AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 18-09-2008, 15:44   #781

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Конечно фудбал, малце отворено и одма играме, фала богу, немам што да кажам дечките изиграа страшно, единствено имам замерки на играта на Бонера иначе се беше ок.
Шева страшно отвараше, па се виде зашто е донесен, за да може Пато полесно да игра и одма има резултат, заедно ви напад и Пато постигнува гол, Бориело одлично, страшен погодок, а за Јанкуловски мислам боље да седи на клупа и да игра Фавали, нели.
Али, најимпресиониран сум од Антонини, дечкото одигра на највисоко ниво, тој мозе многу лесно да ги седне на клупа и Замбро и Јанку, пошто може да игра и лево и десно.
Се на се, вака отворено и со Лацио, и ќе може три бода, ако игра со старата тактика со три ДМ, онда топки, вака отворено како што серам цело време има да ги газиме сите.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 18-09-2008, 16:17   #782

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Гол бр.1 Јанкуловски

http://www.dailymotion.com/relevance...c-zurich_sport

FOREVER
Old 18-09-2008, 16:27   #783

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Гол бр.2 Пато

http://www.youtube.com/watch?v=xgUGVQ-JElE

FOREVER
Old 18-09-2008, 16:28   #784

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Гол бр.3 Бориело

http://www.youtube.com/watch?v=spggiNci9vg

FOREVER
Old 19-09-2008, 02:44   #785

MacedonianFan

Registered User

MacedonianFan's Avatar

Fave Players: KAKA , NESTA,GATUSO PIRLO, MALDINI,INZAGHI ALL....
MacedonianFan is on a distinguished road
ne si zadovolen od Bonera amam be nogo si glup jas ne sum zadovolen od Antonini nogo slabo igra ima 5-6 kicksa . e sa se potvrdi mojta pretpostavka deka Seedorf i Ronadinho ke igrat nogo jako a Sheva ke mu treba vreme za mene sostavo bi trebalo da izgleda ja taka:::
levo i desno u odbrana Jakulovski i zambrota centralni Senderos i Bonera desno flamini levo seedorf kako playmejker neka bide kaka samo malku po napred Pato i ROnaldinho u napad
i neka se oporave pobrzo Pirlo oti stvarno ne mozam da go gledam Ambrosini vrska nema samo im prece na kaka i Ronaldinho na site ustavri gatuso bi bilo po dobro da igre otkolku taj mrsulak taka i tipce da znash bonera nogo jak IGrac cao....
Old 19-09-2008, 03:57   #786

bojan

Registered User

bojan's Avatar

Fave Players: milLaNelO laDs
bojan is on a distinguished road
А тебе не ти се допаѓа Антонини па и ти си глуп?
Секој тука има свое мислење и неможеш ти тука да вреѓаш и да се правиш паметен..
Инаку за Амброзини ако си ги глеал последните натпревари на Милан,се бори со сите сили и својата задача ја исполнува на високо ниво.Амброзини е DM и неможе никако да им смета на Кака и Роналдињо,плус он е најдолго во Милан во сегашниот состав после Малдини и е заменик капитен па така да неможе некој како тебе шо изгледа вчера почнал да го гледа Милан тука да јаде бурек.
Old 19-09-2008, 05:00   #787

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by bojan View Post
А тебе не ти се допаѓа Антонини па и ти си глуп?
Секој тука има свое мислење и неможеш ти тука да вреѓаш и да се правиш паметен..
Инаку за Амброзини ако си ги глеал последните натпревари на Милан,се бори со сите сили и својата задача ја исполнува на високо ниво.Амброзини е Dm и неможе никако да им смета на Кака и Роналдињо,плус он е најдолго во Милан во сегашниот состав после Малдини и е заменик капитен па така да неможе некој како тебе шо изгледа вчера почнал да го гледа Милан тука да јаде бурек.
Фала Бојан, само што сакав да му пишам нешто, ама ти убаво му објасни, ако сака да вреѓа, на друго место, тоа што од нечиво мислење он оценува дека тој е глуп, докажува нешто обратно.

За Амросини сакав да кажам нешто, Карло со него прави голема грешка, благодарност на тоа што седел 8 години на клупа и не добивал шанси последниве 6 не излага од игра, добро,и добар играч е, али мислам дека Фламини и Гатусо вредат повеќе од него, муабетот ми е дека покрај Пирло треба га игра само уште еден ДМ, значи дали е тоа ќе биде Амбросини или Гатусо или Фламини не е важно, важно е дека со тројца не ја бива.
Е сеа пошто еден овие двајцава мораат да играат покрај Пирло, тоа му ствара прблем на Карло, затоа што и Амбро мора да игра, а со тоа Милан губи во офанзива, значи од имаме еден шпиц помалце.
Она што го видов вчера е она што ни треба цела сезона, значи имаме двајца ДМ во средина, Фламини и Амбросини, и одма се виде колку у ствари Милан е јак, Кака и Сидорф позадина на Шева и Пато, уф колку беше супер.
Ете тоа е причината што ја ја имам против Амбро, на сметка на Карло сум се свртел против него, иако минатите две сезони повеќето утакмици тој не вадеше од гомна, али ни треба поофанзивен играч на негова позиција и играч кој ќе знае да додаде и да издрибла кога ќе има потреба, за тркачи го имаме Гатусо, у еден сосатв не се потребни двајца такви, освен ако играш против некоја екипа во која треба да им затвориш цела средина, како што беше се Ман. Утд пред две години.

Ок, се надевам влагаме полека во ритам, Роналдињо кога влезе, ги прати неколку пати по цигари, значи сеа чекаме недела и дај боже висока победа против Лацио. Форца МИЛАН

FOREVER
Old 19-09-2008, 05:42   #788

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
А сеа не коментираш за Карло а значи кога победува убаво ти е а кога губиме не и се Карло е крив така еее вртикапо!!!!

