04-12-2011, 02:47 PM
(This post was last modified: 04-12-2011, 02:51 PM by ludiot.)
Cijela Napolijeva najjača momčad zarađuje manje od Ibrahimovića
Napolijevi nogometaši najbolji su dokaz da za velike stvari novac ne mora uvijek igrati presudnu ulogu. Najveće iznenađenje sezone u talijanskoj Seriji A trenutačno, unatoč skromnim platežnim mogućnostima, drži drugo mjesto ljestvice...
Prema pisanju La Gazzetta dello Sporta, što ga prenosi nogometni web-portal Goal.com, u ovoj sezoni najčešće korišteni igrači Napolijeve momčadi igraju za ukupnu plaću od 11 milijuna eura. Ukupno je to milijun manje u odnosu na ono što prima najskuplji Milanov igrač, švedski napadač Zlatan Ibrahimović. Rezultati koje postižu igrači Waltera Mazzarrija time, jasno je, dobivaju još više na vrijednosti.
Najbolje plaćeni igrač Napolija jest napadač Edinson Cavani, s 25 golova drugi strijelac lige. Njegova su primanja visoka 1.8 milijuna eura, dok se, primjerice, Fabiano Santacroce, Emilson Cribari, Gianluca Grava i Cristiano Lucarelli moraju zadovoljiti s 500.000 eura godišnje.
Šest kola prije kraja talijanskog nogometnog prvenstva ljestvicu predovi Milan (68), ispred Napolija (65) i Intera (63).
Berlusconi opet o Ronaldu: Njegovim dolaskom svi bi bili zadovoljni
Prvi čovjek AC Milana, talijanski premijer Silvio Berlusconi, nastavio je golicati maštu navijačima kluba po pitanju dovođenja Cristiana Ronalda među "rossonere"...
Prošloga je tjedna Berlusconi, koji ovih dana ima veće probleme od slaganja svoje igračke, a u pitanju je sudski proces oko utaje poraze i korištenja usluga malodobne prostitutke, svojim prijateljima izjavio kako se neće suzdržavati od kupnje šampiona kakav je portugalski nogometni reprezentativac.
U ljeto 2009. godine Ronaldo je iz Manchester Uniteda prešao u madridski Real u transferu koji je probio sve rekorde (94 milijuna eura), a vrlo se brzo u "kraljevskom klubu" prometnuo u nezamjenjivog igrača. Teško je, dakle, zamisliti da bi portugalski napadač uskoro mogao napustiti Santiago Bernabeu, no Berlusconi u svojim izjavama ne vuče kočnicu.
- Cristiano u Milanu? Svi sanjamo, a neki se snovi pretvore u stvarnost. Osvojimo li talijansko prvenstvo, u ljeto ćemo dovesti jednoga ili dvojicu igrača top-klase. Dovedemo li Ronalda, svi u klubu će biti zadovoljni - ne odustaje od svog nauma talijanski premijer.
Milan u ovome trenutku ima tri boda prednosti u odnosu na Napoli i pet ispred branitelja naslova Intera. Do kraja Serije A ostalo je šest kola.
- I Inter i Napoli su suparnici vrijedni poštovanja, no mi sudbinu držimo u svojim rukama - osvrnuo se Berlusconi na rasplet prvenstva.
majstore  videte go intervjuto
http://www.acmilan-mk.com/milan/intervju...10-39.html
A jeste se zakacili Ibre i Pata hehe  al neka.
Kao prvo to su 2 potpuno razlicita igraca. Ibra nam je prijeko potreban. Da nije njega malo morgen bi ovaj "napadacki" Milan ista napravio. Eto poslije svi odgledani tekmi na tv-u imao sam priliku da uzivo pogledam ove nase zvijezdice na terenu, da vidim kako se krecu. Pato jest magican, brz i sve, ali je nazalost glup. Nevjerovatno koliko zna sam sebe zajebat. I to vec cijelu sezonu. On ima ogroman talenat, al ja ne kontam sta je u njegovoj glavi. Ili uradi majstoriju, ili zajebe cijelu akciju. Osrednje odigrat ne zna. Jos kad mu pridodamo Binha, imamo duo fantastico koji nema blage veze u napadu. Zasto? Pa oboica su neki "ko fol" dribleri, koji su u stanju prije sami sebe predriblat vec protivnika. A onda kad se nadju u sensestercu izgube se. Eto, pogledaj te njihov ucinak kad nema Ibre na terenu. Ibra je taj koji donosi prevlast Milana. Kad je on tamo, svi su koncentrisani na njega, jer je on u stanju da pokupi loptu i u sekundi ti zabije gol. Zbog toga onda Pato ili Binho dobiju vise prostora da se igraju, i nekim cudom zabiju gol. Ali ni Ibra nije wooow. Crko je, sto se primjeti, i postao je dosta spor u zadnje vrijeme. Slabo se krece, izgubio je onu agilnost na terenu, ono "-kadabra". Vjerovatno su ga procitali, pa zbog toga vise nema slobodnog vremena, pa se sve vise i vise ljuti na terenu. Jos pri tome treba dodat sebicnog Pata, i onda je stvar sjajna.
Pato je brz, tehnicki je grozan, al zna veoma precizno sutnut loptu. Sa njim treba jos radit, nazalost jos uvijek mu treba tutor na treningu. On ima talenta ali mora da skonta da se mora trudit, borit, i da mu ljubav rossonera i ona 7 na terenu nije zagarantovana.
Ibra se mora smirit i sabrat. On nam je prijeko prijeko potreban. Ludilo je od igraca. Ali mora pocet trcat. Svu onu frustraciju pretvorit u snagu u nogama, i onda sacekat pravi momenat i odvalit loptu da podere mrezu.
Binho bi mogao lagano da bude unovcen, ako vec nece Cassana. Covjek je smotan. Sjajan dribler i sve, ali ne znam. Jednostavno mi ne vrijedi onoliko para. Ali tehnicki je jaci od Pata. Jer ovoj dvojici treba sjajan trequartista da bi uopce funkcionisali, jer inace samo letaju tamo vamo, mijenjaju pozicijie, bez ucinka. Nemoj te mi o derbiju, gledao sam ga, i vecina je konstatovala da je najveci krivac neiskusni Leonardo. Jer onako setanje Binha i Pata nebi ni Palermo dopustio.
Ibra i Pato slijedece godine obavezno.
To za CR7, ne volim ga, mrzim ga, ali bi bio najsretniji kad bi ga doveli ili ove ili slijedece godine. Jer 2013 necu da ga vidim na shooping-listi. Tad ce biti samo novi slucaj cirkusanta: veliki novac za zabavljanje publike.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
UNATOČ činjenici što ima 35 godina i daleko je od svojih najboljih nogometnih trenutaka, nizozemski nogometaš Clarence Seedorf je i dalje vrlo tražen, pa se tako nižu ponude za ovog veznjaka.
Prije nekoliko dana je sam Seedorf spominjao da bi najradije nastavio karijeru u Milanu, gdje je i sada, te da bi na San Siru i zaključio s aktivnim bavljenjem nogometa. Seedorfu krajem ove sezone ističe valjani ugovor s Milanom, ali klub još uvijek nije ponudio nastavak suradnje igraču koji je u Milanu skoro deset godina.
Prije toga je Seedorf dobio ponudu iz brazilskog Corinthiansa, gdje ga je pozvao prijatelj i nekadašnji suigrač Ronaldo, koji je danas klupski ambasador Corintihiansa. No, tu nije kraj, jer engleski mediji navode da bi ga na ljeto želio dovesti i Manchester City. Kakav je trenutačan stav Milana, lako je moguće da će iskusni Nizozemac na ljeto napustiti svoju dosadašnju momčad. Pitanje je u kojem bi smjeru krenuo...
...i unatoc cinjenici da prima 4,5 mil. € godisnje, sto je 9 igraca Napolia, a odigra svaku petu kako treba, a vecinu tekmi se seta po terenu. Unatoc svim cinjenicama ja ga zelim sto dalje od Milanella. Ako zeli da ostane u tako voljenom klubu, nek si sam placa platu. Iovako je dobri para zaradio ovdje, stim da zadnji godina samo puni svoj bankovni konto, a na terenu pokazuje koliko neki normalni igrac Serie B
(04-12-2011, 11:43 AM)adis Wrote: Nisam gledao tekmu protiv Viola ali koliko sam vidjeo iz sazetaka mogli smo im lagano uvaliti 5 komada
ali smo na kraju mogli i prokockati pobjedu.
Odlicna sedmica iza nas, pobjeda u derbiju, 3 boda sa teskog gostovanja jos ona blamaza merde u LP...savrseno.
Pato konacno u pravoj formi a i Sedorf nesto zivnuo u posljednje vrjeme, dovoljno za pristojan oprostaj od kluba ali ne i za produzenje ugovora.
Mecong da li je Ibra neki tvoj rodjak ili se Zlatan licno krije iza tog nicka?
Bio je odlican u prvom djelu sezone ali je u nastavku neprepoznatljiv, ne sjecam se kad je zadnji put zabio gol iz igre
jos pravi ove gluposti s crvenim kartonima u trenutcima kad nam je najpotrebniji.
Kad je bio dobar hvalili smo ga, sad nije dobar i normalno je da ga kritukujemo, misljena i trebaju da se mjenjaju u skladu s stvarnim stanjem a ne da se slijepo drzimo nekih stavova.
Procitaj Ensarov poslijednji komentar, vrlo je dobar. Od prilike mislim i o Ibri, i o Patu isto ovo sto je Ensar7 napisao.
Nije bitno momak ko daje golove. Na Ibri su uvijek (na svakoj utakmici) 2-3 protivnicka igraca. Da li to tebi nesto ili ista govori koliko on znaci Milanu. O njegovim asistencijama nije potrebno ni pricati. U poslijednoj utakmici Ibra je bio povuceniji, Pato je bio istureniji. Na Ibru idu 2-3 igraca ispred sesnaesterca cime Pato dobija mnogo vise slobode. Ibra (povucen) je zapoceo obadvije akcije iz kojih su pali golovi. Momak, nije Ibra meni nista i nemam bas neko lijepo misljenje o njegovim ljudskim kvalitetima, vjeruj mi. Ali ga izuzetno cijenim kao igraca.
Per aspera ad astra!
04-12-2011, 09:56 PM
(This post was last modified: 04-12-2011, 09:59 PM by dejo.)
(04-12-2011, 04:55 PM)ensar7 Wrote: A jeste se zakacili Ibre i Pata hehe al neka.
Kao prvo to su 2 potpuno razlicita igraca. Ibra nam je prijeko potreban. Da nije njega malo morgen bi ovaj "napadacki" Milan ista napravio. Eto poslije svi odgledani tekmi na tv-u imao sam priliku da uzivo pogledam ove nase zvijezdice na terenu, da vidim kako se krecu. Pato jest magican, brz i sve, ali je nazalost glup. Nevjerovatno koliko zna sam sebe zajebat. I to vec cijelu sezonu. On ima ogroman talenat, al ja ne kontam sta je u njegovoj glavi. Ili uradi majstoriju, ili zajebe cijelu akciju. Osrednje odigrat ne zna. Jos kad mu pridodamo Binha, imamo duo fantastico koji nema blage veze u napadu. Zasto? Pa oboica su neki "ko fol" dribleri, koji su u stanju prije sami sebe predriblat vec protivnika. A onda kad se nadju u sensestercu izgube se. Eto, pogledaj te njihov ucinak kad nema Ibre na terenu. Ibra je taj koji donosi prevlast Milana. Kad je on tamo, svi su koncentrisani na njega, jer je on u stanju da pokupi loptu i u sekundi ti zabije gol. Zbog toga onda Pato ili Binho dobiju vise prostora da se igraju, i nekim cudom zabiju gol. Ali ni Ibra nije wooow. Crko je, sto se primjeti, i postao je dosta spor u zadnje vrijeme. Slabo se krece, izgubio je onu agilnost na terenu, ono "-kadabra". Vjerovatno su ga procitali, pa zbog toga vise nema slobodnog vremena, pa se sve vise i vise ljuti na terenu. Jos pri tome treba dodat sebicnog Pata, i onda je stvar sjajna.
