(09-18-2012, 05:54 AM)Mecong Wrote: Za one koji vjecito govore o Ibrahimovicu placeniku a vecina ih je ovdje.
Ibra i Galliani vise ne pricaju!
Adriano Galliani priznao da ne govori sa Ibrahimovicem. Svedjanin ljut jer ga je Milan prodao.
Adriano Galliani je prekrsio obecanje.
“Tacno je, Ibra i ja ne govorimo. Moram da priznam da je on u pravu, prekrsio sam obecanje”, rekao je Galliani.
Sta se dogodilo?
“Odmah nakon poslijednje utakmice u proslom sampionatu, Raiola i Ibra su bili kod mene. Trazili su da im potvrdim da Milan nece prodati Zlatana. Obecao sam, ali onda je stigla ponuda PSG. Klub je odlucio da je to dobra prilika da se zaradi, ali i smanje dugovi u skladu sa finansijskim fer plejom”, objasnio je Galliani.
Posto je Milan prihvatio ponudu PSG, Ibra se naljutio i od tada ne govori sa Gallianijem.
Jedan lijep komentar na tekst:
Ibrahimović ulazi u istoriju LŠ
Švedski reprezentativac Zlatan Ibrahimović još nije uspeo da osvoji trofej u LŠ, ali će postati prvi igrač koji je promenio šest klubova u elitnom takmičenju
“Jeste prgav,bezobrazan,nadmen,drzak..ali je zbog toga poseban,njemu to prilici ja ga drugacije ne bih mogao zamisliti.strasan igrac,jedan od rijetkih napadaca koji u modernom fudbalu sa tom visinom,predispozicijama pravog centarfora igraju zapazenu ulogu.u barsi ga nisu htjeli a moze jasno da se vidi da je ubacio 24 gola u toj sezoni posle koje je otisao..u psg opet trese,mislim da ce ubaciti 30 komada ove sezone.zao mi je sto nece osvojiti LS jer kad vidim ko je sve osvojio ne mogu da se otmem utisku da je fudbalski grijeh ako i ibra ne uzme trofej a mislim da nece..zelim mu svu srecu i da ostane onako bezobrazan da bi i mi uzivali u bezobrazno dobrim golovima..
radujem se sto cu ga gledati i ove god u LS.”
Pa ne samo to, Galliani mu je obecao veliki Milan, par super pojacanja i pohod na sve titule, a sta je ovaj napravio, prodao njega i Silvu. Ma gadi mi se, fuj. Dobar post Mecong. Hvala sto si me podsjetio kakav je jebeni krkan taj Galliani, al vjerujem da ni Berliusconi nije daleko od njega.
(09-18-2012, 09:40 AM)dejo Wrote: Ej Mecong da te pitam. Pretpostavljam da si gledao utakmicu protiv Atalante pa me interesira tvoje mišljenje.
Što ti misliš o Allegriju nakon što je na 0-1 izvadio jednog napadača a ubacio drugog (Bojan za Faraona) umjesto da krene na sve ili ništa. Evo ja ću ti odmah reći svoje. Dokazao je da je tipični ziheraš bez trunčice one zdrave sportske hrabrosti.
Dante Alighieri se smije jer njegova Božanstvena komedija se ostvaruje u Via Turatti 3.
Jesam Dejo, na zalost, gledao sam utakmicu i to od 01:45 poslije ponoci po mom (vijetnamskom) vremenu. Poslije vise nisam mogao ni spavati. Slazem se u potpunosti sa tvojim zapazanjem. Pa, evo i ja kao laik, a eto i ti, bih pokusao nesto uraditi sa dva pa ako treba i tri napadaca ako vec vidim da nemam vise sta izgubiti. Isti mi kurac 0-1 ili 0-2.
Medjutim,
(parafraziram jedan komentar sa jednog bloga sa kojim se u potpunosti slazem i dodajem nesto svoje).
valjda Allegri najbolje poznaje svoje fudbalere: svaki dan ih gleda dok treniraju, zna u kakvoj su formi, da li imaju fizickih problema, porodicnih problema, da li su kasnili na treninge, da li su na vrijeme otisli u krevet ili su pili pivo u nocnom baru,…
Tako da se ja ne bih mjesao u Allegriev posao jer nisam ni skolovan za njega. Da jesam, bio bih trener.
Kazu: “Allegri je dobar trener za Cagliari, ali ne i za Milan”. Po meni, nema trenera za male i velike ekipe: ili si dobar strucnjak ili nisi. A, Allegri je bio odlican u Cagliariu, proglasen je za trenera godine u Italiji, osvojio je Scudetto u svojoj prvoj sezoni u Milanu, osvojio bi i u drugoj da nije imao onoliko povrijedjenih igraca,… Pa, nije valjda preko noci zaboravio da radi svoj posao.
Zakljucak nije tesko donijeti: Trebaju nam bolji igraci. Od govana se pita ne pravi.
I jos jednom cu ponoviti: Sa ovim igrackim kadrom i jos uz ovolike povrijede ni “konzilijum” fudbalskih strucnjaka (Mourinho, Guardiola, Ferguson, Ancelotti, Capello, Hiddink,…) ne bi nista vise i bolje napravio od Allegria.
Per aspera ad astra!
09-18-2012, 12:29 PM
(This post was last modified: 09-18-2012, 12:34 PM by dejo.)
(09-18-2012, 12:19 PM)Mecong Wrote: (09-18-2012, 09:40 AM)dejo Wrote: Ej Mecong da te pitam. Pretpostavljam da si gledao utakmicu protiv Atalante pa me interesira tvoje mišljenje.
Što ti misliš o Allegriju nakon što je na 0-1 izvadio jednog napadača a ubacio drugog (Bojan za Faraona) umjesto da krene na sve ili ništa. Evo ja ću ti odmah reći svoje. Dokazao je da je tipični ziheraš bez trunčice one zdrave sportske hrabrosti.
Dante Alighieri se smije jer njegova Božanstvena komedija se ostvaruje u Via Turatti 3.
Jesam Dejo, na zalost, gledao sam utakmicu i to od 01:45 poslije ponoci po mom (vijetnamskom) vremenu. Poslije vise nisam mogao ni spavati. Slazem se u potpunosti sa tvojim zapazanjem. Pa, evo i ja kao laik, a eto i ti, bih pokusao nesto uraditi sa dva pa ako treba i tri napadaca ako vec vidim da nemam vise sta izgubiti. Isti mi kurac 0-1 ili 0-2.
Medjutim,
(parafraziram jedan komentar sa jednog bloga sa kojim se u potpunosti slazem i dodajem nesto svoje).
valjda Allegri najbolje poznaje svoje fudbalere: svaki dan ih gleda dok treniraju, zna u kakvoj su formi, da li imaju fizickih problema, porodicnih problema, da li su kasnili na treninge, da li su na vrijeme otisli u krevet ili su pili pivo u nocnom baru,…
Tako da se ja ne bih mjesao u Allegriev posao jer nisam ni skolovan za njega. Da jesam, bio bih trener.
Kazu: “Allegri je dobar trener za Cagliari, ali ne i za Milan”. Po meni, nema trenera za male i velike ekipe: ili si dobar strucnjak ili nisi. A, Allegri je bio odlican u Cagliariu, proglasen je za trenera godine u Italiji, osvojio je Scudetto u svojoj prvoj sezoni u Milanu, osvojio bi i u drugoj da nije imao onoliko povrijedjenih igraca,… Pa, nije valjda preko noci zaboravio da radi svoj posao.
Zakljucak nije tesko donijeti: Trebaju nam bolji igraci. Od govana se pita ne pravi.
I jos jednom cu ponoviti: Sa ovim igrackim kadrom i jos uz ovolike povrijede ni “konzilijum” fudbalskih strucnjaka (Mourinho, Guardiola, Ferguson, Ancelotti, Capello, Hiddink,…) ne bi nista vise i bolje napravio od Allegria.
potpisujem
(09-18-2012, 11:22 AM)Mecong Wrote: Jos jedan dobar tekst sa jednog bloga sa kojim se u potpunosti slazem.
Boa od odlaska Ibre vise nije isti!
Prince Boateng ce se osjecati veoma usamljen u ovoj novoj sezoni. Igrac Gane (istinu govoreci tezak) da na svojim ramenima nosi tim, ali do sada (izuzimajuci utakmicu protiv Bologne) nije ni blizu onog igraca koji je zapanjio zahtjevnu publiku na San Siru prije dvije sezone. Razlog je mozda trivijalniji nego sto mislite: odsusvo Zlatana Ibrahimovica. Prisustvo reprezentativca Svedske je pomagalo da se podignu performanse njegovih saigraca (Boateng, Nocerino, Cassano, Robinho,…). U stvari, Zlatan je otvorio prostor za prodore Boatenka, koji je bio smrtonosan za protivnicke mreze posebno u njegovoj prvoj sezoni. Bez giganta iz Malmea svi igraci su smanjili svoju efikasnost, cak i Boateng izgleda kao obican igrac, a ne payemaker sa brojem 10 na ledjima koji treba da napravi razliku. Ali nema vise Ibre…
Ovo se odnosi i na Nocerina i na…
Dejo, sta ti mislis?
Sve ove tekstove citiram zato sto sam beskrajno tuzan. Zato sto Milan nije bio losiji, jadniji, bezlicniji,… neki kazu, od 1930. godine.
Kad vidim da onaj retard napise: “I Ibrahimovic je covjek” a da nista o njemu ne zna, jebo bi mu cijelu familiju.
Ima nešto u tome, jer Ibrahimović je igrač koji na sebe navlači dvojicu ili trojicu igrača i time otvara prostor za druge na kojima ovisi znaju li pročitati kretanje igrača. Nocerino je to dobro radio i Ibra mu je servirao barem 60% njegovih golova, za Boatenga ne mislim da ima jednako veliku težinu kao i za Nocerina jer on je još prošle godine dok je Ibra bio u ekipi počeo upadati u sivilo.
 MILANO SIAMO NOI!!!!
4-3-2-1: Abbiati; De Sciglio, Bonera, Mexes, Antonini; Flamini, de Jong, Nocerino; Boateng, Emanuelson; Pazzini.
bice krvi veceras , a otkud sciglio u sastav abate opet li se povredio
(09-18-2012, 11:06 AM)ensar7 Wrote: Milan dobija veceras, Malaga igra x sa Zenitom. To je ono sto cu ja stavit na kladionicu.
Porto 2, PSG 1, Arsenal 2, i Real 1. Eto moj listic za veceras.
Kolko god bili losi i slabi, Ch. Liga je nase takmicenje, i osobno Silvio ce im to dat do znanja. Znaci veceras MORAJU pobijedit.
A sto se tice Alegrettia, ove dvije utakmice su mu odbrojane. Navodno nije bitan rezultat vec ono sto ce pokazat na terenu. Moze obje dobit, al ako i dalje pusti dosadu na travnjak, leti s klupe. A to jel ziheras ili nije, samo cu rec da ja jos nisam vidio trenera koji je imao "muda" ko Leonardo i u Firenze na 2:0 izvest 4 cista napadaca. Naravno stim je i preokrenuo rezultat u roku od 10 minuta hehe
Allegri nema pojma i ko sto vecina nogometni strucnjaka po Italiji govore, ima veliki broj bolji trenera od njega u Serie B i C. A da ne spominjemo ligu 5. Opet ponavljam, nije Allegri donio titulu, vec igraci i Benitez. Znaci, ove godine nema igrace, i sad ima ravnopravnu borbu. Tek sad mozes vidjet koliko je on slab strucnjak. Samo cu napomenut da od njegovog dolaska, Milanovi igraci se sve vise i vise povrijedjuju. Evo i ovu smo sezonu startali sa minimum 10 igraca van terena. Al to je sve kulminiralo sa njegovim dolasko (jer i prije je bilo, al ne u tolikoj mjeri). Mislim, to je moje misljenje, vi se mozete a i nemorate slagat. al ja vidim da ovaj klub propada.
Nema.
Ne branim ga, ali s kime on ima ravnopravnu borbu?Pa Milanov roster je daleko najslabiji u zadnjih 25 godina, a ti govoriš o nekakvoj ravnopravnoj borbi sa Juventusom i Romom.
 MILANO SIAMO NOI!!!!
Galliani: Ibrahimović ne priča sa mnom jer sam prekršio obećanje
Dopredsjednik italijanskog nogometnog kluba Milan, Adriano Galliani, otkrio je France Footballu da švedski napadač Zlatan Ibrahimović nije želio napustiti klub ovoga ljeta, ali da ga je na to natjeralo kršenje obećanja.
"Ibrahimović je želio ostati. Obećao sam mu na kraju prošle sezone da neće biti prodan, ali nakon niza klupskih sastanaka ipak smo to morali učiniti iz isključivo finansijskih razloga", rekao je Galliani.
"Zlatan više ne razgovara sa mnom otkako je iz Milana odletio za Pariz. Ne mogu ga kriviti, jer sam prekršio dato obećanje", zaključio je dopredsjednik Milana.
Podsjetimo, Ibrahimović je ljetos, zajedno s Thiagom Silvom, napustio redove "rossonera", a PSG ih je u paketu platio otprilike 62 miliona eura.
... 119 anni di storia, combatti per la gloria ...
(09-18-2012, 01:16 PM)dejo Wrote: Nema.
Ne branim ga, ali s kime on ima ravnopravnu borbu?Pa Milanov roster je daleko najslabiji u zadnjih 25 godina, a ti govoriš o nekakvoj ravnopravnoj borbi sa Juventusom i Romom.
kako nema?
Abbiatti, Amelia i nova nada Gabriel.
Odbrana: Abate (repka), Zapata, Mexes, Acerbi, De Sciglio (mali talenat).
Vezni: De Jong, Montolivo, Nocerino, Prince, Emanuelson (koji moze igrat cijelu lijevu stranu od odbrane do krilnog napadaca), Traore
Napad: Binho, Pazzini, Pato, Sharawi, Bojan i taj talenat Njiang.
Znaci po cemu je to Atalanta, Udinese, Bologna, Chievo i ostale ekipe jace od nas? Koga to Roma ima da je u kompletu jaci od nas? I to sam ti nabrojao samo najbitnije karike (iako se dvoumim oko Traorea). A to ako Juventus dovede Bentnera onda je to zvijezda? Pa mi navijaci smo ga odjebali i rekli da ga ne zelimo. Tip nema pojma s fudbalom.
Znaci u kojem smislu nema kompetentnu ekipu? Pa naravno da nema, kad ne zna rukovat snjom. Treba znat vodit te igrace, a on to ne zna. Kazem, ti sve pocinje od discipline, koja NE POSTOJI vec duze vremena u nasem klubu. Ne trebam ja bit u Milanellu da gledam na sat kad ko dolazi na teren, bitno je ono okolo sta se desava. A meni se cini da je to potpuno rasulo. Al eto, to je moje vidjenje.
Opet ti kazem, on za mene nije trener za velikog kluba. Jednostavno ne zna i kraj.
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
ajde da i ja kažem jednu o ekipama:
juventus inter i napoli daleko jaci od nas, svi imaju barem sedam-osam igraca koji bi kod nas bili prva postava. tu negdje smo sa romom (oni imaju de rossija a mi siru klupu), bolji smo od fiorentine i lazia (ne nesto puno).
ajde barem ce de sciglio igrat, a bonera je ocito prvi izbor iza mexesa...
Nas veliki problem je nepostojanje klasične 10tke jos otkako nas je Rui Costa napustio. Imali smo doduse Pirla, koji je takav igrac iako nije nosio taj broj. Ni Seedorf to nije bio, ali ipak je na toj poziciji profesor za Boatenga. Ne mislim da sam neki strucnjak za fudbal, ali mi nije jasno kako to ovi slijepci u upravi ne vide. Milan je uvijek bio poznat po takvim igracima, ali u ovom timu nema nijednog igraca koji moze dati zadnji pas.
(09-18-2012, 03:26 PM)ensar7 Wrote: (09-18-2012, 01:16 PM)dejo Wrote: Nema.
kako nema?
Abbiatti, Amelia i nova nada Gabriel.
Odbrana: Abate (repka), Zapata, Mexes, Acerbi, De Sciglio (mali talenat).
Vezni: De Jong, Montolivo, Nocerino, Prince, Emanuelson (koji moze igrat cijelu lijevu stranu od odbrane do krilnog napadaca), Traore
Napad: Binho, Pazzini, Pato, Sharawi, Bojan i taj talenat Njiang.
Znaci po cemu je to Atalanta, Udinese, Bologna, Chievo i ostale ekipe jace od nas? Koga to Roma ima da je u kompletu jaci od nas? I to sam ti nabrojao samo najbitnije karike (iako se dvoumim oko Traorea). A to ako Juventus dovede Bentnera onda je to zvijezda? Pa mi navijaci smo ga odjebali i rekli da ga ne zelimo. Tip nema pojma s fudbalom.
Znaci u kojem smislu nema kompetentnu ekipu? Pa naravno da nema, kad ne zna rukovat snjom. Treba znat vodit te igrace, a on to ne zna. Kazem, ti sve pocinje od discipline, koja NE POSTOJI vec duze vremena u nasem klubu. Ne trebam ja bit u Milanellu da gledam na sat kad ko dolazi na teren, bitno je ono okolo sta se desava. A meni se cini da je to potpuno rasulo. Al eto, to je moje vidjenje.
Opet ti kazem, on za mene nije trener za velikog kluba. Jednostavno ne zna i kraj.
Čekaj malo, pa TI si prvi govorio da je ovaj Milan nekompetentan kad govorimo o igračima, a sada je nekompetentan zbog trenera. Pa što se to promijenilo u mjesec dana da si promijenio svoj zaključak. Ja ti kažem da ode Allegri i da dođu Guardiola i Hiddink zajedno kao nekakav tandem da vode Milan da bi sa ovim igračima došli prvi samo ako bi Juventus napale povrede kakve je Milan imao prošle godine. Mislim meni je svejedno tko će biti trener, samo neka igraju nogomet. Jer oni em gube em ne igraju ni n od nogometa.
A to za Atalantu se slažem..ako si imalo ozbiljan ili imaš sportski ponos nećeš puknuti od Atalante, a to opet nema toliko veze sa trenerom koliko sa igračima. Prosječni igrači dovedeni iz prosječnih klubova, navikli na prosjek neće donijeti ništa dobro. Da su dovedena dvojica izvrsnih kao recimo Džeko ili Schweinsteiger ovo bi bila druga priča. Zato sam ja gadno pogriješio kad sam rekao da će kolektiv prevladati individualnost. Neće. Ali lako je meni sastavljati ekipu sa iskustvom igranja FM2010....
 MILANO SIAMO NOI!!!!
|