08-31-2011, 11:58 AM
(08-30-2011, 07:15 PM)Mecong Wrote:(08-30-2011, 11:57 AM)ensar7 Wrote: Evo danas citam Roma poslala ponudu za Pjanica. Ne znam za vas, al meni se taj igrac toliko svidja. Mlad, i ima veliki potencijal u preglednosti igre. Al najvaznije: zna pucat slobodnjake i izvodit kornera, a to je trenutno najbitnija stvar koja nasem Milanu fali. Jer mi je pun djavo nabacivanja lopti na glavu iz slobodnjaka i dodavanja prvom iz kornera. Mozemo dovuc decka za male pare, i tako sigurno rijesili vezni [/[b]b]red. Jer tvrdim da je Pjanic bolji ofanzivni vezni od Boatenga, i stim Boateng napokon mogao da igra svoju poziciju: box-to-box.
Dzeki svaka cast, narasla mu je cijena, i ocekujem za par sedmica ponovnu izjavu Galliania (vec je za Torresa isto to rekao): Nazalost nismo ocekivali da ce taj igrac biti toliko dobar. Nazalost propustitli smo priliku da ga dovucemo za male pare.
Ali i dalje mislim da nama je vise Ibra potreban nego Dzeko. Zasto? Mi ne igramo na brze kontranapade. Ako pogledate, svaki put bi Ibra vukao loptu sa sobom, i driblao. A upravo taj dribling fali Dzeki. Jer Dzeko jest dobar u realizaciji, ali nema driblinga, koji je nama prijeko potreban. Jer nama lezi Ibra, zato sto moze da povuce loptu, pukne fintu i onda ili doda ili suta na gol. A naravno u brzim akcijama je takodjer ubitacana. Zato, bolje stojimo sa Ibrom nego sa Dzekom.
Jos 2 dana, ja se nadam da ce dovuc nekog u veznom redu, jer fali nam ogromna karika na tom mjestu. Ako nikog ne dovuku, opet cemo patit tu u sredini. Jer ja vise apsolutno NISTA ne ocekujem od: Ambrosinia, Seedorfa, Gattusa, i Van Bommela. Tesko da me mogu iznenadit. To su 4 ne potrebna igraca u nasem sastavu.
I naravno:
Bajram Serif Mubarek Olsun
Ensare, Ensare, sa Miralemom Pijanicem da Milan sigurno rijesi vezni red?!?!? Ne mogu da vjerujem kakve gluposti ti pricas. Dobar izvodjac slobodnih udaraca?!?!
Wikipedia: Miralem Pijanic
Lion: 87 utakmica 9 golova
Reprezentacija BiH: 25 utakmica 3 gola
Pa ovo je vise nego smijesno za ofanzivnog veznog i tako dobrog izvodjaca slobodnih udaraca.
Ne znam dal da se smijem ili da placem.
Rui Costa je bio strasan igrac fenomen..A koliko je golova dao u Milanu????
To neznaci da je bio los i da je igrao lose,bio je jedan od najboljih na svijetu..To nije mjerilo...
Rossonero Per Sempre...