Pato je brz, tehnicki je grozan, al zna veoma precizno sutnut loptu. Sa njim treba jos radit, nazalost jos uvijek mu treba tutor na treningu. On ima talenta ali mora da skonta da se mora trudit, borit, i da mu ljubav rossonera i ona 7 na terenu nije zagarantovana.
Ibra se mora smirit i sabrat. On nam je prijeko prijeko potreban. Ludilo je od igraca. Ali mora pocet trcat. Svu onu frustraciju pretvorit u snagu u nogama, i onda sacekat pravi momenat i odvalit loptu da podere mrezu.
Binho bi mogao lagano da bude unovcen, ako vec nece Cassana. Covjek je smotan. Sjajan dribler i sve, ali ne znam. Jednostavno mi ne vrijedi onoliko para. Ali tehnicki je jaci od Pata. Jer ovoj dvojici treba sjajan trequartista da bi uopce funkcionisali, jer inace samo letaju tamo vamo, mijenjaju pozicijie, bez ucinka. Nemoj te mi o derbiju, gledao sam ga, i vecina je konstatovala da je najveci krivac neiskusni Leonardo. Jer onako setanje Binha i Pata nebi ni Palermo dopustio.
Ibra i Pato slijedece godine obavezno.
To za CR7, ne volim ga, mrzim ga, ali bi bio najsretniji kad bi ga doveli ili ove ili slijedece godine. Jer 2013 necu da ga vidim na shooping-listi. Tad ce biti samo novi slucaj cirkusanta: veliki novac za zabavljanje publike.
Prvo:drago mi je da si bio na utakmici,ali vjerujem da si na utakmicu išao kao navijač a ne kao trener ili scout tako da ništa drugačije ili bolje nisi mogao vidjeti kako se igrači kreću 
Drugo: moj prethodni post ti je ujedno i moje mišljenje zašto je Pato takav
Treće: Binho po tebi ne zna driblati....
Četvrto: derbi se itekako računa, kada se gleda učinak pojedinaca,a mogu pribrojiti još neke utakmice, Ibra je najkorisniji igrač, ali nemojmo umanjivati vrijednost drugih igrača...
Peto: ako je Pato tehnički grozan, Ilija Lončarević sutra preuzima klupu Chelsea...
Šesto: Robinho je odjednom sjajan dribler po tvom mišljenju...
Sedmo: CR7 će 2013. imati 28. godina, ako tada dođe u Milan znači da barem 4 godine može odigrati na vrhunskom nivou, a s obzirom da je poznat kao igrač koji voli trenirati i više bi mogao dati...odmah bi ga doveo i u tom trenutku...
Nadam se da moj post nisi čitao kao zlonamjeran već kao normalnu kritiku jer to mi je i namjera. Sa ostalim stvarima koje si iznio se slažem. Pozdrav!
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Ma jest Binho dribler, ali ne kontam nekad njegove driblinge. Nigdje veze. Nekako sve smotano. Ne znam kako da opisem, nekad je bolje manje driblat, dobijes veci ucinak.
