivaju poverenje jednostavno, mogu odigrati na nivou ali na duže staze prave puno grešaka. Danas im nisu doduše ni puno pomagali bekovi, Abateova strana je ostajala prazna i tu su nas probijali kako su hteli u drugom delu.
Nadam se da će Poli ovakve ulaze iz drugog plana nastaviti da praktikuje pa da dobijemo veznog igrača koji će van golova imati šta da ponudi i u igri, za razliku od Noćerina i ostalih kojima je to često bila najbitnija uloga i van golova nisu bili previše bitni.
Kad sam kod Noćerina, nikakav doprinos i skrivanje od lopte do gotovo kraja utakmice. Baloteli sjajno asistirao.
Dobili smo Polia, strasnog igraca u vezi, samo se nadam da cemo ga dobro iskoristit. Ma tipicna italijanska ligaska utakmica, gdje ti domacin (klub koji nema bas neke ambicije u ligi) igra sa 11 igraca iza lopte 89 minuta osvoji bodove i jos te osramoti sa tako jednostavim pristupom. Jos kad tome dodas nasu bezidejnost....ma realno nemamo klub za velike domete i trebamo se s tim pomirit. Ovi igraci koliko ih god neko nafuravo su smijurija....pa jebote ja se sjecam dok je George Weah nosio 9-tku pa taj lik nikad nije pao ko ovaj maloumni baloteli pokusavajuci iscenirat neki prekrsaj. Covjek je bio spoj jebene tehnike i muskosti, znaci snage u duelu...a sada smo osudjeni na jebene frizure da nam igraju. Samo se razlikuju po tome ko je obrijao glavu, a ko jebenu obrvu..jadno prejadno, na sta smo spali...http://www.youtube.com/watch?v=qeO-Bzc_oOg
(08-24-2013, 11:09 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]Evo i dejo je progledao.....allegri legenda...
Bravo. Ja sam taj kojim se trebamo baviti na ovom forumu.
Odrasti.
Gosp. Max Allegri je prvi trener Milana poslje sezone 1938-39 koji je izgubio prvo kolo dvije sezone zaredom....Nakon prosle sez i rekorda za najgori start i zadnjih 80 god izgleda da mu nije malo tih "rekorda"
I kakve su to gluposti da je ovaj poraz dobar....Kako poraz moze biti dobar???...pustite se tog balkansog mentaliteta...citav svijet vidi da nemamo odbranu i ako se pojacamo u vezi napadu da ce se samo produljiti ta razlika izmedju linija...samo glupom treneru i sportskom direktoru treba poraz na pocetku sez da bi skonto da mu nesto u ekipi ne stima...Svi znaju da su ovi stoperi nedorasli za Milan i da mogu samo izdrzati 2-3 utakmice da odigraju dobro....prvi gol sinoc Toni bjezi Mexesu, drugi bjezi Zapati...samo glupanu treba objasniti da treba stoper a ne Matri !!!!
Meni nije toliko tesko pao poraz koliko to njegovo lutanje s formacijom...kao sto neko spomenu promjenio je tri formacije...Petagnu gura u vatru pri totalno bezidejnoj igri...momku su se noge odsjekle ne moze da pruzi loptu pravoliniski sa dva metra....Urby koji mjesec i po igra na LB ubacio je da bukvalno nabija lopte prema Petagni i Ballotelliu....pravi "seljacki" fudbal i taktika....sramota da to jedan trener Milana uradi...vidi da su totalno bezidejni i onda daj nabijaj prema naprjed kao u nasim domacim ligama....mozda je mogao tako voditi Cagliari ali za Milan je taj nacin nedorastao i vrijedja sve normalne navijace...
Ono sto je Berlu trebao uraditi na kraju sez nije...spasio ga je Galliani i saka "navijaca" sa Curve Sud....sjeca te se price o promjeni taktike na 4-3-1-2???...te taktike nema ni na vidiku....ista taktika i isti pristup igre kao zadnje kolo prosle sez protiv Siene...skoro pa identicna utakmica....nakon 2.5 mjeseca....ne znam jeste to uspjeli primjetiti???...
Navodno ako ispadne od PSV-a ni Galliani ga nece moci sacuvati...i Pippo je prvi kandidat za klupu....
ako ispadnemo od PSV/a mozes jebat sezonu...
Insigne (Napoli) potpisao novi ugovor gdje ce zaradjivat 700.000 € godisnje, znaci 0,7 miliona € godisnje. A taj Insigne je bolji od vecine nasi igraca, a svi ti igraci kod nas imaju ugovor od minimum 1,3 mil. € Kud vise, taj Insigne je vrijedniji nego nas "re della pedalata" Robinho koji zaradjuje 4,5 mil. € godisnje. cccccc
A ko je kriv? Naravno Galliani koji gotivi te silne "zvijezdice" pa im nudi tolike ugovore, i naravno Allegri koji od ti "zvijezdica" ne moze izvuci ni trunku pa da ih barem prodamo. Vec morami molit da nas neko rijesi muka i uzme barem na posudbu nekog
Jadni smo, opet ista prica kao i prosle sezone, i samo se pitam kad ce vise Silvio skontat da je ono gubar na klupi kojem ja Celika nebi dao da vodi a kamoli nesto vise.
Evo Nani na prodaju, taman mizemo i njemu ponudit 7 mil. godisnje, jer je to jedini nacin kako da privucemo igrace. Nece niko da igra za Milan.