Milanezi s Balkana
(07-29-2012, 02:14 PM)kalla1899 Wrote:
(07-29-2012, 01:56 AM)Red and black fan Wrote: Vala baš, sećam se prošle sezone počnem da posmatram samo igrače a ne loptu i većina se šetka. Dosta drugačija situacija sad, ne zavisimo od jednog igrača, dosta brže napadamo i to mi se svidja. A i valja napomenuti da je Čelzi igrao sa više prvotimaca nego mi a po meni smo ih zasluženo pobedili.
Dobro je odigrala većina ali treba istaći Urbi-a, opet jedan od najboljih, vuče napad i samo neka održi ovu formu i biće veoma bitan igrač u sledećoj sezoni.
Traore za sad dobro igra, i Monti je za ovo malo vremena pokazao da može biti pravo pojačanje. A odbrana za sad deluje ok.
Moram da priznam da mi ovo izgleda mnogo bolje nego što sam očekivao ali ne treba poleteti, ko zna kako će biti kad krene sezona, ali za sad uopšte nije loše.
I da, gledao sam preko Čelzi TV-A strim, dobar kvalitet ali jebo te al' su pristrasni oni komentatori, još par poslednjih minuta pustili neki glupi ugao kamere...

to nema veze sa direkcijom chelsea tv-a...ja sam gledo na arapima i ista je kamera bila...

doslo je do tehnicki problema sa ostalim kamerama, pa nisu mogli prebacit na normalni pregled. oni sa chelsea su to izjavili. al dobar prizor Smile
al su me nazivcirali sa penalom nad torresom. kao prvo ono nije ni faul, al ovi navalili na penal i kraj. al iskreno: realan rezultat je trebao bit 1:1 Ipak su dobro igrali i oni, samo se pitam kako su ona dvoica u sredini na srecu izbijali one lopte iz sensesterca. Fali nama Thiago i Nesta, ogromno
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(07-29-2012, 03:41 PM)ensar7 Wrote:
(07-29-2012, 02:14 PM)kalla1899 Wrote: to nema veze sa direkcijom chelsea tv-a...ja sam gledo na arapima i ista je kamera bila...

doslo je do tehnicki problema sa ostalim kamerama, pa nisu mogli prebacit na normalni pregled. oni sa chelsea su to izjavili. al dobar prizor Smile
al su me nazivcirali sa penalom nad torresom. kao prvo ono nije ni faul, al ovi navalili na penal i kraj. al iskreno: realan rezultat je trebao bit 1:1 Ipak su dobro igrali i oni, samo se pitam kako su ona dvoica u sredini na srecu izbijali one lopte iz sensesterca. Fali nama Thiago i Nesta, ogromno

Ti si prva osoba koja si rekao da su nam na stoperima potrebna pojačanja nakon ove dvije pripremne tekme (tj. da nam nedostaju Thiago i Nesta). Dvije tekme bez primljenog gola, odbrana nam je prektični iznjela sav teret jer gol protiv Schalkea i protiv čelskog (kontra i polukontra) krenuli su od dobrih rekacije odbrane.

Statistički bolji smo bili od aktuelnog prvaka Evrope i zasluženo slavili..
Reply
(07-29-2012, 06:42 PM)Tiziano Crudelli Wrote:
(07-29-2012, 03:41 PM)ensar7 Wrote: doslo je do tehnicki problema sa ostalim kamerama, pa nisu mogli prebacit na normalni pregled. oni sa chelsea su to izjavili. al dobar prizor Smile

Ti si prva osoba koja si rekao da su nam na stoperima potrebna pojačanja nakon ove dvije pripremne tekme (tj. da nam nedostaju Thiago i Nesta). Dvije tekme bez primljenog gola, odbrana nam je prektični iznjela sav teret jer gol protiv Schalkea i protiv čelskog (kontra i polukontra) krenuli su od dobrih rekacije odbrane.

ti si jedina osoba koja misli da nam ne trebaju pojacanja na stoperima....
Reply
(07-29-2012, 10:22 PM)kalla1899 Wrote:
(07-29-2012, 06:42 PM)Tiziano Crudelli Wrote: Ti si prva osoba koja si rekao da su nam na stoperima potrebna pojačanja nakon ove dvije pripremne tekme (tj. da nam nedostaju Thiago i Nesta). Dvije tekme bez primljenog gola, odbrana nam je prektični iznjela sav teret jer gol protiv Schalkea i protiv čelskog (kontra i polukontra) krenuli su od dobrih rekacije odbrane.

ti si jedina osoba koja misli da nam ne trebaju pojacanja na stoperima....

