09-16-2013, 09:48 AM
(09-15-2013, 09:12 PM)geoff Wrote: [ -> ]Ma i mi pretjerujemo da vam tako kazem.
Pa u cemu je problem ako izgubimo od drugoligasa i torinu uvaljamo dva smijesna gola? Sezona je tek pocela, allegri tempira formu tamo za veljacu, vidjet cete vi pesimisti kako ce to odlicno tada izgledat.
I onda kada uhvatimo zalet sa trinaestog mjesta prema scudettu. Planska kupovina sjajnih pojacanja je odradjena, posto trenutno nemamo desnog beka, odigrat ce to matri, njega max najbolje poznaje.
Usto nam jos dolazi barca. Sad ce igraci pored messija, moci i neymara ganjat po terenu za dres. I na poluvremenu i na kraju.
Situacija je odlicna, samo da se allegri jos odluci koju ce formaciju igrat, europa je pokorena.
Nama, koji smo odrasli gledajuci baresija, billya, maldinija, nestu i stama, je cudesno gledat zapatina bravure po terenu. Jos kad se oporavi bonera, to ce bit stoperski nepar.
Sezona 2010/2011: 4 boda u prve 3 utakmice.
Sezona 2011/2012: 2 boda u prve 3 utakmice.
Sezona 2012/2013: 3 boda u prve 3 utakmice.
Sezona 2013/2014: 4 boda u prve 3 utakmice.
Covjek jednostavno ne zna i ne umije da pripremi ekipu da odigra postenu utakmicu u augustu i septembru...ocigledno cemo pocet licit na ekipu opet od januara..
Poslje tekme "genije" je izjavio da se ne moguce braniti sa 7 igraca to ne radi ni jedna ekipa na svijetu...bolju kritiku sam sebi nije mogao uputit...
4-3-1-2...identicna formacija protiv Cagliaria ali razlika u igri ogromna...svaki iole normalan trener bi primjetio slabosti Milana....Kaka na mjesto AM nema ga u odbrani(Montolivo je tu trcao dosta vise protiv Cagliaria),Robinho i ne pomislja na odbranu(Elsha protiv Cagliara igra ljevog beka)...
Skoro sve golove od pocetka sez smo primili iz polukontre i kontre kao neka rastimana ekipa...Prostor izmedju linija u formaciji ogroman...De Jong vise igra stopera nego DM... Sve u svemu normalnom gledaocu nogometa da se smuci zivot kako to lose izgleda...odbrana nam stoji 40 m od gola...
@Mrki je odlicno spomenuo Muntaria...ljudi moji sta je ono !?!?!...pa covjek nam smeta u napadu, koci akcije svojom "brzinom", pasovi skoro svi netacni....u odbranu se ne vraca a to kada radi trckara da sporije ne moze...
Sa ovom formacijom svaki normalan trener moze nam na polukontre i kontre dati 2-3 gola...Ne moguce je od stopera ocekivati da ce sve sprjeciti...
Zapata je posebna prica...prosla i ova sez nebo i zemlja...nevjerovatne gluposti radi...a sto je najgore nema ga ko zamjeniti...
Jedina pozitivna stvar su izmjene Poli koji unese zivosti u vezni red svaki put svojom trkom i ako nije zasluzio prvi 11 ne znam ko jeste...I Matri takodjer...vidila se zelja i trud sto ja postujem...