Milanezi s Balkana
Ne kaki...sam si letos pisao kako dovode dobre igrace ,kako planski sklapaju ekipu i kako ces cak poceti da ih zoves pravim imenima a ne celavi i debeli...i sad ti odjednom svi ti igraci losi ,polovni i nista ne valjaju ,a ne pada ti na pamet da za njihove ispodprosecne partije i to sto deluju kao pogubljene koze na terenu okrivis debilnog trenera za kojeg je i sam Berluskoni (o kojem imas veoma visoko misljenje i smatras ga izuzetno fudbalski ucenim covekom) rekao da nema pojma o fudbalu Big Grin
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Pa i sada tvrdim da su doveli dobre polovne igrace.lupe. Oni su tada najavljivali, a ja sam im povjerovao da će dovesti jednog ili dvojicu vrhunskih igrača. To je bila samo šuplja. Misliš da bi oni na feragosto skoro napunili San Siro sa ovim polovnjacima. Ja i još 70.000 budala smo povjerovali da ce u onih 20tak dana nešto konkretno uraditi, tako su pričali i oni i oni žuti što su ih doveli tu. Naravno da sam im dao šansu, pa dao sam je prvih 10tak kola i Mihajloviću.
Montela zaslužuje otkaz. Montela je vrlo planski sklapao ekipu. Medjutim Montelina ekipa jako fizički nepripremljena. Pa kad vidim da jedan gospodin igrač (Biglia) pravi onakve greške i to isključivo što nema snage u nogama da igra svoju igru, popizdim. Montela je nabio nogom kondicionog a ova dvojica mu vec mjesec i pol ne mogu obezbijediti novog. Pa koji kurac onda rade.
Pošto citiraš Berluskonija, on je takodjer rekao da je Milan sa Mihajlovićem igrao najlošiji fudbal u zadnjih 30 godina.
Reply
Od vrhunskih igraca su doveli Bonucija. Uprkos tome sto ovde podseca nekog beka Radnickog iz Kragujevca a ne uzdanicu Juventusa ne mozes reci da nije (bio u momentu dovodjenja/jos uvek jeste) vrhunski igrac. I sta da urade u zadnjih 20 dana? Od kojih para? Dotle su vec spizdili 200 miliona i znalo se da je ostalo samo nekih 30-tak miliona u kasi i bilo je pitanje koji krs napadac ce doci za te pare ,izbor je nazalost pao na Kalinica.
Dve opcije su imali. Ovo sto su uradili ,promeniti skoro kompletnu postavu sa nekim manje ili vise dokazanim igracima i mladim talentima ili opciju B da kupe samo 2-3 igraca 70+ miliona i nakaleme ih na krseve koje smo imali. Da li bi druga varijanta bila bolja ,ne znam ,nikad necemo saznati ,mada sa Montelom sumnjam da bi bilo ista bolje.
Sto se Berlua tice ,tu je zaboravio dodati da je Mihajlovic takodje imao i najgore igrace u istoriji Milana. Mada ,iskreno receno Brukijeve "igre" i vecina Montelinih su daleko gore nego ono sto smo gledali dok je Mihajlovic bio trener. Pogotovo ove novijeg datuma sa ovakvim igracima na raspolaganju.
Reply
Može se reći da je Bonući vrhunski igrač u svakom slučaju. Medjutim dati 25% budjeta na odbrambenog igrača rade samo klasični levati i diletatnti kao što ova dvojica i jesu. Pa onda drugih 25% za igrača koji ulazi zadnjih 15 minuta. Ok, recimo da je to do Montele ali onda koji su djavo rucali svako 3 dana ljetos. Sta su pricali, pa jebemu mater valjda im je rekao da će igrati sa jednim napadačem. Što su onda pola ljeta gonjali Kalinića????
U Kini na predstavljanju ekipe, a do tada su kupili sve osim Kalinića izašao je onaj Kinez i rekao da ima još uvijek nevidjen budžet i da će kupovati i to vrhunske igrače. Na osnovu toga nije bilo terotske šanse da se zaključi. Poslije toga je došao Kalinić. Pa kupio si Milan koji treba rekonstrukciju i ti kupuješ Rodrigeza, Turčina, Kesija, Borinija. Kad kupujes Milan u ovakvoj situaciji i sa ovakvim tržitem onda je najmanje što možes uraditi kupiti Mbapea, Grizmana i kompaniju. Platiš 200 miliona, njima platom nadoknadiš neigranje u ligi prvaka i to je to. Kakav crni Calhanoglu.
Mihajlović se je takmičio u najlošijoj Serie A. Broki je samo priveo kraju ono što je ovaj uspio upropastiti. A Montela je bar dvije klase iznad.
Reply
Mora se priznati i reći da je žestoko krenulo i da se odvojilo 4-5 ekipa koje nisu imale ni jedan kiks od početka sezone. Ova sezone nije normalna što se toga tiče. Da je sve išlo redovno, Milan bi bio možda 4-5 bodova u zaostatku za 4. mjestom i ove priče oko njegovog otkaza i loše igre ne bi ni bilo. Sve ekipe imaju najbolji start u svojoj istoriji, osim možda Juventusa.
Ko bi rekao da će Lazio ovako krenuti u sezonu? Ili Inter? Do sad su trebali imati dosta izgubljenih bodova. Niko ovakav start drugih ekipa ne uzima u obzir.
I ova serija dobrih rezultata ekipa na vrhu mora stati. Prvo Lazio i Roma pa onda Inter.
Milan je do sad imao utakmice sa Laziom, Interom, Romom i Juventusom. Da je bilo malo više sreće, od Intera i Juventusa ne bi izgubili. Sad će sa malo lakšim rasporedom skupiti više bodova i približiti se vrhu.

