08-13-2018, 11:01 PM
znaci imamo 3 desna krila a ni jednog lijevog, divota.
|
Milanezi s Balkana
|
|
08-13-2018, 11:01 PM
znaci imamo 3 desna krila a ni jednog lijevog, divota.
08-14-2018, 07:48 AM
Kada se uzme u obzir u kakvoj situaciji je bio klub i kako je sve to izgledalo na početku mercata, mora se odati priznanje za sve učinjeno u ovom prelaznom roku. Uradili su najvažniju stvar a to je da su vratili povjerenje navijača u klub i vlasnike. Nakon što su to uspjeli, mnogo je lakše dovesti zvučna imena, umjesto panjeva kao što su Badelj i Zaza, sad se dovode igrači od 40-50 miliona evra i radi se na dovođenju SMSa za 110. Sve je ovo urađeno u rekordno kratkom roku, što govori o ozbiljnosti strukture koja upravlja klubom.
Mnogi će naći zamjerke, kako je moglo dovesti ovog ili onog igrača, ali se mora uzeti u obzir vrijeme koje su imali na raspolaganju. Eliot upravlja klubom nekih mjesec dana i uradili su odličan posao. Higuain umjesto Silve i Kalinića je strašan posao, a ako dovedu SMSa, onda se može reći da je mercato 10/10 odrađen. Bakayoko bi mogao biti odlično pojačanje, Kaldara će biti vrhunski štoper. I ono najvažnije, svi igrači na raspolaganju su jako mladi i ova ekipa će za godinu da dominira u Italiji.
Ovo stovje Eliot uradio za 20tak dana je za aplauz. Doveli su 3 4 dobra igraca rijesili viskova i promasaja. Ima ih jos nekoliko na izlaznim vratima. Cak su napravili mega ponudu prema jednom od boljih mladih igraca Serie A. Ali najvazniji od svega je povratak Madinija simbola Milana u svakom pogledu. Skidanje sesira kapitena Reala , Maldiniju, je najveca Milanova pobjeda u zadnjih 3 4 godine.
Sto se tice Savica ako ga Lotito ne pusti za 120 miliona u dvije rate onda je bas budala. Za te pare se moze kupiti sve osim 7 8 igraca trenutno. Citam jutros da PSG daje 110 miliona za Eriksena, sigurno medju top 5 igraca na ostrvu. Ne znaci da ce ga Totenhem pustiti ali cisto radi neke orjentacije. Savic mi se svidja izmedju ostalog sto ke podsjeca na Gulita ali za te pare mozda mozemo i nekog full igraca dovesti. Od ovog novog Spanca ocekujem dosta, najvise iz razloga sto je iskljucivo Leonardova zelja, bar sam tako shvatio, a Leonardo je uvijek imao dobar nos za igraca.
08-14-2018, 11:33 AM
Mogu da se slozim da su odradili (za sada ,mozda bude bolje ako dovuku ovog malca iz Lacija) solidan posao. Ponajvise po teranju smeca iz ekipe. Jos da izbace Montoliva i Bertolacija ,puna kapa.
Ali... Nisu sredili sredinu terena ,tacnije njen donji dom...Nikakav Bakajoko i slicne budalestine tu nece pomoci...i mislim da cemo zbog toga imati mnogo ,mnogo problema tokom predstojece sezone...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
08-14-2018, 11:43 AM
Bez kreativnog veznog nemamo o cemu pričati,
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
08-14-2018, 11:45 AM
navodno je lotito prihvatio placanje na rate. Jer SMS nece da produzi ugovor, tako da slijedece sezone mu je cijena oko 70. Ali, Lotito ne zeli nikakve igrace, vec ciste pare: 40 sada i 80 slijedece godine. Za mene ok. Napokon da i mi kupimo zvijezdu kako treba.
Al opet se vodi proracun za slijedecu sezonu, gdje moramo iskesirat para i para. Znaci ove sezone MORAMO osvojit Euro League da bi imali prihoda. Jer inace slijedece sezone dobijamo strasne kazne. Osim... da Elliot napravi kao oni Arapi i ubaci nam na konto 300 miliona nagradu od nekog sponzora iz Venezuele (tako je PSG dobio od Qatara 200 mil samo ne znam sta su to oni reklamirali). I sa ovim trenutnim timom, mi smo u borbi za 2-3 mjesto. Ako bude srece i prvo. I vise nema izgovora Ringhiu, ima trenutno najbolji Milan zadnji par godina. Izvoli i pobjeduj
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
08-14-2018, 11:46 AM
(08-14-2018, 11:43 AM)Rosson3r Wrote: Bez kreativnog veznog nemamo o cemu pričati, slazem se. Zato i zelim SMS. Jer meni je ovaj spanac nova kopija Susa, samo driblinzi i to je to. Nama treba neko da da loptu napdacu u forpass da moze zabit, a ne cirkusant na krilima
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
08-14-2018, 12:00 PM
Bakajoko vec drugi dan na medicinskim pregledima. Navodno rade pregled iz dva dela. Pola juce pola danas
Na Calciomercato je izasao clanak o poslovanju Milana u ovom prelaznom roku, pa cu vam prepisati najbitnije cinjenice :
Fassone/Mirabelli - doveli 3 igraca za 0 eura : Strinic, Reina, Halilovic ... Ni jedan igrac nije napustio klub Leonardo/Maldini za nepuni mjesec dana - prodali/posudili : Locatelli 2 miliona eura (10 miliona otkup sljedece sezone), Kalinic 15 miliona, Silva 5 miliona ( 30 otkup sljedece sezone ) , Bonnuci 35 miliona eura, Bacca 7 miliona eura, Gomez 1,5 miliona eura(nema otkupa) Odlasci za ovaj prelazni rok - Ukupno : 65,5 miliona eura Naredna sezona, moguce je inkasirati jos 40 miliona eura Kupili/posudili - Higuain 18 miliona eura (36 miliona sljedece sezone), Caldara 35 miliona, Bakayoko 5 miliona eura (35 miliona otkup sljedece sezone, Castielljo 3 miliona eura (15 miliona sljedece sezone) Dolasci za ovaj prelazni rok - Ukupno : 61 milion eura Naredna sezona, moguca potrosnja jos : 86 miliona eura Za ovaj prelazni rok poslovali smo u plusu i za transfere nisu koristene pare od Elliot-a...Medjutim, na iznos od 86 za sljedecu sez treba dodati 20 za Kessia ... sto u prevodu znaci da za sljedeci prelazni rok smo vec u minusu 60 miliona... To znaci ili kvalifikacija u CL ili prodaja i zarada na dva dobra igraca, da bi se poravnali racuni ... Isti izvor navodi da nije zavrsen prelazni rok sto se tice odlazak i sto se tice dolazaka...jedni tvrde da bi trebao doci jos jedan vezni igrac (SMS, Basseli, Rabiot) ili skolovano i pravo lijevo krilo
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
08-14-2018, 07:48 PM
'Ce nam bude Laksalt.
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|