(03-04-2011, 12:42 AM)curki Wrote: ka sta san vec napisa u stranom threadu za ovu utakmicu, ja bi stavio sljedecu ekipu protiv tottenhama:
-----------------------Abbiati-------------------------------
-----------Abate---Nesta----Yepes---Silva-----------------
------------------Seedorf/Ambro---------------------------
------------Flamini-----------Boateng/Merkel-------------
--------------------Robinho/Boateng-----------------------
---------------Ibrahimovic-----Pato------------------------
s obzirom da je i redknapp u problemima sa ozljedama, jedini napadaci koje ima na raspolaganju su Crouch i Pavljucenko, pa je logicno da ce probat sa slicnom formacijom kao u milanu: jedan napadac (Crouch) i dva krila (Pienaar i Lennon) i ofenzivnm veznim (VDV)...
ne bi bilo lose igrat obranu Nesta Yepes di su oba nesto sporija i u godinama, ali dobri skakaci i jaki u duel igri, a na bekove stavit Abatea i Silvu koji bi bili agilniji i pokretljiviji, ali i defanzivno jaci od Abate-Antonini... Druga solucija za obranu je da Thiago uz nesto igra stopera, a na livi bek stavi Odda koji je deanzivno puno jaci od Antoninija ili Jankolovskog. Gledam na defanzivu jer tako tottenham igra, sa dva brza krila kojima se cesto prikljucuju bekovi Assou-Ekotto i Ćorluka (Hutton), pa bi u vezni red stavio obavezno dva koja će pomagati bekovima Merkel i Flamini.
E sad, na zadnjem veznom nam treba netko tko moze iznijeti loptu, nikako allegri ne smije ponoviti istu gresku kao u prvoj utakmici kad je stavio tri def. vezna bez neke distribucije lopte. Ja bi tu stavio Seedorfa bez obzira ne sve njegove nedostatke koje ove sezone pokazuje, on je jedini takav igrač izuzev Pirla i Van Bommela koji nisu u konkurenciji.
Ispred napadača Boateng i u napadu Pato i Ibra, s tim da postoji i malo ofenzivnija solucija da Boateng ide u vezu umjesto Merkela, a ispred napadaca igra Robinho.
Dobro si ti to sve opiso, samo bih ja to malo doradio.
abate-------nesta---------silva-----------oddo-------
---------------seedorf ( ne podnosim ga, ali moze odigrat jos jednu postenu utakmicu, pa nek se tera iz milana )-----------------
-------flamini----------------boateng-------------------
-----------------robinho-------------------
---------pato---------------ibra---------------------
I ja sam svjestan da ne mozemo osvojit lp pored enlgeza i spanjolaca, ali bih bas bio sretan da prodjemo tottenham iz nekoliko razloga. Kao prvo, da nas domaci mediji prestanu jebat s crottenhamom. A drugo, i za milan daleko bitnije, da nas ne mogu u osmini finala zajebavat nekaki londonski poluklubovi koji ulazu 100 mil. eura godisnje u pojacanja, a i dalje im je najveci doseg cetvrto mjesto u premiershitu.
Mislim da moramo protiv njih izaci maksimalno ofanzivno, a isto smatram da ce nam trebat jedno 3 gola ukoliko mislimo proc dalje.
No, nama sutra predstoji jednako vazan mec. Izveo bih slican sastav kao protiv napolia, ali bih mijenjao flaminia,jankulovskog i robinha. Mjesto flaminia treba od prve krenit boateng, jankulovski ne moze cuvat krasica pa bi tamo trebao neko bolji defanzivno, a da se istovremeno uigra za srijedu i cassano mjesto robinha.
I samo da se jos u ovom dugom postu osvrnem na dvije stvari.
Prvo, drago mi je da su se moja ljetna predviđanja u vezi boatenga ostvarila i da je posato zaista vazan igrac milana, pored svih ozljeda. Trka, zar, htijenje, borba pa i tehnika ( kao što smo vidjeli u ponedjeljak ), sve to nas princ ima i bas nam je takav i trebao.
Drugo, pojedince je nakon napolia uhvatila (ne)opravdana euforija , a ja sam i dalje nekako skeptican. Ocajno prvo poluvrijeme, zapravo katastrofalna igra do penala, koja se svodila na van bommelovo vracanje lopti za nestu ili silvu koji bi ju potom nabijali na ibru nema nikako opravdanje. Ove se sezone pokazalo da se jako mucimo sa svim protivnicima prije no sto se postigne prvi gol i da se tu igra iskljucivo na silu. To je bilo jako izrazeno i protiv napolia. Nakon penala, napoli se otvorio i odma druga momcad na terenu.
Mislim, imamo mi posjed, ali to sve u svemu izgleda mucno i neprepoznatiljivo.
I jos jedna stvar. Korneri. Pa jel vise moguce da robinho svaki put vrati gattusu na tri metra loptu iz kornera koji je potom, ne znajuci sta ce s njom, vraca na centar gdje ju opet netko neprecizno nabija u 16erac. Vjerzbaju li oni uopce jebene kornera i zna li to itko osim pata posteno izvest?
Razlog za losu igru Milana,mislim na bezidejnu igru o kojoj pricamo je povreda Pirla,pa i Ambra..Oko Pirla ze krojila ekipa godinama..Kada se on povrjedio Milan je igrao odlicno a u vezi su bili Ambro Flamini i Rino ili Boateng..Onda dodze povreda Flaminia kada je konacno poceo pruzat dobre igre,zatim se povrjedio Boateng i na Kraju Ambro..Uzmemol u obzir da je i Rino imao problema sa povredom,pa i ocajni Sedorf je odigrao par utakmica dobro pa se i on povrjedio,zatim Straser odigra dvije odlicne tekme i on se povrjedi pa Abate,prije njega Zambrota...Trebamo bit prezadovoljni sa ovih +5...Moglo je biti puno gore...
Samo nemogu da vjerujem da su sve te povrede peh...Mislim da igraci nisu dovoljno fizicki spremni,jednostavno previse je da u jednom trenutku 13 igraca Milana budu van terena,od njih pola iz prvrih 11...
(03-04-2011, 12:15 PM)deejaysale Wrote: Ja znam da ako Seedorf bude igrao,da gasim TV,dokle više on? Ako uđe u 65-70 min ajde nekako,ali u prvom sastavu nema šta tražit,gore nam trebaju trkači,ali koliko god htio da prođemo neću se bunit što ispadamo,osvojit CL ne možemo,a onda bolje da sačuvamo snagu za scudetto.
pa daaa.o tome ja pričam.treba uzeti taj scudetto.i ja bi htio da idemo što dalje u ligi prvaka ali ako to neće utjecati na igre u prvenstvu a svi znamo da je to nemoguce jer mi imamo ogranicenu ekipu.i pogotovo sad dok nas ozljede haraju.muka mi je što želim ispadanje našeg kluba iz lige prvaka ali ovaj put je zaista u pitanju samo jedna stvar:cilj opravdava sredstvo! a cilj je ispasti iz lige prvaka kako bi pružili maksimalno u prvenstvu i uzeli toliko željeno prvenstvo.
(03-04-2011, 01:09 PM)geoff Wrote: Dobro si ti to sve opiso, samo bih ja to malo doradio.
---------------seedorf ( ne podnosim ga, ali moze odigrat jos jednu postenu utakmicu, pa nek se tera iz milana )-----------------
slazem se i sa ovom varijantom obrane di je oddo na beku dobar, a thiago u sredinu. to je OK...
medjutim, nije moguce da vi ne vidite sta je nama u stvari bio problem u prvoj utakmici? zanemarimo prvo poluvrijeme, nije samo ni seedorf kriv iako je bio katastrofalan, pristup cijele ekipe je bio loš... u drugom se prakticki igralo samo na njihov gol a mi nismo stvorili sansu osim one dvi yepesa i to nakon kornera... ista stvar i protiv napolija, ne moze se napravit ista greska i opet ic sa tri defanzivna vezna u ovakvu utakmicu, treba barem jedan razigravac koji bi mogao nesto pokrenuti iz veznog reda..
nama fali igrac kao sta je pirlo bio: odlican pas, tehnicki dotjeran i dobar trkac, ili kao sta je Seedorf bio... Nazalost, ono sto mi danas imamo su igraci za jedan smjer: ili napadacki ili defanzivni. Oni koji mogu dobro odigrati u oba smjera su Boateng i Merkel... Problem danasnjeg Milana je šta ako igraju 'znalci', onda nas ekipa poput Chieva pritisne jer ne mogu trcat, a ako igraju defenzivci onda imamo posjed ali nemamo sanse za gol i moramo se oslanjat na Ibru...
Samo pogledajte: Gattuso, Flamini, Ambrosini defenzivci, Seedorf ofenzivan; a takvi 'jednosmjerni' igraci u danasnjem nogometu izumiru.... Jednostavno, uz dva pojacanja koja su dobri trkaci, ali i tehnicki dobri digli bi se dvije razine iznad... Igraci tipa Hamsik/Gourcuff ili nas Boateng su igraci koji nisu svjetska klasa (još uvijek), ali su jako zahvalni jer puno rade za ekipu na oba plana... Moguce pojacanje je i Emmanuelson koji ce sigurno puno dobiti u defenzivnoj igri i pozicionoranju saad kad je u Milanu...
Da se vratim utakmici, ja ne bi stavio Robinha jer se on često zna izgubit i bude nevidljiv u ovakim utakmicama, dok bi sa Boatengom dobili na snazi i povezanosti prema naprijed... Ne znam, trio Pato-Ibra-Boa mi trenutno bolje izgleda od ovog sa Robinhom...
Milanu ne triba puno novca da bi se vratio di i pripada, samo dva-tri solidna transfera i eto nas nazad
(03-04-2011, 02:01 PM)ktm rossonero(alberto) Wrote: Razlog za losu igru Milana,mislim na bezidejnu igru o kojoj pricamo je povreda Pirla,pa i Ambra..Oko Pirla ze krojila ekipa godinama..Kada se on povrjedio Milan je igrao odlicno a u vezi su bili Ambro Flamini i Rino ili Boateng..Onda dodze povreda Flaminia kada je konacno poceo pruzat dobre igre,zatim se povrjedio Boateng i na Kraju Ambro..Uzmemol u obzir da je i Rino imao problema sa povredom,pa i ocajni Sedorf je odigrao par utakmica dobro pa se i on povrjedio,zatim Straser odigra dvije odlicne tekme i on se povrjedi pa Abate,prije njega Zambrota...Trebamo bit prezadovoljni sa ovih +5...Moglo je biti puno gore...
Samo nemogu da vjerujem da su sve te povrede peh...Mislim da igraci nisu dovoljno fizicki spremni,jednostavno previse je da u jednom trenutku 13 igraca Milana budu van terena,od njih pola iz prvrih 11...
Slazem se da je ozljeda pirla jedan od razloga, ozljeda ambrosinia svakako ne posto je on jednodimenzinalan igrac i prema naprijed beskoristan, osim u pogledu igre glavom. Problem milana jest sto se igra temelji na pirlu jos od 2003. godine, a sve je ostalo potpuno zanemareno, ponajprije krila i bekovi. Naposlijetku, i pored rui coste i kake, milan je najdominantniji bio upravo u periodu 2003.-2007. kada je pirlo bio ono sto su xavi i iniesta danas.
(03-04-2011, 02:10 PM)curki Wrote: (03-04-2011, 01:09 PM)geoff Wrote: Dobro si ti to sve opiso, samo bih ja to malo doradio.
slazem se i sa ovom varijantom obrane di je oddo na beku dobar, a thiago u sredinu. to je OK...
medjutim, nije moguce da vi ne vidite sta je nama u stvari bio problem u prvoj utakmici? zanemarimo prvo poluvrijeme, nije samo ni seedorf kriv iako je bio katastrofalan, pristup cijele ekipe je bio loš... u drugom se prakticki igralo samo na njihov gol a mi nismo stvorili sansu osim one dvi yepesa i to nakon kornera... ista stvar i protiv napolija, ne moze se napravit ista greska i opet ic sa tri defanzivna vezna u ovakvu utakmicu, treba barem jedan razigravac koji bi mogao nesto pokrenuti iz veznog reda..
nama fali igrac kao sta je pirlo bio: odlican pas, tehnicki dotjeran i dobar trkac, ili kao sta je Seedorf bio... Nazalost, ono sto mi danas imamo su igraci za jedan smjer: ili napadacki ili defanzivni. Oni koji mogu dobro odigrati u oba smjera su Boateng i Merkel... Problem danasnjeg Milana je šta ako igraju 'znalci', onda nas ekipa poput Chieva pritisne jer ne mogu trcat, a ako igraju defenzivci onda imamo posjed ali nemamo sanse za gol i moramo se oslanjat na Ibru...
Samo pogledajte: Gattuso, Flamini, Ambrosini defenzivci, Seedorf ofenzivan; a takvi 'jednosmjerni' igraci u danasnjem nogometu izumiru.... Jednostavno, uz dva pojacanja koja su dobri trkaci, ali i tehnicki dobri digli bi se dvije razine iznad... Igraci tipa Hamsik/Gourcuff ili nas Boateng su igraci koji nisu svjetska klasa (još uvijek), ali su jako zahvalni jer puno rade za ekipu na oba plana... Moguce pojacanje je i Emmanuelson koji ce sigurno puno dobiti u defenzivnoj igri i pozicionoranju saad kad je u Milanu...
Da se vratim utakmici, ja ne bi stavio Robinha jer se on često zna izgubit i bude nevidljiv u ovakim utakmicama, dok bi sa Boatengom dobili na snazi i povezanosti prema naprijed... Ne znam, trio Pato-Ibra-Boa mi trenutno bolje izgleda od ovog sa Robinhom...
Milanu ne triba puno novca da bi se vratio di i pripada, samo dva-tri solidna transfera i eto nas nazad 
Odlican komentar curki.
Mi se svi na ovom forumu slazemo da je nama za vezu potreban jedan igraca kakav je seedorf bio 10 godina, od ajaxa 1995. do milana 2005.
Sto sam kao razliku primjetio kad intera koji takodjer igra s 3 defanzivca, jest to sto stankovic, cambiasso i motta puno sudjeluju u napadu i zabijaju cak dosta golova. Kada allegri izvede vezu gattuso,silva,flamini ili van bommel ( koji je zaista odusevio u ponedjeljak ) napad ostane totalno odjsecen, bekove nemamo i sve se svodi na to sto ce ibra eventualno uhvatiti i odigrati.
Zlatan Ibrahimović
"Lako je biti gazda u svom gradu, budi gazda svuda"
Zlatan Ibrahimović, 29-godišnji švedski nogometaš i prvo ovosezonsko ime Milana, poznat je po svom brzom jeziku i donekle provokativnim izjavama. Slično je reagirao i u novom razgovoru za La Gazzettu dello Sport.
Zlatan Ibrahimović (Foto: AP)
Na početku je Ibrahimović komentirao svoju sportsku politiku, koja pokazuje da je često mijenjao klubove. Karijeru je počeo u Malmöu gdje je igrao od 1999. do 2001. godine. Potom se preselio u Ajax gdje je bio glavni igrač od 2001. do 2004. godine. Prava je zvijezda bio i u iduća dva talijanska kluba gdje je igrao: Juventusu (od 2004. do 2006.), te u Interu (od 2006. do 2009.).
Potom je imao kratku jednogodišnju avanturu u Barceloni, a sada se vratio u talijansku Seriju A gdje je glavni igrač Milana.
"Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet", rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:
"Pravi igrač se dokazuje svuda, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego svuda. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji."
Rekao je Ibrahimović i kako vidi svoju sportsku budućnost.
"Milan će biti moj posljednji klub u karijeri. Sigurno neću igrati nakon svoje 33. godine, ne mogu 'pišati' krv do samog kraja."
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
(03-04-2011, 03:43 PM)Maji_TZ Wrote: Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović, 29-godišnji švedski nogometaš i prvo ovosezonsko ime Milana, poznat je po svom brzom jeziku i donekle provokativnim izjavama. Slično je reagirao i u novom razgovoru za La Gazzettu dello Sport.
Na početku je Ibrahimović komentirao svoju sportsku politiku, koja pokazuje da je često mijenjao klubove. Karijeru je počeo u Malmöu gdje je igrao od 1999. do 2001. godine. Potom se preselio u Ajax gdje je bio glavni igrač od 2001. do 2004. godine. Prava je zvijezda bio i u iduća dva talijanska kluba gdje je igrao: Juventusu (od 2004. do 2006.), te u Interu (od 2006. do 2009.).
Potom je imao kratku jednogodišnju avanturu u Barceloni, a sada se vratio u talijansku Seriju A gdje je glavni igrač Milana.
"Nikada nisam želio biti rob jednog kluba. Nisam želio biti ono što su Alessandro del Piero ili Francesco Totti, kada je u pitanju talijanski nogomet", rekao je Ibrahimović na startu i nastavio:
"Pravi igrač se dokazuje svuda, a ne samo u jednom klubu. Uostalom, mnogo je lakše biti gazda u svom gradu, nego svuda. Također, meni uvijek treba nova motivacija, a to najlakše postižeš ako mijenjaš sredine i klubove. Tako više učiš, mijenjanjem možeš postati bolji."
"Milan će biti moj posljednji klub u karijeri. Sigurno neću igrati nakon svoje 33. godine, ne mogu 'pišati' krv do samog kraja."
Citiram komentar jednog momka, sa jednog bloga, na isti tekst:
"Ibra Bog , Pato picka, Kaka izdajica ... ko je glup i zaostao moze drugacije da tvrdi jer taj ne vidi dalje od svog nosa ..."
Eto zasto volim Ibru. Sto momak nema dlake na jeziku, sto govori istinu i sto ostavlja srce na terenu gdje god i za koga god igra. O Ibrinim zaradama je apsurd pricati. Ibra je, trenutno, najbolji igrac Serie A a Eto ima vecu platu od njega. Nikad Ibra nije pricao o plati i parama, to radi Raiola zbog njegove licne koristi. Reci, da je Ibra placenik je najveca glupost. Gdje god je Ibra igrao bio je miljenik vecine navijaca. Svi su prepoznali njegov pobjednicki duh i mentalitet i njegovo nesebicno pozrtvovanje za ekipu. I budala vidi da su na njemu najmanje dva igraca bez obzira na protivnika. Samim tim, on nikad ne igra lose. Njegove asistencije i golove valjda nije potrebno isticati.
Per aspera ad astra!
Ibra je dobar, al da je Kaka izdajica, ne bi rekao, Sheva jeste, al Kaka ne, znamo da je njega uprava primorala, e kad svakako ide, što bi sebi rušio karijeru, nek digne glavu igra gdje može !
idemo jebat june
Paolo Maldini
(03-04-2011, 07:10 PM)Mecong Wrote: (03-04-2011, 03:43 PM)Maji_TZ Wrote: Zlatan Ibrahimović
Citiram komentar jednog momka, sa jednog bloga, na isti tekst:
"Ibra Bog , Pato picka, Kaka izdajica ... ko je glup i zaostao moze drugacije da tvrdi jer taj ne vidi dalje od svog nosa ..."
Eto zasto volim Ibru. Sto momak nema dlake na jeziku, sto govori istinu i sto ostavlja srce na terenu gdje god i za koga god igra. O Ibrinim zaradama je apsurd pricati. Ibra je, trenutno, najbolji igrac Serie A a Eto ima vecu platu od njega. Nikad Ibra nije pricao o plati i parama, to radi Raiola zbog njegove licne koristi. Reci, da je Ibra placenik je najveca glupost. Gdje god je Ibra igrao bio je miljenik vecine navijaca. Svi su prepoznali njegov pobjednicki duh i mentalitet i njegovo nesebicno pozrtvovanje za ekipu. I budala vidi da su na njemu najmanje dva igraca bez obzira na protivnika. Samim tim, on nikad ne igra lose. Njegove asistencije i golove valjda nije potrebno isticati.
Znam da nije tvoj komentar ali se ocigledno slazes s njim.
Ibra je pola godine u Milanu i vec ga neki navijaci prozivaju bogom, blago receno proseravanje. S druge strane Pato je picka, zbog cega, al mislim stvarno zbog cega. Momku je 21 jedna godina jos nije sazrio ni kao igrac ni kao osoba i tek treba da da svoj maksimum. Ibri svaka cast, pokazao je da je igracina, ali on je u Milanu jos koju sezonu i gotovo a Pato je buducnost kluba, ako ga ovi nasi ne prodaju.
I Ibra zna cesto da daje neke morbidne izjave.
Del Piero, Totti, Maldini nisu "pravi igraci" zato sto su citavu svoju karijeru posvetili klubu za koji navijaju.
Adise nije spomenuo Maldinija, jest rekao za ovu dvojicu al nije uzeo Maldinija u usta prema tome ne trpaj čovjeku laž jbt... da slazem se i ja s njim ne bi ni ja mogao biti cijelu karijeru u tim šupačkim klubovima ;D ali AC Milan je ipak nešto drugo
Kaka nije izdajica i kanite se više dečka jbt, Sheva jest nažalost al jbg nema veze... Pato je budućnost i mora ga se zadržat pod svaku cijenu a ne kao neki sto su ovdje tražili hitnu njegovu prodaju al naravno ti neki su tražili recimo Del Neria na našoj klupi a svi znamo gdje je sada juneee  )))))
|