Velika je razlika kada potpisujes za Napoli i kada potpisujes za Milan. Eto recimo taj je potpisao na 5 godina i u sljedecoj ce sa Napolijem osvojiti isto sto bi osvojio sa nama, znaci nista. Samo što on ni u jos te 4 preostale nece osvojiti nista sa Napojem , a Milan... Ko zna mozda se nesto promijeni pa ne budemo dovodili Vergaru Birsu i slicne likove.
(08-26-2013, 09:19 PM)ensar7 Wrote: [ -> ]Insigne (Napoli) potpisao novi ugovor gdje ce zaradjivat 700.000 € godisnje, znaci 0,7 miliona € godisnje. A taj Insigne je bolji od vecine nasi igraca, a svi ti igraci kod nas imaju ugovor od minimum 1,3 mil. € Kud vise, taj Insigne je vrijedniji nego nas "re della pedalata" Robinho koji zaradjuje 4,5 mil. € godisnje. cccccc
A ko je kriv? Naravno Galliani koji gotivi te silne "zvijezdice" pa im nudi tolike ugovore, i naravno Allegri koji od ti "zvijezdica" ne moze izvuci ni trunku pa da ih barem prodamo. Vec morami molit da nas neko rijesi muka i uzme barem na posudbu nekog
Jadni smo, opet ista prica kao i prosle sezone, i samo se pitam kad ce vise Silvio skontat da je ono gubar na klupi kojem ja Celika nebi dao da vodi a kamoli nesto vise.
Evo Nani na prodaju, taman mizemo i njemu ponudit 7 mil. godisnje, jer je to jedini nacin kako da privucemo igrace. Nece niko da igra za Milan.
kakav nani izgleda Matri dolazi, Alegri je zapeo za njega i navodno smo spremi dati oko 10 miliona za njeg, to ako urade nek se odmah ubiju..
Iako se mnogi samnom nece sloziti, potencijalno ispadanje Milana iz Lige prvaka mozda i ne bi bila losa opcija za nas klub. Naime, milanu je za postenu konsolidaciju redova, od uprave preko trenera do igraca, potreban jedan rezultatski debakl. A nema boljeg od neigranja Lige prvaka.
Dokle god mi budemo igrali toplo-hladno, nista se nece promijeniti. Ispadanje iz Lp i nekoliko poraza na pocetku prvenstva mozda bi mogli poluciti nekakav efekt pa da celni ljudi uvide kako imamo nesposbnog trenera i smijesne igrace.
Nasem je klubu potreban radikalan zaokret, a on nece uslijediti ako se nastavi igrat toplo-hladno kao proslih sezona. Jasno nam je kako cemo u Lp jedva proci skupinu pa ladno ispasti od iole jaceg kluba u dvije utakmice.
Dokle god allegri bude pobjedivao svaku drugu, pa dogurao do osmine finala Lp, galliani ce imati neki svoj debilan razlog da opravda stednju na pojacanjima i retarda na klupi. A dugorocno to steti milanu mnogo vise nego neigranje Lp jedne sezone.
Dakle, ja mislim da je za milan bolja jedna katastrofalna sezona ( koja je ionako na vidiku ) nego konstantna borba za trece mjesto. Pod uvjetom da se nesto pomakne i promijeni.
To je otprilike ono sto rade GM-ovi americkih profesionalnih klubova. "Dragi navijaci, zrtvovat cemo sezonu-dvije, ali vam obecajemo naslov kroz pet godina." Ne vjerujem da bi gallianiu takve rijeci itko zamjerio.
(08-27-2013, 12:00 PM)geoff Wrote: [ -> ]Iako se mnogi samnom nece sloziti, potencijalno ispadanje Milana iz Lige prvaka mozda i ne bi bila losa opcija za nas klub. Naime, milanu je za postenu konsolidaciju redova, od uprave preko trenera do igraca, potreban jedan rezultatski debakl. A nema boljeg od neigranja Lige prvaka.
Dokle god mi budemo igrali toplo-hladno, nista se nece promijeniti. Ispadanje iz Lp i nekoliko poraza na pocetku prvenstva mozda bi mogli poluciti nekakav efekt pa da celni ljudi uvide kako imamo nesposbnog trenera i smijesne igrace.
Nasem je klubu potreban radikalan zaokret, a on nece uslijediti ako se nastavi igrat toplo-hladno kao proslih sezona. Jasno nam je kako cemo u Lp jedva proci skupinu pa ladno ispasti od iole jaceg kluba u dvije utakmice.
Dokle god allegri bude pobjedivao svaku drugu, pa dogurao do osmine finala Lp, galliani ce imati neki svoj debilan razlog da opravda stednju na pojacanjima i retarda na klupi. A dugorocno to steti milanu mnogo vise nego neigranje Lp jedne sezone.
