Ali zar Didac nije doveden kao zamjena za Antonina? Kontam i ja da momak izgleda stvarno nema mjesta, ali zasto je doveden? Zbog cega je Galliani zurio u zadnje casove u Barcelonu da potpise tog momka? I sad, kad Luce nema par sedmica na terenu, Allegri gura Odda da igra lijevog beka???? Ovdje meni vise nista nije jasno. Znaci ovo nije mercato uredu. Nije kupljeno po cilju vec po racunima u dogovorima. Meni je ovo samo upropastanje igraca, bacanje par miliona kroz prozor, i naravno zajebavanje oko fudbala.
A to za vezni, istina je da nemamo, a kako moze igrat Seedorf koji nema pojma, a nije u stanju da objasni Merkelu kako igrat. Meni to ne ide u glavu i kraj. Kako onaj mladi golman sad moze branit u Bayernu? Odkud BAdstuber i Contento da mogu igrat u Ligi Prvaka? Odkud da jedan Pedro postane standardni 11? Otkud Carrick i Fletcher? Santon? Pa svi ti mladi igraci mogu igrat kad im trener fino objasni sta treba radit. Pa zasta je to Allegri tu? Da sjedi i bira prvu postavu? Vi mene zajebajete ili stvarno mislite da trener nema nikakvi drugi obaveza? PA covjece on je najstariji i najiskusniji, ima onu diplomu, sto znaci da je u stanju svakom igracu u ekipi tacno objasnit poziciju i kako da se ta pozicija odigra. Al meni ovaj Allegri tako ne izgleda. Sto neko rece, on i dalje pati radi Lazzaria. Izgleda da je samo njemu uspijo objasnit fudbal, svima ostalima: "momci znate sta trebate uradit. Hajmo"
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
(02-23-2011, 07:34 PM)ensar7 Wrote: Ali zar Didac nije doveden kao zamjena za Antonina? Kontam i ja da momak izgleda stvarno nema mjesta, ali zasto je doveden? Zbog cega je Galliani zurio u zadnje casove u Barcelonu da potpise tog momka? I sad, kad Luce nema par sedmica na terenu, Allegri gura Odda da igra lijevog beka???? Ovdje meni vise nista nije jasno. Znaci ovo nije mercato uredu. Nije kupljeno po cilju vec po racunima u dogovorima. Meni je ovo samo upropastanje igraca, bacanje par miliona kroz prozor, i naravno zajebavanje oko fudbala.
A to za vezni, istina je da nemamo, a kako moze igrat Seedorf koji nema pojma, a nije u stanju da objasni Merkelu kako igrat. Meni to ne ide u glavu i kraj. Kako onaj mladi golman sad moze branit u Bayernu? Odkud BAdstuber i Contento da mogu igrat u Ligi Prvaka? Odkud da jedan Pedro postane standardni 11? Otkud Carrick i Fletcher? Santon? Pa svi ti mladi igraci mogu igrat kad im trener fino objasni sta treba radit. Pa zasta je to Allegri tu? Da sjedi i bira prvu postavu? Vi mene zajebajete ili stvarno mislite da trener nema nikakvi drugi obaveza? PA covjece on je najstariji i najiskusniji, ima onu diplomu, sto znaci da je u stanju svakom igracu u ekipi tacno objasnit poziciju i kako da se ta pozicija odigra. Al meni ovaj Allegri tako ne izgleda. Sto neko rece, on i dalje pati radi Lazzaria. Izgleda da je samo njemu uspijo objasnit fudbal, svima ostalima: "momci znate sta trebate uradit. Hajmo"
Ja ti, bolan, rekoh zasto i kako je Didac doveden. Procitaj moj komentar jos jednom. Vidim ja vec odavno da tebi mnogo sto sta nije jasno. Pa naravno da Didac nije kupljen po cilju vec po racunima. Zato imas Ibru za 24 miliona? Kako to objasnjavas? Da li ti je tu sta jasno? Halo, bolan, Didac je Raiolin igrac.
Hahahahahaha.....ovo se smijem na ovaj drugi dio tvog komentara. Po tebi, kako ja vidim, trener mora da pravi "od govana pitu". Odakle ti znas da Allegri nije objasnio Merkelu kako da igra? Sta ako mu je Allegri objasnio a Merkel ne moze da ispuni Allegrijeve zahtjeve? Sta u tom slucaju treba Allegri da radi? Da trazi da mu dovedu Iniestu, Xavia,...jer i sam vidi da nema mnogo fajde od olinjalog Seedorfa, zelenih Merkela, Strassera,...De, Boga ti, reci ti sta mu je ciniti.
Per aspera ad astra!
Ne moze me niko ubijediti da bi mali Merkel odigrao losije od Seedorfa......previse mlad i neiskusan!!???!!
