Milanezi s Balkana
Znaci ovako, u zadnjih 37 utakmica (utakmica manje od citave jedne sezone) mi imamo 26 pobjeda 10 nerijesenih i 1 poraz!!!!!! Zar je moguce ista prigovoriti Pioliju i ekipi??
Reply
Bilo je jedno od losijih izdanja od kad je nastupio ovaj preporod. Stigle nas povrede (tj nepostojanje klupe) i umor. Igraju sreda/subota skoro dva meseca. I ipak ,pored svega toga ,sto bi rekao Deni Krejn - still undefeated.
Ne svidja mi se ,nisam preterano srecan sa ova dva boda iz dve poslednje utakmice ,ali razumem da je "moralo" da se dogodi. Nisu to roboti ,niti je Serija A liga bez briga pa da mozes kako hoces... Ako je za utehu ,ovo su utakmice koje bi "stari" Milan glat izgubio ,ali sad se bori do kraja ,pa dodje i taj bod kao nagrada. Bolje ista nego nista. Pogotovo kad se setim na sta je ova ekipa licila pre godinu dana...
Treba stegnuti zube ,pobediti taj Sasuolo makar na guzove i onda polako dalje...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Ma kakabanja skontaj da im ovo nije trebalo. Opravdano je ono u nedjelju, al ovo sinoć nije. Ova Genova je nikakva, i nije fer dozvolit takvoj jednoj ekipi da ti zabije 2 gola. I to ti zabije 2 gola iz samo 2 sanse. Ovi nasi naprijed gola ne mogu pogodit. Theo i Calabria ih izvlače. Pa ovo je uoravo ono sto je bilo prošle sezone, Piatek u napadu a nama Theo lijevi bek glavni strelac. Znaci mi nemamo napadaca osim Ibre. Rebic Leao su za krila, Colombo je jos zelen. I poslije onakvog ponasanja Leaa, ja bi radije Colombo sad gurao u spicu nego Leao. Tip je toliko ne zainteresovan. Uzas.
Ja opravdavam nedjelju, i uvijek kazem dobro je da se nauci iz gresaka, al ovi sinoć kao da nista nije bilo, dobio sam osjećaj da se vraca Milan zadnji godina: hajmo na tekmu pa sta bude, bitno je učestvovat
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
O Susu, tj. Castilijehu necu da trosim ni rijeci ni zivce. Taj pjetao je za mene zavrsio i vidim da ga i Pioli vise ne gotivi. Svaka mu cast sto ga odma na poluvremenu izbaci. Polako počinjem da sumnjam da ovdje neke zvijezde imaju u ugovor da moraju igrat utakmice, pa ih onda Pioli ovako ubaci i odma na poluvremenu izbaci van jer nemaju pojma. Tonali je dobar, polako, treba mu dat vremena. Jbt imamo Kessie, Isma i Tonali u veznom redu hahaha odavno se nisam toliko radovao Smile Serie A nam zavidi za njima trojicom.
Reply
Pa sinoc je utakmica katasrofalno odigrana. I ovaj bod sto smo izvukli po vidjenom sinoc je puna saka. Pioli je u nedelju vise sjebao nego sinoc. U nedelju je, u prvom poluvremenu Milan bas bio opasan da bi ga izmjenama totalno izbacio iz ritma.
Sinoc je morao, bar tako mislim, Diaza ranije ubaciti. Onaj mali iako grijesi puno dosta toga dobro ucini. Ima ga svugdje na terenu. Ali ekipa je sve u svemu premlada i stvarno se bori tako da jos uvijek nemam niti smijem imati zamjerki. Maltene trecina prvenstva a mi smo prvi na tabeli bez poraza.
Reply
Al zar mi nismo doveli Leao kao napadaca??? Ako Rebic puni Ibru loptama, covjek ubija na lijevom krilu, zasto se onda prave rokade kad Ibre nema i gura se Leao u stranu a Rebic u špic gdje nikad nije igrao???? Zastp se onda Suso ne stavi na lijevog veznog ili lijevog beka? Iovako nema pojma, pa barem nek tamo onda nema pojma. Dalot je preglup, Calabrija je od uvijek igrao lijevog i desnog beka, zasto se Calabrija nije stavio lijevo a desno Conti koji je 1000 puta ozbiljniji od Dalota? Sve se to moglo zakljucit u nedjelju, i sinoć popravit, al ne mi idalje svoje pa svoje. Nigdje veze. Prosuli smo 4 boda, koja ce nam uvijek al bas uvijek falit na kraju prventsva
Reply
(12-17-2020, 06:41 PM)ensar7 Wrote: Al zar mi nismo doveli Leao kao napadaca??? Ako Rebic puni Ibru loptama, covjek ubija na lijevom krilu, zasto se onda prave rokade kad Ibre nema i gura se Leao u stranu a Rebic u špic gdje nikad nije igrao???? Zastp se onda Suso ne stavi na lijevog veznog ili lijevog beka? Iovako nema pojma, pa barem nek tamo onda nema pojma. Dalot je preglup, Calabrija je od uvijek igrao lijevog i desnog beka, zasto se Calabrija nije stavio lijevo a desno Conti koji je 1000 puta ozbiljniji od Dalota? Sve se to moglo zakljucit u nedjelju, i sinoć popravit, al ne mi idalje svoje pa svoje. Nigdje veze. Prosuli smo 4 boda, koja ce nam uvijek al bas uvijek falit na kraju prventsva

upravo su ovo stvari koje i ja zamjeram celavcu.
Reply
Sve to stoji da je Djenova i krs i ovo i ono ,ali to se svuda desava. Sezona je specificna ,okolnosti su abnormalne. Kadiz je takodje krs pa je otresao i Real i Barsu (koji su ,doduse ,takodje postali neki polukrsevi ,ali opet) ,po Engleskoj da ne pricamo ,krsevi otkidaju bodove svima redom ,od Liverpula preko Totenhema i Celsija pa sve do Mancesterske brace... ili sestara ,sta god da su... Cak i PSZ i Bajern ,koji igraju lige bez briga ,pa ih krsevi cepaju ove sezone tu i tamo... Sve te ekipe imaju mnogo kvalitetniji i mnogo duzi igracki kadar od naseg...
Situacija je takva ,odmora izmedju ove i zavrsnice prethodne sezone gotovo da i nije bilo ,raspored je ne naguran nego haos... Ne moze da se prodje bez kiksa i ne moze svaka utakmica da se odigra na visokom nivou... Jednostavno ne moze...
Avaiting for arrival of exorcist into our boardroom.
Reply
Theo se vraca za Sassuolo, ali, bitno nam je de ae Kjaer vraca sta brze. Ibra je bitan, ali Kjaer je u trenutak najbitan za nama
Reply
Kalabrija oduzeo najviše lopti u ligi ove sezone čak 49, drugi na listi je sa 35, definitivno do sad njegova najbolja sezona
Reply