![]() |
|
|
#571 | |
|
Registered User
Fave Players: Shevchenko, Ronaldinho, Nesta, Kaka...
![]() |
Quote:
Kad sam bio u Milanu, 2 frenda koji su inače žestoki navijači dinama, cijelo su vrijeme na Il Duomu pjevali neke dinamove navijačke pjesme..talijani i englezi su nas promatrali u bunilu, a kad su ovi podigli šalove, svi su se htjeli mijenjati..ludo.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#572 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
Nisam mogao gledati tekmu u direktnom prijenosu, ali sam zato gledao snimak. Odličan gol Shevchenka. nije mi samo jasno šta su oni jadnici mislili postici sa bakljadom??? Samo ce još više nanijeti štete Interu, al ko ih j*be glavno je da smo mi u polufinalu.
Juve ispade čitav dan sam zezao jarane iz razreda koji navijaju za juve.Drago mi je što smo dobili PSV, a ne Lyon, jer ipak mislim da su oni nešto lakši protivnik nego Lyon, mada ni njih nesmijemo potcijeniti...
|
|
|
#573 |
|
Registered User
Fave Players: Boban,Kaka,Gatuso
![]() |
Meni bas i nije drago sto je juve ispao,mrzim Juve najvise na svijetu ali sad imaju dvije teske utakmice manje od nas(da su prosli ionako bi ispali od Chelsea,a izmorili bi se do jaja)!Capello ce sve baciti na prvenstvo,a nama derbi sa njima ako sam dobro vidio pada odmah nakon utakmica sa PSV-om!Nadam se ipak da ce nasi sve to izdrzati jer mislim da ipak imamo dovoljno dugacku klupu!
Pozdrav |
|
|
|
|
|
#574 |
|
Registered User
Fave Players: Weah,Barbarez, Maldini, in future Pato and Dzeko
![]() |
Gledo sam ja utakmicu live na ESPN Deportes , Dida odlicno branio. Ali imam pitanje jel neko zna gdje Milan ide ove godine na "pripreme", prosle godine su bili u USA a ove ??? Hvala.
|
|
|
#575 |
|
Moderator
Fave Players: NO PROFIT!!!
![]() |
U pm i j*ena SIENA i CHIESA u pm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
|
|
#576 |
|
Moderator
![]() |
Sale pogledaj PRIVATE MESSAGE
|
|
|
|
|
|
#577 |
|
Registered User
Fave Players: Kaka' & Ronaldinho
![]() |
bilasam na posao danas i nisam videla utakmicu, ali sam procitala da smo izgubili
sto je to bilo??? nemogu da verujum da smo izgubili od sieni. nadamse da cemo da pobedimo u utorak!!!
|
|
|
#578 |
|
Registered User
Fave Players: AC.MILAN
![]() |
Ova je utakmica pokazala da ne znamo odrziti rezultat bez najboljeg libera na svetu Pirlo koji je mozak naseg tima covek koji zna smiriti igru i drzati loptu na sredini terena i u isto vreme popuniti tu rupici kod stopera.Ambro nezna i nesme igrati tu poziciju ,mislim da Vikash moze pokriti tu poziciju ne bas kao Pirla ali dovoljno dobro da bi imali igru u sredini terena.Juce je Carlo eksperimentirao sa promenu pozicije nasih stopera Stam - Maldini na sto je i pao posto se vec u prvo poluvreme videlo da se nemoze tako nadoknaditi Nesta, tu se ne sme riskirati drugi put.U utakmicama poput ove Milan ne sme trositi svojih igraca trebali smo igrati klasicnu formaciju sa jednog spica kako bi bili odmorniji Crespo i Sheva posto bi se menjali,to se vidjelo na nekoliko proslih utakmica kada je Sheva bio povredjen da je donelo rezultat, isto tako bi pokrili i slabu formu Kake(koji se vraca polaku u formi),ali i nedostatak libera posto formacija 4 3 2 1 je dobra za timova poput Milana koji su puno iskusniji i pametniji nego drugih.Rui Costa ne sme igrati na pocetku utakmice on je potreban nakog naseg vodstva makar bilo i 1:0 jer nama trebaju pobede,bodovi kako bi osvojili Skudeto i ligu sampiona.Znam da bi bilo lakse kada bi imali Murinja no zato imamo Carla koji mislim da je posle Murinja najbolji trener sveta.Sve u svemo juce se nesto cudno desilo na terenu za mene nejasno:reakciju nasih nakog krajnog drskog ponistenog gola Sheve koji je bio regularan i zadnju odluku Coline da je gol neregularan "tu nesto nije u redu, ne verijem da smo im poklonili 3 boda kako ne bi ispali a mi bi resili borbu za skudeta na medjusebnog derbija a do derbija bi Juve izgubio najmanje 2 boda" ne verujem u to.Siguran sam da mozemo osvojiti i skudeto i ligu sampiona jer imamo tim za to.
FORZA MILAN ![]()
|
|
|
|
#579 |
|
Moderator
![]() |
Šta ce te, to je fudbal... danas više nema slabe ekipe.
