View Single Post
Old 10-08-2008, 16:42   #352

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Освен тоа, муабетот за трансфер политиката и за Липи не ти држи вода, што знали не е точно дека пазарот го прават момците од управата, него го прави менаџерот заедно со управата, затоа што, управата не ја составува тактиката и затоа што управата не одлучува кои играчи ќе настапат, а кои ќе греат клупа, значи тотално не си у право, потоа Липи нешто го спомна, па чекај малце не е Липи тој што не одби, него ние сме тие што го одбивме него и тоа летово.
Зашто го сторивме тоа, дали знаеш? Незнаеш, затоа и имаш неточно информации, Липи го одбивме затоа што, неговите барања беа, во Милан да се донесат 5 нови имиња, а тие беа Јакинта, Канаваро, Кварезма, Замброта и последниот не ми текнува, нема везе, а тоа нели не им се допадна и затоа Липи е одбиен, на Милан му треба тренер со кој управата ќе може да манипулира. А ако не ми веруваш, слободно најди некој италијанец и ќе ти ја објасни целата ситуација на Милан, и тоа немора да биде навивач на Милан.
За ова истото ја се расправав со двајца италијани во Верона, истиот муабет ти што ми го правиш сеа, па ме седнаа и ми очитаа една добра лекција за тоа како се одвиваат работите во Милан. И дека ако се вратиш назад во историјата, немора многу далеку, 20 год наназад, ќе видиш и дека поуспешни тренери од Карло, не издржале волку долго во Милан, само ради внатрешната политика.

Потоа, ситуацијата со скандалот не им дава на ѕвездите да доаѓаат во Италија, исто така не ти држи вода, кога ќе погледнеш кои све играчи играат во Италија и кои све дошле во изминатите две сезони ќе ти стане јасно дека повторно не си у право. Значи, имаш мали уште доста работи да учиш за овој клуб, незнам колку год имаш, ама според аватарот ако си 91 годиште, тоа значи дека ти имаш толку години колку што јас навивам за Милан, значи 17 години ги пратам сите случувања во Милан, така пред да почнеш да вадиш некои аргументи, прво добро провери си дали се во ред.

Така да, на крај, Карло е солиден тренер, но дечкото е останат без идеи и неможе повеќе да седи на клупата на Милан, ја сакам од Милан успех, како и сите вие, но несакам, како и минатата година, на крај сите да викаме, ни треба нов тренер, со оваа екипа што ја има треба да ја осавои Сериа А со најмалку 34 победи, а верувај ми на збор ради Карло, борбата за скудетото ќе ни биде многу потешка.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote