Milanezi s Balkana
I opet smo na 10 bodova od LP. Da nismo onoliko bodova prosipali usput to bi sad bila mnogo manja razlika. Ali jednostavno mi nemamo tim za LP, a necemo ga ni imati dok se ne plasiramo Big Grin Zacarani krug
Reply
Castilejo je u posljednje 3 utakmice (Cagliari - asist, Spal - gol i Udinese- najvise pretrcanih km) bio bolji i korisniji nego Suso citavu polusezonu...@Ensar malo bolje prati tekmu, pa ces i skontat sta igra...momak je pokazao da moze igrati i u 4-4-2 formaciji...da li je to sto Milan treba? Kvalitetom nije, ali zalaganjem jeste...svi imaju noge i mogu se truditi izgarati na terenu...korisniji je od Susa 10x,ne mora samo igrati krilo i takav u pravom rosteru moze biti backup opcija...

Koliko je promjena formacije u 4-4-2 i promjena u prvih 11 godila ekipi u ovo kratko vrijeme...jednostavno imamo vise igraca koji mogu igrati u toj formaciji i kojima ta formacija vise odgovara...ekipa je bolje izbalansirana (nismo primili gola u 3 utakmice i nisu nam protivnici ni napravili previse sansi)...
Ali danas je najbolji pokazatelj kako je Pioli los i osrednji trener...kada i pogodi sa formacijom i tim mu pokaze da je bolje izbalansiran on sa izborom u prvi 11 sve zajebe...to je uzasno kako trener moze usrati i ovo danas je samo sreca i induvidualni kvalitet presudio...
Da krenem redom...ko je gledao kup utakmicu znao je da je Rebic kao nov i da je danas mogao poceti od prve min ali kao drugi napad(umjesto Leao), ko je gledao kup znao je da Bonaventura danas nije trebao ni biti na klupi a kamoli sta drugo...tako isto ko je gledao kup vidio je da su Krunic i Bennacear bolji par od Kessie Bennacear i da je Bennacearu lakse igrati...
Nama Udinese nikad ne bi zabio gol u prvom pol (imali su jednu sansu) da Donnaraumma nije zajebo...ali u napadu mi smo bili prelosi...Bonavnetura svaki jebeni napad uspori, pokvari...Leao je nesto pokusavao induvidualno kao i Castilejo, ali jednostavno to nije islo, jer smo lose stojali i morali stizat rezultat...
U drugom pol Pioli pravi smjelu ali hazardersku izmjenu...i stavlja Rebica na LMA ofanzivno je to izgledalo dobro ali balans ekipe je bio unisten...Udinese nam je u drugom pol napravio sansi ko sve ekipe skupa u posljednje 3...jednostavno linije su se poremetile...i onda kad smo i izjednacili majstorijom Thea...on ne smije da izvadi Ibru ili Leao i unutra stavi Krunica, nego vadi Castileaja koji nam je davao izuzetan balans trcanjem na desnoj strani...i sta smo dobili nista...i dalje smo zivili u strahu kad god Udinese predje centar, jer i dalje Leao, Rebic a posebno Ibra nisu ucestvovali u odbrani...naravno to je moralo biti kaznjeno preko nase lijeve ofanzivne strane jer tamo su svi igrali samo u napadu...na kraju svaka cast Rebicu na golu,kolko se trudio u ove dvije tekme zasluzio je...i samo je spasio Piolia i njegove uzasne taktike

Sljedece dvije tekme su samo lake na papiru...Brescia je kod kuce ekipa koja se bori 90 min, a Verona je mozda najzilavija ekipa u Seriji A...izmedju te dvije tekme igramo kup sa Torinom...tek ako te sve 3 utakmice dobijemo, nasa sezona se realno moze preokrenuti i mozemo napasti mjesta koja vode u Evropu...

