Milanezi s Balkana
(04-07-2013, 01:37 PM)dejo Wrote:
(04-07-2013, 01:35 PM)Rosson3r Wrote: e nemogu da vjerujem, prvo 30 minuta do kraja imamo 2-0 i igraca vise i povucemo se ko da smo Siena, onda sudija kupi naocale prvi penal nikakvog kontakta nije bilo, ali to ne opravdava nasu odbanu koja pusta Adema da se setka po terenu, drugi penal De Scila vidi se da mu fali iskustva, 2 penala nam nisu svirali prvi kad je Abate gurnut, a drugi igra rukom, pa majku ti ***** Taljavento na pola metra od tebe igrac igra rukom ti lafo ne vidis...i pored sudijskih gresaka opet nismo smjeli dopustit sebi da onako igramo nakon 2 gola...2 mjesto je definitivno izgubljeno, sad se ostaje nadat da ccemo zadrzat bar ovo 3ce...

Slažem se s tobom osim to da je 2. mjesto izgubljeno. Ne treba zaboraviti da je Milan u velikoj rezultatskoj formi.
A onaj govnar Tagliavento....na-ebem mu se keve
Sun 07/04/13 Napoli-Genoa
Sun 14/04/13 Milan-Napoli
Sun 21/04/13 Napoli-Cagliari
Sun 28/04/13 Pescara-Napoli
Sun 05/05/13 Napoli-Internazionale
Wed 08/05/13 Bologna-Napoli
Sun 12/05/13 Napoli-Siena
Sun 19/05/13 Roma-Napoli

Sun 14/04/13 Milan-Napoli
Sun 21/04/13 Juventus-Milan
Sun 28/04/13 Milan-Catania
Sun 05/05/13 Milan-Torino
Wed 08/05/13 Pescara-Milan
Sun 12/05/13 Milan-Roma
Sun 19/05/13 Siena-Milan

znam to si u pravu, ali me strah kako ce se ovo danas odrazit na ekipu, jer prosle sezone smo u ovo vrijeme nekad pali i izgubili titulu, nakon ponistenog gola Muntarija, ponisten Robinja i sve je krenulo nizbrdo...
evo rasporeda do kraja, neznam sta da kazem, ima tu par teskih utakmica koje mogu odlucit...

Sat 13/04/13 Atalanta- Fiorentina
Sun 21/04/13 Fiorentina-Torino
Sun 28/04/13 Sampdoria-Fiorentina
Sun 05/05/13 Fiorentina-Roma
Wed 08/05/13 Siena-Fiorentina
Sun 12/05/13 Fiorentina-Palermo
Sun 19/05/13 Pescara-Fiorentina

Fiore ima najlaksi raspored...treba napomenut da Balotelija nema sljedece kolo radi onog glupog starta je odmah dobio zuti a Akvilani tek nakon 6tog prekrsaja od kojih su 3 bila za zuti..
Reply
a jebeš ti sve to. Dao nam je crveni covjek, nije crveni bio baš. Ušli u drug poluvijeme sa 1:0 i igračem vise se braniti kao pi... A Na 2:0 isto! Ma daj jebo ovo i ako je ovo veliki Milan ja sam svećanik u vražju mater! Sramota.

