Milanezi s Balkana
(06-05-2014, 08:14 PM)Maji_TZ Wrote: @Dejo ne radi se o tome jel Alex dobar igrac ili ne....pogledaj ugovora....sta mislis da je dosao jer voli Milan...ni jedna ekipa mu nije dala vecu platu i to je to...medjutim Alexu su 32 god...Seedorf ga nije htio u Milanu jer je zelio mlade i brze stopere zbog visokog pressinga koji je poceo igrati sa 4-2-3-1 ...slicno radi Roma sa svojim stoperima, pa Benattia postade najbolji stoper lige...ali Galliani je insistirao na njemu jer je besplatan...i eto ga sad u Milanu....ako je on backup kao neki 3 stoper to je ok...ali nije...Alex ce biti glavni stoper...i sta cemo za 2,3 sezone opet dovuci nekog novog....ne ide to tako....
To nije mladi i protalijanski orijentisan Milan...
Danas pisu kako zele Gabriela Silvu iz Udinesea...on je mlad 23 god ...sa dobrom sezonom iza sebe i odigranim puno utakmica...to bi po meni bilo dobro pojacanje...da ga se pusti da igra, pa da kroz sezonu dvije postane pravi ako ima bar malo talenta na stoperskoj poziciji...

Drugi slucaj je Menez....skoro 4 miliona eura racunajuci bonuse ce zaradjivati sa Milanom...otjerali Robinha jer je imao velku platu doveli ajmo reci polovonog igraca ili nedorecenog, nedovrsenog i dali mu istu platu...sta smo uradili ? ...nista....i Sto je najgore...pravi se budala...trazio je 2-3 dana da odgovori na ponudu...a nigdje vise nece zaraditi i Milan ce mu biti najveci klub u karijeri...
Zasto nisu doveli Taarabat i dali mu 2 miliona po sez, ostao bi sigurno a vec je posto ljubimac, plus moze igrati i 4-3-3 i 4-3-1-2 ....

Sto se tice Cristantea ....situacija je sljedeca...mali kotira kao jedna od najtelntovaniji veznjaka u Evropi...i Benfica takve obozava....javno je zatrazio vise prostora u Milanu jer ce mu uskoro 20 god ili zeli da ga puste na posudbu ili prodaju....Benfica je poslala 3 miliona i odbili smo, sljedece sedmice ce poslat 5,6 i onaj glupan ce prihvatiti...
Malog treba skinuti sa transfer liste...Cristante,Elsha i De Sciglio svima povisiti platu i zastiti ih kao djecu Milana....a ne davat nekom Menezu 4 miliona...ja sam bar to ocekivao od Pippa...sada kad ne igraju Evropu moraju pustiti mlade pogotovo Cristantea da vise igra...jednostavno moraju....takodjer Monto se po svoj prilici nece oporaviti do decembra tacnije do drugog dijela sezone tako da Cristante mora biti njegova zamjena i niko drugi...

Kad se sjetim natpisa kako je Pippo trazio Cercia, Iturbea, Santona, Astoria itd....a dobice k**ac...Alex i Menez...i mozda neke zamjene i to je sve...

Sto se tice Mandzukica...ja bi ga volio u Milanu...jer to je napadac koji pomaze cijeloj ekipi...vraca se trci,...radi za cijeli tim...po mom ukusu, takvi su nam dobrodosli...
Medjutim od te ljubavi nema nista...ako prodaju Ballotelia oni te iste pare NECE potrositi....to je 100%

Paloschi je vrlo blizu povrata u Milan....

Nisu ni svjesni kako Milan moze napraviti jednu mladu i poletnu ekipi sa par iskusnijih...i to bi garantujem vam bio boom sljedece sez...momci zeljni dokazivanja, plus par stariji da pokazu da imaju jos znanja u nogama...prije svih Rami, De Jong i Monto...bez igranje u Evropi....sa trenerom koji je rodjen za uspjehe i koji je kako sam citao sjajan motivator...dovoljno ga je gledat kako slavi gol vec se nafuras....sve to se moze posloziti Milanu u to sam ubjedjen...
A ne treba puno novca zaista ne treba...jer imaju Nocerina, Nianga, Abatea i jos par igraca koji mogu ukljuciti u transfere ili na njima nesto zaraditi...

Perin, Santon za ljevog beka, Darmian kao zamjena De Scigliu, pa eto taj Gabriel Silva na stoperu sa Ramijem....odlicni De Jong sa Cristanteom i poslje Montom plus Poli i npr dovesti malog Basselia ili Bertolachia...(ima tih vezni igraca mladih talijanski koliko hoces)...Elsha, Mario, Paloschi, Taarabat...i Kaka i Honda kao malo iskusniji...vratit Verdia koji je imao sjajnu sezonu u Empoliu, plus vise prostora za Saponaru....
Eto sve ove nove sto sam pobrojao zajedno nebi kostali vise od 35 miliona eura...a pogledajte spisak...sve mladi igraci zeljni dokazivanja i pobjeda...plus malo iskusniji, koji takodjer zele titule i pobjede....

Sve ja to razumijem MajiTZ, ali sagledajmu cjelinu. Od ove uprave ja ne očekujem više da mi dovodi mlade perspektivne igrače. Navikao sam na pojam "parametro zero" kojeg čitam u svakim sportskim novinama kad čitam o uspješnim Milanovim transferima.

Kad to uzmem u obzir onda je Alex sjajan potez. Menez također. Jbg, ako se kojim čudom zalomi i Milan uzme naslov bit ću sretan. I po meni sa Alexom je obrana bolja, ne zanima me njegova ljubav prema klubu, čovjek je dokazani profesionalac. Nadam se samo da neće potonuti kad vidi rasulo u Milanellu.
Iskreno se nadam da će iznad svega pokušati dovesti Marchettija. Abbiati neće još dugo.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Menez umesto Tarabe je glupost, ovaj je mlađi sa većim potencijalom i, što je najbitnije, već se uklopio u naš tim. Pogledajte Hondu koji je kvalitetan igrač kako se loše snašao, znači imamo igrača koji funkcioniše sa ostalima i sad to baciti u vodu jer je Menez besplatan?
Što se tiče zamene za Maria ne bih je nikako tražio, imamo golgetere sposobne da zabiju 10+ poput Pacinija i Šaravog i još par njih koji mogu da ih isprate, čisto dovesti napadača za klupu. Te pare koje bismo dobili za Balotelija ionako ćemo samo delom potrošiti pa neka ide za potrebnije pozicije.
Devilcool
Reply
Navodno je Casemiro iz reala pred potpisom, posudba do kraja sezone sa pravom otkupa 6 miliona...
Reply
Ovo je zadnje:

Rami je pred rješenjem, koštat ce 4mln. To je odličan posao, Rami je dobar igrač. Za ovakvu serie a i odličan.

Benfica i dalje zeli Cristantea i navodno i on zeli ici ako nece igrati.

Casemiro ce doci u slucaju da De Jong ode. De Jong je na strani Seedorfa. Poli je otkupljen. MAtri ce biti prodan, a vjerojatno i Zapata. De Sciglio ostaje.

Puno vijest kaže da Pippo zeli pravu 9-ku a ne Balotellia i da ce ga Milan pokusati prodati za 30mln. NEgredo, Dzeko i Mandzukic su na spisku.

Blizu smo Gabriela Silve iz Udinesea. Kakav je on?
"It will not be easy. That is why I have always failed where others have succeeded..." Jacques Clouseau Grinser044Icon_lol2
( Massimo Morratti )
Reply
jedina sansa da udjemo u ligu prvaka sljedecih 5 godina je da igramo svicarsku ligu.....ovo je lakrdija...maknes uspjesnog trenera i legendu kluba....zasto pippo nije mogao cekati godinu dana duze npr. ? zasto nije mogao poceti trenersku karijeru u nekom drugom klubu? kao donadoni? lakrdija i sramota
Reply
Dakle Pippo je novi trener. Sretan sam i tužan istovremeno, ali jbg. Kod Pippa će valjda veću ulogu imati mladići što je između ostaloga i Berlusconijeva želja. Niang će biti ponuđen Newcastelu za Santona, Kaka ide u Sao Paolo (neka ga), a Taarabt će najvjerojatnije ostati.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
Era Galliani je ponovo počela. Sad će baš da hara ovim klubom. Ko god misli da će Pippo donijet promjene, griješi. Pippo ima jedan jedini zadatak, da vodi ekipu, prihvati sve igrače koje mu Galliani dovede, da mu igraju pojedinci koje Silvio i Galliani pozele u prvom timu, i naravno da se ne žali.
Pippo je odličan trener, al treba mu sloboda da vodi ekipu, a ne da mu Galliani dovlaci otpatke. Sretno mister, prihvatio si Đavoljev posao
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
kakin odlazak bi nas pojacao.....druga stvar...kazete pippo je odlican trener? kakve je rezultate imao dosad? tu jednu sezonu sa mladima....to je nebo i zemlja...trenirati mlade i seniore...dakle kao i seedorf...bez iskustva...ali seedorf je pokazao u polusezoni da zna sta radi i da ce biti vrhunski trener...zelim mu srecu koji god klub bude trenirao....osim intera
smjena seedorfa je pokazala da je galliani bog i batina u klubu i protiv njega ne mozes
sad pocinjemo iz pocetka....ne bih se iznenadio da se pippo pokaze jos gori od allegrija....to smo i zasluzili kad smo potjerali trenera koji je pokazao da je za allegrija capello, mourinho, lippi i ancelotti u jednom....
Reply
Potpisujem zadnji post Kalle ....
Svu srecu svijeta zelim i Seedorfu i Pippu ... Ali dok je Galliania u Milanu i ovakvih sramnih poteza ne mogu istim zarom i zeljom navijati...nikad necu prestati ali ovo sve me udaljava od kluba uz koji sam odrastao...
Samo se nadam mladim igracima zeljnih dokazivanja i to je sve...fkt Celavi pocinje da gasi onu zar u navijacima...vjerujem da je tako i kod ostalih
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
Naravno da se nista ne gasi.
Reply