(05-29-2011, 09:59 AM)MEMO Wrote: svaka cast barceloni.zasluzena pobjeda u finalu.po meni je ferguson malo zajebo al sta je tu je.a kad u momcadi imas jednog ili dva playmakera svjetske klase onda si super ekipa,kao sto smo imali prije u kaki i pirlu kad su bili na vrhuncu,ali ova barca nema dva vec tri.aaaaa.pa tko to moze zaustaviti?ljudi moji jedino bunkercina neka ili ekipa ista ko barcina s takvim veznim redom a danas takve ekipe nema.[b]ova barca ce harati sve dok xavi ne ode u mirovinu [/b]a to bi trebalo biti kroz par godina.on je nezamjenjiv poput messija.
Upravo to.
Pogledah jutros statistiku, da vidim šta kaže igra brojki i pored svega najviše mi zapadne ovaj podatak za oko:
6 Xavi Hernandez
distance covered 11,95km! (gotovo sam siguran da gattuso nikada nije istrčao ovu kilometražu u karijeri),
pass rating 124/136 (92%) od čega je 77% dodavanja išlo ka protivničkom golu!
ja ovo zaista u svom životu nisam video.. što je najluđe, sve to protiv jednog uniteda u finalu CL. možda xavi nema brzinu kojom messi niže svoje čuvare kao slalom kapije.. ali njegov sitan vez po terenu, kontrola i pregled igre, filigranski precizna dodavanja i igra u oba smera su nešto što nema niko na ovoj planeti.. messi jeste unikat, i biće verovatno upamćen kao najveći svih vremena, ali za mene je xavi hernandez najkorisniji a samim tim i najbolji igrač na planeti. leo je kompliment njemu, nikako obrnuto.
postavlja se pitanje kako srušiti katalonsku đubrad? recept trenutno ne postoji, bar ne u naredne 2 godine dok xavi ne postane veteran ili ne obnovi povredu ahilove tetive.. to ne znači da će barca sigurno osvojiti CL, ali svakako znači da se najviše pita.
Mislim da je jedini igrač na planeti koji za neke 3-4 god može dosegnuti visine barsinog kreatora, francesc fabregas. Među 3 najkompletnija igrača današnjice, a vreme još uvek radi za njega.. Ko se dohvati Cesca u ovom prelaznom roku i počne graditi tim i igru oko njega, biće glavni favorit za kreiranje nove dinastije u narednih 5-10godina.. najgore od svega biće ako i njega katalonci kupe, a najbliži su tome.. onda zaista ne znam ko će i na koji način srušiti padavičare.