Bravo @ensare jebg moramo opravdat balkanski podforum... samo mrznja i negativa...vratite nam Montellu ! Fakat se covjek zapita nekad kad procita pojedine postove...
Uprava Milana nema novca za ozbiljnog trenera ! Ozbiljan trener dolazi u klub sa jasnom vizijom i svojim planom i zahtjeva od Uprave da mu ispune taj plan. Ova Uprava to ne moze, bar ne jos...Nadat se da ce za 2-3 godine moci.
Od svih silnih promaja koje su prosle kroz klub na poziciji trenera, Gattuso se jedini pokazao kao neko ko je spreman da zasuce rukave radi, suti i sto je najvaznije zna da pokaze timu sta znaci Milan i sto je jos najvaznije zna im objasniti i pojasniti kako se postaje šampion...da im izbije taj luzerski mentalitet iz glave
Da bi ostali u igri za CL mi smo iz ove dvije tekme trebali uzeti 4 boda minimum, uzeli smo 1. Protiv Juventusa nismo zasluzili poraz, protiv Intera nismo zasluzili bod. Tako da kad se podvuce, realno nam je bod.
Nama taj bod znaci -8 bodova od CL 8 kola prije kraja. Sto znaci da smo na neki 10-15% sansi za plasman u CL i da nam vrlo vjerovatno prestoji borba za EL sa 3 ekipe.
Necu i ne zelim vise da pravdam Gattusa i govorim kako je dosao u ekipu koju nije birao i koja je bila sve samo ne ekipa i od nje je nesto pokusao da napravi. Ima 11-12 igraca, sirina i sira klupa mu je misaona imenica, kvalitetne zamjene ne postoje
Svojim takticki odlukama donjeo nam je bodove protiv nekih ekipa kao sto su Chievo i Genova, ali je svojoj taktickom odlukom isto tako donjeo po meni samo bod protiv Intera.
Mi juce da smo izgubili bili bi na -10 bodova od CL, sto je vrlo vjerovatno i kraj borbe za CL i vezali bi dva poraza. Vjerovatno je razmisljao i sam Gattuso tako te je isao da sacuva i bod, a realno od 60min uopste nismo igrali...Opet kazem to je izbor Gattusa, ja bi licno navijacki isao na sve ili nista pa sta bude...kao vrlo vjerovatno i vecina nas ovde...ali igranje sa 2 napadaca znaci 3 igraca manje u odbrani, jer Suso ne igra odbranu
Mozemo mi pricati da imamo na papiru ekipu za prva 4 mjesta, tu ekipu treba uigrati, u toj ekipi igraju 5-6 bitnih igraca kojima je prva sez u Seriji A... to je ekipa u kojoj prvi napadac ima 19 god i prva mu je seniorska sezona... svako bi radije Icardia, Bellotia, Immobilea da zabiju 20 golova pa bi onda i mi lagano osigurali to 4 mjesto, ali toga jebg nema...
Juventus nas nije dobio kad je usao Kalinic ! Juventus nas je dobio kad je Allegri uveo Costu i Cuardada, jer on za razliku od Gattusa ima sirinu, ima veci izbor igraca, gdje moze promjeniti tempo utakmice i formaciju kad god pozeli...kod nas tempo utakmice moze promjeniti Borni i Kalinici ili Locatelli

mislim komedija...
U obje utakmice protiv Juventusa i Intera, dva igraca koja bi trebala biti nosioci igre na osnovu toga koliko dugo igraju u Milanu (Bonavnetura i Suso) su se sakrila i odigrali tako da je bolje da nisu ni izasli na teren...posto je sljedeca utakmica protiv Sassula ja se nadam da ce ih Gattuso obojicu ostaviti na klupi...jer to kako su oni odigrali moze se izjednaciti sa bezobrazlukom i "boli me kurac" igrom....i ako onda tu dodas Montoliva ili nesretnog Kalinica, kako ocekivati bilo sta drugo...
Kad vidite Montoliva skuzite da fali Biglia, koji je opet vezni igrac koji ima manje tacni pasova od nasa dva stopera...Onda ti postane jasno ko su nama glavni igraci u veznom redu... ne fali nama Biglia jer je dobar, nego jer ga mjenja Montolivo da se razumijemo...
Jos jedna stvar, ajde da ne budemo vazda balkanci,koji samo pljuju i kritikuju....red je da u ove dvije utakmice pohvalimo dvojicu igraca koji su zapravo nesto i pokusali i odigrali...citavu sezonu ih pljujemo, ali je Kessie protiv Juventusa pojeo Matuidia, juce je jedini vezni igrac koji je napadao i pokusavao da bude opasan po gol, usput je Gagliardinia i Brozovica primirio. Drugi je normalno Hakan preko kojeg smo stvorili sve ozbiljne prilike i gol sanse u ove dvije tekme...
Sto se tice Gattusa ovo mu je prvi put da je odigrao ziheraski, vidicemo sta ce dalje biti, ekipa mu je u ociglednom fizickom padu i najmanje 3-4 igraca su totalno van forme, takodjer od CL smo sve dalje jer smo izgubili bodove, znanje je i vratite se kad ne ide...sve sto je uradio dosada je po meni dobro, osim naravno Kalinica, za to mu ne mogu nikako oprostiti
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...