Ne razumijem zasto prodaja Piateka kad nam trebaju dva napadaca, jer Ibra je danas prehodao posljedni 20 min...ne razumijem zasto Pioli smatra da Paqueta ne moze igrati u ovoj formaciji LMA i RMA...po meni obje pozicije moze pokriti nista slabije od Hakana ili Castileja (Bonavneturu necu ni da spominjem)...
@Sampinjon je to najbolje rekao i usporedio koliko vise zabijamo bez Susa, on nam vise ni zasta ne treba...Kessie ako ce se prodati mora doci dobar vezni da se upari sa Bennacearom, ali Paqueta i Piatek su i vise nego iskoristivi u novoj formaciji i to samo Pioli ne vidi...njihova prodaja u januaru je pokazatelj da Upravu boli briga za plasman na tabeli, jer adekvatne zamjene ne mogu doci i uklopiti se u ekipu koja mora skupljat sto vise bodova...
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
https://www.youtube.com/watch?v=tcq0gol-...q280mdbIi4

Hahahaha dobar komentar utakmice Smile
Reply
Castillejo je bio izgubljen prvo poluvrijeme. sve dok mu nije pruzen trkac i na lijevoj strani da mu odvuce malo igrace sa desne strane, i tako mu stvori prostora, i tek onda je pokazao sta zna. bas sto kazes, 442 nam najbolje pase, al Ibra je morao biti zamjenjen u 70toj i ono šapkanje Piateka kod zagrijavanja znaci da tip odlazi. Uprava mu neda da igra, i stim gubimo Piateka i Paquetu sve radi jebenog Susa. godinama se gurao nebi li nesto napravio, i igraca i igraca je unistio svojim debilizmom. da se od pocetka pacov izostavio iz ekipe mozda bi i Paqeuta i Piatek proradili, ovako momci odose negdje drugo da igraju, a mi cemo zadrzat Susa jer ga nece niko. Bas sto kazes, uprava je naumila da proda klub na ljeto i sad unisti klub do maksimuma
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
Suso se naljutio i trazio sinoc da ga puste da ide iz kluba... ma idi aine, idi gdje god ti je volja, al prpblem je sto te nece niko.
Sto se paquete i Piateka tice, njih bi ostavio. sad kad nema pacova mozda se drugacije formacija ppstavi pa nji dvojica dobiju vise sansi. piatek nam itekako treba, jer obra ne moze izgurat cijelu tekmu, to se vidjelo protiv Udinesea. Sad za vike d bi pokusao 4-3-1-2 sa paquetom iza ibre i piateka
Reply
Ako prodaju Pjonteka ,to je dokaz da imaju nula razumevanja fudbala i/ili ih uopste nije briga za to kakav ce plasman ekipa izboriti na kraju sezone. Kutrone nam se obio o glavu ,sad ce opet identican karambol da naprave.
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Lucas Paqueta je imao napad panike i stresa pred kraj utakmice protiv Udinesea. Milan je potvrdio da je igrac otisao na La Madoninna kliniku zbog blage tahikardije, ali kasniji pregledi nisu utvrdili nista ozbiljnije. Lucas normalno trenira cele ove nedelje. #DanieleLongo

Medju pozvanim igracima za utakmicu protiv Brescie su ponovo Calhanoglu, Musacchio i Rodriguez, dok je za Paquetu nakon razgovora njega i Piolia odluceno da ne bude pozvan, jer to Brazilac zatrazio iz razloga sto “nije miran/spokojan zbog pisanja medija o njegovom transferu”. #DanieleLongo #AntoVitiello

Kakve sve pickice igraju i treniraju u Milanu ... umjesto da pogine na treningu i pokaze treneru da je glup jer mu ne vjeruje da moze igrati LMA ili RMA, on se povlaci kao kakva kukavica...kako slusaju savjete svojih agenata, pizde jedne male
Reply
pa ni ja nebi igrao. iskreno puna mi kapa ovog Milana. Tip jedan od najbolji perspektivni ofanzivni vezni, a mi mu nedamo tu opciju jer se to ne slaze sa Susovom pozicijom. pa Paqueta odigra godinu dana na svemu mogucem samo ne ja svojoj prirodnoj poziciji. i onda se pocne stavljat na klupu, al nedo ti Bog stavit Susa i pokusat nesto sto odgovara Brazilcu. vec tek sad kad je Ibra stigao, pocelo se mijenjat taktika. Kakav Milan i mladi. Milan je najveci propast za mlade igrace. Zato svaka cast Paqueti, nek ne igra. idi negdje de ces pokazat da znas, a pusti ove idiote iz Milanella.
idalje navijam da ispadnemo iz Serie A, to bi mi bilo kao da osvojimo Scudetto. Jer bandu iz Milana samo tako mozes otjerat. Nadam se samo da Olmo ne padne na ove lazi i gluposti, i dode kod nas. Ako hice da napreduje i bude nesto od njegove karijere, sto dalje od danasnjeg Milana.
Reply
(01-23-2020, 11:14 PM)ensar7 Wrote: pa ni ja nebi igrao. iskreno puna mi kapa ovog Milana. Tip jedan od najbolji perspektivni ofanzivni vezni, a mi mu nedamo tu opciju jer se to ne slaze sa Susovom pozicijom. pa Paqueta odigra godinu dana na svemu mogucem samo ne ja svojoj prirodnoj poziciji. i onda se pocne stavljat na klupu, al nedo ti Bog stavit Susa i pokusat nesto sto odgovara Brazilcu. vec tek sad kad je Ibra stigao, pocelo se mijenjat taktika. Kakav Milan i mladi. Milan je najveci propast za mlade igrace. Zato svaka cast Paqueti, nek ne igra. idi negdje de ces pokazat da znas, a pusti ove idiote iz Milanella.
idalje navijam da ispadnemo iz Serie A, to bi mi bilo kao da osvojimo Scudetto. Jer bandu iz Milana samo tako mozes otjerat. Nadam se samo da Olmo ne padne na ove lazi i gluposti, i dode kod nas. Ako hice da napreduje i bude nesto od njegove karijere, sto dalje od danasnjeg Milana.
Potpisujem u potpunosti, koliko trener znaci kad je normalan najbolji mi je pokazatelj Adama Traore, znaci prosle godine ga je na 4-5 pozicija probao dok nije nasao odgovarajucu i momak ove ubija, gledam veceras Firmino tek 8 go daje u sezoni ali Klopu ne naumpada da ga tjera iz kluba. Ali treba bit neko ko ce prepoznat ko je igrac oko kojeg se treba formacija prilagodavat i kome se treba potredit, nasima je to bio jebeni Suso za koga svaki normalan koji je pogledo utakmicu u zadnje 2 godine smatra da treba na tribine da ide, drveni Kesi koji glumi Messia i ne vraca se u 90% slucajeva ali bitno je da igra.Realno svaki igrac je dobio sansu ove sezone osim Paqete, a sve je pocelo od svade sa gargamelom oko izjave da bi ovaj trebao da bude manje brazilac.
Reply
@Ensar nisi ti skontao moj post...ne branim ja Piolia bas naprotiv...alibi trener koji slusa sta mu Uprava kaze, zato im je i dobar...

Najbolji primjer kako trening moze sve ispraviti uz malo sanse koje dobijes od loseg trenera je Ante Rebic i Castilejo...jedini igrac koji je ostecen igranjem Susa je Castilejo...kad si ga vidio da se vuce po terenu??? Niti je kvalitet niti znalac al kad igra pokusava svim snagama i daje 100% u tom trenutku...
Ovo sto Paqueta radi je pickasto i samo ide na ruku tim trenerima sto mu kazu da treba biti manje Brazilac ili sto mu nece da puste da igra ..ali ovo obaranje cijena i laganje da nije dobro, za njegov kvalitet i renome su daleko ispod prosjeka..jebes takav mentalitet...
Ja sam ovde davno napisao a i opet cu siguran sam da 4 4 2 vise odgovara Paqueti i da moze iznjeti obje pozicije LMA i RMA, ali Pioli ili ne zeli ga u prvi 11 ili mu ne vjeruje...
Reply