Milanezi s Balkana
Kakva bruka Maldini. Ne mogu verovati da je ovaj taj isti Maldini koga znamo. Zalosno. Umjestu gnjaviti zivce za ovaj Milan, gledacu çkalju
Reply
Kakvu Evropu??? Na ovaj nacin se ispada iz lige.
Reply
(09-29-2019, 10:48 PM)huss Wrote: Eto Maldinijev intervju se moze svesti na jednu recenicu: "Imamo mlad tim i sta ste drugo ocekivali?" Tongue A ko je birao taj mladi tim? I ko je uopste izabrao da tim bude mlad, a ne neka mjesavina iskustva i mladosti? Moglo se za taj novac uzeti dva zvucna imena i ostaviti ostale polovnjake mlade...Bojim se da ce ovo biti alibi jos dugo vremena, mlad smo tim, treba vremena, treba da se uigramo, a godine prolaze li prolaze...Conti i Calabria nece biti Cafu, Kesi Seedorf, Benaser Pirlo, Suso Sevcenko....Nazalost ja ne vidim izlaz osim da dodje neki mudonja kao sto je to svojevremeno bio Berlusconi i pokupuje 6-7 top igraca u svjetskim razmjerima. Kako je to nerealno da se desi, moramo se polako navikavati na prosjecnost, ovom timu je uspjeh da izadje u Evropu.

Zar ti stvarno mislis da sa 6-7 igraca igraca ovaj Gargamel moze nesto napraviti?  Njemu da das Messija, Salaha i Ronalda, Modrica,Kantea,Pjanica, itd opet bi isto gledali, on jednostavno nema ideju kako ekipa treba da igra i to se vidi po promjenama formacije iz utakmice u utakmicu, imam osjećaj da ni igraci ne dobiju instrukcije pokedinacno sta je ciji poso na terenu, večeras jr Benaser toliko puta osto sam nazad a ostali zaspali naprijed da je bilo bolno za gledanje koliko je trco i gubio se, Kesi u skoro svakom napadu igra drugog napadača uz Pjonteka...reklo bi se da je ubio svaku dozu samopouzdanja u igracima jednostavno nama treba TRRNER,  sa ovim igracima bio koji iskusan i normalan trener bi bez problema dosao do 4 mjesta...koliko trener znači najbolji je pokazatelj inter i kako njihovi panjevi proigrase.. obzirom da su Gargamela ostavili na klupi ocito je da nemamo neke ambicije osim valjda da ostanemo u ligi..
Reply
(09-29-2019, 10:56 PM)kakabanja Wrote: Kakvu Evropu??? Na ovaj nacin se ispada iz lige.

UEFA iz 2021 samo zbog Milana organizuje nekakav Kup za gubitnike, gde cemo mi se sigurnosti plasirati.
Reply
ja se ne sjecam kad je Curva zadnji put ispraznila tribinu u toku utakmice iz protesta. ako to nijr znak strucnjacima Mladiniju i Bobanu, onda nji dvojica nemaju pojma. sa njima Singer koji ne moze da shvati da mu investiciju vode panjevi, a o strucnom stabu da ne pricam.
znam da boli po dzepu al otjeraj trenera i dovedi neko jako ime na klupu i gledaj kako ide. ne moze bit da jedan bennacer i krunic nemaju pojma. eno leao sinoc pokaza kako se igra. paqueta izbacen iz ekipe jer se giampaolu digo na Susa. svaki navijac mrzi Susa samo ga on gura. ako smo cijelo vrijeme vjezbali 4312 i doveli igrace na tu taktiku, zasto onda to ne igramo sa paquetom. zasto mora suso igrat. ovo je da places
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
To "tim je mlad" kod mene ne moze da prodje... Istina ,pojacanjima mozda treba malo vremena da se ugiraju ,ali... Okosnica tima je zajedno godinama...I posle tih nekoliko godina mi gledamo - OVO. Koliko im treba da se uigraju? 5 godina? 10? Sem toga ,neki od njih nisu vise ni toliko mladi... U prevodu ,ovi koji su dosli juce i koji "treba da se uigraju" ,igraju bolje od ovih koji su zajedno godinama...
Nikakav to alibi nije ,vec jasan pokazatelj da onaj ko treba i mora da preuzme odgovornost za havariju nema muda da to i uradi kao covek vec izmislja gluposti i budalastine trazeci bilo kakav izgovor...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Vec 7 8 godina mi nisu jasna dogadjanja oko i u Ac Milan. Imas najveci klub na svijetu u tom trenutku i odlucis da ne mozes vise, a neces da ga prodas. Zapustis ga, operes pare preko Kineza i klub dodje u ruke Amerikanaca i to ne nekih budala nego likova koji zive od virtuelnih para. Oni ga cak i zadrze i ulozen nesto love, planiraju da prave stadion, ali dozvole onakvom liku da ti preuzme klub i da ti on kao odgaja mlade igrace. Ono sto taj radi je ludilo, vuce klub ka serie B (onakvim igrama nije daleko). I ti americki kauboj dopustas da ti onako unistavaju pare.
Nista meni tu nije jasno.
Reply
Mislim da oni nece teolreisati ovo jos dugo...Mogu Maldini i Boban da brane Djampaola do sutra ,ali kad Elioti zgrabe metlu pometlace ih svu trojicu ,pa nek se brane medjusobno na birou za nezaposlene...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Maldini i Boban su jako neiskusni. Da je Leonardo ostao bio bi bolje za nama. Ali ko hoce ostati u Milan kad dobijes ponudu PSG-a. Giampaolo je tvrdoglak ko ku...., i ostace na tu svoju formaciju dok Milan ne ga izbacuje vani. Nadam se, da Genia cu nas tuci i ovaj kreten dobije otkaz
Reply
Arrigo Sacchi za Radio Rai:

“Otpustanje Giampaola bila bi dupla greska. Bila bi to greska rukovodstva i nedostatak profesionalizma. Moraju imati strpljenja, ima toliko mladih igraca u timu koji nisu sazreli. Giampaolo je vec dokazao da je dobar trener i to u timovima slabijim od Milana. Mora biti strpljenja.”

Zaista je vrijeme da se rijesimo pritisaka i misljenja  ljudi koji su uspjeli u Milanu prije 15+ godina ...i opet ponavljam vrijeme je za strucnjake van Italije, kako u Upravi,savjetnicima tako i medju trenerima...
Jedina svjetla tacka svih ovih god bar na kratko je bio Leonardo...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply