07-13-2012, 08:17 AM
(This post was last modified: 07-13-2012, 08:20 AM by eki111.)
(07-12-2012, 08:53 PM)curki Wrote: situacija je jednostavna. Dok je Italija bila financijski stabilna, Berlusconi i slicna mafija je harala, mogli su raditi sta su htjeli, drzavi je bilo u interesu da takvi mocnici postoje i rade kako ih volja, pa im je i godinama gledala kroz prste zahvaljujuci korupciji i statusu Berlusconija i njemu slicnih u drustvu.
Medjutim, kada je unazad par godina stigla kriza, drzava je pocela tonuti i za sobom vuci ostale i bila prisiljena od nekud izmisliti novce. Kako, hvala bogu, Berlusconi ima milijun mutnih poslova, njemu i slicnima nije bilo tesko naci nesto i uzeti 'danak'. Njegovom Fininvestu je dodijeljena kazna vrijednosti pola milijarde eura zbog podplacivanja suca u slucaju Mondodori, pa je i Berlusconi stisnut u kut od cijele obitelji, odlucio srezati troskove, a Milan je sigurno jedan od troskova za Berlusconija.
Steta je jedino sto buducnost jednog velikog kluba kojeg je prije 25 godina doveo na vrh, sada izgleda neizvjesno. Nadam se da prodajom Silve i Ibre neće stati, nego da će prodati i Robinha, i onda dovesti par igrača (Dzeko/Tevez, Destro, Astori/Dede, Kolarov i Diarra/Sahin) cime po meni ne bi bili slabiji nego prosle godine.
Slazem se sa Curkijem,
Prodali su ih kao sto su prodali i Kaku, Shevu, kao sto ce prodati i Robinha.
Trenutno je politika u MIlanu, prodaj za vise, kupi za manje (po mogucnosti za dzabe), ali u ovom slucaju moraju da kupe makar par eksplozivnih imena, inace pretplate na utakmice i Milan Channel odose u picku materinu. To je razlog zasto su u Milanu igrali igricu oko produzenja ugovora za Silvu pa ga na kraj prodali. Mozete primetiti da ise isto desava sa Dede-om, koji je juce produzio ugovor sa svojom ekipom, povecana mu plata i naravno odsteta (28 miliona), jer posto se prica da je on vec "rezervisan" za Milan, moracemo da ga platimo malo vise, a za te pare mozemo kupiti i Van Persija, Giuseppe Rossija, ili na primer Hernanesa, ali ne, ovi nasi idioti ne umeju da kupe proverene igrace, oni hoce da kupe za 5, a posle par sezona prodaju istog igraca za 50 miliona.
Ja bih doveo Sneidera, Sahina ili Hernanesa, jer jos nismo napunili prazninu koju je ostavio Pirlo, pa onda doveo Dzeka na mesto Ibre, i Dedea ili Kolarova na mesto Silve. A za novog napadaca koji bi zamenio Robinha, ja bih ipak isao na Gansa kome je pala cena. Malo ce da kosta ali zato imamo dostojne zamene.
Ne zaboravite da je Milan ustedeo ili prodajom dobio ravno 200 miliona, a to potvrdjuje i link:
http://www.sportmediaset.mediaset.it/mer...-mln.shtml
FORZA MILAN
U blicu kazu da je Ibra potvrdio odlazak njega i Silve
I spent a lot of money on booze, birds and fast cars. The rest I just squandered.
a zalno e sad kat vidim neko, kako sklapa tim sa te pare od silva i ibra .. zameni ce ih tevez ganso dede ogbona dzeko ... nisu ni priblizno blizu ovih dvoe.
i ne treba kriviti slivu u ovu situaciju. prodali su ga za pare nie on zelio da ide. isto kao Kaka kat su ga prodali za 5 minuta i sheva
Pojedinci stalno trebaju imati na umu da imamo jos samo jedno mjesto za igrace izvan EU, tako da su nemoguce mnoge kombinacije koje se ovdje spominju, cak i da su oni voljni da potrose na dovodjenje tih igraca.
Ako ode Robinho, onda imamo dva slobodna mesta za extracomunitari (izvan EU), jer je jedno vec zauzeo Gabriel, dok ce se ostale praznine popuniti sa Italijanima (Destro, Ogbonna ili Astori), Rolando (Portugal), ili tamo neki Granqvist...i jeftino i domace.
Nadam se da ce ova mesta za strance zauzeti neka zvucna imena, inace...
FORZA MILAN
(07-13-2012, 12:51 PM)eki111 Wrote: Ako ode Robinho, onda imamo dva slobodna mesta za extracomunitari (izvan EU), jer je jedno vec zauzeo Gabriel, dok ce se ostale praznine popuniti sa Italijanima (Destro, Ogbonna ili Astori), Rolando (Portugal), ili tamo neki Granqvist...i jeftino i domace.
Nadam se da ce ova mesta za strance zauzeti neka zvucna imena, inace...
nemas. imas 2 slobodna mjesta po sezoni. a jedno smo vec popusili za onog balavca od golmana. tako da nam ostaje samo 1 non eu ugrac za kupit. zato se od santosa trazi raphael za zamjenu umjesto binha, al ce bit doveden slijedece sezone jer nema slobodno non eu. a napomenut cu da je raphael golman (koji smo djavo onda dovodili ovog klinju).
nek rade sta hoce. boli me ona stvar. sta mislim o njima stoji u mom podnapisu:
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
eto ga, sad je i oficijelno:
Dragi Ibra i Thiago hvala vam na svemu sto ste pruzili ovom klubu!
Bilo je divno imati vas u nasem dresu i hvalit se svama. Hvala na svim lijepim trenutcima i sretno u novom klubu i u buducnosti!
A sad Dzeko...
p.s. dolaskom Teveza, ja se rjesavam ovog kluba. Tj. prestajem ih pratit. Necu vise da si kvarim dane i odlazem stvari da bi gledao idiote na terenu. Ima pametnijeg fudbala na drugim stranama.
di pise? gledo sam i na milanovim stranicama i na stranicama od psg-a i nigdje ni rijeci
(07-13-2012, 06:07 PM)josip Wrote: di pise? gledo sam i na milanovim stranicama i na stranicama od psg-a i nigdje ni rijeci
otidji na acmilan.com i nema ih vise na slikama. dalje ne mozes narucit milanov dres snjihovim imenom. dalje prestala je produkcija dresova njih dvoice. znaci, otisli su...
a Silvio jucer takodjer izjavio da ih je prodao.
A gazzetta prenijela vijest da je Thiago uzasno povrijedjen Milanom. Produzili su mu ugovor, rekli da vjeruju u njega da ce bit kapiten, i sad ga prodali. Povrijedjen je jer nije ocekivao tako nesto od Milana. Zalosno... ovo je nekad bio veliki Milan, sad je uzas sta rade. Sramota. Bas mi se gade. Pa ovim govnima najbolje i odgovara Tevez. Najbolje im pase u mentalitet i karakter kluba. Stvoreni su jedno za drugo.
Zalosno je da mi se gadi moj klub  ali bas gadi. Kaze se igraci odlaze i dolaze, ljubav prema klubu ostaje. To sve stoji. Al ne volim ovaj nacin ponasanja kluba. Thiago nije zasluzio da se tako ponasa prema njemu. Trebao je bit nas novi Maldini, i oni se tako ponasaju prema njemu. Pa nismo mi neki tamo Bayern ili City. Mi imamo neku tradiciju. I trebamo da ostanemo dostojni imena kluba AC Milan, ali ovo je samo prljanje toga svega. Nekad smo bili nesto, sada polako postajemo nista...
Ensare,krivo si vidio,sada(Subota 12,27) su još uvijek na naslovnoj stranici ,a i kad uđeš u shop još uvijek možeš kupiti dres sa njihovim imenom,neznam gdje ti to gledaš?
Dok ne vidim službeno na stranicama PSG-a ne vjerujem nikome
|