View Single Post
Old 28-08-2008, 13:46   #492

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Види вака да разјасниме, ја никогаш не спомнав дека имам повеќе години и дека ако имам мора да знам повеќе, ја смо реков дека не се слагам со тебе дека е подобро да игра Бориело него Шева, за мене Бориело е најлошиот можен напаѓач што може да се купи, а за Шева нема што повеќе да се збори, потоа не реков дека Шева ќе дава 25 или 30 гола, реков дека ќе даде повеќе од 15 и дека ќе служи како одличен пример на Пато, затоа што Пато е сличен да не кажам ист играч како Шева, а ако малиот треба од некого да учи, тоа е дефинитивно Шева. Значи за се си има некоја причина, се купува млад, но се купува и стар за да може да му се пренесе знаењето на другиот.
Баш поради оваа причина Арсенал се повеќе и повеќе тоне, Венгер пред 2 години реши повеќе да не се ослонува на искуство, него на млади таленти, до некаде муабетот му држи вода, но кога ќе дојдат утакмиците во кои искуството игра најголема улога, тогаш младите го папаат стапот.

Не сум тука за да те терам да размислуваш исто како мене, напротив баш и ми се допаѓа тоа што имаш тотално различен став од мене, не би било интересно доколку би се согласувале во се, тогаш џабе би ни бил форумов. Али едно разбери големите играчи секогаш остануваат големи, а таков играч е Шева.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote