AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 20-08-2010, 18:13   #25906

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
In the meantime, Italian journalist and transfer market expert Fabrizio Biasin says : "There is a 70% chance that Ibrahimovic will join AC Milan. The two sides are in touch and they want to strike a deal".

Sto se tice Ibre, ja se slazem u vecini slucajeva je ispao ku*ac od covjeka, ali kao igrac je bolji od Borriella i Hunta zajedno zato nam i treba...Pojedinci na ovom forumu jos vjeruju u to da su ljubav i fudbal povezani...To je prijatelji umrlo kad su nastale finansiske sprice da pucaju u pojedinim klubovima(citaj Man City, Chelski)...nema tu vise ljubavi...
Sto se tice Ibre tu je situacija vrlo jednostavna...Ibra je profesionalac i gdje god da dodje rece da mu je to ostvarenje sna i za dobre pare ce posteno da odigra...to je najbolje pokazao u Interu, donjeo im Scudetta i lijepo se zahvalio...

To je u modernom fudbalu sasvim normalno, ja nikako to kao i vecina zaljubljenika u fudbal ne odobravam ali ko te pita,buraz...Ibri je manager Riola i tu se zavrsava prica...To je najbolji prodavac fudbalera na svijetu...Njegova dvije zlatne koke su Mario i Zlatan, valjda je to dovoljno...Samo je bitna lova i posten odradjen poso za tu lovu od njegovih igraca, zato ga Moggi toliko i hvali...
Ljudi ako se ne sjecate on je u zadnjim sek presao u Juve iz Ajaxa, tu su Moggi i Riola odradili posao...kad je stigo u Torinu u garazi ga je cekao novi Ferrari(ziva istina)Jeste se kad zapitali zasto u vecini slucajeva Maxwell i Ibra igraju u istom timu, a najbolji su prijatelji i imaju istog managera...

Zahvaljujuci odlicnom odnosu Riole i Gallianija bio je pred potpisom za Milan, ali njihova glavni zahtjev bila je CL, tad je nastupio dobro poznati Celo i rekao da nije siguran dali ce Milan igrati CL!?!?...Istina tad se jos nije znalo dali ce Uefa pustit da igramo sa CZ...Odmah nakon te vecere sa Celom, Riola kontaktira Morattija i stvar je gotova...Zlatan u dresu Intera kaze da mu se svi snovi ostvarili, a svi zanaju da je bio pred potpisom za nas, ali nema veze svi navijaci Merde svrsavaju, a zasto? Znali su da su dobili pravog napadaca...
Sada je dosao u Barcu ima platu kao lord...vidi se na njemu da ne uziva u fudbalu, ali prima strasnu platu uziva u suncu...i vi meni pricate o ljubavi prema nekom klubu u danasnjem svijetu, smjesno...

Ensare bili ti pljuvo po Dzeki kad bi preso u Juve, a znamo sta izjavljuje???Sta posto su Svabe bezobraznu cijenu stavili i posto je Celo nesposoban Dzeko treba da ceka i pimpla loptu dok Milan se ne smiluje...pa jel ljubav da jedan Yaya Toure ode iz Barce(sampionske generacije,glavnog kandidata za osvajanje svih titula) u Man City za najvecu platu u Eng i pri tome odbije Milan i Arsenal, a ne zaboravi da City igra Euroligu...da jedan Robinho ide iz Reala u City radi para i tako upropastava svoju karijeru, pa ga najveci Brazilac Pele javno prozvao izdajnikom...
Pa jedan Real "kraljevski" tim se zahvali svom najboljem nogometasu u zadnji 10 god i vise, jer nije vise u njihovim planovima...pusti najvecu legendu kluba da ode u jedan Schalke 04 ...ALO LJUDI, NEMA LJUBAVI...

I zato nemoj da se lozite na te izjave Ibrahimovica i njemu slicni, to su izjave njihovih managere poslusaju njihove savjete...znaju ako ih navijaci zavole, a tako hoce...vise razlog da izvuko pare...Pa mislite da su manageri od Becksa i Dinha retardirani i da ne znaju kolko Milan uzima od dresova, za oni par poteza Dinha sto traze kartu vise, sve to oni dobro naplate...

