|
Gattuso: "Vratit ću se u Glasgow Rangers"
Vezni nogometaš Milana i talijanske reprezentacije Gennaro Gattuso obećao je navijačima Glasgow Rangersa kako će još jednom zaigrati za taj klub, prije nego što okonča svoju profesionalnu karijeru. Gattuso je proveo jednu sezonu na Ibrox parku, kada mu je bilo 19 godina, a njegova borbenost na terenu donijela mu je veliku popularnost među škotskim navijačima, koji zalaganje na terenu cijene više od svega.
Nakon prve sezone u dresu Rangersa, došlo je do smjene na klupi, a nizozemski stručnjak **** Advocaat nije, poput svog prethodnika Waltera Smitha, imao puno povjerenja u Gattusove nogometne vrijednosti, tako da je ubrzo prodan Salernitani za 4,5 milijuna eura, a 1999. godine prešao je u Milan. Gattuso je ipak ostao vezan uz Škotsku i tvrdi kako će se jednog dana sigurno vratiti.
"Ne znam kad će se to dogoditi, ali sam siguran da će se dogoditi. Jednostavno se moram vratiti i to je obećanje koje sam dao sebi i predsjedniku Rangersa Davidu Murrayu. Razgovarao sam sa Davidom u kolovozu i rekao mi je da su mi vrata uvijek otvorena. novac neće biti nikakav problem. Znam da prolaze kroz teška vremena, a ja neću ići tamo da zaradim mirovinu. Neću ići kada mi bude 35 ili 36 godina. Želim otići dok im još imam nešto za ponuditi. Kada sam odlazio iz Glasgowa, to nije bio odlazak na glavna vrata, bio sam prisiljen izvući se u četiri sata ujutro i osjećao sam se kao nekakav lopov. Osjećam da nešto dugujem navijačima zbog načina na koji sam tada otišao. Oni su mi pomogli da postanem to što jesam i jednostavno se moram vratiti." izjavio je Gattuso.
|