Ja i dalje mislim da nisu fizički loši, čak ni Biglia, on je jednostavno igrač koji je uvijek igrao tako. Mislim da ih sve jebe žestok pritisak da se mora napraviti rezultat ove sezone. Do januarske pauze će se do 4. mjesta približiti, to je sigurno. Jednostavno nije realno da se ovakav tempo ekipa na vrhu održi dugo.

Roma dobija, ali zato loše igra i dobri rezultati koje postiže moraju stati. Isto kao i Inter, ne igraju ništa posebno ali dobijaju isključivo na osnovu individualnih kvaliteta. Kad to stane, onda će kola da krenu nizbrdo.
I poslije svega, ja sam optimista, kvalitet igrača na okupu nije upitan i oni moraju proraditi.
Reply
Kako nije upitan? Nama su igraci dosli iz dvoje od pet najlosijih ekipa Bundeslige (jedan nije igrao pola godine) Atalante, Porta, Fiorentine, Sunderlanda, Lazia, Viljareala i Juventusa.
Biglia ne moze igrati svoju igru jer se ovi naprijed Calha, Bonaventura Suso Kesi samo zabijaju i nikako mu se ne nude. On ima los dugi pas ali nije mu to ni svrha. On odigra milion onih kratki dodavanja gdje se trazi rupa da bi se prislo golu. Uglavmom primi loptu a niko mu se ne nudi i onda lopta ide nazad Bonuciju i ostalim. Ako mu se ko ponudi od ove cetvorice petorice prema naprijed oni se ko budale zalete prema naprijed i najcesce izgube loptu. Onda slijedi polukontra ili kontra iz kojih najcesce primamo golove. Onaj Kesi ima snage ali mozga skoro nikako a jos se je ufurao da je tehnicar pa onda nema nikakve koristi od njega. Ja bih na njegovo mjesto stavio Borinija. On me najvise podsjeca na Rinu i one njegove sitne pasove sa Pirlom i Sedorfom gdje bi se lopta brzo donijela do 35 metara od gola.
Reply
(10-31-2017, 11:10 PM)kakabanja Wrote: Sta su pricali, pa jebemu mater valjda im je rekao da će igrati sa jednim napadačem. 

U Kini na predstavljanju ekipe, a do tada su kupili sve osim Kalinića izašao je onaj Kinez i rekao da ima još uvijek nevidjen budžet i da će kupovati i to vrhunske igrače. Na osnovu toga nije bilo terotske šanse da se zaključi. 

Mihajlović se je takmičio u najlošijoj Serie A. Broki je samo priveo kraju ono što je ovaj uspio upropastiti. A Montela je bar dvije klase iznad.

On ni dan danas ne zna sta i kako hoce da igra a kamoli da je znao u junu ili julu... Pre bi se reklo da je Montela levat i diletant sa onim klasicnim klosarskim pricama...
Ovo drugo ti je jeftin populizam ,politicke predizborne kampanje i ostalo...Niko ne bi trebao da veruje u takve price. Pogotovo kad odradi matematiku. Znalo se da su im pare u Kini blokirane ,znalo se koliki su kredit uzeli od Eliot fonda i znalo se koliko su potrosili....ono sto je ostalo nikako nije "nevidjen budzet"... Na kraju krajeva i Berluskoni je pre koju godinu izjavio kako ima ideja i planova i da ce omoguciti Milanu ,koliko bese? Dva ili tri finala LS u narednih 5 godina? Naravno ,nikome nije palo na pamet da poveruje u te bajke...
Ovo poslednje...mrmot - cokolada - folija...
Reply
(11-01-2017, 10:15 AM)winstonwolfe Wrote: Ko bi rekao da će Lazio ovako krenuti u sezonu? Ili Inter? Do sad su trebali imati dosta izgubljenih bodova. Niko ovakav start drugih ekipa ne uzima u obzir.

