(10-06-2013, 08:47 PM)ensar7 Wrote: [ -> ]ama maji vidi se da je constant gurnuo prema naprijed teveza. hocu ti rec, ovo se nekim ekipama lake sale svira. na svu srecu rocchi je pomislio da je ovo bilo cisti duel, pa ovaj pao, i to nas izvuklo. jest de jong klizao ALI tevez ide sam prema golu s loptom. znaci ima poziciju za sut, ali udara od de jonga koji je klizao da izbije loptu. faul i zuti radi akcije za gol
Pa covjece komentatori na sky italia kazu da nije bilo faula na tevezu prije prvog gola, al samo si ti vidio da ga je neko gurno. Casper? Duh neki? Ko li, sta li? A mislim da smo pod emocijama i da seremo previse. Jedina opravdana kritika je za Matrija, taj covjek je polovnjak i dobro su nam ga uvalili. Ostatak ekipe je veceras odlicno odigro, drzali smo loptu imali i statisticki veci posjed lopte, ali jednostavno te neke sitnice kad se lomi utakmica sudija svira njima i to je dovoljno u ovakvim izjednacenim dvobojima. Jedino nam ostaje da se nadamo da ce se ovi povrijedjeni brzo vratit i da ce to biti mnogo bolje.
A najveca je smijurija "kontakt" de jonga i teveza prije prvog gola. Pa to u trecoj zupanijskoj ne bi sudili.
Talijanska liga je dno dna. I zato mi je drago sto se klubovi sramote po europi. Bolje nisu ni zasluzili.
Ma taj nepostojeci faul je i prelomio utakmicu. Naravno uz onaj karton Mexesu...Zao mi je sto su konacno dobro igrali i trudili se onoliko koliko znaju...ovoj ekipi fali jedan kreativni vezni vec dugo. Vidjecemo sta ce Kaka moc uradit kad se vrati. Ali da smo njeg imali od prije par godina i Inzaghia u napadu, grantujem da bi ovo bilo 1:3 za nas veceras. Al jebga, treba se navic na ovo kakvo je sad stanje.
(10-06-2013, 10:19 PM)Rosson3r Wrote: [ -> ]Allegri: "Matri worked hard tonight. It's not easy playing against 3 central defenders, but he will improve."
http://www.livescore.com/soccer/italy/se...1-1536584/
drugi zuti za Mexesa, ali kad je dobio prvi, ja nisam vidio..
Kako je moguce da mi svi kunemo Matrija i smatramo ga promasajem a Allegri ga stalno brani. Pa tu nesto ne stima. To vise nije normalno.
Da je Matri zabio 5 golova do sad ja bih podjednako kritikovao Maksa i taj transfer jer se znalo pre sezone za šta treba da odu te pare.
Dobra igra, solidna kontrola lopte, organizovane akcije, odličan presing, vezni red odradio svoje, timsko branjenje, blokiranje šuteva sa distance, bolje branjenje visokih lopti i par odličnih reakcija pozadi prvenstveno Meksesa i De Jonga.
Prvi gol je dosta promenio, Juve se polomio da što više pritisne i stvarao dosta prilika, da smo to izdržali možda bi bilo drugačije, De Jong nije bio na svom nivou početkom utakmice što je dovelo do par njihovih prilika, ispao par puta bezveze, zakasnio da izadje iz ofsajda kad su promašili odličnu priliku. Kad su dali gol i umorili se prepustili nam pomalo svesno posed što smo mi dobro koristili, samo kad ih dobro organizuješ i motivišeš za ovakvu utakmicu i Noćerino i Muntari mogu manje grešiti u predaji lopti i biti bar dostojni protivnici Juveovim veznjacima.
Dosta su grešili u dodavanju, klizav teren a mi lepo pritisli ali to ničemu ne vredi kad ne znamo da iskoristimo. Uglavnom te lopte kupio Montolivo da bi ih predao protivniku, oni su jednu takvu iskoristili u drugom poluvremenu i zabili gol, eto razlike. Do kraja odradjivanje posla, napaljeni Muntari je dragulj u napadu što je opet pokazao.
Pojedinačno, loš Abiati, ono je trebalo da brani jednostavno. Mekses vrhunski u igri, budala na terenu, mogao da popije isključenje kod pesničenja, umesto da iskoristi što nisu videle sudije on napravi još jednu glupost. Zapata je prosek, otišao po burek kod gola, šta od njega više i očekivati doduše. Abate dosta dobar u defanzivi. Konstant se poprilično trudio ali vidi se da je kvalitetom iza većine na terenu, ne može da predribla protivnika, da pošalje centaršut i kad ima prostora.
