AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 28-05-2009, 13:22   #1366

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Fave Players: Pirlo,Bierhoff,Maldini,Nesta,Kaka..
Gule-Pirlo is on a distinguished road
За ова неам зборови.
OFFICIAL: Bordeaux Sign Yoann Gourcuff On Four-Year Deal
Па не се нормални бе сеа сакаат и Кака да го продадат и незнам кој а да го купат Герет Бери 35 год има у Астон Вила ццц нека се убијат неможам више да ги трпам.Перица сеа сфатив дека си у право.

Gule-Pirlo is offline   Reply With Quote
Old 31-05-2009, 14:59   #1367

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Fave Players: SFRJ Reprezentativci
pece4ever is on a distinguished road
Добра вечер, како што и ветив се враќам на форумов кога копилето ќе си отиде и ете ме, башка треба и пиво да частам, така да неделава на кош ќе донесам.
Време беше и нас сонце да не огрее. Сепак имало светло на крајот на тунелот.

FOREVER
pece4ever is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 02:48   #1368

dare_roma4ever

Registered User

Fave Players: Totti,Menez,Vucinic,De Rossi....
dare_roma4ever is on a distinguished road
Leondardo vi nosi titula slusajte te me!!
Perica da castis na kos najak cetvrtok,petok,sabota!!
dare_roma4ever is offline   Reply With Quote
Old 01-06-2009, 13:24   #1369

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Ајде Перица сеа ако не пишуеш мисли му ја.Сеа задоволен си а??
Епа ајде нек ни е со среќа со Леонардо да освоиме некоја титула следна сезона мада неверувам со овој тренер ама ај ќе видиме.

Old 01-06-2009, 15:01   #1370

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Да да презадоволен сум, сеа би требало да биде се во ред, и ќе пишувам не се секирајте, се чекаме да почне трансфер пазарот па да купуваме.

Ја навивам за Адебајор да дојде, а Бориело да го шитнеме пошто ќе биде греота да грее клупа, а не е лош играч, само мислам не е за Милан.

Сеа за сеа, други желби неам, ама има време ќе видиме кои играчи ќе бидат на располагање на пазарот.

Охохохо, заборавив, имам желба за летово, сакам Рибери да го земеме.

FOREVER
Old 01-06-2009, 15:05   #1371

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
кој леонардо ќе биде ѕвериште пазете го делов од изјавава

Дозволети ми најпрво да ја изразам големата љубов и приврзаност што ја чуствувам кон овој клуб.”
– рече Бразилецот. “Ова е одлична авантура, посебен ден за мене, комплетно поинаква ситуација од она што сонував како дете.”
“Јас сум во клубот веќе 12 години и да го наследам Карло Анчелоти е нешто навистина посебно и многу важно.”
“Имаше специјален однос помеѓу нас.”
“До пред шест месеци воопшто не ни помислував дкеа можа да бидам тренер, бев многу близок со Анечоти.”
“Но потоа сите работи еволуира во таа насока. Но се беше одлучено заедно, беше потребно да го сториме тоа.”
“Имаше време за разговори, додатни прашања и на крајот дојдовме до ова решение. Анчелоти е тиј што ме охрабри да ја прифатам работата.”
“Базата на мојата работа ќе биде смиренот пожртвуваност и голем напор.”
Леонардо откри дека ќе продолжи да работи со Тасоти како помошник тренер и навести дека е можно да има промени во тактиката за следната сезона.
“Мауро Тасоти ќе остане со мене. Сакам да работам и со уште двајца помошници, Кастелаци и Малдера. На тренинзите сакам повеќе да ја употребуваме топката.”
“Сакам тим кој добро ја движи топката и има повеќе посед на средината од теренот и портивничката половина.”
“Формацијата 4-3-1-2 е нашата базична тактика и наверојатно таа ќе биде променета. Мислам на повеќе офанзивна и позабавна игра.”
“Ќе има неколку играчи што ќе заминат и неколку што ќе пристигнат.

“Иднината на Кака? Тој исто како и многу други шампиони е мета на неколку клубови бидејќи е извонреден фудбалер. Секако дека се
надевам на негово останување.”

убаво вика пеце конечно и нас сонце да не огрее
Old 01-06-2009, 15:08   #1372

dim4e91

Registered User

dim4e91's Avatar

Fave Players: kaka pirlo nesta maldini gatusso
dim4e91 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by pece4ever View Post
Да да презадоволен сум, сеа би требало да биде се во ред, и ќе пишувам не се секирајте, се чекаме да почне трансфер пазарот па да купуваме.

Ја навивам за Адебајор да дојде, а Бориело да го шитнеме пошто ќе биде греота да грее клупа, а не е лош играч, само мислам не е за Милан.

Сеа за сеа, други желби неам, ама има време ќе видиме кои играчи ќе бидат на располагање на пазарот.

