09-20-2012, 05:43 PM
ma pirlo je rupa bio i ostao, ali u ofenzivi mu nema ravnog na toj poziciji
|
Milanezi s Balkana
|
|
09-20-2012, 05:43 PM
ma pirlo je rupa bio i ostao, ali u ofenzivi mu nema ravnog na toj poziciji
09-20-2012, 05:59 PM
A bravo Pirlo,jel to onaj koji se šetao travnjacima između 2007. i 2011.?Nismo li tu priču prošli milijun puta. SHVATITE DA JE PIRLO OSTAO U MILANU BIO BI NIKAKAV!!!!BIO JE NEMOTIVIRANO ODVRATNO PLAĆENIČKO ĐUBRE!!!
MILANO SIAMO NOI!!!!
(09-20-2012, 10:32 AM)huss Wrote: Evo sta kaze cika Sacchi. http://www.football-italia.net/25234/mil...ays-sacchi Evo ovaj dio pogotov za ove sveznalice na forumu. “A Coach is not a magician or a wizard. He firstly must have players who are functional to his project." Ja pricam o tome vec dugo vremena. Ali eto, mi ovdje na forumu imamo ensara koji zna i kako se od govana pita pravi. (09-20-2012, 04:01 PM)huss Wrote: Prosle godine je imo i veoma jak Juventus za protivnika. Juventus koji je igro samo domace prvenstvo. Zatim par sudijskih gresaka u utakmicama kad se lomilo prvenstvo. Nemojte biti tako kratke pameti. Ne branim Alegria, samo sagledavam stvari realno. I imao neponovljivo mnogo povrijedjenih igraca. Ni ja ne branim Allegria, niti mislim da je neki veliki strucnjak, samo sagledavam stvari realno kao ti.
Per aspera ad astra!
09-20-2012, 06:35 PM
Taj Pirlo je bio nikakav poslednjih godina u Milanu u poredjenju sa prošlom sezonom kada je i ligu i evrospko oduvao. A i često je bio povredjen. Sećam se da se većina ovde složila da ga treba pustiti, sad je odjednom to bila velika greška Alegrija, ma daj.
09-20-2012, 06:43 PM
(09-20-2012, 06:21 PM)Mecong Wrote:(09-20-2012, 10:32 AM)huss Wrote: Evo sta kaze cika Sacchi. http://www.football-italia.net/25234/mil...ays-sacchi Evo ovaj dio pogotov za ove sveznalice na forumu. “A Coach is not a magician or a wizard. He firstly must have players who are functional to his project." naravno da znam: sigurno ne na nacin kako to Alegretto cini. Ponavljam ti: ove godine nema Thiaga da napravi cudo i spasi cist gol, Neste da nastima odbranu i svima govori kad naprijed kad nazad (iskustvo brate, znam igrao sam fudbal, i puno znace stariji igraci) i Ibra koji kad ama bas nista ne ide on zabije gol. E sad ti je ostala ekipa, koja nazad nema strucnjake, znaci na tebi je kao treneru imenovat strucnjaka (po meni Mexes ili Zapata), u sredini naci playmakera (mora bit jedna osoba, ne moze svako dirigovat tempo kako mu je k... cejf), i naprijed napadaca i znat kakve mu lopte trebaju. Kad to skontas, onda znas sta ces rec veznjacima kako da ga uposle, i sta ostali da rade da bi se njemu ostavilo slobodan prostor. I naravno pomocnog napadaca koji ce kad kad odigrat akciju s glavnim da ovaj odvuce paznju a on protrci u finis. Pazi nisam ja trener, al siguran sam da ovaj jednostavni sistem koji vecina strucni trenera koristi moze od svake momcadi napravit kvalitetnog protivnika. Najbolji ti je primjer Mourinho. To sto Sachi palamudi, to okaci macku od rep. Naravno da kad dodjes u klub naces gomilu igraca koje su prosli "strucnjaci" dovodili i koji ti ne trebaju. E pa nastimas se prema njima i svojim ciljevima, i iskoristis najbolje. Malo njih promjenis, malo svoju taktiku i eto ti torta. Onda dovedes par pojacanja u toku dvije godine i eto ti slag i visnja na torti. Mecong nije tesko, vjeruj mi, ali nije svako trener jarane. Jbg. ja mogu ovako danima pametovat, al nebi nikad se usudio sjest na klupu i vodio bilo kakav klub. Jer ja nemam pojma o ovome, nisam za trenera i necu nikad ni bit. Al sam siguran da Allegri jest trener ali ne za Milan. Ja navijam na ponizavanje Milana u nedelju da ona panchina di merda NAPOKON napusti svetu klupu Milana
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
09-20-2012, 07:50 PM
(09-20-2012, 06:43 PM)ensar7 Wrote:(09-20-2012, 06:21 PM)Mecong Wrote: Ja pricam o tome vec dugo vremena. Ali eto, mi ovdje na forumu imamo ensara koji zna i kako se od govana pita pravi. Jebote, pa ti bi i od sarajevskog "Zelje" napravio veliki tim. Samo kazes onom jednom u odbrani da bude gazda, onom jednom u veznom redu kazes da diriguje tempo, "glavnog" napadaca pitas kakve mu lopte odgovaraju i naredis veznom redu da mu takve lopte salju. Jebo kvalitet i tog "gazde" u odbrani i tog veznog "dirigenta" i tog "glavnog" napadaca. Kvalitet ostalih je najmanje bitan. Ma, jebo kvalitet, bitno je da znaju sutati loptu. Interesantno. Al' jebiga, ja opet kazem: Od govana se pita ne pravi.
Per aspera ad astra!
09-20-2012, 08:50 PM
ma mora moc dragi Mecong. nemam ja pojma o tome, al sigurno da se moze. pa pogledaj molim te zadnje dane ovaj fudbal. spartak poveo 1:2 na nou campu, i na nesrecu izgube. znaci danas svako zna igrat lopte. ne moze bit da igraci kao ove koje imamo (nabrojao sam ih par stranica ranije) nisu u stanju da pobijede ove dosadasnje utakmice, a jos gore da ne pokazuju nikakvu igru na terenu. cekaj, nisu svi odjednom dosli u klub. tu su vec 2 godine minimum vecina, allegri ih trenira 2 godine, pa po ovome sto pokazuju on ih nije nista naucio. to je za mene sramota. kladim se da ni jedan trener nebi usbio osvojit ch. ligu s interom i jos bolje izbacit onako jaku barcu ko one godine. znaci spremas ih godinama, naucis ih kako da se krecu, i dovodis sta ti treba. imas mlade kao pomoc, a sto ti ne treba prodaj. nazalost ovaj allegri nema pojma sta mu treba a sta ne treba
ponavljam nisam ja rekao da bi ista znao napravit na klupi, al siguran sam da Allegri ne zna vodit klupu Milana
Odricem se sina preko novina bude li navijac Juventusa !!!
09-20-2012, 09:55 PM
(09-20-2012, 08:50 PM)ensar7 Wrote: ma mora moc dragi Mecong. nemam ja pojma o tome, al sigurno da se moze. pa pogledaj molim te zadnje dane ovaj fudbal. spartak poveo 1:2 na nou campu, i na nesrecu izgube. znaci danas svako zna igrat lopte. ne moze bit da igraci kao ove koje imamo (nabrojao sam ih par stranica ranije) nisu u stanju da pobijede ove dosadasnje utakmice, a jos gore da ne pokazuju nikakvu igru na terenu. cekaj, nisu svi odjednom dosli u klub. tu su vec 2 godine minimum vecina, allegri ih trenira 2 godine, pa po ovome sto pokazuju on ih nije nista naucio. to je za mene sramota. kladim se da ni jedan trener nebi usbio osvojit ch. ligu s interom i jos bolje izbacit onako jaku barcu ko one godine. znaci spremas ih godinama, naucis ih kako da se krecu, i dovodis sta ti treba. imas mlade kao pomoc, a sto ti ne treba prodaj. nazalost ovaj allegri nema pojma sta mu treba a sta ne treba Negdje si spomenuo da si igrao nogomet, iz ovog ne bih rekao !! Jedan od glavnih razloga i negativnih stvari u nogometu je podcjenjivanje manjih ekipa i nabrijavanje tih manjih protiv favorita.. Trener Atalante je rekao da se za Milan isključivo spremao 14 dana uz karantenu, njima je to jedna od najbitnijih tekmi sezone, slično i sa Spartakom tako da ne vidim tvoj primjer Barce sinoć kao kompetentan. I dalje tvrdim da je Allegri djelomično kriv ali ekipa mu je pravljna ove godine bez ikakvog plana dovođenja igrača i slično. Osim možda Montoliva, De Jonga ostalo transferi u 24 sata.
09-20-2012, 10:25 PM
Ma koliko god imao slabije igrače nego prošle sezone iz ove 4 utakmice je morao izvući više, to su sve ekipe slabije od Milana. Ovaj loš start je delom i Alegrijeva krivica.
Inače Pipo se danas svadjao sa Alegrijem za vreme treninga mladjih igrača, izgleda da mu ne zaboravlja što ga nije stavljao puno u igru, pogotovo u lš da postigne još koji gol.
09-21-2012, 05:39 AM
(09-20-2012, 08:50 PM)ensar7 Wrote: ma mora moc dragi Mecong. nemam ja pojma o tome, al sigurno da se moze. pa pogledaj molim te zadnje dane ovaj fudbal. spartak poveo 1:2 na nou campu, i na nesrecu izgube. znaci danas svako zna igrat lopte. ne moze bit da igraci kao ove koje imamo (nabrojao sam ih par stranica ranije) nisu u stanju da pobijede ove dosadasnje utakmice, a jos gore da ne pokazuju nikakvu igru na terenu. cekaj, nisu svi odjednom dosli u klub. tu su vec 2 godine minimum vecina, allegri ih trenira 2 godine, pa po ovome sto pokazuju on ih nije nista naucio. to je za mene sramota. kladim se da ni jedan trener nebi usbio osvojit ch. ligu s interom i jos bolje izbacit onako jaku barcu ko one godine. znaci spremas ih godinama, naucis ih kako da se krecu, i dovodis sta ti treba. imas mlade kao pomoc, a sto ti ne treba prodaj. nazalost ovaj allegri nema pojma sta mu treba a sta ne treba Evo sta kaze Sacchi: "Former Milan boss Arrigo Sacchi is adamant that the Diavolo would be wrong to even consider sacking Massimiliano Allegri. The tactician’s job is in jeopardy after a disastrous start to the season which has included two home defeats to Sampdoria and Atalanta. “Milan were evidently satisfied with Allegri given that they decided to keep him in the summer,” Sacchi noted. “As a result, they must now go forward with their Coach. “A Coach is not a magician or a wizard. He firstly must have players who are functional to his project. “But, these days, Coaches arrive at clubs and they are given new signings who don’t fit in with their needs.” Having lost a host of veteran players in the summer, as well as deciding to sell their two best players, Sacchi believes that Allegri now needs to change the way they play. “Milan are struggling, but over the years the club has looked to individual brilliance rather than a style of play and they are therefore struggling to offset those losses,” he added. “It’s evident that letting go of Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva, Alessandro Nesta and the rest has lowered the level of the squad. “You can only compensate for that by working on a new game plan developed for players of less quality. “Look at Pescara last season, they were the best team to watch in Italy and it wasn’t as if they had world champions in their squad.” " Bas me interesuje sta ti mislis o ovome o cemu Sacchi prica? Za tebe su vjerovatno ovo gluposti s obzirom da Sacchi prica sasvim suprotno od tebe.
Per aspera ad astra!
|
|
« Next Oldest | Next Newest »
|