Ma naravno da nam treba stoper, ali nakon ove dvije tekme ta pozicija je vidljivo najmanje škripala !! Pogrešno sam se izrazio..
Reply
(07-30-2012, 07:15 AM)Tiziano Crudelli Wrote:
(07-29-2012, 10:22 PM)kalla1899 Wrote: ti si jedina osoba koja misli da nam ne trebaju pojacanja na stoperima....

Ma naravno da nam treba stoper, ali nakon ove dvije tekme ta pozicija je vidljivo najmanje škripala !! Pogrešno sam se izrazio..

macak, pogledaj bolje tekmu protiv Chelsea. Znaci ono sto su Bonera i Yepes cinili nazad je cista sreca. Ni jedan offside nisu napravili. Sva sreca pa su Bog zna kako bili dobro pozicionirani pa su izbijali lopte. Jer ono je previse sansi. Iskreno ja nisam vidio tamo nikakvu sigurnost. Daj Boze da grijesim. A onaj Acerbi, zapamtio sam ga samo po onoj gadnoj faci. Nista vise. Ja stvarno ne znam ko njemu dade da nosi 13??? Po meni nije nesto. Al haj, vidjet cemo ga 7.8 na prijateljskoj sa Realom.
I iskreno daleko smo mi od onog pobjednickog Milana. Ovo je brz tim, nema ni govora, ali fale 2-3 pojedinca koja mogu napravit razliku. Dzeko bi sjajno se uklopio u ovu ekipu. Jos vise van Persie, al on kosta. Kaka bi dobro dosao, da rastereti Boatenga, i vrati ga na sredinu jer to i jest njegova pozicija. Al eto, ima jos tekmi do pocetka sezone. Nek ih uigra. Za sad jedino sto sam primjetio i sto mi se svidja: svi trce, svi se bore, i nema zvijezdica. Svi su jednaki. E to je ekipa Smile
Reply
(07-30-2012, 10:40 AM)ensar7 Wrote:
(07-30-2012, 07:15 AM)Tiziano Crudelli Wrote: Ma naravno da nam treba stoper, ali nakon ove dvije tekme ta pozicija je vidljivo najmanje škripala !! Pogrešno sam se izrazio..

macak, pogledaj bolje tekmu protiv Chelsea. Znaci ono sto su Bonera i Yepes cinili nazad je cista sreca. Ni jedan offside nisu napravili. Sva sreca pa su Bog zna kako bili dobro pozicionirani pa su izbijali lopte. Jer ono je previse sansi. Iskreno ja nisam vidio tamo nikakvu sigurnost. Daj Boze da grijesim. A onaj Acerbi, zapamtio sam ga samo po onoj gadnoj faci. Nista vise. Ja stvarno ne znam ko njemu dade da nosi 13??? Po meni nije nesto. Al haj, vidjet cemo ga 7.8 na prijateljskoj sa Realom.
I iskreno daleko smo mi od onog pobjednickog Milana. Ovo je brz tim, nema ni govora, ali fale 2-3 pojedinca koja mogu napravit razliku. Dzeko bi sjajno se uklopio u ovu ekipu. Jos vise van Persie, al on kosta. Kaka bi dobro dosao, da rastereti Boatenga, i vrati ga na sredinu jer to i jest njegova pozicija. Al eto, ima jos tekmi do pocetka sezone. Nek ih uigra. Za sad jedino sto sam primjetio i sto mi se svidja: svi trce, svi se bore, i nema zvijezdica. Svi su jednaki. E to je ekipa Smile

Ma prijatelju mišljenja se razlikuju,sad sreća ili ne uglavnom jako dobro su centralni braniči odradili posao. Bonera je uništio Hazarda do te mjere da mu je Di Matteo bio prisiljen promjeniti poziciju u 2 poluvremenu.