Krivo mi je samo što je poništen čist gol Shevchenka, da je sudio neki drugi sudija, pa et, al neznam kako da se to desi Colini??? Izgleda da i on polako posustaje... Al kao što moj jaran kaže, kad smo uspjeli stići onih 8bodova zaostatka, možemo i ova 3. FORZA MILAN!
|
|
|
#580 |
|
Moderator
Fave Players: Maldini, Albertini, Costacurta, Nesta, Gattuso,
![]() |
ma sta ces, tako ispalo na greskama se uci nadam se da ce to Carlo zapamtit . a mi sa ovim porazom nismo nishta puno izgubili , juve sad ima dvije utkamice teze nadam se da cemo mi te dvije pobijedit i sustignut Juve. steta za go sheve al vidi se cojk ulazi u formu .
|
|
|
|
#581 |
|
Registered User
Fave Players: Boban,Kaka,Gatuso
![]() |
Sad cete se opet svi obrusiti na mene,ali ovu utakmicu je opet izgubio Ancelotti i njegove pametne zamjene!Nesta sjedi na klupi,a dva najbolja Milanova igraca Gatuso i Rui su zamjenjeni,mislim stvarno neznam ko je tu lud,Kake nigdje,Crespa nigdje,Ambro tako tako,Kaladze vise lose nego dobro,a on mijenja dvoje najboljih!Normalno to opet mijenja na 1-0 izmedju 60 i 70 minute.Ja neznam da li vi gledate te utakmice cijele i uzivo,ali skoro svi koji gledamo tu u Rijeci smo ludi od tih izmjena!Nemam nista protiv tih igraca koji ulaze i izlaze,ali valjda bi to trebalo nekako logicno posloziti,a mi se uvijek zatvaramo na 1-0 ili 2-1,a kad pocnemo gubiti Ancelotti se izgubi i radi glupe zamjene!Tu se treba pokazat trenersko umjece,kad s gubi da pokrene ekipu sa zamjenom,a vi prebrojite koliko je utakmica Milan okrenuo nakon sto je poceo gubiti,otkad nas vodi Ancelotti plafon 5 utakmica,ispravit me ako grijesim!!Moje misljenje je da samo ima srece sto ima tako dobre igrace pa nas oni vuku,a on je trener za male klubove koji se zatvore i tuku kontre.
Pozdrav ![]() |
|
|
|
|
|
#582 | |
|
Registered User
Fave Players: AC.MILAN
![]() |
Quote:
Taj defanzivni fudbal mozda nije dobar za 50 posto publike ali svi oni koji su trenirali i igrali fudbal znaju koliko znaci imati veci posed lopte,to svakako nije rezultat jednog igraca jes da kod Milana jedan Pirlo puno znaci ali ovaj tim ima strplenja i znanje kako naterati protivnika na gresku koja znaci gol(svakako ponekad na srecu ali i ta sreca nedolazi tek tako jer mora protivnicka odbrana da napravi gresku) i sacuvati tu prednost sto nije bio slucaj juce. Slazem se sa tobom da nije trebao zameniti Gattusa i Rui oni su ti igraci koji trebaju igrati nakon vodstva posebno Rui Costa ali Carlo je juce to uradio nakon izednacenja i sta je uradio otvorio je igru sto je prava kocka(rulet) takva igra e to je isto dokaz da moramo igrati onakav fudbal kako znamo a rezultati kako 1:0, 2:1 ce doneti Murinja osvajanje Engleskog prvenstva i prosle sezone nama Skudeto i pre toga osvajanje ligu sampiona ima puno primera kako smo igrali takve utakmice uspesno evo zadnja sa Man.Utd tu se vidi sposobnost trenera kako posloziti igrace da imaju kontrolu lopte celi natprevar.Bilo je nekoliko utakmice kada smo morali preokreniti rezultat ali to je zbog toga sto veci broj utakmica mi imamo igru i rezultat .Ipak je ovo moje misljenje svati da nemam nista protiv tebi ipak smo zato tu, da pricamo oko naseg kluba. Znam sigurno da cemo pobediti Chievo i Parmu, nesmemo se razocarati zbog dve utakmice u koje nismo pobedili, moramo svatiti da i nasi igraci nisu roboti. FORZA MILAN ![]()
Last edited by Makedonija; 18-04-2005 at 16:54. |
|
|
|
|
|
|
#583 |
|
Registered User
Fave Players: Shevchenko, Ronaldinho, Nesta, Kaka...
![]() |
Odličan post, makedonija..
U puno toga se slažem s tobom, samo što ja gledam tek svaku treću ili četvrtu tekmu Milana u Serie A..moram priznati da sam se jako neugodno iznenadio kad je Siena preokrenula rezultat, a mi poveli prije toga ..inače su to naše sigurne pobjede..Sale, i s tobom se slažem u puno toga osim što smatram Carla vrhunskim trenerom..iako su pobjede najvažnije, meni je užitak gledati lijepu igru, npr. Barca, i isto smatram da bi u puno slučajeva trebali uništiti protivnike s nekoliko golova razlike.. No, ipak je to Italija, tvrda igra, poseban naglasak na obrane, a Carlo nije baš neki hazarder i eto..U svakom slučaju, imamo najjači tim na svijetu i 99% sam siguran da ćemo ove godine osvojiti i CL i Scudetto.. ![]() |
|
|
|
|
|
#584 | |
|
Moderator
![]() |
Quote:
|
|
|
|
|
|
|
#585 |
|
Moderator
![]() |
Uredu sve to, ali shvatite ljudi da se u Italiji igra takav stil fudbala, gdje se utakmica bazira na branjenju rezultata i čekanju grešaka protivničkih odbrana, najčešći rezultati u Seriji A su 1:0, 2:1 ili neriješeno, rijetko se događaju neki veliki rezultati (sjetimo se AC Milan-Fiorentina 6-0). Ne volim baš takav način igranja, ali šta se može. A sad kad bi mi doveli nekog trenera iz Španije ili Engleske gdje se igra drugačiji stil fudbala to bi nam moglo naškoditi, jer ljudi jednostavno imaju drugačiji stil igre i nevjerujem da bi se mogli lako uklopiti u Italiji, uzmimo npr igrače, Mendieta je bio zvijezda U Valenciji, a svi smo vidjeli kako je loše igrao kad je došao u Lazio, to je sve zbog načina igranja...
|
| Tags |
| balkan |
|
|