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2008, 06:08   #789

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by gule-pirlo View Post
А сеа не коментираш за Карло а значи кога победува убаво ти е а кога губиме не и се Карло е крив така еее вртикапо!!!!
А што треба да коментирам, ај кажи ми, мислам дека ти е јасно дека сакам да го видам Карло надвор од Милан, мислам дека нема потреба да се повторувам цело време. Плус нигде не напишав дека го фалам Карло за оваа утакмица, така да муабтетот за вртикапа не ти држи вода.

како прво ја навивам за Милан не за Карло, така да ај ти кажи ми што треба да напишам кога ќе победи Милан, кажи, да го величам него, многу тапа муабет ми вртиш сеа.
И морам пошто да ти нагласам нешто сега пошто ме влечеш за јазик, за Милан навивам повеќе од 15 години, сум поминал со Милан и полоши периоди од овој, ама за разлика од сега секогаш се барало решение, дали било на играчки дали било на тренерски, тоа што не идело се мењавало, на пример во 1997 кога имавме една од оние лоши сезони кога завршивме 6 имаше многу промени се бараа солуции кои следната година 1998 ни донесоа титула, за разлика од сега и покрај две исклучиво лоши сезони ние не мењаме нисто.
Таа истата 1997 година, на почетокот на сезоната го вративме Капело на тренерската позиција, пред почеток на сезона, Капело изјави, имам страшна одбрана, висока одбрана и доколку оваа одбрана прими гол со глава ја давам отказ, се у се знаел колку му била тогаш силата на Милан, уште во прво коло дома со Удинезе губиме 1 - 0 со голот на Бироф јасно со глава, и следи оставка на Капело затоа што има образ тоа да го стори за разлика од некои други. Иатат таа година доагаат осле него заедно Чезаре и Саки, колку толку ја средуваат ситуацијата се дур не ни дојде јуве и не наполни со 6 гола, не здроби и многу јасно следеше отказ и од двајцата зато што имаа образ тоа да го сторат и на крајот најдоа солуција Закерони, кој ја заврши и така лошата сезона и кој имаше идеа за следната која и вроди со плод.
Ова момци во Милан повеќе не се случува. И да не набројувам ред други работи.
Така Гуле, отвори малце низ историјата на Милан, немораш многу далечна, врати се само 10-12 години наназад, па да разговараме за врти капи и за тоа како треба да се поштува клуб, тоа што ја сум го поминал со Милан ти неможеш ни да сањаш, сум заебавал и мер заебавале кога губел, ама секогаш сум имал образ да им се спротиставам, а денес нема, т.е незнам како, те дриблаат Џенова, за Болоња и кој е твојот одговор, како ќе го браниш Милан кога Карло е тука и изминатите две години не ебе у здрав памет.
Гуле, пред да ми се обратиш вака, образуј се малце, па тогаш навредувај ме, до тогаш,за друго нешто ќе разговараме.

FOREVER

Last edited by pece4ever; 19-09-2008 at 06:22.
Old 19-09-2008, 10:29   #790

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
Nema Pocit Kon Postari
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 19-09-2008, 10:45   #791

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Ја ко прво Пеце не те навредив туку ме изнервира што цело време пишуваше за Карло коа губевме а сеа кога победивме супер изигравме нема што значи не е до него туку играчите не му трчаат тоа е.Сите мислат ѕвезди се сеа и кој ќе трча.И више за Карло не се расправам!!!!

Last edited by Gule-Pirlo; 19-09-2008 at 10:50.
Old 19-09-2008, 10:48   #792

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

А ти печурко не се мешај глеј си твоја работа ти не си за милан така да не треба да си на форумов!
Old 19-09-2008, 11:13   #793

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by gule-pirlo View Post
Ја ко прво Пеце не те навредив туку ме изнервира што цело време пишуваше за Карло коа губевме а сеа кога победивме супер изигравме нема што значи не е до него туку играчите не му трчаат тоа е.Сите мислат ѕвезди се сеа и кој ќе трча.И више за Карло не се расправам!!!!
Значи пак исто, што не ти е јасно. Ако добил една утакмица и треба одма да го величам, што требаше да пишам ајде ти кажи ми, пошто прееска ти објаснив цела ситуација, а ти пак едно те исто.
Како прво, ја не го пљукам него за претходните два пораза, него поради тоа што маме ни еба две сезони по ред, а на праг е и трета а не дава отказ, така да.
Што уствари па ја тебе ти објаснувам

FOREVER
Old 19-09-2008, 13:18   #794

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Конечно фудбал, малце отворено и одма играме, фала богу, немам што да кажам дечките изиграа страшно, единствено имам замерки на играта на Бонера иначе се беше ок.
Шева страшно отвараше, па се виде зашто е донесен, за да може Пато полесно да игра и одма има резултат, заедно ви напад и Пато постигнува гол, Бориело одлично, страшен погодок, а за Јанкуловски мислам боље да седи на клупа и да игра Фавали, нели.
Али, најимпресиониран сум од Антонини, дечкото одигра на највисоко ниво, тој мозе многу лесно да ги седне на клупа и Замбро и Јанку, пошто може да игра и лево и десно.
Се на се, вака отворено и со Лацио, и ќе може три бода, ако игра со старата тактика со три ДМ, онда топки, вака отворено како што серам цело време има да ги газиме сите.
Е бати работа ако е донесен за да се отвара а не за да дава голови!
Old 19-09-2008, 13:41   #795

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Хахахаххахаха то Дим4е така е!!!!
Докажи му на Пеце!!!!!!

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules