Kladio se jesam na Barcu al to je za sitne pare i to sam imao 4 para na listicu ali navijao sam za Milan, sta ti je Huss? Ali nisam gledao utakmicu jer je hrt 2 prenosio drugu utakmicu. Ali sad sam vidio sazetke i mislim da penala nije bila i da je bio cisti ofsaje kod drugog gola. Sramota sta nam rade, pa zar nismo dovoljno jadni, zar se protiv ovakvog Milana mora ovako lose sudit? Nabijem Barcelonu na onu stvar. I koliko sam vidio imali smo par prilika a barca nije bila toliko dominantna. Ajde netko nek da opsirnije malo o utakmici. Hvala.
(11-06-2013, 09:39 PM)kalla1899 Wrote: [ -> ]Nama je barca zabila iz prekida glavom....sluzbeno smo dotakli dno dna
Nasih 6 cuvaju njih 4 i buskec opet sam kod udarca bude..bravo allegri...
Uefalona...prijatelju...ali sve dok ograniceni seoski trener sjedi na nasoj klupi...nema nam pomoci..djaba sve
(11-06-2013, 09:47 PM)Red and black fan Wrote: [ -> ]Ma klasičan prelako sviran penal za Barsu a kod drugog gola moramo sačekati snimak iz pravog ugla, moguće da je bilo ofsajda, ali slažem se užasno markiranje.
Standardna naša igra u Kataloniji, fali vezni igrač koji može zadržati loptu na njihovoj polovini. Muntarija pritisnu i gubi ih olako a ni Poli nije mnogo bolji, ne mogu ova dvojica napred sami da kombinuju mada su mogli više pokazati. Branimo dobro pozicione napade ali mora se lakše iznositi lopta, preveliki pritisak je na odbrani.
Penal prelako dosudjen, a druze pravi snimak drugog gola neces docekat jer je Busquets bio bar pola metra u ofsajdu. Ovi Katalonjski reziseri to uvijek vjesto rade, kad je nesto u njihovu korist. Jednostavno vrtio se go iz sest uglova, ali nijednom nije prikazan snimak one kamere koja prati ofsajd liniju. Sta mislite zasto? Naravno da je ova Barca mnogo bolja od trenutne ekipe Milana, al majku mu jebem nek igraju posteno a ne uvijek neki penali sumnjivi. Za treci go npr. sam i ja aplaudiro, odlicna akcija.
Ma ne, ispravka. Penal cist ko suza. Pa Abate idiote jedan, tu loptu ni dva messija ne bi ustopala i on njega povlaci i okrece. Ljudi moji ja imam jedan zakljucak. Abate nije najlosiji igrac Milana ali je definitivno najgluplji. A je glup igrac, za nepovjerovat. Al ono lewandovskom je cist penal, i na kraju sam ostao bez para, borussia nije zabila i eto mi mauna. Laku noc!
Ma Abate ima istoriju ovih penala glupih i prosle ili pretprosle godine je isto jedan preglup penal nacinio proziv Barce, kad je lopta vec isla od gola on se zalijece u igraca i obara ga. Ma jebga treba biti realan, ova Barca je kilometrima ispred nas.
Opet smo jedva iznosili loptu, bez nekog jasnog plana mada ni protiv slabijih protivnika tu ne briljiramo a kamoli na Barsin presing. Par puta Abiati mogao samo Urbiju da doda što je jednom rezultovalo smešnom loptom u autu, jednom se odbila u spoljnu mrežu od Sančeza... Branjenje dobro, kada je postavljena odbrana teško su ovi ulazili u šanse mada kako je stizao umor i tu je bilo problema. Napred su bili odsečeni Brazilci, nisu loše kombinovali koliko su ostavljani sami bez puno pomoći veznog reda, ne baš jasan plan Alegrija. Kasnije smo pritisli, igrali dobro 20-tak minuta, stvarali prilike i bilo je jasno da tad moramo dati gol da bismo stigli do barem boda. Posle tog naleta očekivano Barsa kontroliše sve i lomi meč.
Abiati sjajan, skinuo sve što je mogao. Mekses dobar, čistio i nije ispadao, kao i Urbi koji je pozadi odradio svoj posao i napred povremeno kombinovao. S obzirom na kvalitet odbrane koji nije preterano visok nije bilo loše.
De Jong kao uvek odličan, par puta sprečio verovatne golove reakcijama u poslednjem trenutku, pokriva štopera, nastavlja sa preciznim dodavanjima i dugim loptama. Montolivo dobar u odbrani a organizacija opet ispod njegovog nivoa.
Kaka standardno učestvuje u svakom ozbiljnom napadu, ima problema da prodje igrača i sa šutom što ga malo koči, odličan prodor kod gola. Baloteli ušao napaljen i probudio tim ali vremenom stao.
Barselona je ipak mnogo kvalitetnija ekipa i uz očiglednu pomoć sudija jako je teško uzeti bod na gostovanju, još je i Milan znamo u kakvoj formi. Ne treba se protiv njih dizati tim već u ligi, slede lakši mečevi i to treba da posluži za početak niza dobrih partija.
u zadnja 2 kola 2 boda nam trebaju za prolazak skupine...cinjenica
(11-07-2013, 08:54 AM)kalla1899 Wrote: [ -> ]u zadnja 2 kola 2 boda nam trebaju za prolazak skupine...cinjenica
Ali Barca mora pobijedit obje. Znaci, mi ispadamo samo u slucaju da Barca odluci ne igrat u Amsterdamu i izgube. E tad smo ga najebali.
http://scsport.ba/vijest/63545
zar nije lijepo procitat ovako nesto? Igrac mora da se nacrta na treningu ne bitno ko da je i koliko da je bitan, zna se tacno u koliko sati je trening. I naravno ako te ne ucini, da se kazni, a ne progleda kroz prste. A ne kod nas se cude kako je Kaká cak i u povrijedjenom stanju svaki dan u klubu, prisutan na treninzima i ruca sa ekipom. Pa jarane, nije ti ovo Premijer Liga BiH, pa da dan uoci meca ispijas pive po nocnim klubovima. Odavno je "disciplina" napustila Milanello. I sve dok u upravi ne budu sjedili Maldini, Baresi, a trenersku palicu drzao Pippo, mozes zajebavat ovaj sistem. Ti ljudi su zivjeli sa ovim klubom, igrali u Ch. Ligi (a Allegri prvi put vidio Ch. Ligu preko Milana, jadnooo), i znaju sta igrac mora sve da zrtvuje da bi bio u svijetlima San Sira, sve do tad mi necemo biti ozbiljan klub. A Galliani ce dovodit kambodzance Traore, indijce Constant, i ostale otpatke iz smeca, i predstavljat ih kao pojacanja. U Milanu 90' i 2000' kada su igrale zvijezde i ovo bio ozbiljan klub, ovaj Balloteli bi bio igrac za klupe, i morao bi molit da dobije sansu da zaigra sa Bastenom, Shewom i Pippom a da mu lopte sprema Rui Costa, Seedorf ili Pirlo. De Jong bi sigurno imao mjesta kao dobra zamjena za Ringhia, i to je to. Ovo ostalo je smece koje tadasnji Milan nebi cak ni pogledao, kud vise ismijali bi se managerima i pitali ih "jeste vi normalni da predlazete vaseg igraca Milanu?". Daleko su dani Serginha i Cafua, driblera Savicevica zvanog carobnjak i Bobana. Takvi igraca Milan vise nece gledat. Nadam se da ce ovaj Mastour se pokazat, jer najvise mi lici na Savicevica. A ova sadasnja bagra, moram reci da ne vidim nikakvog pomaka kod njih, i koliko god vjerovao u budcnost, u ni jednom trenutku ne vidim da ce od njih biti nesto veliko.
Jer, vratimo se na moju pocetnu recenicu, ozbiljnom fudbaleru nikad nebi palo na pamet da se cudi zasto neko povrijedjen i dalje visi u klubu. Sretan sam sto sam dozivio Milan zlatni doba, nadam se da cemo jednom opet biti taj "Grande Milan"
(11-07-2013, 02:56 PM)ensar7 Wrote: [ -> ] (11-07-2013, 08:54 AM)kalla1899 Wrote: [ -> ]u zadnja 2 kola 2 boda nam trebaju za prolazak skupine...cinjenica
Ali Barca mora pobijedit obje. Znaci, mi ispadamo samo u slucaju da Barca odluci ne igrat u Amsterdamu i izgube. E tad smo ga najebali.
onda cemo morat doma dobit ajax...