View Single Post
Old 16-10-2007, 20:51   #9986

amel82

Registered User

amel82's Avatar

Fave Players: Maldini
amel82 is on a distinguished road
Berlusconi žali za Ibrahimovićem

Predsjednik Milana Silvio Berlusconi je uvjeren kako njegova momčad može okrenuti ovu sezonu u svojukorist unatoč lošem startu, a progovorio je i o nekim propuštenim transferima, dok je za Andreu Pirla uvjeren kako će u budućnosti osvojiti Zlatnu loptu.

"Nakon 31. kolovoza imali smo nekoliko loših situacija i nedostatak sreće, ali sigurno je da momčad nije igrala loše. Nismo zabrinuti, jer je naša pozornost već usmjerena na Tokio. Svjetsko klupsko prvenstvo je jedan od naših velikih ciljeva." rekao je Berlusconi.

Milan u Tokio putuje u prosincu, a o planovima za to natjecanje Berlusconi je rekao: "Naš plan je dovesti Ronalda u top formu za svjetsko klupsko prvenstvo. Razgovarao sam sa njim i trenerom Ancelottijem, te sam od njega zatražio da ostane smiren i strpljiv, a onda od siječnja i kasnije možemo očekivati brazilski super trojac - Ronalda, Kaku i Pata zajedno na terenu."

Kaka je jedan od glavnih kandidata za ovogodišnju Zlatnu loptu, ali predsjednik želi pohvaliti i jednog od njegovih suigrača: "Pirlo zaslužuje Zlatnu loptu. On je igrač takvog karaktera da se ne ističe previše i nema ga na naslovnicama kao nekih drugih igrača, ali na terenu on dominira igrom i uvijek organizira igru na najbolji način."

Jedan od ljudi koji izazivaju probleme na San Siru je vratar Nelson Dida, koji je zbog glumljenja ozljede u utakmici protiv Celtica kažnjen sa zabranom igranja na dvije europske utakmice. "Dida je miran momak i ne možemo ga osuđivati zbog jedne pogreške. Ne žalim ni zbog čega, jer je Dida sjajan golman i igra unatoč ozljedi ramena. Mislim da bi bilo bolje da nije ni igrao u Glasgowu, jer nije bio 100% zdrav."

Milan je proteklih godina napravio neke sjajne transfere, ali Berlusconi priznaje kako žali za nekim propuštenim prilikama: "Zlatan Ibrahimović je pravi šampion i doveli bismo ga da nije bilo nepravde i kazni u slučaju Calciopoli. Sve je već bilo odlučeno, ali nakon tih odgađanja vidjeli smo kako je sve završilo. Jesam li ljut? Ne, samo sam razočaran što ga moram gledati kako igra u Interovom dresu. Jedina greška za koju mogu reći da je napravio naš transfer guru Ariedo Braida je to što nas nije upozorio na Zinedinea Zidanea. On nam je doveo Christophea Dugarrya, a nije shvatio da u istoj momčadi igra puno veći talent."

Ovog tjedna su iz Milana opovrgnuli da je iz Chelsea za Kaku stigla ponuda vrijedna 100 milijuna eura, a objasnio je i zašto se sa brazilskim reprezentativcem ne može ponoviti "slučaj Shevchenko".

"Kaka je sretan u Milanu, on nikad nije izrazio želju za odlaskom i ostat će u našem klubu sve dok sa ponosom noci crveno-crni dres. Nikakav iznos novca sigurno neće utjecati na promjenu mog mišljenja. Shevchenka nije prodao klub, on je bio taj koji je tražio transfer zbog obiteljskih stvari. Ja sam prema njemu imao očinski odnos i čak sam se ponudio da pomognem kada mu je otac imao operaciju srca u Italiji. Pokazalo se da je stav njegove supruge nepremostiva prepreka." zaključio je Berlusconi.

FORZA ČELIK
amel82 is offline   Reply With Quote