![]() |
|
|
#12691 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
![]() |
Koliko je ovaj Galiani nesposoban i ne čudi me sto Ronaldinjo nije nas.
Kaze dolazi vrhunski napadac da da to vam je sigurno tip kao Oliveira... On nije sposoban da nesto bolje dovede u klub.
|
|
|
#12692 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
![]() |
ma to je zbog cup uefa, eto vidjećete, ako se "nedo bog" plasiramo u LP on ce potpisati....i onda ne znam ako je to uslov-koliko nam ti igrači i trebaju ????
a što se tiče vrhunskog napadača, mogu dovest Dialibu Bubakara ![]()
|
|
|
|
#12693 |
|
Moderator
Fave Players: Pirlo,Sheva,Topic, Kaladze, Papac, Salihovic
![]() |
Dialiba je kralj
![]() usput ev nađoh neke prezantacije transova što su naši pokupili drugim navijačkim grupama, najviše od Dorie..a između ostalih ima i neki trans (više krpa) pokupljen navijačim Dinama iz Zagreba... http://cimelidiguerra.tifonet.it/milan.html#upabit
Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s mirisom ljiljana, ljubavi moja.... Last edited by MIRZA; 20-04-2008 at 16:41. |
|
|
|
|
|
#12694 |
|
Moderator
![]() |
usput ima i priča o sukobu FDL - Viking ali na talijanskom, pa ko voli nek izvoli
![]()
|
|
|
#12695 |
|
Registered User
Fave Players: Kaka
![]() |
Ovi milanovi trenutni navijači od kad nema FDL su kurac...smiješno. Genoini,Dorijini,Torinovi,ma skoro svi su za njih što su Liverpoolovi za Monacove...eto.
p.s. Ronaldinho će doć. Dajte,znate kolko Galliani sere,doće on ![]() |
|
|
|
|
|
#12696 |
|
Registered User
![]() |
heh,
nisu ba ni BRN 1975 loši, daleko od toga, iako su FDL bili bolji dosta !! ajd pozzzzzzz
|
|
|
|
#12697 |
|
Registered User
![]() |
Ako uzmeš da su to navijači najvećeg kluba na svijetu i da se tijekom utakmice čuju tri puta i to s onom "Milan,Milan,Milan!" a i to je prosječno glasno onda stvarno ne znam što su osim - TURAC. Ono,Salernitana ima dva puta bolje navijače od jednog Milana...BRN je kurac,izvini al to je tako.
Nije sve u brojnosti stari ![]() Last edited by milanista mosta; 21-04-2008 at 18:40. |
|
|
|
|
|
#12698 |
|
Registered User
![]() |
dobro, onda vam ostaje samo da zalite za FDL, jer nista ne mozete promijeniti( i ja bi volio da je FDL još u živ), ostaju nam samo komentari, ali ja prihvatam činjenice,i kakvi su takvi su,naši su, trenutno nemamo bolje....., i nije tačno da samo par puta naprave Milan Milan ....prati malo bolje(bez uvrede,ako imas TVLOMBARDIA,to je kanal na kojem kamera na stadionu uživo prati komentatora i navijače,kad su na San Siru, uvijek ih gledam i nisu loši) !!!
pozzz i FORZA MILAN
|
|
|
|
#12699 |
|
Registered User
Fave Players: Boban,Maldini,Gattuso,Ambrosini,Kaka
![]() |
Milanista Mostar nije baš tako loše kako si ti prikazao,bilo je prije bolje kad su tu bili FDL,ali situacija se bitno popravlja zadnjih par mjseci,a nikako se ne slažem da ih se uspoređuje sa navijačim salernitane,Reggine i sličnih ''malih'' klubova!A uostalom svi ti članovi FDL-a su tu prisutni i navijanje nije stalo zbog toga što su se oni raspali nego zato što su se oni o tom djelu navijanja brinuli pa kad su nestali ostala je rupa u organizaciji navijanja koju nije bilo lako brzo organizirati!S druge strane potrefilo se takva situacija sa protestom prema muriji i zakonu o navijanju(koji se direktno obrušio i naše Milan Clubove navijača koji nemaju veze sa huliganstvom što znači da je zakon loš jer se huliganski nastrojeni pojedinci nisu izolirali nego su se istinskim i neincidentnim navijačima uskratilo pravo na karte i organizaciju putovanja na tekme) pa se i zbog tog razloga nije navijalo!
E zato kolega nemoj tako oštro i kritizerski prema Brigatama,Guerrerima,Alternativi..... |
|
|
|
|
|
#12700 | |
|
Moderator
![]() |
Quote:
dok je opet dio bivših FDL osnovao novu grupu Guerrieri Ultras, ali nemaju ni u pola više moć kao FDL tak da sve oko organizacije sad ide na BRN i CT (koji su najviše profitirali u svemu ovome--- navijački gledano, dobili su središnje mjesto u kopu do BRN (prje su bili 'ispod') dok su GU sad pomjereni u lijevo, a s finansijskog aspekta BRN su profitirali).. Iako su puno manji i s brojnosti i moći na CS, GU su po meni trenutno duplo bolji od BRN i CT.....iako ni oni nisu ni blijeda slika FDL, ali barem se trude.... baš npr kad su bili oni protesti nakon ubistva Laziala Gabriela Sandria, na ulicama Bergama zajedno s navijačima Atalante sam uspio vidjeti samo momke s obilježjima GU, ne kažem da nisu bili BRN ili CT tu, ali na svim snimcima i slikama sam mogao samo prepoznati obilježja GU... Tako da se i ja moram složiti s milanistom da mnogo slabiji i manji klubovi trenutno imaju jaču navijačku scenu od nas.. usput ev i slika BBBa s (čini mi se) stendardom ili je neki manji trans (ak je tak onda je krpa ) od FDL..http://cimelidiguerra.tifonet.it/dinamofdl.jpg
|
|
|
|
#12701 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Naveo sam Salernitanine navijače s razlogom. To su strašni navijači ako pratiš. Jedino opravdanje nedostojne podrške najvećeg kluba svijeta je raspad FDL i ništa više po meni. Kad si navijač Milana,mislim na taj Ultras svijet,onda moraš i u tome bit najbolji. To je moje razmišljanje. Trenutno su Milanovi Ultrasi daleko od toga. Čisto mislim na ono navijanje 90 min.pjesme i glasnost plus koregrafije. Kad usporedim Milanove navijače s Torinovim,Genovinim,Napolijevim,Interovim jednostavno trenutno nisu na tom nivou već po meni daleko od toga. ![]() Još bi napomenuo da u navijačkom svijetu nije bitno koliko je klub velik što pokazuju navijači St.Paulija koji su ono,strahota,strahota ako im je iko ikad gledo klipove na internetu. Pa zatim same Boyse,Torcidu i druge. Po meni skup svih navijača Milana nikad nije bio bolji od npr. navijača Genove. Al klubovima kao što je Milan,nažalost je svejedno jel ima uopće iko na Curvi Sud ili nema jer nogomet,moderni nogomet pun plaćenika i "profesionalaca" ne ovisi o podršci navijača da bi imo rezultat...štaš... Last edited by milanista mosta; 22-04-2008 at 17:29. |
|
|
|
|
|
|
#12702 | |
|
Moderator
![]() |
Quote:
ovo što sam markirao...ne znam da li misliš na vrijeme prije ili poslije FDL.. ak misliš na ono prije onda griješiš,jer jednostavno Fosse su bili primjer iz udžbenika za ostale ![]() a kad smo se već dotakli nijemaca, kod njih je isto jaka navijačka scena, u bundes ligi manje više, ali zato u nižim ligama razvaljuju, ev ti si naveo primjer St.Pauli, imaju extra jake navijače usput ovo mi je pravo jaka stvar Eintracht
Digni se iz pepela, kao sto put do sada, sad s mirisom ljiljana, ljubavi moja.... Last edited by MIRZA; 22-04-2008 at 17:39. |
|
|
|
|
|
|
#12703 | |
|
Registered User
![]() |
Quote:
Što se tiče Fosse,vjerojatno si u pravu. Mislim da se oko jedne stvari svi slažemo - najbolje koreografije ikad,svaka im čast! E gle ovo http://www.youtube.com/watch?v=P50pMsQyeb8 |
|
|
|
|
|
|
#12704 |
|
Registered User
![]() |
|
|
|
|
|
|
#12705 |
|
Registered User
Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
![]() |
NAvodno Skauti Milana prate Pjenica iz Metza...
Gledao sam ga dva puta,i uzimajuci u obzir da ima 18.god.ima nevjerovatnu fudbalsku inteligenciju,a potezima nevjerovatno potsjeca na Sedorfa,cak i onaj sut iz koljena ala-Sedorf..Ali 15/ak god mladji...
|
| Tags |
| balkan |
|
|