Milanezi s Balkana
Tim novcem se krpamo zadnjih 5-6 godina, dajemo plate igračima itd. Od prodaje Sheve pa preko Kake pa sada Thiaga i Ibre je era samofinaciranja Milana uz neke mizerne iznose odvojene na transfere. I dalje stojim iza toga da Berlusconi ne daje centa na Milan u što sam se uvjerio ovo ljeto. Najveći laik koji može zbrojiti 2+ 2 može zaključiti to..
Reply
Berlusconi je svake godine krpao Milan sa 50 milijuna eura iz svog džepa, ako imaš nekoga tko živi i radi u Italiji i barem mrvicu prati nogomet i on će ti to reći. Kad kažem krpao sa svojim novcem mislim naravno na Fininvest. E pa uprava je odlučila(bio je tu i pritisak djece) da se to više ne može i počelo je financijsko raspadanje. Sheva je prodan jer je htio ići, isprika je bila da želi da mu sin ide u školu u Englesku, Kaka je prodan jer mu se stari polakomio za parama. Tek ova dvojica su prodana zbog krpanja.
3bandiera MILANO SIAMO NOI!!!! 3bandiera
Reply
ja nemogu da pojedem tu pricu da mi smo u golemu finansisku krizu...
eve ednu grubu presmetku od dakle nam novac dolazi...
fly emirates 15 mil
adidas 10 mil
TV raigts 20 mil
money gates 20 m
marketing 20 mi
ostali mali sponzori 10 mil
USA tour 5-7 mil
silva ibra out 15 mil
old school out 15 mil

eto vam cisti 130 mil e sad neznam ot tv prava koliko zimaju italianski klubovi mozda e pomalo ali iz marketinga ne veruem da su samo 20 mil

uefa money 40 mil cisti nek budu 30 mil jer ima troskove hotele sudije, te 30 mil trebaju biti za pojacanja kao sto e uradio celzi na pr.

e sad neko nek iznosi koj koliko uzima placu ovu sezonu pa da usporedimo i da vidimo koliko novac nam treba za da bi Milan prezivio godinu u plusu Devilol

Daniele de Rossi in red & black Sad

http://www.youtube.com/watch?v=bSJmMc1cvac RINO GATTUSO ENERGY
Reply
Milan: Only 19,283 season-tickets sold so far

MILAN HAVE sold less than 20k season-tickets so far, which is the lowest figure since Silvio took over.

The fans are not convinced to say the least. Milan have sold their two biggest stars – Zlatan Ibrahimovic and Thiago Silva this summer – but haven’t done much to replace them, splashing just €4.9 mil so far.

The players, as well as the fans, are waiting for news in regards to the transfer market as they still hope for 2-3 more signing but every reported option seems to be unfavourable to the fans or out of Milan’s reach.

According to Tuttosport, the fan’s discontent is displayed very well in the season-tickets figures. To date, 19,355 have been sold, but 72 of the season-ticket holders asked for their money back and got refunded so at the moment, just 19,283 people are holding a season-ticket – an all-time low in Berlusconi’s era.

Last season, the year after the Scudetto, 31,156 season-tickets were sold, and in fact – just twice in Silvio Berlusconi’s Milan history, the number of the sold season-tickets was below 30,000. The first time was in Leonardo’s 2009-2010 season (27,865 season-tickets) after Kaka was sold to Real Madrid and in 2010-2011, Allegri’s Scudetto season (28,754). This year is likely to be a new negative record for Milan.

Milan have a chance to save themselves until the end of the mercato as a big signing would boost sales. These numbers are not suited for a club in the size of Milan although the financial crisis plays a part too.

[Image: 52gr4i.jpg]
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
Reply
citam jucer dasu galliani i preziosi opet bili na rucku. i sve vodi na to da su opet razgovarali o zajednickim transferima. a to bi moglo biti upravo ono sto se desilo prije 2 godine sa boatengom. tj: genova dovede jednog NON-EU igraca, i onda ga posude Milanu. Naravno, Milan nema pravo dovodjenja NON-EU igraca vise, ali to pravilo ne vazi za dovodjenje unutar Italie. Tj. Milan moze bez problema dovuc 5 NON-EU igraca iz drugi klubova u Italiji. Stim, se opet vracamo na moguci transfer Damia ili Dzeke u Milano. Genova ga kupi, i odma posudi Milanu uz klausulu obestecenja na kraju godine. I tako Milan dobije jos jednog NON-EU igraca i u ovom slucaju bitnog napadaca, a Cassano onda nek fura dalje kad je vec toliko mrzovoljan da igra za Milan. I ovako mi se nikad nije svidjao. Ne volim prepotentne momke.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
Reply
(08-16-2012, 11:17 AM)ensar7 Wrote: citam jucer dasu galliani i preziosi opet bili na rucku. i sve vodi na to da su opet razgovarali o zajednickim transferima. a to bi moglo biti upravo ono sto se desilo prije 2 godine sa boatengom. tj: genova dovede jednog NON-EU igraca, i onda ga posude Milanu. Naravno, Milan nema pravo dovodjenja NON-EU igraca vise, ali to pravilo ne vazi za dovodjenje unutar Italie. Tj. Milan moze bez problema dovuc 5 NON-EU igraca iz drugi klubova u Italiji. Stim, se opet vracamo na moguci transfer Damia ili Dzeke u Milano. Genova ga kupi, i odma posudi Milanu uz klausulu obestecenja na kraju godine. I tako Milan dobije jos jednog NON-EU igraca i u ovom slucaju bitnog napadaca, a Cassano onda nek fura dalje kad je vec toliko mrzovoljan da igra za Milan. I ovako mi se nikad nije svidjao. Ne volim prepotentne momke.

Moze ta opcija, a moze Milan posuditi Gabriela i onda opet moze direktno dovesti non-eu igraca...to sam procitao u intervju sa Tizianom Crudeliem...
Ima tu jos dosta do kraja transfera sad ce se stvar tek pocet odmotavati...
Za Kaku je otisla ponuda 13 miliiona eura i njegova godisnja plata bila bi 8 miliona eura...
Mislim da ce Berlu sve uraditi da u nedelju na Berlusconi cupu Kaka sjedi pored njega...
Ali to je klasicno smirivanje navijaca nista drugo...
Traore izgleda uopste nije pojacanje i vec zele da ga posalju na posudbu...
Eh sada mene intresuje zna li neko sta je sa Merkela...jel pola-pola sa Genovom ili smo bili tolki debili pa ga dali Genovi skroz???(znam da je on bio ukljucen u trade sa Pharaonom)
Momak je dobio 10 na ledjima u Genovi...
Reply
merkel je potpuno prodat. ne moze gabriel jer je vec prijavljen transfer od nas. znaci mozemo samo posudit non eu igraca
Reply
(08-16-2012, 01:02 PM)ensar7 Wrote: merkel je potpuno prodat. ne moze gabriel jer je vec prijavljen transfer od nas. znaci mozemo samo posudit non eu igraca

Eh to je vrlo tuzna vijest za mene u vezi Merkela, strasan to igrac u vezi moze biti, radi Traore Constanta i ostali poluigraca izgubiti velikog talenta je apsurd
A evo sta Tiziano kaze valjda on zna...
http://www.milannews.it/?action=read&idnotizia=87917
Reply
hehe super intervju. ma vidi se da covjek ima smisla, i kad njega procitas vidi se da svi navijaci misle jedno te isto. Matri i Boriello jesu super, ali oni su proslost. I kraj. Kakvo vracanje njih? Nisu tad imali pojma, nemaju ni sad. Koji ce nam k...? Sta onaj konj Silvio misli da ce vratit navijace sa Kakom? Pa jel on normalan? Poslao si malog daleko od kluba kad smo te molili da ga ostavis, i sta sad cemo se ko eto pomirit i opet ti dat nase pare jer si nam vratio Kaku sa 31 godinom i 2 godine ne igranja fudbala. Wooow hvala ti pedofile, evo kao zahvalnost cu ti ponudit neku curicu da te zadovolji. Mamu ti j.... mars iz kluba.
Dobro Tiziano govori, nama fali Pirlo od prve utakmice bez njega. Nema ko da kreira igru. Al bitno je bilo zadrzat mrtvog konja Seedorfa, jer on je kreirao setanje godinama. Niko se bolje nije znao setat San Sirom kao on. U cast njemu, treba izgradit na po terena, tamo ispred kruga, klupicu s drvetom gdje bi Seedorf mogao sjest malo i odmorit svoje stare noge.

A evo sto se tice transfera: Strootman ili M'Villa. E to su pojacanja za vezni red, a ne neki Traore iz Kambodze ili Etiopije rad kojeg se sazalim sto jedem cips dok ga gledam (mislim se, vidi ja ovdje trpam cips i pijem pivu, a tamo jedan momak mrsav, nema sta jest, ko da je iz logora doveden). Al zna Braida. To je cudo od scouta. On kad procjeni nekog, ma ej, i Mamic bi mu zavidio.

Jbg. ako misle dovest navijace na tribine, moraju kupovat. Jer ja sigurno, al bas sigurno 100% ne idem ove godine u Rijeku da idem na tekmu. Ma da mi dodju i Real, i Barca, i otac da mi dodje igrat, ne idem ih gledat. Nek uloze pare, ne treba puno: M'villa ili Strootman, Dzeko i eto taj Kaka kad su vec navalili na njega, i eto ti kompetitivan Milan. I naravno eto ti nazad navijaci.

Ili najbolja i svima najdraza varijanta: PRODAJ KLUB KRME PEDOFILNO!!!
gledao sam sinoc malo onog Gabriela. Dobar mali. Ja bi njemu dao odma da igra prvu postavu. Zajebi i Ameliu i Abiattia. Ili, nek ga, kako kaze Tiziano, odma posude nekom u Seriu A samo da igra nego da sjedi na klupi i gleda debilizam one dvoice medju stativama.
Reply
vidim ovdje nema nigdje nikoga. hehe Smile
evo pitanje: sta je sa Hulkom? Kakav vam je on kao napadac?
Reply