Dakle, ja mislim da je za milan bolja jedna katastrofalna sezona ( koja je ionako na vidiku ) nego konstantna borba za trece mjesto. Pod uvjetom da se nesto pomakne i promijeni.
od velikog Milana ostalo je samo ime i nista vise, transferi su najbolji pokazatelji, nama dolazi Matri, Romi ide Ljaljic, bravo uprava, sutra u prvoj postavi nema, Polija,Saravija,Nianga, a igraju Robinjo,Muntari i Boateng, ja bi volio da ispadnemo AKO CE TO ZNACIT DA GOVNO LETI SA KLUPE.
Ma Berlu vise jednostavno nema ni snage, ni volje, a ni para da ulaze u ovaj Milan. A opet nece ni da ga proda jer mu je to najdraza igracka od svih koje ima. Tako da smo osudjeni jednostavno na ovakve transfere.
Zamisli ti tu upravu koja pored pazzinia i balotellija iole razmatra o dovodjenju panja matria. Pa to moze biti case-study kako ne treba voditi klub.
Ta uprava vas je u zadnjih 25 godina razmazila i dovela Milan na kojem vi zamisljatate da on jeste.
Matri se dovodi (ako se dovodi) jer je potreban centarfor a jeftinijeg a boljeg je vrlo tesko naci (covjek je u Juvetu dao vecinu kljucnih golova za tiulu prije 2 godine, a i prosle im je davao neke kljucne golove - mada ih nisam pratioprosle godine).
Berlu je prosle godine na pocetju prosle sezone izasao i rekao sada ce doci 3,4,5 godina neuspjeha jer je potrebno napraviti novi tim bez velikih para jer ih on vise nema u toj mjeri. Tako da ovo nije nista neocekivano.
Po meni mi imamo ok rezultate za situacij u kojoj smo.
Nije da sam prezadovoljan nego je to realnost od koje se ne može pobjeći
(08-27-2013, 02:04 PM)kakabanja Wrote: [ -> ]Ta uprava vas je u zadnjih 25 godina razmazila i dovela Milan na kojem vi zamisljatate da on jeste.
Matri se dovodi (ako se dovodi) jer je potreban centarfor a jeftinijeg a boljeg je vrlo tesko naci (covjek je u Juvetu dao vecinu kljucnih golova za tiulu prije 2 godine, a i prosle im je davao neke kljucne golove - mada ih nisam pratioprosle godine).
Berlu je prosle godine na pocetju prosle sezone izasao i rekao sada ce doci 3,4,5 godina neuspjeha jer je potrebno napraviti novi tim bez velikih para jer ih on vise nema u toj mjeri. Tako da ovo nije nista neocekivano.
Po meni mi imamo ok rezultate za situacij u kojoj smo.
Nije da sam prezadovoljan nego je to realnost od koje se ne može pobjeći
Slažem se, osim za Matrija. Pored ogromnih nedostataka u veznom redu i odbrani dovoditi igrača tamo gde smo najjači je obična glupost. Imaš dvojicu odličnih napadača, Robinja koji je dobra solucija sa klupe, dvojicu mladića koji imaju dosta prostora za napredak i krajem godine dobijaš najboljeg džokera lige, a ovamo 3. ekipa prošle sezone prima najviše golova glavom u ligi i ima 1, 5 igrača u sredini koji zna izbaciti saigrača u šansu.
Što se tiče sutrašnje tekme. Već 2 godine Robinjo udje sa klupe, pokaže da je ubedljivo tehnički najbolji igrač u našoj ekipi i dobije priliku koju uvek uprska i ne vidi se na terenu. Sada još i nije potpuno spreman zbog povrede, da ne govorim umesto koga igra, igrača koji više pomogne odbrani od veznjaka iza njega i u prvom duelu se našao u nekoliko odličnih prilika, takodje postigao gol. Zatim priliku dobija Muntari koji osim bomba iz daljine ne daje ništa napadu i dobijamo spori vezni red iz kog će opet morati Montolivo jedini da probija prvu liniju protivnika a čovek nije u pravoj formi. Imam o Muntariju malo boje mišljenje od većine navijača ali mislim da nije za ovakvu utakmicu. Poli je barem protiv Verone znao da projuri kroz sredinu terena i da loptu napred. Dakle jedini strelci u ovoj sezoni izlaze zbog manje zahvalnih igrača. Kamo sreće da bude drugačije od toga.
Robinho je opet povrjedzen znaci da ga sutra nema...
Ljajic otisao u Romu. Znaci sve izgleda da je poklon za prolazak u Ch. Ligu eriksen iz Ajaxa. Odlican igrac i upravo onaj koji nam je potreban. Ali najbolju poklon je noga Allegriju. Ali to tesko da ce se desit. Jadni smo