View Single Post
Old 06-10-2009, 13:53   #1842

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Тој е оној миљардерот од Албанија што ги има сите бензински пумпи во Албанија! Е сега не е се тоа фората тој е добар стабилен одличен бизнисмен од таа гледна точка јас му се восхитувам нема врска што е Албанец ! Е ама јас разбрав дека се работи за нешто друго за тоа и беше спомнат и тој е некој бос и добро се познаваат со Берлускони е сега фората е што овој сака да купи 40 % од акциите на Милан значи клубот се проценува на вредност од 750 > милиони значи 40 % би биле доста доволни за да врати дел од тој долг Берлускони ако и воопшто го има !Значи со тие 40 % што он би ги имал би го спасил Милан тоа е доста прифатливо решение и за Милан и за Тачи е сега работата е што би се случило со Берлускони дали му одговара ова зашто сигурно има доста матни зделки во клубот и нема да биде сам нема да иде профитот/перените пари само кај него ! А иначе Тачи би требало да донесе и неколку засилувања од светска класа! Значи од финансиски план и живнување на клубот тоа би било перфектно!

Ама покрај сите шпекулации се надевам дека Берлускони ќе искочи со изјава
Не продавам ни М од МИЛАН!

И секако дека ќе се вратиме на голема сцена како и секогаш!

Но исто да не ја исклучиме и можноста за капитулација на Милан! После некој работи неможеш да си ист !

Kако тргнаа работиве оваа година се наопаку од лошо полошо секој ден ! КРИВО МИ Е!

Last edited by dim4e91; 06-10-2009 at 13:58.
dim4e91 is offline   Reply With Quote