Pa ko jos ziv vjeruje Shevi i izjavi da ide u London da mu djeca bolje nauce engleski i da idu u visoke skole...pa kroz par sezona zavrsi u hladnoj Ukrajini i Dinamu...nadam se da u Kijevu ima dobra uciteljica eng da ne zajebe svoju djecu...pa sjetite se izjava Kake..."ljubav nema cijenu"...i onda dodje Berlu vidi da je u govnima i kaze mu da je zlatna koka i da ima prijatelja da ga kupi za dobre pare...kao prava pijaca kao da prodaje gajbu paradajza a ne covjeka, igraca, ikonu....
Sheva je najveci i najbolji dokaz kako pare mogu u vrlo kratkom roku upropastit sve ljepo u fudbalu, kako od najveceg napadaca u Evropi postati samo bivsi igarac....

Koje gledo Rode vec zna, ko nije obavezno nek pogleda i poslusa video...
http://www.youtube.com/watch?v=KrFaksjyd8Y

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006

Last edited by _MaJi_tz; 20-08-2010 at 18:23.
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 06:15   #25907

Efekat leptira

Registered User

Efekat leptira's Avatar

Fave Players: Savićević, Maldini, Serginho, Ambrosini
Efekat leptira is on a distinguished road
Bravo majitz.. iako će tvoj post izazvati epileptične napade kod meskalina i njemu sličnih, jer oni čim vide nešto duže od 3 reda počnu da se guše i krene im krv na nos.. eto ja ću se potruditi da budem još duži i tako stanem još jače na ranu našim blogerima.

Da, bez ikakve sumnje zlatan je igrač koji bi u mnogome podigao našu igru i ja nemam ništa protiv njegovog dolaska jer je u pitanju wc napadač. To što je on bezdušan i iritirajuće prepotentna ličnost, ne može i ne sme biti razlog da ga ja ne želim u klubu. Ja samo pokušavam da ukažem na prioritete i na finansijski aspekt priče koji mi nije jasan ali naravno da se neću buniti ukoliko na kraju obuče Milanov dres jer bi u tom slučaju konačno dobili pravog egzikutora u napadu.

E sad, ako već otvaramo priču ljubavi i mržnje.. fudbalera i plaćenika.. onda bi morali da definišemo zbog čega nekog voleti ili ne voleti ili čak prezirati.. recimo, ovde imamo forumaše koji se tresu na pomen ibrahimovića ali zato još uvek plaču za usranim vernikom.. čovekom koji se kleo u grb i dres ovog kluba, da bi sutradan bio u avionu za madrid i prekosutra izjavljivao kako je real veći od Milana.. pa zar to nije definicija nečoveka? zar to nije veći greh? ibrahimovića treba da preziru navijači merde, zato što će pojačati najvećeg rivala.. a nama to može samo da imponuje. I zbog toga smatram da mnogi brkaju lončiće.

Ista ili čak još gora priča sa pohlepnim ukrajincem.. da ga vidim kako leži na ulici, samo bih ga preskočio.. jer to nije čovek.. da, jesu oni ubedljivo dva najbolja igrača u protekloj deceniji bez daljneg.. da, jesu puno doneli i nikada im se to ne sme zaboraviti..ali to su ljudi koji nemaju princip i moral, čiji je obraz đon.. možeš da daš i 350 hiljada golova, sve se briše.. postaješ nula.

kapitalizam je surov.. ljubavi ne sme biti.. ali samo u odnosu klub-igrač.. jer je institucija iznad svega.. hvala ti za sve raul, bio si najveći vojnik ove armije, ali trenutno ima boljih i jačih..možeš samo da treniraš ili da nađeš novi klub, kraj priče.

ali s druge strane ne mogu da odobravam ponašanje igrača.. želiš u drugi klub.. ok.. idi, traži izazov, veću platu, bolju klimu, boli me k*..imaš apsolutno pravo, ali i ja imam pravo da te prezirem zbog toga.. jer si izdao onoga ko te stvorio, njegov grb, tradiciju, navijače.. da bi imao 7 a ne 5 miliona platu.. e to je najviši stepen srebroljublja.. nisi više heroj, ni fudbaler.. samo plaćenik.

e zato su maldini, totti, raul, giggs, gerrard i njima slični legende.. zato što su retki primerci koji su u svojim glavama razgraničili pojmove kao što su poštovanje, institucija, emocija, pohlepa i viteštvo. I samo se tu neću složiti sa majitzom.. jer za mene, ljubav mora da postoji, čak i u tako surovom svetu.. ako dođemo do njenog izumiranja, sva svrha se gubi i sve se ruši kao kula od karata.

Last edited by Efekat leptira; 21-08-2010 at 06:17.
Efekat leptira is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 06:47   #25908

_MaJi_tz

Registered User

_MaJi_tz's Avatar

Fave Players: Gennarinho Gattuso
_MaJi_tz is on a distinguished road
Slazem se, pogotovo sa zadnjim pasusom...Ja sam se pogresno izrazio i generalizirao stvari...Cast izuzecima, upravo onih koje si ti nabrojao i mozda jos koji tipa Del Piero i jos poneki...

Ljubavi mora da postoji i postoji, ali na nasu zalost i svih onih koji vole fudbal u veoma malim kolicinama...Kad se samo sjetim kad je Maldini dobio najvecu ponudu u istoriju fudbala za odbrambenog igraca od Reala...Ovi sad tzv."igraci" gurali tutu u rikverc...Covjek ispao gospodin, kulturno se zahvalio i rekao da je u njegovom srcu i mislima samo Milan...to su bili dani...

I naravno da fale ti igraci, da su u manjini i da svako normalan ih postuje i gotivi...ali kapitalizam je uradi svoje, samo lova, profesionalizam, za ljubav se nema vremena...To je realnost danasnjeg fudbala i to valja prihvatiti htjeli mi ili ne...

... 110 anni di storia, combatti per la gloria ...

Andriy Shevchenko - July 1, 1999 - May 26, 2006
_MaJi_tz is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 07:10   #25909

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
Quote:
za sve raul, bio si najveći vojnik ove armije, ali trenutno ima boljih i jačih
nisu njega oni "otjerali" kao gutija nego nije bio u planovima za prvu postavu i slabo se nadigrao prošlu sezonu pa je otišao, i sam je mourinho rekao da bi ga volio imati...

nastavlja se sapunica sa ibrom u glavnoj ulozi, novi nastavak: http://www.sportske.net/vest/medjuna...rse-27189.html
Old 21-08-2010, 12:00   #25910

fdlspalato

Registered User

fdlspalato's Avatar

Fave Players: Marco Simone,Baggio,Maldini,Maradona
fdlspalato is on a distinguished road
žaj mi je šta se neki na ovom forumu vriđaju i krivo interpretiraju moje izjave..to je vaš problem..ja nisam za dovođenje isluženih nogometaša,a pogotovo iz dva kluba-mrska nama milanistima,a i šire(juve,inter,lazio,roma,verona..itd)..ibrahimović je smeće od čovika,on sigurno nebi milanu značija previše...ako čemo bit i dalje prosječni,a oćemo to želin isključivo bez ibrahimovića..ode nekoličina vas stvarno svašta piše,da ne rečen koja su to zapravo sranja i prolivi za čitat,a nekoličina vas ipak razumi suštinu i politiku voljenog nam kluba..mir s vama i naučimo jedno..uz mlade ,pogotovo juniore milan može nešto..nikakva skupa pojačanja..na to više nemamo pravo(barem ne dok se klub ne stabilizira)neka nam bog pomogne,jer s ovim ljigavcima siliviom i čelonjom nećemo do trofeja!!!!
fdlspalato is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 15:36   #25911

DUCO

Registered User

DUCO's Avatar

Fave Players: Nesta ,Gourcuff,RIVERA,Kaka,Pato,MALDINI,Sheva
DUCO is on a distinguished road
dobar pres e imao danas Alegri evo sta e za izdvoiti

Mourinho? No, I won't miss him. I might miss my daughter, I might missa beautiful woman, it would be serious if I missed him, though."
' Masimiliano Alegri '

ODDO-KALADZE-JANKULOVSKI-ADIYIAH: "When I leave players out of the squad, I am the first to feel disappointed. They train with great professionalism, but I have to make choices. We have 26-27 players, it is normal to have to make choices and unfortunately I have to do it. They are tactical choices and I believe they must be respected because they are made for the good of the team. For the rest, we have 12 defenders, four play in the match, two as substitutes, the other six unfortunately are left out. I understand them. Who makes it on to the bench has a chance to play, while who goes into the stands feels to be less involved. I see them all every day, this is football. Then things can change over the week, but choices must be made, rightly or wrongly."

HUNTELAAR: "He has everything to be able to do well, it is down to him, like the others, to show it, to put the coach in difficulty. I am happy about how he has been working, I am happy about him and about all the others, even those who have been playing less. The fans who shout at him to join Marseille? I read about it, but I see him doing well, even today he worked well. When a player has personality, when he gives his all and works hard, he mustn't think about these things."

gledao sam prvo pol. copa italia nista posebno od printer roma standard dobra totti malo sou....

pratio sam i malo barsa nie ga bilo znate ko ... ali videcemo ja sam da ne doce...

GAME OVER
DUCO is offline   Reply With Quote
Old 21-08-2010, 16:36   #25912

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Demokratija je cudo....
Old 22-08-2010, 09:48   #25913

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

Fave Players: Van Basten, Boban, Rui Costa, Gullit, Inzaghi,Weah
meskalin is on a distinguished road
prema zadnjim informacijama Milan nudi Borriela Barci za Ibru na posudbu uz mogucnost zamjene obe strane!!!
meskalin is offline   Reply With Quote
Old 22-08-2010, 10:51   #25914

curki

Registered User

curki's Avatar

Fave Players: Kaka', Seedorf, Pato, Borriello
curki is on a distinguished road
iako cisto sumnjam ne bi bilo lose...
http://martina22acm.wordpress.com/20...lusconi-match/
Old 22-08-2010, 13:34   #25915

dejo

Registered User

dejo's Avatar

Fave Players: Savicevic,Weah,Shevchenko,Kaka,Pato,Abbiati
dejo is on a distinguished road
vidim da ibrahimović dobiva sve više i više simpatija na ovom forumu ali ipak nije on prijeko potreban milanu i nadam se da nece doci u milan.do kraja prijelaznog roka ja se nadam jednom bocnom igracu gdje nam vlada propuh jer oddo-zambrotta na bokovima je samoubistvo ma da vjerujem da nece igrati zajedno vec je antonini siguran na lijevoj strani...
da se vratim na ibrahimovićan je precijenjen igrač(sa reprezentacijom nikakav rezultat,tek prosle sezone je zabio gol u nokaut fazi CL,njegova igra drastično pada kada se utakmica lomi protiv velikih ekipa a ne protiv neke parme ili genoe kada je interu donosio prvenstvo),uostalom to je mourinho i skuzio i poslao ga u barcelonu za eto'o-a,zar jedan pato nema veci potencijal od tog ibrahimovica koji sljedece ljeto puni 30 godina,pa zdrav razum nalaže da pato bude taj oko kojeg ce se slagati ekipa i koji ce imati sve ovlasti...pogledajte kako mu je menezes nasao poziciju na cistoj spici-pa decko je rasturao amerikance....
e sada da bi pato igrao spicu onda ronaldinho mora igrati u 4-4-2 ali zvijezda to ne zeli,on zeli na lijevoj strani jer ne moze da trci koliko loce dok se drugi spremaju-sad ce netko reci da je on imao vise od 15 asistencija da nema tko da to zabije ali ima upravo pato samo decko ne moze jer gnjili na desnom boku....ronaldinha treba poslati u miki maus ligu zajedno sa bekamom dok se na njemu jos moze zaraditi...bez ronaldinha sa veznim redom boateng-flamini sa patom u spici i barem jos jednim bocnim igracem ova ekipa moze vise nego sa pijancem na lijevoj strani...
ensare nemoj se vise ljutiti na leptira,on je jednostavno lik za sebe,izolirana jedinka ciji je najbolji prijatelj ronaldinhov poster koji mu stoji iznad kreveta:za osobu koja smatra da je luigi del neri nogometni strucnjak,da je busquets igrac za spanjolsku reprezentaciju,da je taiwo bocni igrac kakvog milan treba, da je milan bolja ekipa od intera, i povrh svega da je ronaldinho magija bez koje milan ne može,da je 4-4-2 propali nogometni sustav jer je on to negdje procitao u novinama ja jednostavno kazem da nema blage veze sa nogometom....i brisem suze koliko se smijem kada procitam svaki njegov prijedlog ili misljenje....
Old 22-08-2010, 14:55   #25916

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

ko je gledao sada poluvrijeme protiv juveta shvatio je koju mi fiskiju imamo u napadu u vidu Borriela cccc koja panjina od igraca a onaj crnjo promasio je veceru, pa ne mogu da vjerujem da nismo izbacili igraca iz mladog pogona godinama, kuzim veceras da je crnjo dobar kada ono panjina samo taka em sto ne zna primiti lopte u 5_ercu ne zna ni sutati nish samo trci brat hahahahhahahha
Old 22-08-2010, 14:57   #25917

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Upravo sma pregledao prvo poluvrijeme MIlan-Juve i mogu samo jedno reci... Ibrahimović ( Dzeko jos bolje ) nam HITNO trebaju, a Ronaldinho je prica za sebe, pa ljudi jedino on igra ovdje i pita loptama onog kloca koji je sam sebi neprijatelj, nije Borielo ni vidio golmana juventusa, kloc se ne zna ni okrenut prema golu.... fujjjj fujjj... uz nekog od dvojice navedenih napadaca, + boateng i flamini obavezno u vez, i JEDAN desni bočni... mi bi daleko mogli... Pato bi mal gubio al vjerujte Dinho razvaljuje, kakos amo lomi ove glupane iz Juvea.... iskreno dosta vas ovdje nikad nije šutnulo loptu ono posteno jer vidim po nekim postovima to tako djeluje, i dijelite lekcije jedni drugim... jbt pa nije playstation ovo o čemu vi pricate i o fudbalu kojeg vi zamisljate... nadam se da cemo u drugom poluvremenu zabit koji gol... i ostavit ovaj trofej kući ))) pozzz
Old 22-08-2010, 15:17   #25918

RossoneroCroato

Registered User

RossoneroCroato's Avatar

Fave Players: Dida Maldini Nesta Ambro Rino Pirlo Seedorf Pippo
RossoneroCroato is on a distinguished road
više odustajem jebeš konekciju ovu... usporila se zaduplo u 2. poluvremenu sad nonstop štekaje... ronaldinho najbolji po onome šta sam vidio, svidilo mi se kako je silva u napadu sve ih sredio... a nisam ni puno vidio... o ostalima ni neću, to će neko ko je u miru pogledao
Old 22-08-2010, 16:10   #25919

meskalin

Registered User

meskalin's Avatar

ko je gledao penale skonto je kakv je abiatti tukac OMG debila :S
Old 22-08-2010, 16:10   #25920

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
Stanje je ovakvo - oba dvije ove ekipe, s ovim sastavima su komedija. Njima je falio Krasic, Aquilani, Motta, Bonucci, Diego, Amauri ( u 2. pol usli...).

Abbiatti - odlican. Golmani su nam u super formi ove godine.
Thiago - 10
Sokrat - dobro se postavlja, markira i to. Ali preostar je u duelima. U svakom slucaj djelovao je ok, cak vrlo dobro danas. Uz jos malo vjezbe bit ce ok igrac.
Antonini - imao dobru tekmu
Bonera - prosjek na beku
Ambro - igrao desno i tako... nista vrijedno previse
Pirlo - sve po starom. Pokraj njega prolaze igraci, on daje dobre lopte itd.
Seedorf - e tooo... komedija. KOMEDIJA. On je velemajstor, ali ne moze vise igrati nogomet duze od 55min. Nista od njega.
Dinho - super 60min, kasnije nista isto. Izgleda relativno fit.
Marco - borio se, nema pojma.
Odu - -2 ocjena!
Flamini - odigrao SUPER! imao 2 odlicna prolaza po desnoj strani i jedan klasicno divljacki start Ali bio je odlican, bar meni.

Da smo imali pravu špicu i Pata danas bi ima zabili 3,4 komada.

Bochetti i Ibra, uz dobru igru Boatenga obavezno. Bez toga smo opet bez titule. Inace Silvio je na upit o Ibri rekao: "tko zna..."

Tags
balkan

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules