ajde dosta idemo sad cezena potuciti a liga prvaka da zaboravimo, juve igrao 0 0 i sad su na -1,
ocekuvao sam pobedu ali ne ovakvu, ovi arsenal su preslabi nie do nas da smo mnogo jaci.
p.s. naskoro zapocinjemo sa relacija skopje-milano Milan vs Roma prva tekma
FORZA !!!!!! 
kako velika pobjeda, svaka čast svima, maxu pogotovo, pojeo je starog lisca wengera za večeru, pa nisu nam 2 poštene prilike napravili.
boa boa teng teng teng nam je najbolji veznjak definitivno sa njim djelujemo kao ozbiljan tim, ibra napokon zablistao u drugoj fazi LP, a očito robinjo dobro radi na treninzima čim mu alegri ovoliko vjeruje i napokon da odigra jednu pristojnu utakmicu ove sezone.
tiago silva je ministar odbrane i njega se ne smije prodati taman da daju sto miliona, znači prolaz je 99,99% osiguran, sad se okrenuti seriji A, po mogućnosti dobiti sljedeće dvije utakmice zasjesti na prvo mjesto i tu ostati do kraja, svaka čast juventusu na borbenosti i timskom duhu ali oni su jako limitirana ekipa i sramota bi bilo za ligu da takav tim je osvoji, pa njihovi glavni napadači matri i borielo u milanu rezerve nisu mogli biti, jednostavno sa ovakvim pristupom i ovakvom igrom prekucaćemo ligu ponovo, a u LP samo izbjeći reala i barsu, sa ostalim svima možemo igrati i proći
branim ga MEMO jer ono sto je pokazao u oni par minuta je ludilo. Znaci kao 1. BRZINA!!! To je njegov najveci kvalitet, ogromno je brz, i snalazljiv. I jos ona finta kod Djeroua ili Sagne, kad mu spuca biciklo a ovaj se izgubi. Jednostavno oni 10 minuta s njim, Arsenalova odbrana se izgubila, nisu ga mogli pratit. Nazalost sebican je, i nije iskusan zavrsnik, al ostalo mu je sjajno. Ako nastavi igrat, borit se, gurat, i bit motivisan, onda sigurno da cu ga branit, ali ako si umisli da je Barbarin decko, e onda nek kupi kofere i nek pali dalje. Al ovo veceras je bio upravo onaj Pato kojeg znam, preopasan brzi napadac. Ibra je spor, jak, i stvoren za cuvanje dvoice. Sa Patom u napadu, njihova odbrana se gubi. Jer tu vise ne znas ko je opasniji. Binho? Prvi gol ne treba komentarisat, cista sreca da se nasao u onoj situaciji gdje bi se stvarno pitao jel on normalan da je ono profulao. A drugi gol opet ima srece da je Vermalen proklizao. Ne kritikujem ga, al ne vidim neki veliki njegov pomak veceras. Zalosno, al i dalje mislim da bi bili opasniji da je Sharawi igrao mjesto njega. Jednostavno ni on sam ne zna kako je zabio golove (pogledaj slavlje, non stop izgubljen, ne konta da prvom golu mora zahvalit Ibri, a na drugom se vidi da su mu prolupali zivci jer i on zna da je grozan). Svaka mu cast na golovima, ali nije me nesto uveliko odusevio. NAvest cu jedan primjer, ni jednom se cijela odbrana Arsenala nije koncentrisala na njega! Imao je svog cuvara i taj ga je uvijek zatvarao.
Pato je nesto drugo. Kad je zdrav i noramalan u glavi, ne postoji odbrambeni koji ga moze zaustavit, ma ne bi ga cak ni Thiago zasutavio hehe
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Ma sve to stoji, Pato ima predispozicije za najboljeg napadaca na svijetu, al svi znamo kako on igra u zadnje vrijeme. Sta njemu vrijedi ta brzina i snalazljivost ako on zna poentirati akciju, ako ne zna zabiti gol ili asistirati. O tome ti ja pricam. Robinho je vise los nego dobar ali on pokazuje vise, na njega se moze racunati bar u kreaciji igre i asistencijama ali evo veceras i on proradi s dva gola. Pato me odbija svojom skrtoscu i sebicnoscu, ne znam, mozda tebe ne ali mene to iritira. Da je to onaj stari Pato veceras bi pisalo Milan-Arsenal 6-0.
Pa pogledaj samo Boatenga kako zavrsava te akcije, svaki drugi sut mu je gol ili jebacka asistencija na drugu, ma strava od igraca. Nocerino isto, to se trazi, a ne sebicnost i driblanje. Ako si gledao kadrove nakon zavrsetka utakmice vidio si Silvu kako odmahuje rukama i ljuti se, sta mislis na koga se ljutio? Pa na Pata jer je morao jednu od tri prilike realizirati. Ne znam, u jednu ruku te razumijem ali mislim da imas malo previse tolerancije prema Patu. A recu ti jednu stvar koju ja osjecam zadnjih godinu dana dok Pato igra, prije sam bio ushicen i govorio "evo gola, evo opasnosti" kad Pato primi loptu u napadu, a sad je nista, tama, neka praznina. Totalno sam izgubio povjerenje u njega, on ne predstavlja nikakvu opasnost za protivnike, sve napade upropasti, bas je u ocajnoj formi. Jednostavnije receno, kad on primi loptu, ja se odmah pomirim s gubitkom nje. Amen!
Kakva partija.Ne mogu riječima prenijeti koliko sam oduševljen večerašnjom igrom. Svim igračima kapa dolje,pogotovo Ibri gol i dva asista,a još je bacao korisne lopte nevjerojatno nešto...uzbuđen sam jako jako jako..Allegri je pojeo Wengera taktikom, nadam se da ovo nije bio samo bljesak nego početak gaženja...zamjeram jedino sebičnost Pata,ali ne toliko da mi pokvari sveukupni dojam nevjerojatne dominacije,bilo mi je neprocjenjivo gledati Wengerovo smrknuto lice...cijela ekipa je odigrala savršenu utakmicu!!!!BRAVO!!!
 MILANO SIAMO NOI!!!!
(02-16-2012, 12:33 AM)ensar7 Wrote: branim ga MEMO jer ono sto je pokazao u oni par minuta je ludilo. Znaci kao 1. BRZINA!!! To je njegov najveci kvalitet, ogromno je brz, i snalazljiv. I jos ona finta kod Djeroua ili Sagne, kad mu spuca biciklo a ovaj se izgubi. Jednostavno oni 10 minuta s njim, Arsenalova odbrana se izgubila, nisu ga mogli pratit. Nazalost sebican je, i nije iskusan zavrsnik, al ostalo mu je sjajno. Ako nastavi igrat, borit se, gurat, i bit motivisan, onda sigurno da cu ga branit, ali ako si umisli da je Barbarin decko, e onda nek kupi kofere i nek pali dalje. Al ovo veceras je bio upravo onaj Pato kojeg znam, preopasan brzi napadac. Ibra je spor, jak, i stvoren za cuvanje dvoice. Sa Patom u napadu, njihova odbrana se gubi. Jer tu vise ne znas ko je opasniji. Binho? Prvi gol ne treba komentarisat, cista sreca da se nasao u onoj situaciji gdje bi se stvarno pitao jel on normalan da je ono profulao. A drugi gol opet ima srece da je Vermalen proklizao. Ne kritikujem ga, al ne vidim neki veliki njegov pomak veceras. Zalosno, al i dalje mislim da bi bili opasniji da je Sharawi igrao mjesto njega. Jednostavno ni on sam ne zna kako je zabio golove (pogledaj slavlje, non stop izgubljen, ne konta da prvom golu mora zahvalit Ibri, a na drugom se vidi da su mu prolupali zivci jer i on zna da je grozan). Svaka mu cast na golovima, ali nije me nesto uveliko odusevio. NAvest cu jedan primjer, ni jednom se cijela odbrana Arsenala nije koncentrisala na njega! Imao je svog cuvara i taj ga je uvijek zatvarao.
Pato je nesto drugo. Kad je zdrav i noramalan u glavi, ne postoji odbrambeni koji ga moze zaustavit, ma ne bi ga cak ni Thiago zasutavio hehe na cemu si ti sinko...tebe puca nesto jebeno....ovaj post ti je za antologiju ljudske gluposti...
02-16-2012, 04:29 AM
(This post was last modified: 02-16-2012, 05:07 AM by Mecong.)
(02-16-2012, 02:02 AM)kalla1899 Wrote: (02-16-2012, 12:33 AM)ensar7 Wrote: branim ga MEMO jer ono sto je pokazao u oni par minuta je ludilo. Znaci kao 1. BRZINA!!! To je njegov najveci kvalitet, ogromno je brz, i snalazljiv. I jos ona finta kod Djeroua ili Sagne, kad mu spuca biciklo a ovaj se izgubi. Jednostavno oni 10 minuta s njim, Arsenalova odbrana se izgubila, nisu ga mogli pratit. Nazalost sebican je, i nije iskusan zavrsnik, al ostalo mu je sjajno. Ako nastavi igrat, borit se, gurat, i bit motivisan, onda sigurno da cu ga branit, ali ako si umisli da je Barbarin decko, e onda nek kupi kofere i nek pali dalje. Al ovo veceras je bio upravo onaj Pato kojeg znam, preopasan brzi napadac. Ibra je spor, jak, i stvoren za cuvanje dvoice. Sa Patom u napadu, njihova odbrana se gubi. Jer tu vise ne znas ko je opasniji. Binho? Prvi gol ne treba komentarisat, cista sreca da se nasao u onoj situaciji gdje bi se stvarno pitao jel on normalan da je ono profulao. A drugi gol opet ima srece da je Vermalen proklizao. Ne kritikujem ga, al ne vidim neki veliki njegov pomak veceras. Zalosno, al i dalje mislim da bi bili opasniji da je Sharawi igrao mjesto njega. Jednostavno ni on sam ne zna kako je zabio golove (pogledaj slavlje, non stop izgubljen, ne konta da prvom golu mora zahvalit Ibri, a na drugom se vidi da su mu prolupali zivci jer i on zna da je grozan). Svaka mu cast na golovima, ali nije me nesto uveliko odusevio. NAvest cu jedan primjer, ni jednom se cijela odbrana Arsenala nije koncentrisala na njega! Imao je svog cuvara i taj ga je uvijek zatvarao.
Pato je nesto drugo. Kad je zdrav i noramalan u glavi, ne postoji odbrambeni koji ga moze zaustavit, ma ne bi ga cak ni Thiago zasutavio hehe na cemu si ti sinko...tebe puca nesto jebeno....ovaj post ti je za antologiju ljudske gluposti...
Eh, da je samo ovaj njegov post za antologiju ljudske glupost. Nazalost ima ih mnogo.
Pato? Ko muha bez glave, mnogo trke malo mozga. Desi se da ponekad i ubode. O njegovom egoizmu, aroganciji, uobrazenosti, razmazenosti, bezobrazluku, indolenciji,...vec je dosta napisano. Bio mi je veoma simpatican i drag momak a sada nema mi odvratnijeg igraca od njega. Ibra je malo dijete za njega.
Cuj: "...ono sto je pokazao u oni par minuta je ludilo." (Ensar)
U tih nekoliko minuta je samo jos jednom pokazao koliko je bezobrazan i sebican. Da nije bio sebican Milan bi zavrsio utakmicu sa najmanje 5:0. Sreca pa, ima se utisak, da Ibra vise voli da asistira nego da da gol. Naravno da ovo nije tacno. Samo hocu da kazem koliko je Ibra nesebican u odnosu na Pata pa i vecinu nasih napadaca.
Zlatan Ibrahimović: "Ne događa se svakoga dana tako ubjedljiva pobjeda nad Arsenalom. Taktički smo odlično odigrali. Šta je bolje asistencija ili gol? Dobre su obje te stvari. Nisam egoista, volim da igram, a da li će gol da postigne Robinho, Cassano, Pato ili ja, to je za mene manje bitno. Najvažnije je uživanje u igri".
Per aspera ad astra!
kao prvo nisam ga ja nasao branit, vec sam samo izjavio da ga smatram boljim od Robinha. sebican je i na tome mora radit. jucer je poslije dosta vremena se vratio, i stvore mu se one dvije prilike, glavna mi je bila zadnja, gdje je on ih sam stvorio svojom brzinom, iskreno: i ja bi trazio gol. haj nekako mu je od moje strane oprosteno jer mi je pokazao da ie brz i zna se kretat. al eto vidjet cemo ga uskoro pa cu shvatit jel se promijenio, jel skontao da fudbal igra 11 igraca, il i dalje razmisljam donjom glavom.
Imam ja itekako tolerancije, Binho je poceo napokon da zabija, momci se trude trce, Allegri me odusevio, al nadam se da tako nastave.
Mislim da sad se mozemo potpuno okrenut ka serie A, ch. ligu smo osigurali, sad gledat da pobijedimo slijedece 4 tekme.
i mecong majke ti nemoj ti da mi govoris sta ja pisem. ti si zadnja osoba koja ima pravo da sudi o cemu ja pisem. da ne spominjem kakve nebuloze si ti do sad skroio. zato vijetnamez, zacepi gubicu sto se tice moji postova, i zaobidji me.
Zašto oko Pata pravite toliku frku pa nije ovo kraj svijeta i Boateng je 2 puta bio sebičan i Urby dok je tekma bila još u ranoj fazi.. Jednostavno je želio zabiti gol i nema tu dileme.. Činjenica je da je Patova brzina sinoć u par navrata došla do izražaja ali...
Milan od sinoć je nešto nevjerovatno moćno i tek kad sam 2 put pogledao tekmu skontao sam da od ovoga bolje nije moglo, možda još 1 pogodak ali što se tiče igre ne. Allegri je taktički uništio Wengera, usporio ritam kako nama odgovara, sakrio loptu i posramio Francuskog stručnjaka u svim segmentima nogometne igre.
Moram da pohvalim Antoninia koji je sinoć odigrao najbolju utakmicu u životu i pogotovo prvih 20-tak minuta imao par odličnih poteza defanzivno, mislim da je iznenadio sam sebe..
bravo tiziano, upravo o tome govorim. ma dobro, shvatili su sta sam htio samo istac. jednostavno potreban nam je onako brz napadac, da osamuti djeroua.
u London idemo po gol, al sad se treba samo koncentrisat na Serie A. i dalje imam osjecaj da cemo dobit Lyon/apoel ili Zenit/Benfica, znaci laksi protivnik, a onda nam slijedi Real ili Barca
|