Za Pata, sve super sjajno. Bio sam gore i vidio sam decka kako se sjajno otvori, dobije dugu loptu da istrci na nju, i trci i uvuce se u ugao gdje ni on sam ne zna gdje ce, ili pokusa neki fol dribling i naravno izgubi loptu. A onda odjednom dodje pameti pa krene u dijagonalu ispred Chivua pa ga ovaj srusi, ili skonta da je na dobroj poziciji za sut pa precizno pogodi gol. Ja ne kontam. Hocu reci, tu noc na San Siru, sam Pato je mogao zabit 3-4 gola, da je znao i htio. Brz je, uzasno je brz, i sve sto treba jeste malo tehnicki da se postavi i sutne prema golu, ili pokusa predriblat stopera pruzajuci si loptu njemu iza ledja, ili zaustavit odma loptu na sesnestercu i dodat loptu a ne uvuc se skroz do korner linije a u medjuvremenu se vrati 3 Interova igraca u sesnesterac. Ibra takve gluposti u tim godinama nije cinio. Zato i vrijedi koliko vrijedi.
Nisam bolan niakkav strucnjak, al znam o toj lopti. Znam kako treba da izgleda ta igra, i ne ide mi nekad u glavu kako neki momci glupo razmisljaju na tom terenu. Ne mogu da vjerujem da neki igraci dobijaju milione u ugovoru, a na terenu naprave greske za koje ne kontam uopce sta je on htio s tim potezom.
A ovo za CR7, ne zelim rec da nece valjat, vec razmjera: cijena = korist. Da li je vrijedno pljunut 70-80 mil.€ (jer jeftinije ga neces dobit) za jednog lika od 28 godina a ne znas moze li on vise. Jer decko igra na visokom nivou vec godinama, i ko ti ga zna mogu li njegova koljena jos to do 33. A pritome treba dodat nase svijetske "strucnjake" iz MilanLaba, znaci kad dodje pod njihov nadzor, znas vec sta ga ocekuje. Za sad vrijedi da se kupi, ali ako cemo ga 2013 dovodit za 70 mil.€ sa njegovi 28 godina, gdje ce odigrat jos 2 godine, i onda pocet povrede, naravno pritom treba spomenut da ce mu kvalitet igre spast za neki 20-30% zahvaljujuci nasem staffu, i onda preostali 3 godine gledas CR7 ali to nije stari brzi Ronaldo. A vamo vec mastas o nekoj novoj Barcinoj ili Arsenalovoj ikoni.
Uostalom, sto neko napisa, ako Silvio stvarno ima kesa da baci toliko para, onda je po meni bolje da dovuce 2-3 igraca po 20-30mil€ koji ce nam vise znacit nego ovaj folirant. Jer ja ga ne volim radi ponasanja na terenu. Ne volim mamine maze.
Kakvo dovodjenje Ronalda, od toga nema nista.
Za njega treba iskesirati 100 milki, za te pare je bolje dovesti 3-4 kvalitetna igraca i tako pokriti sve pozicije ali i od toga nece biti nista. U najboljem slucaju cemo dovesti jednog kvalitetnog igraca, tipa Ganso i dvije zakrpe i to je to, ali i s takvim pojacanjima bi sljedece sezone imali respektabilnu ekipu.
Mecong svjestan sam ja Ibrine kvalitete, on je vec dokazana klasa i bez njega bi se sad borili za plasman u LP
ali je cinjenica da je dosta losiji u nastavku sezone a i ovi crveni kartoni mu nisu trebali.
A pitao sam te Ibru zato sto ga uvjek branis pa sam pomislio da niste kakvi rodjaci 
I ne dirajte mi Pata, decko je masina, jos da ga Pippo nauci koji trik dominirao bi seriom a.
Ensare od sad te saljemo na sve derbije, donosis nam srecu, forum ce da placa putne troskove.
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=49958
evo malo o Robinhu,dečko se žrtvuje za ekipu,nisu mu bitni golovi iako je pored Ibre i Pata zabio 10 ili 11 golova, a bilo bi ih više da je u situacijama za gol bio smireniji jer tehničke kvalitete sigurno ima....u svakom slučaju on na terenu predstavlja jednu opasnost više za protivničke ekipe...
 MILANO SIAMO NOI!!!!
|