To nije nas problem. Nas problem je nase dvoriste. Ne moze da se tolerise da igraci na teren izlaze kao da su otisli u park nedeljom popodne i onda kad dobiju gol ili dva pocnu kao nesto da igraju i da se trude ,a da ti vecinu ostalog vremena izgledaju kao ovce ciji coban je otisao da prilegne ispod drveta a kera ostavio kod kuce. Ne moze da se prica o "dominaciji na terenu" jer imas prazan posed lopte koji ti donese izmedju nula i dva udaraca u okvir gola po utakmici. Ne moze Sampdorija da te otaljiga kao Juventus Feraru... Ne moze Lacio da te masakrira ko Grcka Gibraltara... Ne mozes da se branis zadnjih 15 minuta protiv Kaljarija kod kuce i da cuvas gol prednosti...Alo bre ,pa jesmo li Milan ili Proleter Kanarevo Brdo? I ne moze jos mnogo toga... 
To je nas problem ,nevezan za to kako igraju ovi ili oni ,koliko bodova su uzeli ili prosuli i slicno. I taj problem bi bio prisutan nebitno da li je zaostatak iza nekoga 12 ili 6 bodova.
Ovo je mozda i bolje jer da je zaostatak 4-6 bodova onda bi isla prica u faoznu "Sve super kul ,nije strasno ,eto vidite tabelu ,moze se to stici..." I onda od marta do maja otreznjenje kad se "sistem" raspadne i pokupi 2 boda na osam utakmica protiv tuturutu ekipa. Jeste strasno. Sve sto sam gore napisao i mnogo toga sto nisam jeste strasno i nedopustivo.
Probleme ne treba maskirati i sakrivati vec se suociti sa njima i pokusati pronaci resenje.
Reply
(11-01-2017, 12:34 PM)Sampinjon Wrote: On ni dan danas ne zna sta i kako hoce da igra a kamoli da je znao u junu ili julu... Pre bi se reklo da je Montela levat i diletant sa onim klasicnim klosarskim pricama...
Ovo drugo ti je jeftin populizam ,politicke predizborne kampanje i ostalo...Niko ne bi trebao da veruje u takve price. Pogotovo kad odradi matematiku. Znalo se da su im pare u Kini blokirane ,znalo se koliki su kredit uzeli od Eliot fonda i znalo se koliko su potrosili....ono sto je ostalo nikako nije "nevidjen budzet"... Na kraju krajeva i Berluskoni je pre koju godinu izjavio kako ima ideja i planova i da ce omoguciti Milanu ,koliko bese? Dva ili tri finala LS u narednih 5 godina? Naravno ,nikome nije palo na pamet da poveruje u te bajke...
Ovo poslednje...mrmot - cokolada - folija...
On dobro zna sta hoce da igra. 
Kakva matematika te natjera da kupis skoro pa duplo precjenjen klub za pare koje nemas i posudis pod kamatarskim uslovima da ga platis. I onda kao ne mozes posuditi jos, lupam, 500 miliona da kupis kako treba. I pokusas to vratiti. Jer na ovaj nacin, a imas jos trenera za kojeg ti mislis da ne zna sta hoce, i ostavis ga na klupi, nece nikad. 
Hoces da kazes da su Kinez i ova dvojica skauta matematicari?? Ili da si ti mazematicar? Jebiga ja te logaritamske tablice nemam.
Reply
Treba jednu stvar imati na umu a to je da je Serija A najteža liga za igrače koji je prvi put igraju.
Po meni, Rodrigez se sasvim dobro uklopio i mogu reći da je od svih pojačanja možda i najkonstantniji i da je najviše pokazao.
Hakan je takav tip igrača kojeg jednostavo moraš čekati da pokaže šta zna. Ko se sjeća kakav je bio Rui Kosta kad je u Milan došao, zna o čemu pričam.

Jedino pojačanje od svih za koje mi nije jasno koji qratz je doveden je Kalinić. Ne znam šta on donosi bolje a da Milan to nije imao u Baki. Čak je Baka bio bolji realizator od ovog balvana, da ne kažem da je Baka vrhunski realizator i da je iz svake prilike izvlačio nemoguće golove.
Masno je plaćen Andre Silva i svima je jasno da se radi o neviđenom talentu koji bi trebao ili da bude u drugom planu pored vrhunskog napadača (Kalinić to nije niti je Kalinić bolji od malog da ga može nečemu naučiti) ili da se on forsira kao prvi izbor u napadu. Dečko ima nevjerovatan prvi dodir i vrhunsku realizaciju i to je ono što Milanu treba, a ne balvan koji se zna dobro zagraditi i odigrati loptu ili ganjati protivničke štopere.

Montela griješi, i mislim da je i on svjestan nekih stvari ali forsira svoje misleći da će da proradi. Ima nekih dobrih naznaka u igri i sad je došao do faze gdje je pametnije to svoje gurati nego početi nešto ponovo, neku novu formaciju. Nisam siguran da koristi igrače na pozicijama koje im najviše leže. Jedino je Susa vratio na njegovu prirodnu poziciju i ovaj je odmah pokazao šta zna. Biglia je stvarno loš, ali ne njegovom krivicom, on kao Pirlo nekad mora imati nekog da mu čuva leđa, a to je Kesi. A Kesito ne može jer ima previše ofanzivnih zadataka pa ne stiže sve pokrpiti. Pirlo nije imao tih problema kao Biglia, jer je Gatuzo imao jedino defanzivne zadatke pa je stizao da sve pokrije.

Realno, nije sve toliko crno, nego su očekivanja bila previsoka. Većina je očekivala napad na prvo mjesto a to nije bilo realno. Četvrto mjesto je i dalje uhvatljivo. Ide sad malo lakši raspored i biće bolje.
Reply