Milanezi s Balkana
Suso se ne uklapa u 4-3-1-2 ni pod razno, znači uopće mi ne ide u glavu zašto je zadržan
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Otkud to da je Suso bio na prodaju ili to da nije vise na prodaju. Jos uvijek se niko nista izjasnio. Nemaju pojma ni novinari bliski Milanu . Ja cekam prvi dan priprema i pres konferenciju. Valjda ce tada neko nesto prohovoriti.
Reply
U biti novinari bliski Milanu su pisali da su sigurna samo tri igraca : Romagnoli, Paqueta i Piatek... svi ostali mogu da idu, ukljucujuci Donnaraummu i Cutronea...
Problem je sto ne uspjevaju da prodaju Susa za 40 miliona (tolika mu je klauzula) jednostavno niko ne zeli da "donira" te novce...pokusali su da prodaju Kessie i Roudrigeza, isto tako i Castielja i Laxalta...ali jednsotavno nisu uspjeli..bar ne za one novce koje su htjeli...sada navodno prelaze u fazu 2 a to je koristenje igraca u kupovini drugih...tako se spominje Biglia i eventualnoj zamjeni za Veretouta ili nude Laxalta i novac za Pellegrinia...stigle su samo ponude za Kessie ali iz Kine i on ne zeli da ide...
Za sada su dosli samo Krunic i Hernandez a to realno nije ni nivo trasnfer politke jedne Genove ili Udinesea...sto se tice novih igraca koji se spominju, to su uglavno igraci sa Balkana, pretpostavljam da je to "sjajna" ideja Zvonimira Bobana ... glavna meta nam je navodno Cabellos koji zeli da ide iz Reala, ali zasto Cabellos kao prednji vezni kad tu vec imam Paquetu, Hakana i Susa...meni nikako nije jasno...Maldini i Massara sigurno znaju
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
U tome i jeste fora. Svi ti novinari bliski Milanu su nakon sto je Maldini bio u Madridu spominjali razna imena od Cebalosa pa do Isca. Samo niko nije spomenuo ovog Hernandeza dok nekakav spanski paparzi list nije objavio sliku Maldinija sa njim. Dakle pojma nemaju sta ovi rade. I dobili su ga za Ok pare.
Reply
(07-03-2019, 11:01 PM)Maji_TZ Wrote:  pretpostavljam da je to "sjajna" ideja Zvonimira Bobana ...

Ko ce koga (zaposliti) ako ne svoj svoga. Dokopas se funkcije i onda zaposlis od porodice ,preko rodbine do sirih prijatelja...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Navodno novo pojacanje je 10tka Empolia : Benaccear
Transfer bi treba da iznosi nekih 15 mil plus bonusi od 3 mil....
Po meni momak iako je 97god nosio je vezni red Empolia i Alzira...ovo bi mogao biti dobar transfer na duze staze...igra na poziciji DM ili CM, u biti po meni jeftinija a bolja opcija od Sensija iz Sassuola ...
Znaci ovako : umjesto Montoliva dosao je Krunic, umjesto Mauria Bennacear, Preat bi trebao doci umjesto Bertolachia i jos postoji mogucnost dolaska ili Veretouta ili nekog mnogo jaceg veznog na poziciji organizatora kao sto je Ruben Neves, pri tome je odlazak Biglie gotovo pa siguran ...
Vezni red bi trebao izgledati ovako :
LM - Bonaventura, Hakan, Preat ...
DM - Bennacear, Veretout ili Neves
RM - Kessie , Krunic
AM - Paqueta, Hakan i Suso

Na papiru dosta siri, da ne kazem jaci, vezni red nego prosle sez...trener ce imati def vise opcija...visak je Suso ili Hakan, mada postoji mogucnost odlaska i Kessie, ali onda moraju dovesti kvalitetnu zamjenu ...
Reply
A zašto će nam toliki igrači ako igramo samo Serie A???
Opet pravimo spisak od 30 i nešto igrača a igramo samo na jednom frontu. Ako je Giampaolo pravi trener kako ga hvale onda bi tačno trebao da zna koliko mu igrača treba. Ja udalje ostajem pri ideologiji 22 igrača + 5 mladi. Više ti nije potrebno. Svaka pozicija da ima zamjenu i 5 mladi koji MORAJU da igraju svaku tekmu barem jedan. E kad to vidim, onda ću znati da smo napokon našli pravog trenera i da uprava normalno razmišlja. Al ovako je sve po starom, dovođenje nepotrebni igrača i povećavanje platnog spiska. Jer mi se najteže rješavamo igrača. Čak Inter bolje posluje od nas na Sale politici. Mi ako nešto prodamo ili je na poklon ili je na posudbu gdje mi plaćamo ugovor (Jer niko nije lud da dadne tolike pare nekom neznalici) ili ga jedva nekako prodamo za koji milion
Reply
To moze kad imas 22 kvalitetna igraca...Ovo nase nista ne moze spojiti duze od par utakmica pristojne igre i onda ih moras imati za rotaciju... Nadam se da Djampaolo promeniti tu praksu beslovesnog forsiranja igraca koji su fan forme...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Upravo tako @Sampinjon da imas bar 5-6 klasa u ekipi, pa da samo ostale nadovezes...ali kod nas nije slucaj pa ne smiju rizikovati samo sa rotacijom na 2 igraca...
Mada dosta igraca je na prodaju...cutrone ili silva, borini, castilejo, suso ili hakan, biglia, laxalt, strinic, mozda cak i kessie
Reply
PA ja Sam se Malo razaocarao na Gazidisa, očekivao sam od njega da zna prodavat igrače, al sada.... Jbt prodajemo Gigia za 50 miliona, pa bolan jedan Pišaka pređe u Man Utd za 55, onda još neki debil za kojeg niko nije čuo 60 miliona, i sada Joao Felix za 126 Mil u Atletici, a mi guramo Gigia za 50. Ako vec želi da ostane, daj mu novi ugovor ili ga čuvaj do slijedećeg ljeta i prodaj ga za veće pare, ali 50 je premalo za njega.
Evo gledam Benaccer nam dolazi, ok, ali treba nam trener za ove mlade igrače, nadam se da Giampaolo zna sta radi, jer ovo nije Empoli, ovo je Milan. I sad mi je nekako drago za Krunica napokon Bosanac u Milanu (zao mi je sto to nije bio Dzeko prije 6 godina).
Reply