Evo Ensar je naveo dosta primjera...to su igraci kojima nije bila ni pelena sa guzice otpala kad su zaigrali vrlo vazne i bitne utakmice....a zasto?,zato sto je njihov trener vjerovao u njih ulio im neophodno samopuzdanje.
Pa Capello je Ibri je davao kasete od Van Bastena da gleda.....kako bi postao ubojitiji.....
(02-23-2011, 08:54 PM)Warrick Wrote: Ne moze me niko ubijediti da bi mali Merkel odigrao losije od Seedorfa......previse mlad i neiskusan!!???!!
Evo Ensar je naveo dosta primjera...to su igraci kojima nije bila ni pelena sa guzice otpala kad su zaigrali vrlo vazne i bitne utakmice....a zasto?,zato sto je njihov trener vjerovao u njih ulio im neophodno samopuzdanje.
Pa Capello je Ibri je davao kasete od Van Bastena da gleda.....kako bi postao ubojitiji..... Sta ti znace ovi ovoliki upitnici i usklicnici. To je, po tebi, Merkel star i iskusan!!!???!!!??? Merkel nije ni blizu igraca koje je Ensar nabrojao. Svi ti igraci su kvalitetniji od Merkela. Merkel je daj sta das. Pedro je, na primjer, veoma lagano (postupno) ubacivan u prvi tim (pored Henrya, Bojana, Ibre,..,). Santon je pozajmljen. A mi bi Merkela ubacili preko noci. Allegri, kako vidimo, daje sansu Merkelu, ali je Merkel kao "gluho krme" na terenu. Je li i to Allegrijeva greska. Da li je moguce da Allegri za nekoliko mjeseci upozna sve kvalitete, mogucnosti, mentalni sklop,...jednog igraca. Po meni nije. Allegri je prinudjen da se oslanja na stare, provjerene igrace jer nije ni imao dovoljno vremena upoznati ove mladje. I Mourinho je prve godine sa Interom jedva osvojio prvenstvo i to zahvaljujuci Ibri.
Per aspera ad astra!
Ako se mladima ne bude davala šansa neće ni postati iskusni majku mu...
- Apsolutno ni s kim u Barceloni nisam imao problema, samo s tim filozofom Guardiolom.
- On nije nikakav motivator. Dok sam igrao za Mourinha, bio sam spreman poginuti ili ubiti na terenu. Na to me Jose natjerao i bila mi je čast biti takav. Kod Guardiole se igrao dobar nogomet, ali nije ništa mijenjao makar je u momčad doveo igrača kojeg je klub platio 70 milijuna eura. Pa nećete valjda toliko platiti igraču i slati ga na travnjak da gleda ptice po drveću.
Dotaknuo se Šveđanin i svog nekadašnjeg kluba Intera.
- Ne mogu reći niti jednu ružnu riječ na račun Intera jer sam tamo proveo sjajne trenutke, ali moram biti iskren i reći da je Milan važniji klub. Brzo sam to osjetio tijekom ove sezone.
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Iskreno? Meni je Merkel sad puno bolji nego Müller kad je zapocinjao. Ajmo iskreno, koliko od vas se smijalo tadasnjem Mülleru i reklo hahaha koji moron, pa ovaj mali nikad nece bit igrac? Iskreno reci te. Broj 2 je Pedro. Pored Ibre ovaj mali se gura. Ma mali tesko igra, sve nesto smotan. Odjednom decko udje u knjigu fudbalski rekorda: u jednoj godini zabio je gol u svim prventsvima (liga, coppa del rey, ch. league, super cup Europe, super cup Spanije, i finale Club World Cup) bravo bravo bravo. A oba ta igraca sad vrijede milione i milione. Schweini, koliko sam se njemu smijao. Mislio sam da ce to biti igrac u prolazu. Al kad radis kako treba sa tim igracem, od njega na kraju bude nesto. Isto tako mislim i za Strassera i Merkela. I Verdi mi se pocinje svidjat. Ali njima treba motivator i covjek koji je u stanju da im objasni kako da se ponasaju na terenu.
A sto se tice teme povreda: pa nisam ja pravio plan i program priprema u Abu Dhabiu. Znaci sam je kriv jer ih je premorio. Uostalom igraci koji su odsutni su i dalje penzioneri. Binho i Ibra i ostali mogu bez problema to da podnesu. Sto znaci da nesto ne valja sa fitness treningom. Drugo, pogledaj v.Bommela. On je pripreljen u Bayernu, i nista mu. I dalje trci, i to brze nego nasi. Nemoj mi govorit da je do igraca, kad je upravo taj Bommel bio najsporija karika u Bayernu. Allegrijevi strucnjaci nisu u stanju da razlicito pripreme mlade i stare igrace. Al haj, nadam se samo scudetto i kupu, jer to je jedino sto mozemo ove sezone.
