AC Milan Forums  

Go Back   AC Milan Forums > AC MILAN > MilanMania International

Notices

Thread Tools Display Modes
Old 03-09-2008, 02:50   #14521

buco71523

Registered User

buco71523's Avatar

Fave Players: Shevchenko, Pato,
buco71523 is on a distinguished road
Man.City nikad nece biti kao REAL ,MAN UNITED, MILAN I DRUGIH VELIKIH KLUBOVA zato sto ovi imaju tradicije ,jel vidis celzija 4 sezone sve je bilo ok ali zadnje 2 su bile vrlo lose pare vrede ali tradicija klubova je jos veca , mislis da ce seici naprave mnogo od citiya , ne oni hocu svet da ih upozna ko su oni a na kraju ipak nista, abramovic u skoro vreme ako celzi ne uspije u ligu na sampiona stavice kraj svoje dinastije ..........Jel vidis gazde Uniteda Glazer pozajmio pare da bih kupio United a sad vec dve sezone ima samo profit SAMO TAKO KLUB MOZE DA USPIJE .
MANCHESTER CITY JE POZNAT SAMO ZATO STO JE IZ GRADA MANCHESTER GRAD UNITEDA.
buco71523 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 03:00   #14522

Senahid1

Registered User

Senahid1's Avatar

Fave Players: Maldini(C),Rino, Pirlo, Nesta, Spahić, Barbar
Senahid1 is on a distinguished road
saglasam sam buco71....
Lijepa vijest-vratio se geoff....reci im care...

FORZA MILAN

Senahid1 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 05:19   #14523

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Fave Players: Maldini, Boban, Inzaghi
mrki is on a distinguished road
@buco71: United je kupio Berbatova za 38mln eura. A prošle sezone su kupili Andersona, Nania, Teveza...itd. No nije bitno,m ulažu oni, samo sam to htio reći. Manchester united je vlasnik nekih naftnih polja itd. Money is no object

@Goeff: Super da si se vratio, razveselio si me pa sam morao napisat nešto. Ako si u Osijeku u subotu ajde javi se pa da odemo Hrvatska-Kazahstan pogledat u Hir. Popijemo malo i to E, nije Carlo stavio Pirla na tu poziciju, nego trener u Brescia-i, jer je Baggio igrao polušpicu.

@ Milanista Mostar: Nije lijepo, niti zanimljivo, niti imalo pametno, lucidno, cool ( šta god to značilo ) ili šta već misliš, samo ostavljat apsurdne komentare koji se ničega ne tiči i tako omalovažavat one koji uistinu pokušavaju nešto reći. Jednostavno, glupo je, da skratim. Ako imaš nešto za reći, osim gluposti nevezanih, ili copy-paste citata, reci. Ako nemaš - nemoj molim te. I treba te bit javno ( forumski javno ) sramota za ponašanje prema Goeffu preko pm-a. Neka se zna da si barbar i ništa puno više od toga.

@ Rinogattuso: Ja pokušam reći SVOJE viđenje tekme, i iznijeti stvari o kojima bruji cijeli San Siro ( pitajte Saleta, on ide jako često na tekme ), a ti me vulgarno vrijeđaš kao da sam zadnje smeće od čovjeka. Nikada me nisi sreo u životu, mislim...treba li još to tvoje ponašanje komentirati. Kasnije kada ponovno lijepo objasnim, ti nastaviš nevezano. Objasnio sam da stavljanje Flaminia na beka nije "genijalan potez" kako si ti rekao, nego već provjerena stvar kod Wengera. Da je Zambro igro lijevo sa Dinhom u Barci itd... Da su to sve NORMALNE rotacije i ništa revolucionarno, čak obično.
Dalje, postojao je period kad si nas sve zvano "mamini sinovi" a kada ti je Sale odgovorio kako je potrebno zaradit 150 eura i sjest na bus, i ta je sve to moguće samo ako si daš truda, šutio si.
Još, to što si igrao nogomet ništa ne znači, pa pola ove zemlje Hrvatske je igralo nogomet u jednom dijelo svog života! Pa se 1% konta u nogomet! Pogledaj izbornike moje reprezentacije ( Barić, Kranjčar...koji kurac je to??). Ti meni sad kažeš " naći će Carlo taktiku za ovu ekipu..). PA TKO NE MOŽE NAĆI TAKTIKU ZA EKIPU U KOJOJ IGRAJU: Pirlo, Gattuso, Flamini, Zambrotta, Nesta, Roandlinho, KAka', Pato...??? to može i...ne znam...može ih i Brocchi voditi jebote! Carlo je pljuga trener, svi oni to znaju, ali je tamo jer mu se servira šta mu daju i to je to. On se ne buni, oni se ne bune. Bi kurac Mourinho došao u Milan i pustio da mu drugi kupuju igrače! Skontaj se malo lega.

Dalje, netko je ovdje rekao kako imamo "rastrčanog Seedorfa"? hahaha! Pa ljudi se smiju na San Siru jer čovjek HODA ( trebate vidjeti njegove kretnje kad lopta nije kod njega ), priča s klupom itd.

Zašto je Goeff rekao da Maldini treba u penziju - ZATO ŠTO TREBA! Hvala, najveći je, kupujem njegov dres, stavit ću ga na zid pokraj dresa s potpisom Baresia i to je to. Ali Paolo više nije taj Paolo, gotovo je.

GALLIANI - fantastičan direktor, tu se slažem. Ali novce daje Berlusconi. Talijan Geovanni ovdje s MM rekao mi je da ja Galliani imao ugovor sa Buffonom, Riberyem i Toniem, samo je trebalo platiti - Silvio nije htio. doveo je Dinha za MALE novce. Shevu je vraio Silvio, nije ga htio niti trener ( ALI ZAR JE BITNO ŠTA TRENER HOĆE??!!!????? ), niti igrači, niti Billy, Boban, Baresi itd...

Milan se ne može boriti za baslov sa trenerom koji nema muda, i to je to. To se prenosi na igrače, svi vi to dobro znate. Ako se netko sa ovom ekipom ne može boriti za scudetto, onda nek se nosi u ... I onaj tko zauzme 8. ili 9. mjesto s Moggievim Juvetom, stavi Henrya na krilo, svoje je pokazao.

I još jedna stvar - ZAJEBI SHEVU( pa čovjek ne može sprintat više ) PIPPA, BORIELLA ( na kraju prošle godine imau interwiew u Gazzetta gdje je rekao kako ga Carlo nikada nije znao koristiti ) samo stavi malog Pata i daj mu 5-7 utakmica. On je ZVIJER!

Forza Milan!

Last edited by mrki; 03-09-2008 at 05:25.
mrki is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 05:32   #14524

buco71523

Registered User

buco71523's Avatar

Fave Players: Shevchenko, Pato,
buco71523 is on a distinguished road
Mozda Glazer ima naftenu polju ima nhl tim baseball tim ali ja sam procitao da United je kupio sa kreditom , e sad United uvjek je bio mdju 3 najbogatij klubova ,i tip je dosao iz americi cisto da zaradi dok abramovic je dosao po slave , a da je dosao u united koja kombinacija bi bila i tada chelsea nikad ne bi osvoio trofej.

CHELSEA NIKAD NECE BITI VELIKI KLUB MOZE BITI SAMO BOGATI KLUB NISTA VISE.
buco71523 is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 06:11   #14525

alberto

Registered User

alberto's Avatar

Fave Players: Maldini,Barezi,Pirlo,Rino,Pipo.
alberto is on a distinguished road
Nemozete porediti Englesku ligu sa Seriom A...
Tamo se vrti veliki novac,mogu dati platu igracu 5 puta vecu nego u Italiji..
A sve je to zbog manjeg poreza.
u italiji i Njemackoj porez je ogroman,dok je u Engleskoj i Spaniji mizerija..
Ali opet ti timovi nemaju dusu..U klubu igra po dva tri domaca igraca,ili ni jedan(Arsenal).
Nije to to..Treba dozivjeti kada u utakmici u kojoj gubis ligu prvaka cijeli stadion ustaje i pozdravlja igraca koji igra zadnju utakmicu za klub,kao prosle godine Serginho,i Cafu..
Suze same idu na oci,a ne kao Real koji svake sezone ima 7 novih igraca,i vise nema tu hemiju potrebnu da bi atmosfera bila takva kakva jest u VELIKOM MILANU...
Pogledajte samo Maldinia,Barezia,Costacurtu,Ambrosinia i da nenabrajam dalje...Ko ima takve legende u zadnje vrijeme...Niko i niko nemoze ni imati osim MILANA jer ACMILAN je naveci klub na svjetu...Moze Manchester Cyti dovesti 5 sejkova,ili Chelsi 5 Abramovica,ali nikada nece imati ono sto ima MILAN.....

P.S.Jebo vas Anceloti vise,raspravljate oko bezze stvari...

Forza Milan..
Old 03-09-2008, 06:37   #14526

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Fave Players: Maldini,Baresi,Van Basten,Weah,Nesta,Kaka',Dinho..
uvijek_rossoner is on a distinguished road
Galliani sazvao hitan sastanak s Ancelottijem

Talijanski dnevnik Corriere dello Sport piše da je potpredsjednik nogometaša Milana Adriano Galliani sazvao hitan sastanak s trenerom kluba Carlom Ancelottijem nezadovoljan slabim startom u sezonu...

“Rossoneri” su u novu sezonu Serie A krenuli na najgori mogući način, domaćim porazom od Bologne 2-1. Rezultati Milana u predsezonskim utakmicama također nisu bili baš ohrabrujući i Galliani je Ancelottiju i njegovom stručnom stožeru odlučio “očitati bukvicu”.

Neki talijanski mediji već su lansirali priču da bi Ancelotti 2009. godine mogao preuzeti Romu, dok bi na njegovo mjesto trebao zasjesti sadašnji trener rimskog kluba Luciano Spaletti.

Osvajanje “scudetta” glavni je klupski cilj u sezoni kada momčad ne nastupa u Ligi prvaka, i ukoliko se loši rezultati nastave, Corriere piše da bi se smjena trenera mogla dogoditi i ranije.

U međuvremenu je dobra vijest za Ancelottija brzi oporavak ozlijeđenih igrača, Kake, Neste, Borriella i Senderosa, koji bi mogli biti spremni za nastup već u drugom kolu Serie A, na gostovanju kod Genoe 14. rujna.
Old 03-09-2008, 06:39   #14527

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Ja sam naveo da imamo sada rastrcanog Sedorfa zato sto ima jaku konkurenciju i ponovo se treba borit za mjesto u timu. Ali ja nevidim Sedorfa konstantno na terenu pa oni koji su na stadionu vjerovatno bolje znaju i ako kazu da se seta ond se seta po terenu. Sto se tice Ancelottia daj da ga se vise manimo, vidjet cemo dokle ce, jer on MORA sa ovom ekipom osvojit Scudetto u suprotnom 100% odlazi sa klupe...
Old 03-09-2008, 07:58   #14528

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Fave Players: Rino,Ricky,Sandro & Pirlo
rinogattuso is an unknown quantity at this point
@mrki ja nikad necu reci da je Ancelotti pljuga trener jer bi to bilo suprotno kodeksima fizike i ciste plutonove logike!nije nista specijalno ali nije ni pljuga moj prijatelju..skoro sam brojao ti imas preko 400 postova gdje pljujes po covjeku pa halo,na kojoj planeti zivis!!
nemozes za svaki poraz svako lose sta se desi Milanu kriviti konstanto njega..naravno on je kriv velikim djelom ajmo reci,ali ne konstanto!!
Pitam tebe kako bi ti pobjedjivao proslu sezonu da si 17 kola od napadaca imao samo Gilardina!!Kako??
Za sada nekazem druga su vremena,velike su rotacije u klubu pobjede ce doci vjerujte mi,ti ces reci na genijalnosti igraca pa sta je sa Barcom,Realom,Totenhamom,zu je primjer Valnecia znas i sam kakva je bila prosle sezone a ima nekolicinu sjajnih igraca..

Ono sta si spomenuo mamine i tatine sinove,kolega moj sale ili geof pojma neam koji je prvi spomenuo da je PRAVI navijac Milana samo onaj koji ide na tekme doticnog kluba to i pojedini clanovi mogu potvrditi..al meni nebito dokazivati #sta poseres to pojedes"

I o Ancelottiu se necu svadjati volim Milan,kao sebe ali nemogu vise citat tvoje postove kad seres kvake iz dana u dan sto je je!!Priznaj malo covjece da previse kritikujes carla,los je ok..ali ne konstanto..Irititra!!

Upravo u Millanelu traje sasatnak Galliani-Ancelotti,svi znamo temu i razlog sastanka..
rinogattuso is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 08:08   #14529

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Ancelotti, who was heavily criticized by club president Silvio Berlusconi due to his defensive tactics, was able to adopt a creative play in Milan while making several roster changes. He made Dida, still maligned for his 2000 Champions League howler against Leeds United, his new starting goalkeeper barely a month into the 2002-03 campaign, while converting budding attacking midfielder Andrea Pirlo to a defensive playmaker and playing him behind Manuel Rui Costa @mrki ovo pobija tvoju neistinu sta si tvrdio u prednhodnom postu!!

Svasta covjek moze cuti njega stvorio trener Bresicie kada Mrki??Kada je igrao kao 18 godisnjak ili prije 7-8 godina kada je bio na posudbi u istom klubu i kad je odigrao desetak susreta,ma daj!!Zasto moras lagat covjece..

I jos da napomenem da je Ancelotti imao 38-39 godina kada je trenirao Juventus i poznat mi je taj slucaj sa Henryem koji je bio mlad trazio je sebe ali o cem pricas nakon 11 godina Raajkard koji ce zamjneiti Ancelottia 80% opet je Henrya koristio na toj poziciji i sta sad..Greske je da se cine..

Last edited by rinogattuso; 03-09-2008 at 08:13.
Old 03-09-2008, 09:26   #14530

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Quote:
Originally Posted by rinogattuso View Post
Ancelotti, who was heavily criticized by club president Silvio Berlusconi due to his defensive tactics, was able to adopt a creative play in Milan while making several roster changes. He made Dida, still maligned for his 2000 Champions League howler against Leeds United, his new starting goalkeeper barely a month into the 2002-03 campaign, while converting budding attacking midfielder Andrea Pirlo to a defensive playmaker and playing him behind Manuel Rui Costa @mrki ovo pobija tvoju neistinu sta si tvrdio u prednhodnom postu!!

Svasta covjek moze cuti njega stvorio trener Bresicie kada Mrki??Kada je igrao kao 18 godisnjak ili prije 7-8 godina kada je bio na posudbi u istom klubu i kad je odigrao desetak susreta,ma daj!!Zasto moras lagat covjece..

I jos da napomenem da je Ancelotti imao 38-39 godina kada je trenirao Juventus i poznat mi je taj slucaj sa Henryem koji je bio mlad trazio je sebe ali o cem pricas nakon 11 godina Raajkard koji ce zamjneiti Ancelottia 80% opet je Henrya koristio na toj poziciji i sta sad..Greske je da se cine..
To što je članak na Engleskom jeziku ne znači da je točan, odjebi!

Pirlo je u Berscia-i prebačen na zadnjeg "fantasistu", u vrijeme Baggia, a to što ti ne znaš to nije moja briga. ili što je ovaj članak pisao neki Englez ili šta ja znam tko, tko nije to uzeo u obzir. nisi ni ti moja briga, zato tko te jebe. I ti mene iritiraš pa ti ne jebem mater i ne nazivam debilom. Neću više o Carlo, prije ste govorili da je super, pa ok, pa ajde možda i loš. Ja kažem da je pljuga. I to je to.

i dok pišem o MILANU, pisat ću protiv Ancelottia i 400 postova ako treba, jer on upravlja tim MIlanom s klupe. I ja gledam kako igrači na terenu sami igraju, a kad nema inspiracije ode sve u k... jer nema čvrstog sistema. A ti imaš problem ako trošiš vrijeme na brojanje mojih postova, jer ja se kajem evo što uopće razgovaram s tobom pa na taj način gubim vrijeme. Odoh učit za fax, bolje to nego ovo, kao da pčljujem u vjetar jebote.

A to za Bresciu pogledaj. Ne znam kako. Pitaj neke Talijane iz Brescie, nađi ih na netu pa vidi.

Last edited by mrki; 03-09-2008 at 09:30.
mrki is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 09:42   #14531

rinogattuso

Registered User

rinogattuso's Avatar

Vidis kako si popizdio to je tekst sa wikipedije ima toga jos,jel da istina boli ajde gusi se u svojim bezvezurijama i lazima!!kako si ti to vidio za Bresciu kad meni nemozes sad dokazat?!?!

Ja da kontaktiram navijace iz Brescie,wtf!!Ajde nadji mi dokaz idem odmah sa ovog podforuma u zaborav ali u jedno budi siguran ja stvari i argumente neizmisljam kao ti...
Old 03-09-2008, 10:47   #14532

uvijek_rossoner

Registered User

uvijek_rossoner's Avatar

Ej ljudi ja necu da se previse mjesam ali bilo bi dobro da spustite tenzije.
Sto se tice Pirla ja se sjecam da je u Bresi igrao sto i u Milanu i da ga je Milan uzeo od Intera jer je on bio Interov igrač a ko je zasluzan za njegovu poziciju bas me boli racku...
Ancelotti treba jos puno da uci sto se tice tih stvari ali ko ga jebe ja hocu da uzivam ove sezene u partijama Milana jer sada je MILAN- NOVI GALAKTIKOS -samo sto mi trebamo da uzmemo sto vise trofeja a ne kao Real NITI JEDAN TADA....
Old 03-09-2008, 11:03   #14533

Filipus

Registered User

Filipus's Avatar

Fave Players: Paolo,Kaka, Inzaghi
Filipus is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by mrki View Post
To što je članak na Engleskom jeziku ne znači da je točan, odjebi!

Pirlo je u Berscia-i prebačen na zadnjeg "fantasistu", u vrijeme Baggia, a to što ti ne znaš to nije moja briga. ili što je ovaj članak pisao neki Englez ili šta ja znam tko, tko nije to uzeo u obzir. nisi ni ti moja briga, zato tko te jebe. I ti mene iritiraš pa ti ne jebem mater i ne nazivam debilom. Neću više o Carlo, prije ste govorili da je super, pa ok, pa ajde možda i loš. Ja kažem da je pljuga. I to je to.

i dok pišem o MILANU, pisat ću protiv Ancelottia i 400 postova ako treba, jer on upravlja tim MIlanom s klupe. I ja gledam kako igrači na terenu sami igraju, a kad nema inspiracije ode sve u k... jer nema čvrstog sistema. A ti imaš problem ako trošiš vrijeme na brojanje mojih postova, jer ja se kajem evo što uopće razgovaram s tobom pa na taj način gubim vrijeme. Odoh učit za fax, bolje to nego ovo, kao da pčljujem u vjetar jebote.

A to za Bresciu pogledaj. Ne znam kako. Pitaj neke Talijane iz Brescie, nađi ih na netu pa vidi.

Ti rece da se oprastas, sta ces onda jos ovdje
Filipus is offline   Reply With Quote
Old 03-09-2008, 11:21   #14534

mrki

Registered User

mrki's Avatar

Quote:
Originally Posted by uvijek_rossoner View Post
Ej Sto se tice Pirla ja se sjecam da je u Bresi igrao sto i u Milanu i da ga je Milan uzeo od Intera jer je on bio Interov igrač...
Ja ne znam Rinogattuso kako da ja to sad dokažem. Ali pokušat ću, samo mi da j vremena da pitam nekoga tko ima neku snimku ili tako nešto. Kao to ovaj kojega sam citirao kaže, i ja se sjećam da je igrao isto što i sada, samo što eto nemam "dokaz". A sjećanje nije dokaz na sudu jebiga.

Haha, ne gušim se ja u lažima, jer ne lažem. Znam da je Pirlo igrao isto što i sada jer sam vidio, ali ti to ne znaš i sad si u neizvjesnosti jer ovisiš o člancima s neta. Samo čekaj, dokaz dolazi.
Old 03-09-2008, 11:43   #14535

mrki

Registered User

mrki's Avatar

http://www.channel4.com/sport/footba...006/pirlo.html

Had Andrea Pirlo learnt his trade in the dusty streets of Rio rather than the industrialised roads of Brescia, he would be wearing the Brazil shirt at this summer’s World Cup. Selecao boss Carlos Alberto Parreira has said as much, while comparisons with the legendary Carlos Dunga and Zico further underline that Pirlo has the samba skills which are required to don that famous yellow and green jersey. Fortunately for Marcello Lippi and Italian fans, the midfielder will be weaving his magic for the Azzurri at Germany 2006.

“There is one person in Lippi’s set-up who many of my players consider as an equal and that man is Pirlo,” stated Parreira. “The first person to highlight him to me was Rivaldo when he was left impressed by the Italian during his brief Milan experience. Then the others followed, such as Marcos Cafu, Kaka, Emerson and the rest. They all insist that Pirlo is the perfect reincarnation of Dunga – a player who is extraordinarily important in our history.”

Dunga is a symbol of Brazilian football, having captained the national side to World Cup glory in 1994 when they defeated Arrigo Sacchi’s dull Italy on penalties. Although the former Pisa, Fiorentina and Pescara player was much more powerful than Pirlo, he was the man in the middle with the keys to that national team – bossed by Parreira – as they regained the world title after a 24-year absence.

“Pirlo has the ability to work in tight spaces and has a superb long pass,” continued Parreira. “He battles for the ball in front of his defence and needs no encouragement to score. Furthermore, he has a deadly execution of free-kicks. Pirlo is a decisive factor in the side’s rhythm. It will be up to him whether his team play patiently or with pace.”

Of course, Parreira’s comments will have come as no surprise to Lippi. His predecessor, Giovanni Trapattoni, had doubts over whether such a lightweight player could battle enough in such a delicate area of the pitch. “It would be like having Zico just in front of the defence,” said the notoriously cautious Trap during his spell on the national bench. But Lippi had no hesitation in making the 26-year-old his playmaker. “Pirlo is an excellent element,” he raved. “He is an individual of great quality and calm. Parreira’s praise for him is welcome, but Pirlo is not available for transfer.”

It really comes as no surprise that the mild-mannered performer has seduced the Viareggino. Pirlo has put in some exceptional performances for Milan ever since boss Carlo Ancelotti decided to basically use him as a quarter-back. In an effort to not waste the player’s vision on the bench, Ancelotti – who already had Manuel Rui Costa and Kaka to choose from in the Trequartista role – opted to play him in a much deeper midfield berth, sitting just in front of the back four. Although that was met with justifiable scepticism at first, as a result of Pirlo’s questionable lungpower and tackling ability, he not only rose to the challenge but also excelled at it.

It didn’t take long for the compliments to start rolling in – even from the most unlikely sources. “Pirlo is a fantastic player,” raved Dutch great Johann Cruyff, whose praise is almost as rare as a misplaced Pirlo pass. “He knows how to play the ball. He even tracks back and helps his teammates.” Midfield colleague Gennaro Gattuso, who so often slots a sideways ball to Pirlo at club and international level, is another who is bewildered by the magician. “I don’t understand how he manages to combine his feet and brain so quickly,” said the more recognisable midfield terrier. “I think I would get a headache.”

Nevertheless, it would be wrong to credit just Ancelotti for Pirlo’s transformation. After all, it was the grandfather of Coaches, Carlo Mazzone, who first used him in such a way during the then youngster’s second spell at Brescia. “There was Roberto Baggio who played further forward than me,” pointed out Andrea. “Mazzone signed me in January on loan and told me that he wanted to use me in a new position. It was his intuition.”
Having been defined by Lippi as Italy’s silent leader, there is little doubt that the Azzurri’s chances of World Cup glory will heavily depend on Pirlo’s form. “I’m happy to have won the faith of the Coach and am content with my role in the team,” he said. “To feel that the boss believes in you is really important, especially when wearing the Azzurri shirt. I’m proud of this fact because I’m representing my country and the Italian game.”

Italy haven’t had such a creative player in midfield since Giuseppe Giannini in the late 80s and early 90s. The Roma idol was a classic ‘regista’, even if he played much further forward than Pirlo does now. The latter, who offers this current side a mixture of Giannini’s skill with Demetrio Albertini’s positional sense, played in six of the nine World Cup qualifiers that mattered. He won possession, developed offensive moves, sprayed passes all over the green and even scored a brace of free-kicks in the 2-0 San Siro win over Scotland. He now wants to be rewarded for that with the silverware that counts.

“The World Cup Finals are obviously an objective of mine,” he stated. “I don’t want to just be a part of it, as I want to become an important figure for Italy and I will do everything in my power to achieve that ambition.” He modestly added: “However, I don’t think that I am an indispensable figure. The thing that matters is our squad and we are creating a very efficient one.”

The ex-Azzurrini captain, a former European champion at that level, is a key figure in the current Nazionale set-up. That was noted by most interested onlookers in November’s stylish 3-1 victory in Holland. Pirlo was a leading light in that Amsterdam triumph as Lippi’s men ended Marco Van Basten’s 15-match unbeaten run on the Oranje bench to boost their own World Cup credentials. “A victory of that nature provided us with a great source of enthusiasm, especially because Holland are a side whom many fear,” commented Pirlo. “Lippi just told us to go out there and enjoy ourselves before the game, as if we were about to take part in a training session. We did what he told us and I think that everybody saw the result.”

Pirlo has developed into an assist king at Milan, providing the killer pass for the same strikers who will probably be making runs for him on German soil in the near future. It all bodes well for the peninsula. “Alberto Gilardino moves a lot like Pippo Inzaghi, even if he also likes to receive the ball at his feet so that he can turn the defender who will inevitably be on his back,” he remarked. “Gilardino is great at being the target man, something which Christian Vieri – now at Monaco – is also very good at. I have understood how to serve the ball up to both of them. It is just vital to time your pass to perfection.”

It’s been no walk in the park for Pirlo to become the best deep-lying playmaker in world football, as many now consider to be the case. Italian football came very close to losing his prodigal talent to Inter’s touch of death. Having made his mark as a 16-year-old at hometown club Brescia, he accepted Massimo Moratti’s offer to sign for the sleeping giants. “Moratti specifically requested me,” he revealed. “I was just 18 and I was all ready to join Parma. Moratti phoned and told me to call into the club headquarters because he wanted me at Inter.”

It was a switch that promised much yet delivered little. Even the arrival of Marco Tardelli, his former Under-21 boss, couldn’t see him promoted from the bench to the first team. The player once nicknamed Riverino, a Brazilian sounding reference to Milan and Italy great Gianni Rivera, was soon forgotten. He eventually left, following in the footsteps of Clarence Seedorf, to revive his career at city rivals Milan. “When you have so much desire to play and you don’t, then you feel hurt inside,” noted the still disappointed Pirlo. “Had I been given a regular run in the side then I could have demonstrated all of my worth to Inter. I didn’t feel humiliated but it was disappointing that I had to ask for a transfer in order to play.

“Was Tardelli responsible? The facts speak for themselves. I played in all of the Under-21 games and I was his reference point for the team. At Inter, though, I wasn’t given any space. I met Moratti and he didn’t want me to leave, yet things went the way they did.”

That’s all in the past now though for Pirlo. He’s a new man today, a diverse and irreplaceable footballer, one who has everything needed to write himself firmly into the history books of Italian football. The Boy from Brescia, rather than Brazil, certainly has all the attributes to do exactly that by masterminding the Azzurri’s first world title for 24 years. After all, Dunga did exactly the same for his nation…
-------------------------------------------------------------------------

Izvolite. I drugi put.

Tags
balkan

Posting Rules