Охохохо, заборавив, имам желба за летово, сакам Рибери да го земеме.
НЕ бе само немој тој црнчугата не кај тоа играч ли е бе не се залага ич ич нетрча не ни треба таков играч кога ќе се сетам што правеше шева на времето кога се враќаше на средина да пресече акција да земе топка и сам да повлече

него некој да не знае кај ми е сонцето
Old 01-06-2009, 15:24   #1373

dare_roma4ever

Registered User

Perica da ne preteruvame nema sansa da doe riberi!I plis ako dojde dzabe zasto roni pak ke vi gree klupa
Old 01-06-2009, 16:18   #1374

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Абе дим4е слушај ме, 100% ни е потребен таков играч, он може да игра како Бориело со глава, ама може и да дрибла и да додава, плус е страшно брз и има со Пато да бидат страшен тандем, па замисли позади нив Кака и Роналдињо, Фламини да разбија и ако не најдеме замена за Пирло кој е очаен после светското, да се надеваме дека он ќе се врати у форма.
За одбраната ич не се секирам, затоа што нападот е најдобра одбрана, само видете со каква одбрана играше Барса против Манчестер.
А со ова што го постираше, болдираниот дел, тоа е тоа што ни требаше, офанзивен фудбал, баш да видиме како тоа Леонардо ќе го изведе.
Кој ќе чека сеа крај на август за да почне лигата.

FOREVER
Old 01-06-2009, 16:20   #1375

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by dare_roma4ever View Post
Perica da ne preteruvame nema sansa da doe riberi!I plis ako dojde dzabe zasto roni pak ke vi gree klupa
Не бе даре зашто претерувам, ја реков дека тоа ми е желба и дека убаво би било да да го имаме.

FOREVER
Old 02-06-2009, 03:28   #1376

dare_roma4ever

Registered User

Абе слушам овој леонардо ги барал есиен и адебајор.Леле ако ви дое есиен ке бушите се тогас за пирло ке нема место у состав
Old 02-06-2009, 05:02   #1377

ludiot

Registered User

ludiot's Avatar

Fave Players: kaka pato ronaldinjo gatuso
ludiot is on a distinguished road
Kaka: "Posljednji put, želim ostati"

Odlazak Carla Ancelottija u Chelsea ponovno je potaknuo glasine da će San Siro ovoga ljeta napustiti i Brazilac Kaka. No, najbolji igrač Milana ustraje u svojoj tvrdnji da su njegove želje povezane isključivo s crveno-crnim dresom...

Zimski prijelazni rok obilježila je priča o eventualnom transferu Kake u bogati Manchester City, a čini se da bi sličan scenarij mogao biti viđen i tijekom ljeta. Jedino što bi u prvom planu mogli biti neki uspješniji klubovi. Zainteresirani su Real Madrid i Chelsea.

U prilog Kakinoj selidbi na Stamford Bridge ide jučerašnji potpis Carla Ancelottija, koji je postao novi trener Abramovičeve igračke, ali Brazilac odlučno tvrdi da mu nije prioritet slijediti trenera pod čijim se vodstvom probio u prvi sastav Milana.

"Ponovit ću još jednom, posljednji put. Ne želim napustiti Milan", rekao je Kaka za talijanske medije. Ne uspije li Ancelotti privoljeti svog dojučerašnjeg igrača na dolazak u London, ima sasvim dovoljno drugih meta - spominju se Franck Ribery, Sergio Aguero i mnogi drugi.

Kakina cijena iznosila bi približno 70 milijuna eura, što je iznos koji neće odbiti novoustoličenog predsjednika Reala, Florentina Pereza, ali Kaka ni tu ne popušta: "Radije ne bih ništa komentirao jer ne želim da me se pogrešno shvati"

"Milijunima Milanovih navijača poručujem da sam izabrao - želim ostati", nastavio je Kaka, priznavši da Ancelottiju uistinu duguje mnogo: "On mi je otvorio vrata talijanskog nogometa".

Čini se da će za njegov transfer ipak trebati i nešto više od obične vreće novc
ludiot is offline   Reply With Quote
Old 02-06-2009, 05:27   #1378

Gule-Pirlo

Registered User

Gule-Pirlo's Avatar

Перица не збори глупости Пирло се враќа у форма следната сезона 100 %.И неќам да збориш против мојот омилен играч.

Old 02-06-2009, 08:04   #1379

pece4ever

Registered User

pece4ever's Avatar

Мх, за Кака ни е јасно, да сакаше да си оди ќе си отидеше до сега, така да за таа тема ја мислам уопште не ни треба да разговараме, одиме понатака хаха.

Ете Гуле виде, Адебајор го бара, абе лудница ако дојде, а за овој првиов Есиен, уфффф, иако мислам дека е нереално, ама после Рибери ми е втор на листа.

Значи сеа за сеа листата на желби би ми била оваа:

1. Франк Рибери
2. Микаел Есиен
3. Емануел Адебајор
.... со можност да се прошири.

Е сеа, ја мислам, дека Леонардо ќе има проблем со тркачите, имаме тројца, Гатусо, Фламини и Амбросини. Еден од нив сигурно нема да биде потребен, затоа што по она што го прочитав од постот на Дим4е овој ќе игра отворено, што значи покрај Пирло или евентуално Есиен би играл само еден.
Ако се прашувам јас, Амбросини одма ќе го летнам. А од друга страна, можно е да го игра Фламини доле, како бек, па така да нема да има потреба никој да лете, и ќе ги ротира од утакмица на утакмица.

Замилсата на Лео би била нешто оваква, па се вие процените колку е отворена;

------------------Адебајор---------------Пато--------------------------
Роналдинњо------------------Кака----------------------Гатусо/Фламини
---------------------------Пирло----------------------------------------

Вака интересно изгледа (Адебајор го пишав онака од желба да биде он)

FOREVER
Old 02-06-2009, 14:58   #1380

dare_roma4ever

Registered User

abe ne go stavaj kaka si odi on gotovo.so tatko mu pristignale vo madrid.mnogu mi e zal milanisti

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules