Milanezi s Balkana
danas se igrao super kup juventus osvoili ali to inie tako bitno. ono sto e ostao povaznie e da Pandev e isklucen kao navodno e vredjao sudije a on tvrdi da e samo protestirao za nepostoeci ofsajd. idemo opet....
Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply
Treba biti realan, i Juventus i Napoli su prejaki za nas ove sezone. Realnost je 3-4 mjesto.
Reply
Gledao sam PSG veceras. Mrsavih 2-2 protiv Lorienta ali cista sreca za goste. Bez Silve, Pastorea, Motte, Sisoka i jos nekih su razmontirali ove i fulali 10 zicera i mene zajebali na kladionici p.... im materina. Bice to dobra ekipa ali treba im jos da se uigraju i da se vrate svi igraci. Al sta rec za Ibru. kakav gol, kakvo postavljanje, dodavanja, jednostavno savrseno. Bilo mi je na trenutke zao gledat ga u tudjem dresu. Trenutno nema boljeg napadaca na svijetu. Steta smo ga izgubili. Al nema to veze jelda, imamo mi debeljka u napadu, staklenog Pata i mr. promasaja. Strava, jedva cekam da taj trio pocne parat mreze.
Reply
(08-11-2012, 10:59 PM)MilanezBL Wrote: Treba biti realan, i Juventus i Napoli su prejaki za nas ove sezone. Realnost je 3-4 mjesto.
Trece mesto bi bilo neverovatan rezultat. S obzirom na tim, ja sam vrlo skeptican. Tu je pored Juventusa i Napolija jos i Inter, Roma, Lacio, Udineze, a sumnjam da imamo bolji tim od bilo koga.

Reply
http://www.corrieredellosport.it/calcio/...cuno+paghi

wooooooow!!! Sjajno receno! Svaka cast.
Uzmite si google translate i prevedite tekst, mrsko mi ga prevodit. Ali tacno analizirano. Utakmica koju je gledao cijeli svijet je pokazala koliko su Italianske sudije lose i zele paznje. Toliko paznje da jedan pomocni sudija koji se nikad ne spominje, odluci cijeli tok utakmice. Ma vidi se da je placen da nastima tekmu.
Eh draga Serie A, evo ti jos jedan dobar samar u lice pred cijelim svijetom. Toliko o vasoj kreditbilnosti. Sramota fudbala. Cisto namjestanje. Pa kako je moguce da svake godine kad je problem oko calciopolia, tj. namjestanju kladionica, nadju se Juventusovi igraci (sadasnji ili bivsi), treneri ili funkcioneri? Kako? I onda ja moram povjerovat da je taj tim zasluzio sve te titule? Ma daj ba... hahaha
Nista, jos jedan razlog da slijedece sezone sve manje i manje pratim Italianski fudbal, pa se vi zapitaj te sto veliki iraci ne zele u Italiu.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(08-12-2012, 11:47 AM)ensar7 Wrote: http://www.corrieredellosport.it/calcio/...cuno+paghi

Uzmite si google translate i prevedite tekst, mrsko mi ga prevodit. Ali tacno analizirano. Utakmica koju je gledao cijeli svijet je pokazala koliko su Italianske sudije lose i zele paznje. Toliko paznje da jedan pomocni sudija koji se nikad ne spominje, odluci cijeli tok utakmice. Ma vidi se da je placen da nastima tekmu.
Eh draga Serie A, evo ti jos jedan dobar samar u lice pred cijelim svijetom. Toliko o vasoj kreditbilnosti. Sramota fudbala. Cisto namjestanje. Pa kako je moguce da svake godine kad je problem oko calciopolia, tj. namjestanju kladionica, nadju se Juventusovi igraci (sadasnji ili bivsi), treneri ili funkcioneri? Kako? I onda ja moram povjerovat da je taj tim zasluzio sve te titule? Ma daj ba... hahaha
Nista, jos jedan razlog da slijedece sezone sve manje i manje pratim Italianski fudbal, pa se vi zapitaj te sto veliki iraci ne zele u Italiu.

Ma ono juce je bilo sve samo ne fudbal...ono malo fudbala sto sam gledo, stara prica Napoli samo na kontre igra a Juvetusova odbrana je sada losija taktika 3-5-2 ostavlja mnogo prostora po stranama na kontre i polukontre i jako su spori ona trojica....
Sto se tice Contea odnosno namjestanja, ono je klasicno zrtveno janje...kakva je to presuda dobio suspenziju 10 mjeseci, moze trenirati ekipu ali ne moze voditi utakmice...pa smjesno ako je suspenzija onda je suspenzija iz nogometa pauza na 10 mjeseci i cao...drago mi je sto se Zeman prvi oglasio i javno rekao sta misli o tome...
Zdenek Zeman reveals his ‘mad’ plans for Roma, but also takes a sideswipe at Antonio Conte and Juventus. “A banned Coach shouldn’t be able to train his team.”

Sto se tice Milana...Gvardiola kupuju kucu na jezeru Como u blizini Milana i naravno nakon svadje Max-a i Galliania sada krecu nove price ...
Takodjer danas su svi skoro objavili da Mexes ce nas napustit do kraja augusta...navodno je nezadovoljan statusom u ekipi i Max je nezadovoljan sa njim...
Moguce zamjenu su ponovo Mapu, Nikolau, Astori i Biglia(Andrlecht)
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
(08-12-2012, 11:47 AM)ensar7 Wrote: http://www.corrieredellosport.it/calcio/...cuno+paghi

Istina da je sudjenje u Italiji postalo kao na balkanu...

Evo sada su mediji iskopali i fotografiju Bufonna koji sudiji Rizzoliju pokazuje palac i namiguje Okmilan
nakon sto je zavrsena utakmica. Sada ce tek Napoletanci da "zapale" medije i nateraju sudije da se malo srede.
Ja bih kao englezi pre desetak godina, za finale FA cupa doveli Turcina da im sudi, pa hajde namigni njemuHuh
FORZA MILAN
Reply
(08-13-2012, 09:10 AM)eki111 Wrote:

Istina da je sudjenje u Italiji postalo kao na balkanu...

Evo sada su mediji iskopali i fotografiju Bufonna koji sudiji Rizzoliju pokazuje palac i namiguje Okmilan
nakon sto je zavrsena utakmica. Sada ce tek Napoletanci da "zapale" medije i nateraju sudije da se malo srede.
Ja bih kao englezi pre desetak godina, za finale FA cupa doveli Turcina da im sudi, pa hajde namigni njemuHuh

pazi, sve to sto bi oni uspijeli uraditi je malo ogrebat koru. Problem je duboko unutra. Vjerujem kad bi se wikileaks pozabavio ovim problemom, stigao bi cak do prve fotelje. Nisu ovdje samo Juventusovi umjesani, ima ovdje i Silviovog masla. I to ne samo on, i Roma i Lazio takodjer imaju svoje pare umijesane u ovom svemu. Znaci sudjenje je samo pokazatelj da tu nesto ne stima. Svake godine povlace taj isti proces, svake godine se klubovima oduzimaju bodovi. Mislim, ako ces mi ti slijedece sezone oduzet 5 bodova (1 pobijeda i 2 nerijesena) a ja cu vamo zaradit milionske iznose i oprat pare kluba tako da izadjem blizu 0 a ne u dubokom minusu, onda se meni to isplati.
Drugo, ima pravo Zeman, ako si suspendovan, onda si udaljen van terena na 10 mjeseci i ciao. Kakva je to suspenzija smijes trenirat tim??? Znaci, Conte jest bio umijesan, ali posto Agnelli daje malo vecu sumu FIGC-u onda je ublazena kazna. Samo cekam kad ce nasi izac na vidjelo, al sumnjam, jer izgleda da dobro skrivaju stvari. Al eto sve u svemu, Serie A svake godine postaje gora i gora. Zalosno
Reply
(08-13-2012, 10:08 AM)ensar7 Wrote:
(08-13-2012, 09:10 AM)eki111 Wrote: Istina da je sudjenje u Italiji postalo kao na balkanu...

pazi, sve to sto bi oni uspijeli uraditi je malo ogrebat koru. Problem je duboko unutra. Vjerujem kad bi se wikileaks pozabavio ovim problemom, stigao bi cak do prve fotelje. Nisu ovdje samo Juventusovi umjesani, ima ovdje i Silviovog masla. I to ne samo on, i Roma i Lazio takodjer imaju svoje pare umijesane u ovom svemu. Znaci sudjenje je samo pokazatelj da tu nesto ne stima. Svake godine povlace taj isti proces, svake godine se klubovima oduzimaju bodovi. Mislim, ako ces mi ti slijedece sezone oduzet 5 bodova (1 pobijeda i 2 nerijesena) a ja cu vamo zaradit milionske iznose i oprat pare kluba tako da izadjem blizu 0 a ne u dubokom minusu, onda se meni to isplati.
Drugo, ima pravo Zeman, ako si suspendovan, onda si udaljen van terena na 10 mjeseci i ciao. Kakva je to suspenzija smijes trenirat tim??? Znaci, Conte jest bio umijesan, ali posto Agnelli daje malo vecu sumu FIGC-u onda je ublazena kazna. Samo cekam kad ce nasi izac na vidjelo, al sumnjam, jer izgleda da dobro skrivaju stvari. Al eto sve u svemu, Serie A svake godine postaje gora i gora. Zalosno

Silvio je toliko nezainteresovan za Milan da mu je teško izjaviti rečenicu-dvije što se tiče situacije oko kluba, a kamoli da podmićuje sudce,savez itd. Barem što se tiče ovih zadnjih 4-5 godina..
Reply
(08-13-2012, 10:38 AM)Tiziano Crudelli Wrote:
(08-13-2012, 10:08 AM)ensar7 Wrote: pazi, sve to sto bi oni uspijeli uraditi je malo ogrebat koru. Problem je duboko unutra. Vjerujem kad bi se wikileaks pozabavio ovim problemom, stigao bi cak do prve fotelje. Nisu ovdje samo Juventusovi umjesani, ima ovdje i Silviovog masla. I to ne samo on, i Roma i Lazio takodjer imaju svoje pare umijesane u ovom svemu. Znaci sudjenje je samo pokazatelj da tu nesto ne stima. Svake godine povlace taj isti proces, svake godine se klubovima oduzimaju bodovi. Mislim, ako ces mi ti slijedece sezone oduzet 5 bodova (1 pobijeda i 2 nerijesena) a ja cu vamo zaradit milionske iznose i oprat pare kluba tako da izadjem blizu 0 a ne u dubokom minusu, onda se meni to isplati.

Silvio je toliko nezainteresovan za Milan da mu je teško izjaviti rečenicu-dvije što se tiče situacije oko kluba, a kamoli da podmićuje sudce,savez itd. Barem što se tiče ovih zadnjih 4-5 godina..

ma zainteresovan je on itekako. Mislim pogledaj samo izdatke koje mora davat svake godine. Pazi, Milan sa svopjim financijskim stanjem je svake godine oko 50 mil. u minusu. A ko ce nadomirit taj minus? Naravno Fininvest. A to su Silvijeve pare. Sada napokon smo izasli na 0, jer nas je izvukao transfer Thiaga i Ibre, pa eto ove godine ne mora toliko davat. Tako da ne vjerujem u to da ga ne zanima klub. Ne zanima ga vise da daje tolike pare za klub, e to je problem.

http://www.youtube.com/watch?v=HkZoUWDDx...r_embedded

evo dokaz da ne moze svako biti Pirlo i napravit "cucchiaio" hehe
Reply