De Jong dosta loš na početku, kasnije njegova klasična partija ove sezone. Montolivo prosečan, vuče igru ali kad treba da ode neka lopta napred on je preda protivniku, fali mu još da se vrati u onu formu a i nije na svojoj poziciji. O Muntariju već rekoh, Noće nešto slično što se tiče presinga i čuvanja protivnika samo bez učinka napred.
Robi solidan ali mora više da učestvuje u igri a ne da se krije napred bez ikakve koristi, nije iskoristio svoju priliku ali niti je vrsni realizator niti je Bufon lak za savladati. Matri drvo koje su očekivano isključili vrhunski štoperi protivnika ali i kad dobije korisnu loptu ne zna šta će s njom, eto izbacio barem Robija 1 na 1, prečesto igrač manje na terenu.
Kao što rekoh po meni kvalitet odneo pobedu, da li je to golman koji brani 1 na 1 naspram onog koji prima šut skoro po sredini gola, da li je to Djovinko koji šalje Zapatu kao malo dete naspram Robinja koji ne koristi priliku, da li je to štoper koji se bolje snalazi napred i daje gol nego naši u odbrani i na kraju da jedan Pogba udje u igru i ostvari takav uticaj naspram Nianga.
Uglavnom ne treba ih previše kritikovati, dali su iznad svog proseka, igrali egal protiv jačeg protivnika u gostima. A naš povratak treba da se ogleda u utakmicama protiv makar jednakih protivnika koje možemo dobiti i početi što pre jer je liga mnogo jača nego prethodnih sezona.
S druge strane, ja ne znam na koji nacin netko moze naci ista pozitivno u sinocnjoj prezentaciji milana. Pratite li vi neke druge lige, gledate li vi neke druge utakmice?
Igra milana je upravo spora, neinventivna i bez ikakve ljepote. Formacija od 3,5 koljaca u veznom redu, odsjeceni napadaci koji su sami po sebi poluproizvodi, bekovi koje ne mogu napravit dupli pas. To je nevjerojatno dosadan nogomet.
I novac s time nema nikakve veze. Ima klubova koji imaju jos i manje pa njihova igra lici na nesto. Gledao sam usporedno marseille-psg. Pa to juventus i milan mogu samo sanjati.
(10-07-2013, 08:54 AM)geoff Wrote: [ -> ]S druge strane, ja ne znam na koji nacin netko moze naci ista pozitivno u sinocnjoj prezentaciji milana. Pratite li vi neke druge lige, gledate li vi neke druge utakmice?
Igra milana je upravo spora, neinventivna i bez ikakve ljepote. Formacija od 3,5 koljaca u veznom redu, odsjeceni napadaci koji su sami po sebi poluproizvodi, bekovi koje ne mogu napravit dupli pas. To je nevjerojatno dosadan nogomet.
I novac s time nema nikakve veze. Ima klubova koji imaju jos i manje pa njihova igra lici na nesto. Gledao sam usporedno marseille-psg. Pa to juventus i milan mogu samo sanjati.
Pa ovaj Milan treba novog golmana, desnog beka, novog stopera, i 2 nova vezna. Samo u prvih 11. A da ne spominjemo da vec 4 godine nemamo igru. Oni doslovno ne mogu dupli pas odigrati. Nevjerojatno.
Abbiatti isto moze pakovati kofere. Kakve on golove dobija to je smijesno. I Abate, koji svaku drugu skrivi gol...
Robinho i MAtri ne bi zabili gol da se igra 10 dana i da Binho namjestis 5 puta da ide sam. Ocajni su.
Allegri kaze kako je dobro bilo, uopce nije bilo lose. ?? To je nevjerojatno nesto.
Ma imamo sad 14 dana da se vrate ovi povrijedjeni, od ove sezone ne ocekivat previse. Mene da se pita ja bi zrtvovo i ligu prvaka za ligu uefa, tj. da budemo treci u grupi. Na taj nacin bi makar usmjerili se na osvajanje jedinog trofeja koji nam nedostaje. Nesto kao Chelsea prosle godine. Izuzev toga ja ne vidim drugi cilj koji bi mi mogli ostvarit ove sezone. Domacu ligu smo vec izgubili, Ligu prvaka ni na PS-u ne mozemo osvijiti, a u domacem kupu redovno ispadamo u prvom krugu u kojem ucestvujemo.