Yepes jako dobar u bloku i postavljanju, Acerbi se privikava i uigrava ipak 15-tak dana u totalno novoj sredini je jako malo vremena čekamo Mexesa i Yanga-Mbiwu i mislim da će to biti odlično..

Reply
(07-30-2012, 10:40 AM)ensar7 Wrote:
(07-30-2012, 07:15 AM)Tiziano Crudelli Wrote: Ma naravno da nam treba stoper, ali nakon ove dvije tekme ta pozicija je vidljivo najmanje škripala !! Pogrešno sam se izrazio..

Slazem se sa analizom, ali trebat ce nam netko za rjesavanje prosjecnih ekipa gdje necemo moc igrat na kontru... Kao sto Tiziano kaze, sa Yanga-Mbiwom u obrani, Sahinom/Kakom i Dzekom bi bili spremni za sezonu... Mozda jos jedan lijevi bek, s obzirom da su nam dva otisla...
Reply
jebote mi trazimo lijevog beka vec 3 godine. covjece sto kaze Sale nije moguce da ko god dodje, da je Antonini bolji od njega. Eto, niko nam nije valjao. Koga god su dovukli, Antonini je bio bolji. Bas za smijesno hehehe Big Grin
Hehehe pa covjece zamisli da dovucemo Bale-a i oni opet pocnu gurat Antoninia posto je on bolji bek hahahaha
Reply
(07-30-2012, 09:05 PM)ensar7 Wrote: jebote mi trazimo lijevog beka vec 3 godine. covjece sto kaze Sale nije moguce da ko god dodje, da je Antonini bolji od njega. Eto, niko nam nije valjao. Koga god su dovukli, Antonini je bio bolji. Bas za smijesno hehehe Big Grin
Hehehe pa covjece zamisli da dovucemo Bale-a i oni opet pocnu gurat Antoninia posto je on bolji bek hahahaha

Mi nismo ni svejsni da vec imamo najboljeg lijevog beka na svijetu hahah... BTW ovo je bilo ocekivano:

Galliani: "In less than a week we beat the CL champions and the 3rd-placed team from the Bundesliga."

Galliani: "Bonera is now confirming that he’s a great defender."

Pozdravite se, ne kupujemo stopera hahah Big Grin Big Grin
Reply
“Everyone has spoken well of boss Carlo Ancelotti and with him and Ibra, it will feel like having a bit of Milan still with me,” Silva noted.

http://www.rossoneriblog.com/2012/07/31/...mercenary/

Ako nadjete vremena pogledajte ovaj ispod video:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/uae-ima.../120731042

Mali ima 20 god i neodoiljivo posjeca na Rui Costu...
Inace na OI ima vrlo dobrih igraca...ekipa Brazila mi se strasno svidja oni ce imati 2014 odlicnu ekipu za svjetsko....

Kaka je vrlo blizu....ima zelju da predje upravo radi svjetskog u Brazilu 2014...Prvi pregovori su u petak....
Sto se tice stopera malog iz Montpell pregovori su sutra(srijeda)...Milan daje izmedju 6-8 mil medjutim predsjednik ludi francuske ekipe trazi minimum 20 mil...Milan ima prednost zato sto je zadnja sezona ugovora i zato sto je vec potpisao sa Milan predugovor i dogovorio platu, tako da ih fakticki drzimo u sacu, ako sad ne predje doce sljedece god za 0 eura, bas kako Celavi voli...
Zamjene se spominju isto iz Francuske stoper Nicolas N'Koulou - Marseille (1990 god, Kamerunac non-eu igrac) i Mamadou Sakho - Psg (1990 god, Francuz)
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply