Pa upravo taj Sacchi može poslužiti za primjer da nije sve do trenera. U svom prvom mandatu je osvojio sve moguće jer je imao igrače s kojima je mogao ostvariti svoje zamisli. U svom drugom mandatu je imao smeće i nije mogao napraviti ono što je nekada radio. Dakle, trener ne može biti Harry Potter.
Otkaz Allegriju će samo sakriti slabosti, neće ih riješiti.
Bravo
Otkaz Allegriju će samo sakriti slabosti, neće ih riješiti.
(09-20-2012, 06:43 PM)ensar7 Wrote:(09-20-2012, 06:21 PM)Mecong Wrote: Ja pricam o tome vec dugo vremena. Ali eto, mi ovdje na forumu imamo ensara koji zna i kako se od govana pita pravi.
I imao neponovljivo mnogo povrijedjenih igraca. Ni ja ne branim Allegria, niti mislim da je neki veliki strucnjak, samo sagledavam stvari realno kao ti.
naravno da znam: sigurno ne na nacin kako to Alegretto cini. Ponavljam ti: ove godine nema Thiaga da napravi cudo i spasi cist gol, Neste da nastima odbranu i svima govori kad naprijed kad nazad (iskustvo brate, znam igrao sam fudbal, i puno znace stariji igraci) i Ibra koji kad ama bas nista ne ide on zabije gol. E sad ti je ostala ekipa, koja nazad nema strucnjake, znaci na tebi je kao treneru imenovat strucnjaka (po meni Mexes ili Zapata), u sredini naci playmakera (mora bit jedna osoba, ne moze svako dirigovat tempo kako mu je k... cejf), i naprijed napadaca i znat kakve mu lopte trebaju. Kad to skontas, onda znas sta ces rec veznjacima kako da ga uposle, i sta ostali da rade da bi se njemu ostavilo slobodan prostor. I naravno pomocnog napadaca koji ce kad kad odigrat akciju s glavnim da ovaj odvuce paznju a on protrci u finis. Pazi nisam ja trener, al siguran sam da ovaj jednostavni sistem koji vecina strucni trenera koristi moze od svake momcadi napravit kvalitetnog protivnika. Najbolji ti je primjer Mourinho. To sto Sachi palamudi, to okaci macku od rep. Naravno da kad dodjes u klub naces gomilu igraca koje su prosli "strucnjaci" dovodili i koji ti ne trebaju. E pa nastimas se prema njima i svojim ciljevima, i iskoristis najbolje. Malo njih promjenis, malo svoju taktiku i eto ti torta. Onda dovedes par pojacanja u toku dvije godine i eto ti slag i visnja na torti. Mecong nije tesko, vjeruj mi, ali nije svako trener jarane. Jbg. ja mogu ovako danima pametovat, al nebi nikad se usudio sjest na klupu i vodio bilo kakav klub. Jer ja nemam pojma o ovome, nisam za trenera i necu nikad ni bit. Al sam siguran da Allegri jest trener ali ne za Milan.
Ja navijam na ponizavanje Milana u nedelju da ona panchina di merda NAPOKON napusti svetu klupu Milana
Bravo
MILANO SIAMO NOI!!!!

![[Image: 393251_10151059781592335_669535889_n.jpg]](https://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/393251_10151059781592335_669535889_n.jpg)

![[Image: gnk.png]](http://img213.imageshack.us/img213/1764/gnk.png)