Šupak Alegri ne može vodit ni moju ulicu. Nek mi sad neko prica price koji hoce. Fuj. I onda na kraju naravno panika taktika dobrih starih 4-2-4 il sta vec. Nabijem ga. ":0 i onako igrati kao da smo Željezničar vani sa Fiorentinom a ne Milan! Sramota. Govnar se izgubi čim bilo koja malo bolja ekipa stisne. Što prije ode on i igrači kao Nocerino, Flamini itd, to bolje.
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
Evo malo hladne glave da reknem svoju: crveni je opravdan. Faul, rusenje igraca koji je u trku ka golu, a nema nikog izpred sebe, i jos lakat u lice, nije to zuti vec su to dva zuta, znaci crveni.
Vodimo 1:0 i imamo igraca vise a i dalje se ne mozemo sastavit na terenu. Htijeli bi - a ne znamo kako. Znaci sve to neki pasovi, trcanje, sve u svemu nista ni sa cim. Sharawija ni na mapi u onoj taktici. Ballo poludio, hoce gol, pa proradila sebicnost u njemu. Jos i zuti na najgluplji nacin. Zasluzio je kaznu od kluba za takvo ponasanje.
Al nas problem je bila ekipa: katastrofa. Znaci nista ni sa cim. Fali nam, ogromno nam fali jedan pametni trkaci veznjak. Jer muntari je morao izac radi crvenog, a upravo je on danas uz montoliva bio najucinkovitiji na terenu.
I na 2:0 moralo se ono desit. A zasto? Gubitak koncentracije. E samo tu krivim Allegrija. Ono nije smio dozvolit da ekipa onako padne. Isti slucaj kao kad smo izasli na nou camp sa u glavi: izbacili smo barcu, vodimo 2:0. Sve ostalo su krivi igraci. Ne sposobni. A i penal je bio vise poklon za crveni. A onda opet nam izljecu u kontru i op, drugi penal, cist. Mislim, kako je moguce da fiorentina sa igracem manje izlazi u kontre 1:1????
I poslije 2:2 tagliavebto nije htio da rizikuje i da nam pokloni penal na abateu, koji se kasnije ispostavio cist penal. Ali ne kontam ne sviranje CISTE ruke na 3 metra od Tagliaventa. Nikog tu nije bilo, sve je vidio.
Tagliavento 0 bodova i upropastio je ovu utakmicu. Al nebrinem se ja. Nece audit slijedeci vikend, al odma slujedeci ce sudit derbi. Ha jah. Serie A je to. Zabarsko stimanje.
Zato mi je sad jos draze sto je Bayern i Fener pobijedili zabare. Nek su ispali, kad sve stimaju
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Šaravi se sve manje koristi i mislim da je to greška, dosta manje lopti ide na njega.
Na kraju ovo ispade katastrofalna partija a mi smo ih sabili u prvom delu a gledajući prilike nisu nas nadigrali ni u drugom, šteta što je partija Montoliva pala u drugi plan. Da je bilo sudjenje kako treba mi bismo ovo dobili a komentari bi bili duplo blaži ali se slažem da u Alegriju leži krivica što imamo problem ove sezone da dobijene utakmice privedemo kraju.
Devilcool
Reply
Opet nisam gledao al vidim da je bilo svega. Vidim da su nas sudci opet zakinuli. Al steta sto smo prosuli 2-0 i igraca vise. Al jucer smo trazili bod, bod smo i dobili. Stoga ohladite i bez brige, Liga prvaka nam je i dalje u rukama i to cvrsto.
Reply
(04-07-2013, 06:40 PM)MEMO Wrote: Opet nisam gledao al vidim da je bilo svega. Vidim da su nas sudci opet zakinuli. Al steta sto smo prosuli 2-0 i igraca vise. Al jucer smo trazili bod, bod smo i dobili. Stoga ohladite i bez brige, Liga prvaka nam je i dalje u rukama i to cvrsto.

Nije liga prvaka nego kvalifkacije za lp....u te dvije tekme na pocetku sezone moze biti svasta....bit ce jako neugodnih protivnika bez obzira sto cemo biti nositelji....
Reply
Ma ako ne mozemo dobti u tom pretkolu realno slabije ekipe, onda i ne zasluzujemo da igramo Lp. A odlicno smo igrali u prvom poluvremenu, ali u drugom nas nema nigdje. To se nekoliko puta desavalo ove sezone. Iako sam uvijek branio Alegria, i dalje cu ga branit, ali to je njegov problem. Motivacija i priprema ekipe. Druga stvar, ne svijda mi se sto previse forsiraju Balotelia, a ovaj se previse baca na zemlju. Nema od takve igre nista. Moze to prolazit u Italiji, ali u Evropi...
Reply
1:1 lazio. Taman. Jer ovako ni Roma se nije priblizila, tako da ostaje i dalje fiore, inter i lazio borba za trece mjesto. Napoli u nedelju, pobjedom bi puno toga rijesili i osigurali trecu poziciju. Drugo mjesto je nekako daleko, jer i Napoli mora kiksat a mi sve pobijedjivat. Ali sta se zalite za to trece mjesto? Zar niste vi propovijedali sta ce nam koeficijent, ako nisi u stanju da budes treci onda i ne moras igrat ch. Ligu? Pa evo ti sad isti slucaj, ako nisi u stanju da izbacis tog nekog protivnika u predkolu onda i nisi za ch. Lige. Uostalom, sjetite se 2007: od Beograda do Atine Big Grin Ko zna, mozda opet se desi cudo, samo ovaj put je zadnja stanica Amsterdam Arena
Scudettu vise ne sanjam. Previse se ovdje gura Stara Kurva, tako da imamo i CR7 i Messia, opet nebi mogao im nista. A drugo, Juventus ne gubi ovako glupe utakmice. To smo samo mi u stanju. I pogledaj te tabelu koju je napravio Corriere dello Sport, uzevsi prvi 8 ekipa od napoli do catanie, Milan na zadnjem mjestu po medjusobnim susretima. Znaci i dalje nismo u stanju da pobijedimo ili privedemo kraju ozbiljne utakmice.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Balotelli dobio tri utakmice kazne zbog psovanja sudije

Mario Balotelli nije imao mira ni prošle nedjelje na prvenstvenom susretu u Firenci gdje je njegov Milan remizirao s Fiorentinom (2-2).

Mario Balotelli (Foto: AFP) Disciplinska komisija talijanskog nogometnog saveza je analizirala slučaj Balotelli, koji je navodno psovao jednog od sudijskih pomoćnika tokom tog susreta. Takvi su navodi i potvrđeni, a kazna za Balotellija je donesena u obliku njegovog neigranja na iduće tri utakmice.

Milan se trenutno bori za drugo mjesto, koje direktno vodi u Ligu prvaka iduće sezone, odnosno, za očuvanje svoje treće pozicije, koja donosi igranje kvalifikacija za najelitnije klupsko takmičenje u Evropi.

Balotelli će zbog ovoga propustiti bitne utakmice protiv Napolija i Catanije na domaćem terenu, te gostovanje kod Juventusa.

@Ne mogu da vjerujem....Pocelo je a samo 7 kola do kraja...Bice svasta cirkus pravi...Evo zbog cega 3 utakmice...http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=8MDXq6xS4tU

A gospodin sudija koji isto tako slucajno nije priznao Muntaria go prosle sez protiv Juventusa dobio sam dvije utakmice kazne...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Videlo se posle onog pušenja u vozu i glupog žutog kartona da nešto nije u redu s njim. Ne znam šta će mu to kada je napokon ušao u top formu. Biće teško bez njega a još su u pitanju najbitnije utakmice, eto barem se Paco vratio a zaslužio je poverenje navijača.

Au kakva utakmica. Na kraju mi je žao i Malage jer su vrlo disciplinovano igrali pozadi i koristili svoje prilike ali su se previše uspaničili na kraju.
Hteo bih da osvoji Borusija naravno, igraju lep fudbal, najmanje im se šanse daje i zbog Nevena, koji je i prethodio ovom preokretu.
Dosta lepa prva 2 gola, Hoakin provozao fintom, Subotiću kroz noge u donji ugao a posle toga Rojs ako se ne varam petom izbacio Levandovskog i ovaj sve fino rešio. Gol Malage i poslednji Borusije čini mi se iz ofsajda pa su jednaki. Obe su ekipe zaslužile prolaz ali jesu Nemci stvarali više prilika i zbog slabije realizacije zamalo ispali. Bio je red za jednu ovakvu utakmicu.
I Turci se nisu osramotili, Šnajder i Drogba pokazali klasu.

I da Maji, tu je linijski napravio grešku, a ovaj inače neće skoro suditi velike utakmice.
Devilcool
Reply