Zalosno da sva 4 italianska tima ispadaju odma iz Europe  toliko o tome koliko je jaka ova liga, i poredenje "nadigravanja" Parme, Cagliaria, Chieva i ostali klubova iz Calcia.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
(02-24-2011, 02:41 PM)ensar7 Wrote: Iskreno? Meni je Merkel sad puno bolji nego Müller kad je zapocinjao. Ajmo iskreno, koliko od vas se smijalo tadasnjem Mülleru i reklo hahaha koji moron, pa ovaj mali nikad nece bit igrac? Iskreno reci te. Broj 2 je Pedro. Pored Ibre ovaj mali se gura. Ma mali tesko igra, sve nesto smotan. Odjednom decko udje u knjigu fudbalski rekorda: u jednoj godini zabio je gol u svim prventsvima (liga, coppa del rey, ch. league, super cup Europe, super cup Spanije, i finale Club World Cup) bravo bravo bravo. A oba ta igraca sad vrijede milione i milione. Schweini, koliko sam se njemu smijao. Mislio sam da ce to biti igrac u prolazu. Al kad radis kako treba sa tim igracem, od njega na kraju bude nesto. Isto tako mislim i za Strassera i Merkela. I Verdi mi se pocinje svidjat. Ali njima treba motivator i covjek koji je u stanju da im objasni kako da se ponasaju na terenu.
A sto se tice teme povreda: pa nisam ja pravio plan i program priprema u Abu Dhabiu. Znaci sam je kriv jer ih je premorio. Uostalom igraci koji su odsutni su i dalje penzioneri. Binho i Ibra i ostali mogu bez problema to da podnesu. Sto znaci da nesto ne valja sa fitness treningom. Drugo, pogledaj v.Bommela. On je pripreljen u Bayernu, i nista mu. I dalje trci, i to brze nego nasi. Nemoj mi govorit da je do igraca, kad je upravo taj Bommel bio najsporija karika u Bayernu. Allegrijevi strucnjaci nisu u stanju da razlicito pripreme mlade i stare igrace. Al haj, nadam se samo scudetto i kupu, jer to je jedino sto mozemo ove sezone.
Zalosno da sva 4 italianska tima ispadaju odma iz Europe toliko o tome koliko je jaka ova liga, i poredenje "nadigravanja" Parme, Cagliaria, Chieva i ostali klubova iz Calcia.
Milan ce proci dalje a nece ispast..Pravi navijaci uvjek imaju vjere u svoj klub...
Za Inter me zaboli Kurac kao i za Romu...Bitno je da mi u sred Londona pokazemo da smo MILAN....
(02-23-2011, 09:54 PM)Mecong Wrote: (02-23-2011, 08:54 PM)Warrick Wrote: Ne moze me niko ubijediti da bi mali Merkel odigrao losije od Seedorfa......previse mlad i neiskusan!!???!!
Pa Capello je Ibri je davao kasete od Van Bastena da gleda.....kako bi postao ubojitiji..... Sta ti znace ovi ovoliki upitnici i usklicnici. To je, po tebi, Merkel star i iskusan!!!???!!!??? Merkel nije ni blizu igraca koje je Ensar nabrojao. Svi ti igraci su kvalitetniji od Merkela. Merkel je daj sta das. Pedro je, na primjer, veoma lagano (postupno) ubacivan u prvi tim (pored Henrya, Bojana, Ibre,..,). Santon je pozajmljen. A mi bi Merkela ubacili preko noci. Allegri, kako vidimo, daje sansu Merkelu, ali je Merkel kao "gluho krme" na terenu. Je li i to Allegrijeva greska. Da li je moguce da Allegri za nekoliko mjeseci upozna sve kvalitete, mogucnosti, mentalni sklop,...jednog igraca. Po meni nije. Allegri je prinudjen da se oslanja na stare, provjerene igrace jer nije ni imao dovoljno vremena upoznati ove mladje. I Mourinho je prve godine sa Interom jedva osvojio prvenstvo i to zahvaljujuci Ibri. Ovi upitnici i usklicnici znace da taj decko kojeg ti nazivas "gluhim krmetom" siguno ne bi losiji bio od Seedorfa i jos sam ti napisao zasto i opet ti evo ponavljam,iz aviona se vidi da momak ima potencijala i da se trudi i ako nista TRČI!!!!!!i naravno sto bi rekao kolega Rossoner kako ce dobiti iskustvo ili kako ce napredovati na klupi nece sigurno.....ali hajde to tu je nas sef struke on opet puno bolje zna neke stvari od nas ovdje,ja znam sta sam vidio od momka u par utakmica koje je odigrao za nas i nije sigurno po mom misljenju "gluho krme"....ali hajde eto vrijeme ce pokazati.....
Hahahah PATO JE NAJJACI !!!
http://www.scsport.ba/v2/tekst.php?ID=15570
Uzeo djecko stvar u svoje ruke  ...dodatni treninzi i prva dama kluba  ...kakv car
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
|